Autor |
RE: Carrera Evolution první dojmy |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 02-06-2008 10:49 |
|
|
Myslím, e mezi námi není sporu o výhodnosti Carrery. Asi proto jsme na ni taky přeli. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 06-06-2008 18:40 |
|
|
Tak jsem dnes pokusně nasadil vnějí krajnici na 180° zatáčky R1. Co se týká manipulace je krajnice díl asi s nejméně příjemnou instalací. Několikrát uskřípnutý prst a............ a dělám, co dělám pokud je krajnice v sestavě více jak 2 ks, tedy více ne 60° není moné celek dopasovat k dílům dráhy, celé se to prajcuje a mezera cca 2mm mezi krajnicí a dílem nejde odstranit. Kde asi soudruzi.................
Na konci ji třetího dílu by to chtělo posunout spojovací trn krajnice s dílem cca o 2 mm a poslední z esti dílů krajnice končí o 5mm dál ne díl zatáčky. No take se asi trochu vymkla délka dílu. To je ale překvapení
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 06-06-2008 18:46 |
|
|
Dodělej doma a spáruj díly krajnice s díly zatáčky (včetně označení). |
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 07-06-2008 13:36 |
|
|
Myslí Číntí soudruziiii ???? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-06-2008 16:00 |
|
|
No myslím spí ti němečtí, patně hlídali........
|
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 07-06-2008 21:37 |
|
|
To je zvlátní - mám krajnice jak vnitřní, tak i vnějí k různým poloměrům zatáček (včetně klopených) a nikdy jsem při sestavování problémy s rozměrovou odchylkou neměl. Zato pomlácené prsty od kompletace dráhy se starím typem aretace závlaček byly skoro samozřejmost. Teď mám dojem, e to vypadá opačně...
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-06-2008 22:08 |
|
|
Odbrousil jsem z kadé krajnice na pravé straně 1,5 mm a je ve OK. Problém se vyskytnul pouze u R1. Podle krabice byly krajnice strího data výroby, díly dráhy ze setu z loňska. U R2 ve bez potíí.
|
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 09-06-2008 08:53 |
|
|
To ví, dnes se etří s materiálem vude, i v Číně. Měl bys raději ve nakoupit do zásoby, jinak za pár let nebude vědět, co dřív brousit...
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 09-06-2008 14:51 |
|
|
Tak jsem si zkusil ty starí závlačky a je to tedy opravdu zajímavá práce.
Zároveň mi začínají hoooodně nebavit stojánky na mantinely. Dva mi praskly a mám ji sadu stojánků, které nelze nasadit ani při pouití násilí. Asi opět ti soudruzi v Lidové Číně.................
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 09-06-2008 17:38 |
|
|
Zkus variantu jak jsem psal - napřed stojánky na díl a pak díly k sobě a pak nacvaknout mantinel.
Mně se pouze "natrhnul" mantinel při vyndávání z dráku. Ale mantinel - to je jen kancelářská podloka do seitu nařezená na prouky. A myslím, e bude řeením nařezat prouky jen na délku zatáčky a do dráků je nasazovat a z dráků vysunovat. |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 09-06-2008 19:26 |
|
|
Nejlepí verze dráhy jsou vnějí a pokud mono i vnitřní krajnice ve vech zatáčkách ve stylu Carrera Exclusive a pak se můete klidně na mantinely vykalat. Je to ale docela náročné na finance...
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 09-06-2008 20:29 |
|
|
Já mám mantinely na hraně krajnice, protoe máme dráhu od zdi ke zdi a dětem ty auta jaksi z dráhy odlétají a náraz do mantinelu je lepí ne do zdi
|
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 10-06-2008 09:56 |
|
|
No jo, kdy ty poutí na dráhu děti, to se pak nemůe divit...
