Autor |
RE: Carrera Evolution první dojmy |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 24-04-2008 08:43 |
|
|
Carrera je fain, já se jí zbavil jen pro to, e dráha doma je k ničemu, kdy mám za rohem klub. Na druhou stranu doma si budu stavět dřevěnou, ale to proto, e je na to stálá velká místnost a při takovém rozsahu to přijde skoro na hubičku.
Track Power se za těch 16 EUR určitě vyplatí.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 24-04-2008 14:16 |
|
|
Tak to jsi mne Pepino dostal, k čemu ti bude doma to dřevo, kdz má druhé v klubu za rohem?
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 24-04-2008 14:47 |
|
|
No jo, zní to blbě, viď?
Páč u brzy klub nebude za rohem a takové posezení u krbu, vínečka a dřevěné čtyřdráhy v klidu domova taky není k zahození
To pak bude zdejí kalendář zaplněn neustálými akcemi typu: Party u Pepina
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-04-2008 14:56 |
|
|
Tak teď tomu rozumím. To je zajímavá mylenka.
Jak jsem zde při jiné příleitosti konstatoval ji vloni, někdy člověk ve snaze o co nejkratí a nejvýstinějí formulaci napíe parádní blábol
Carrera splňuje minimální poadavky na 1:32 dráhu- min 100 mm rozteč dráek a min rádius 200 mm a tak asi u ní zůstanu. I kdy...
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 24-04-2008 16:16 |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 24-04-2008 16:25 |
|
|
To bude v Hradci předráhováno, jetě Venda dá dokupy dřevo ze amberka.
JMS |
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 24-04-2008 20:41 |
|
|
To jo, ale akorát mám obavy, aby to nebyly pouze dráhy pro závodníky z dovozu. jak bylo vidět na prvních klubových závodech (4 závodníci), tak i s naí docela aktivní propagací je to zatím s dětma slabí. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 28-04-2008 08:52 |
|
|
Take "konecne mam doma Carreru a jezdi se mi na ní dobře".
Díly dráhy splňují minimální poadavky na 1:32 dráhu- min 100 mm rozteč dráek ( Carrera má 99mm a ten 1 mm jim lze asi odpustit) a min rádius 200 mm (Carrera R1 - 200mm, R2 - 400mm, R3 - 600mm, R4 - 800mm). Hloubka vodící dráky je 7mm. Díly mají ířku 198 mm a tak i bez krajnic, které mají ířku jízdního pruhu, se dá jezdit velmi komfortně.
Kvalita zpracování plastu dílů dráhy je trochu nií, ne jsem očekával. Díly jsou ve středu lehounce prohnuté a střed dílů je cca 1mm nad podkladem. Ve spojení s tím, e dráky na mantinely díly také nadzvedávají nachází se celá sestava tak nějak větí částí lehce nad podkladem. Spojování dílů je ovem precizní a velmi pevné a tak to nevadí.
Na hranách u někalika dílů byly nezačitěné nálitky, které bránily dokonalému sesazení dílů. Dají se snadno odstranit.
Nezaznamenal jsem nějaký podstatný rozdíl mezi tím, jak na dráze jezdí auta Carrera a auta Scalextric či Fly.
Povrch má jemnou strukturu a na běných gumách umoňuje driftování. Silikony na povrchu sedí perfektně a auta drí dokonale stopu, do smyku jdou velmi neochotně. Potisk dílů dráhy je proveden barvou zřejmě na bázi lihu a tak pozor při čitění.
Ve ostatní včetně aut je provedeno precizně a hlavně potisk aut je ji na vysoké úrovni. Překvapivě mají auta uloení i přední osy v bronz? futrech.
Jízdní vlastnosti aut ze setu ( Audi R10 TDI Winner Le Mans 2007,
Peugeot 908 HDi FAP Le Mans 2007) nijak nepřekvapily, auta se asi na velké úpravy např na dřevo moc nehodí, na doma jsou ovem perfektní a budou zřejmě i dost odolná. Dle info výrobce se jako ND dají koupit pneu s potiskem boků a je i výběr různých výrobců.
Ve ostatní se dá vcelku snadno vyhledat na:
http://www.carrera-toys.de/Produkte.3.0.html
Editoval Petr L dne 28-04-2008 10:02 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 28-04-2008 16:29 |
|
|
Porovnání Carrera a SCX auta je na:
http://www.slotcarillustrated.com/Articles/Features/
scx-vs-carrera-peugeot-908-hdi-a268.html
Editoval Pepino dne 07-05-2008 15:04 |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 07-05-2008 14:16 |
|
|
To je smutné, leč pravděpodobné. Pak je tedy nasnadě se optat jestli to dělá proto abych dojel či vyhrál nebo proto aby to rosekal. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-05-2008 14:22 |
|
|
Mitchi to jsou děti, jedou sice proto, e je to baví, ale nečekej od nich nějaké plánování dál ne v horizontu max10 sec. Pokud vypadnou a ukáe se to jako zajímavá zábava, je závod zapomenutý a jdou do bouraček.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 07-05-2008 14:45 |
|
|
Ale co můe dál čekat od kluka kterej tam mlčky a s fanatickým poledem sleduje svoje pomalu jedoucí autíčko a při nejblií příleitosti se připojí za první rychle projídějící auto a naschvál ho v zatáčce sestřelí nače se tomu jetě přitrouble směje.
Toho bych po druhý takový ptákovině normálně poslal domu, to je pro mě člověk kterej se tam evidentně nudí a závody jsou mu puák.
