Autor |
Carrera Evolution první dojmy |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 29-12-2007 15:55 |
|
|
Jak u jsem tady psal, stali jsme se doma majiteli autodráhy Carerra Evolution. Pořídil jsem dva stejné sety Nurburgring. Jeden s vozy a druhý bez nich. Ten s auty přes Aukro a ten druhý od Pepina.
Motivy pro výběr.
1. Nutnost se rozhodnout pro jinou dráhu ne Ites 74 - prostě doslouila.
2. Na rozdíl od dřeva variabilita okruhů.
3. Dostatečná íře i pro zkuební pojedění s 1:24.
4. Ne nepodstatné pro rozhodnutí bylo vyzkouení na setkání v Liboovicích.
5. Dostatečný sortiment dílů a přísluenství - a u originál nebo dělaných pro Carreru + zkuenosti s pouíváním této dráhy ve světě, hlavně pak v Německu.
A první dojmy - veskrze pozitivní.
1. Dráha se jednodue a rychle sestavuje i rozebírá.
2. Drí pohromadě i bez sponek ("jednoduchý" okruh na krátké odpolední pojdění - bez nadjezdu).
3. Rychlá montá i demontá mantinelů a jejich zakončení k dráze.
4. Kvalitní a stejný povrch na vech dílech dráhy (sety jsou z různé doby).
5. Nezaznamenal jsem ádný zásadní problém s auty od různých výrobců.
6. Při jedění lze dobře sledovat změny jízdních vlastností při změně převodu nebo pneu - na silikony.
7. V zatáčkách i při smyku mají auta dost prostoru a nedochází k "vyhození" soupeře.
A nějaké minusy
1. Někomu můe vadit ovladač do ruky - hřeje, protoe hůř chladí a nejde jednodue rozebrat - je secvaknutý.
2. V setech jsou jen zatáčky 1/60° - tzn. nejde postavit zatáčka 90° - nutnost dokoupit zatáčky 1/30°.
3. Konektory ovladačů i připojení napájecího trafa (bez regulace) k dráze na atypické kolíky - ale dost prostoru na vyvedení banánků do přípojného dílu.
4. Mantinely ve variantě červeno-bílé iroké ikmé pruhy - na můj vkus dost agresivní.
Doufám, e na tomto foru nejsem jediným majitelem Carrery. Proto bych byl rád za kadou výměnu zkueností a informací o této autodráze.
I tak to můe vypadat
vitek sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
RE: Carrera Evolution první dojmy |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 29-12-2007 18:30 |
|
|
Super recenze Vítku.Mě docela mrzí, e jsem do tej Carrery neel taky. Rozhodoval jsem se cca před rokem a vyřazovacím způsobem mi zbyly dvě značky Carrera a Ninco. Nakonec jsem zvolil Ninco hlavně z finančních důvodů.A také kvůliva povrchu. Byl jsem toti znechucen předchozím pouíváním autíček bez magnetů na dráze Itez/Gonio/Faro. A tak mne nejdrsnějí povrch Ninca velice zaujal a také zčásti překlonil jazýček pomyslných vah na stranu Ninca.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 29-12-2007 19:10 |
|
|
Nákup z druhé ruky je prostě nákup z druhé ruky. Doufám, e neprozradím moc, kdy napíu, e jsem za ty dva sety dal 3500,- a za Ites dostal 800,-. Myslím, e to jde. Teď mně čeká investice do výe zmíněných zatáček 1/30° (rád bych je i vyměnil za pár z těch 1/60°).
A jetě jedna poznámka. Pro Carreru u mně právě rozhodnul povrch. Není sice úplně hladký, ale ta "drsnost" je jen lehoulinká. I kdy na chytání prachu to stačí.
Ty dva sety - přes 12 metrů dráhy - jsou do běného bytu akorát - vdy mi zatím něco zůstalo. |
|
Autor |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 30-12-2007 21:02 |
|
|
K těm zatáčkám prosím nepřistupuj jako k made in FARO. Na 1/30 zapomeň a ihned pořiď 2/30, 3/30 ... To je úplně jiná jízda. Zatáčky nejmeního poloměru se moc nenosí. Kdo vyzkouel ví.
Marek |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 31-12-2007 09:19 |
|
|
Plně s Tebou souhlasím a určitě pořídím i set-sety o větím poloměru (právě i kvůli nim ne Faro).
Rád bych se Tě zeptal jestli nemá zkuenosti s pouíváním krajnic. Jestli má smysl je pořizovat a pokud ano, tak do jakých typů zatáček?
Úplně jsem zapoměl na krátké vyjádření k setovým vozům. Součástí setů byly vozy DTM Audi A4 a Mercedes. Díky předchozímu pouívání jsem je musel vyčisit a proto rozebrat. Byl jsem mile překvapen jejich bytelnou a důmyslnou konstrukcí. Ovem rozmontovaní kvůli jakékoliv změně je natolik pracné, e je plně pochopitelný i ten přepínač směru jízdy. Nejlaciněji pak v autech působí nalisované plastové převody.
Editoval vitek dne 31-12-2007 10:27 |
|
Autor |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 31-12-2007 16:29 |
|
|
Mám Carreru 1 rok a krajnice jsem zatím nedokoupil. Potřeba vak rozhodně jsou. Důvod proč zatím ne je prozaický: autodráha nemá u mne doma zatím pevné místo (koutek). Take nacvičovat dokola zborku-rozborku v plné polní včetně krajnic by byl nesmysl. Jinak obecně nejdříve vnějí krajnice poté vnitřní. U Carrery ty krajnice plní také nemalou estetickou funkci. Pokud bude pouívat 1/24 přibude asi nutnost vnitřních krajnic právě u těch nejmeních zatáček. (1/30, 1/60) Právě se chystám koupit první čtyřiadvacetinu (asi AUDI R10) a neurazilo by mne rozhodně ani něco jako tohle: www.slotcar32.de
Marek |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 31-12-2007 17:23 |
|
|
Rozhodně bysem doporučoval, i kdy mám Ninco a ne Carreru, osadit vechny vnějí zatáčky krajnicema. Jde o to, e "opřít zadek" o mantinel a projet zatáčku na "plnej" nejni asi to pravé.Aspoň já tedy krajnice v těchto zatáčkách mám. Ve vnitřních nemám ani jednu krajnici a je fakt, e při pomalejí jízdě na vnitřní zatáčce třebas s F1 mi zadní kola jezděj "trávou". Pokud ji tam teda mám
Take souhlas s Markem - u vnitřních R1 nutnost, u R2 povinnost a dále je to na uváení.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 31-12-2007 17:50 |
|
|
Představa, e bude jezdit na Carreře bez krajnic se čtyřiadvacetinou je iluzorní i s krajnicemi to není bůhvíco. Podtstané je ale to, e jakmile vybaví dráhu jen vnějími krajnicemi a bude jezdit s velkými auty částečně smykem, budou se ti na vnitřní dráze při zpětném vyrovnání dostávat koly mimo dráhu a končit v kotrmelcích. Take vnitřní krajnice + roziřovací rovinka po zatáčce je v takovém případě skoro nezbytnost. Na to nakonec přiel i výrobce a začal vybavovat právě sety Exclusive i vnitřními krajnicemi. Toté platí i pro klopenky, tady navíc i to, e některá auta (např. Lola od Scalextricu) mají s projetím klopené zatáčky o nejmením poloměru problémy.
Vechny díly jsou běně k mání, ale musí počítat s tím, e jejich samostatné dokupování je později větí zátě pro peněenku ne pořízení původní dráhy (vechno přísluenství je neúměrně drahé). Co se docela vyplatí a výsledek je znát hned, je pořízení trafa pro Exclusive a případně i elektronických ovladačů Carrera (jsou s mechanickou verzí nesrovnatelné). Ve se dá samozřejmě řeit i výrobky typu laboratorních zdrojů a univerzálních elektronických ovladačů.
Honza |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 31-12-2007 18:34 |
|
|
No já se musím finančně vzpamatovat z toho co mám a co mně v nejblií době čeká a pak začnu roziřovat - dokupovat. A třeba budu mít zase těstí na second hand
To estetično dráhy s krajnicemi bych podepsal. Jen mám stále pocit, e tu červenou barvu budu muset změnit - přestříkat. Včera i dnes jsme jezdili a jenom ty červenobílé mantinely jsou síla. |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 01-01-2008 16:39 |
|
|
U doplňků bych na výprodeje a koupě z druhé ruky moc nespoléhal jedině snad v případě aukcí na e-bay. Jinak má pravdu, e ta nová barevná kombinace je dost hnusná. Původní černolutá byla pro oko daleko lepí. Bohuel v tomto případě dali přednost realitě a ne vdy je to pozitivní cesta.
Kadopádně první dalí případnou investici bych směřoval do ovladačů a výměny disků a pneumatik rozdíl v jízdních vlastnostech aut je pak fakt propastný.
Honza |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 01-01-2008 17:40 |
|
|
No, mně se červenobílá kombinace velice zamlouvá. Akurát mi u Ninca vadí, e je tam jetě velkej kus bílé. A to mi fakt vadilo. A do tej doby, ne jsem vzal černej balakryl a přetřel jsem to. Teď krásně na dráhu navazují "jen" červenobílé krajnice. Jetě jich pár musím dodělat.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 01-01-2008 17:42 |
|
|
A jinak souhlas se Sutorem, něco se dá koupit z "druhý ruky", taky jsem to praktikoval, ale krajnice mám skoro komplet new a byla to docela darda
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Editoval HWSlot dne 01-01-2008 17:42 |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 01-01-2008 20:34 |
|
|
co se tyce ovladacu a trafa (exclusiv), tak ty budes potrebovat na 100% tomu se nevyhnes, protoze to trafo ma 18V a 1500mA (oproti 14,8V / 2x 350 mA evolution).
Rebas |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 02-01-2008 18:54 |
|
|
To Sutor Ono v realitě ani krajnice na okruzích nejsou jen červenobílé, ale nic naplat - bylo rozhodnuto pro červeno-bílou.