Jednak kazí závod těm co ho berou váně a navíc ničí něco co není jeho.
Vím e je to s prckama někdy sloitý ale rozetnat skutečný zájem od přítomnosti do počtu se dá si myslím celkem rychle. |
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 07-05-2008 14:55 |
|
|
Nedela to ani proto aby dojel, ani proto aby to rozsekal. Ale proto aby se zabavil. Pokud mu vetsi zabavu poskytne bouracka, je to jasne...
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 12-05-2008 07:15 |
|
|
Dětí? ádné, ale někteří brigádníci které jsem vedl jako nejstarí brigádník u nás v práci se tak nějak podobně po nástupu chovali. I tam se nali tací co si s naprostou váností mysleli, e se ta práce asi udělá sama a oni tam prostě musí jen být a můou celou ichtu u pásu prokecat. Buď se srovnali nebo jsem jim decentně naznačil, e takhle tedy opravdu ne.
Ale jestli je to tak jak říká a mají zájem pak není co řeit. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 12-05-2008 08:34 |
|
|
Mitchi, trochu odbočím - LEGO pracuje při designu stavebnic s psychology, nejen proto, jako jiní, aby vyráběli to co se prodá, ale také proto a to není zase tak běné, aby hračky nebyly závadné a splňovaly poadavek správného rozvoje schopností dětí.
I přez to mají v produkci řadu aut "RACERS" cílené na 8-12 let ve které jsou některá auta konstruovaná ( včetně nárazníku který vyráí kapotu, atp.) tak, aby se při nárazu rozletěla na mnoho malých dílů.
Take to asi nebude tak závadné a zřejmě v tomto věku u kluků přirozené. Jako několikanásobný rodič a a starí bratr to mohu jenom potvrdit. Je to přirozené a časem to přejde. Smiř se s tím
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 12-05-2008 09:49 |
|
|
Jo na tom něco určitě je. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 31-05-2008 19:29 |
|
|
Ji dlouho mi vrtalo hlavou, jak je to s tou cenovou náročností Carrera. Nějak mi to při porovnání s tím co stála moje Carrera a co tenkrát stálo Faro nehrálo. Nedalo mi to a tak jsem svojí aktuální sestavu porovnal s pokud mono podobnou od Faro.
Take:
Carrera Evolution Formula one racing set 4,5 m 3556,-
Carrera Evolution N Diesel set 7,4 m 4366,-
Carrera Roziřující set 26 955 1,2 m 829,-
Celkem tedy Carrera 13,1m za 8751,-
Vzal jsem sortiment Faro a pokusil se najít alespoň trochu podobné sety, jeden formule, jeden zakrytá kola a vytvořit co nejpodobnějí sestavu. ádný set Faro v základu neumoňuje stavbu osmy, Carrera sety větinou osmu obsahují. Musím tedy přidat roziřující set za 959,- Take :
Faro NF 1400 FIKS 01 set 4,2m 3757,-
Faro Ferrari 360 Challenge set 4,2m 4684,-
Faro Box#1 pro osmu 1,8m 959,-
Faro Box #3 roziřující set 1,8m 748,-
Celkem tedy Faro 12,0m za 10148,-
Take při pořízení dráhy za dvou setů pro stavbu dráhy nad 10m s nadjezdem včetně zdrojů ovladačů a čtyř aut vychází:
1 m Carrera dráhy na 668,-
1m Faro dráhy na 845,-
To je překvápko co?
Editoval Petr L dne 31-05-2008 19:33 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 01-06-2008 10:48 |
|
|
Hodně zajímavé srovnání. Díky za něj. Jsem rád, es to spočítal a zveřejnil (+ za odvahu ).
A kdy k tomu přidá uitnou hodnotu - kvalitu a monosti roziřování jinými poloměry a krajnicemi, pak opravdu není co řeit. + samozřejmě monost digi.
A navíc mám pocit, e i kvalita aut je někde jinde. U Carrery nám kolo neupadlo |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 01-06-2008 19:06 |
|
|
Srovnání pomocí dvou setů jsem zvolil záměrně, protoe větina kupujících více jak 10m domů nedá a je to nejběnějí způsob pořízení dráhy.
Pokud je ovem dráha sestavena ze samostatných dílů, vychází srovnání opačně.
Editoval Petr L dne 01-06-2008 19:07 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 02-06-2008 08:18 |
|
|
Myslím, e ta metodika srovnání je v pohodě.
Jak chce taky dál srovnávat, kdy ekvivaletní produkt není.
Ano, kusová produkce stojí víc, ale mám subjektivní pocit, e Carrera vydrí víc. Je oproti současnému Faru solidnějí (mluví ze mně i sobotní pojedění v ČT).
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 02-06-2008 08:51 |
|
|
To Ivan, pouil jsem ceny z e-shopu, kde nakupuji.
Auta Carrera jsou asi hodně odolná, ale myslím, e na závody nevhodná.
To Vítek, ceny dílů jsem přůměroval z dostupných dílů a přepočítal na 1m. Rovné a zatáčky zvlá . Cena Carrera dílů byla v obou případech víc jak o 40% vyí.
Co se týká plastu a kvality zpracování, nemyslím, e by byl nějaký podstatný rozdíl. Rozdíl je v systému spojování a materiálu trolejí. Tam je rozdíl velmi zřetelný a promítá se v malé mech. odolnosti Faro dráhy.
|
|