Dnes jsem stavěl dráhu na poslední pojedění pro "děti" před začátkem koly. A zkusil jsem jiný postup s mantinely. Jejich dráky jsem napřed nacvakával na díly dráhy a pak teprve sestavil dráhu dohromady a nacvaknul mantinel. Pokud člověk ví, jaký staví okruh je to super rychlý postup. Odpadá ono lehké nadzvedávání dráhy a pasování dráků. |
|
Autor |
ceco
člen
Příspěvků celkem: 18
Bydlitě: SR, Vežký Meder, Záhradnícka 1001/17
Registrován od: 28.01.07 |
Vloeno dne 29-01-2008 10:00 |
|
|
Ahojte!
Dovožte mi, aby som sem aj pridal pár poznatkov ohžadne Carrery. Ete v roku 2005 som sa rozhodol, e je načase, aby som pokračoval v mojom detskom sne, čie vlastni peknú autodráhu. Keďe moja dráha od ITES bola u nenávratne stratená vo víre času musel som sa poobzera po novej dráhe. Vzhžadom k tomu, e na Slovensku som v tej dobe nenaiel distribútora FARA, hžadal som iných výrobcov a naiel som Carreru. Zakúpil som si set Evolution Formula Racing, v decembri (prosinci) 2007 som si ho doplnil o ďalí set, ale tentoraz Digital 132. Musím podotknú, e pre "digitál" som sa rozhodol na základe pozitívnych hodnotení predchodcu Digitálu 132 systému Pro-X od nemeckých fandov ako aj marketingových informácií pána Radima Kala. Dráha ma nesklamala a vežmi sa páči mojej dcére (8 rokov). Po zloení, na stole vežkosti 2,6 x 1.5 m, mi vznikla dráha o celkovej dĺke 12,75 m, čo na domáce podmienky nie je zlé!. Ete síce nie je skompletizovaná (chýba počítadlo kôl, PIT Stop lane atď), ale záitky z jázd sú vežmi pozitívne. A nakoniec by som chcel doda, e dráhu mám naitalovanú "napevno" vo svojej pracovni take je k dispozícii stále.
Editoval Pepino dne 29-01-2008 10:29 |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 29-01-2008 11:29 |
|
|
Jj. nakonec větina lidí skončí právě na Carreře a to hlavně proto, e ířka dráhy umoňuje jezdit plnohodnotně i s větími auty. A navíc je tady moný bezproblémový přechod na digitál (ne jako např. u SCX), spousta doplňků a relativně snadná dostupnost i monost dokoupení dalích dílů. Jetě kdyby tak cena byla na úrovni ceny v USA...
Honza |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 30-01-2008 00:09 |
|
|
A já jetě doplním o pro mě dost podstatný a čerstvě nabytý poznatek, e na ní bezproblémově jezdí i závodně vytuněná auta osazená hlubokým vodítkem, které je určeno pro dřevěné dráhy s hlubokou drákou.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Vloeno dne 21-04-2008 18:06 |
|
|
I já nakonec zakotvil u Carrera, právě kvůli íři dráhy, nabídce dílů a hloubce vodící dráky.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 23-04-2008 17:24 |
|
|
Vítej mezi Carreristy!
Co bude jako první vyměňovat, dokupovat apod? Připojení na banánky, trafo nebo ovladače, krajnice nebo jiné poloměry zatáček?
V jiném vlákně se ptá na editor. Mně se nejvíc zamlouvá TrackPower. Umí i digi u Carrery. Recenzoval ho tu Pepino. Bohuel ve free verzi je velmi omezený (tra jde skládat s pomocí PrintScreenu v nějakém garafickém programu, ale je to běs.)
A pro potencionální nákupy z druhé ruky přibyl konkurent |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Vloeno dne 23-04-2008 19:44 |
|
|
No co budu vyměňovat? Teď ji nic, ale asi tak 5 min. po vybalení jsem rozmontoval napájecí rovinku, odstranil kompletně ten jejich "power terminál" včetně plastů, co jsou navíc vespod i z boku a připojil kadý pár trolejí samostatným vedením 2m 2x1,5 na konci s banánky abych mohl připojit svůj "power box" na kterém mám monost připojení na čtyři dráhy a čtyři ovladače - ve v banánkách. Tím jsem se elegantně zbavil závislosti na Carrera "pumpičkách" a zároveń jsem zajistil, e mi děti nekubou dráhou, ale krabicí se zdrojem.
To je prozatím ve.
TrackPower ve free verzi funguje i bez "print screen", ale pouze v omezeném rozsahu. V Carrerra nástroji, co vychází ze SlotMan si můe projektovat třeba osmidráhu, ale zase nemá moduly na digi a myslím, e SlotMan také ne.
Jsem v analogu, tak zatím stačí bohatě ten Carrera.
Máme vechna auta přezutá na silikony, tak je jedění luxusní. Prostě spokojenost
Vítku nezoufej a mrkni na E Bay, tam je od Carrera toho tolik, e si nestačí vybrat
P.S. neshání někdo ty Carrera ovladače? Dva mám
Editoval Petr L dne 24-04-2008 00:27 |
|