Honza |
|
Autor |
RE: u ji mám taky |
jeniiiik
člen
Příspěvků celkem: 28
Bydlitě: Opava
Registrován od: 30.04.08 |
Vloeno dne 09-08-2008 17:14 |
|
|
Rozhodl jsem se postupně měnit svou autodráhu ITES 9O+74 za Carreru. V pátek mi dorazil nový set set Diesel Power, po rozbalení na mě vykoukla startovací rovinka=tedy napájecí díl, vyberte si co chcete Byl jsem překvapen jeho rozměrem. Připadal mi opravdu obrovský a to ITES 9O není o moc uí. Jinak zpracování prima, jen zatáčky nesedí celou plochou na zemi a jsou částečně ve vzduchu, co mne trochu mrzí. Sestavení bylo rychlé, přidělání mantinelů docela v pohodě, bál jsem se toho kvůli toho, co jste tady psali. Mám vechny prsty ani netekla krev, tak v pohodě Autíčka a jejich zpracování paráda, jen jízda s magnetem a autíčkem co jede jak vlak, není nic pro mě. Kdybych měl kupovat set od FARA a potom bych viděl tento, litoval bych. S Favoritama a dráhou stejnou jako před dvaceti lety-myslím počet různých dílů, doplnků atp. opravdu zaspali dobu...
a jen tak pro zajímavost srovnání ceny:
set FARO Favorit 4,2m.........................3769,-
set CARRERA Diesel Power7,4m...........378O,-
Editoval jeniiiik dne 15-08-2008 15:24 |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 09-08-2008 20:15 |
|
|
My magnety vyndaváme a dáváme tam siliconový gumy, take to je pak tak akorát. Múe udělat i smyk a přitom to jede. Vzhledem k dnenímu počasí jsme na carreře dneska se synem strávili půl dne a bezva si zajezdili. Se sestavováním taky nemáme ádné problémy.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 09-08-2008 21:31 |
|
|
jeniiiik - nebo zkus potelovat magnety. U i některý autí od Carrery maj telování zadních magnetů.
Netvrdím, e silikony jsou na domácí dráhu patná věc, jen bych byl trochu opatrnějí - silikonama to začne, přes nový disky pokračuje a výměnou celý zadní nápravy končí a jse v jednom autí navíc vo osmikilo
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 09-08-2008 21:50 |
|
|
Teda Ivane, já se tady snaím ulovit dalího závodního blázna a ty mi to zkazí
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 10-08-2008 09:43 |
|
|
Jirka - to chce klídek Sotva jsem sem, tu poznámku napsal, tak vyel Vítkův článek o Lole, kde píe cituji:
K vylepení jízdních vlastností pomohla výměna pneu za silikony od Slot.it. Překvapivě sedí na originálních discích. A taky v rámci DODO (dodělej doma) doraení disků k převodovému kolu a loisku. Tím dolo k odstranění pravolevého posunování zadní nápravy. Jetě o něco lépe jel model po kompletní výměně zadních disků, osy a převodového kola za Slot.it. Pořád ovem platí, e pár gramů navíc by autu neukodilo.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 10-08-2008 14:11 |
|
|
To jeniiiik Vítej do Klubu.
Klidně vyměňuj a upravuj. Vdy to je to o co tu taky běí.
Ty zatáčky ve vzduchu mne překvapují. Zatím mi vdy sedla celá dráha na zem a fungovala i bez spojek. Pravda nestavím nadjezd.
Myslím, e na webu ČT by pomalu měli předělat cenové srovnání autodráh.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
jeniiiik
člen
Příspěvků celkem: 28
Bydlitě: Opava
Registrován od: 30.04.08 |
Vloeno dne 11-08-2008 08:58 |
|
|
Ohledně závodění...určitě bych se chtěl někam podívat. Na dřevěné dráze jsem jetě nejezdil, ale na nějaké pravidelné závodění nejsou finance. Ono to tou investicí do auta začne a pak se k tomu připočítá benzín a pro mě stovky kilometrů na nějaké závody... Jsem toti z Opavy, ale je fakt, e Vítkov je blízko.
A k ceně...fakt paráda oproti FARU, cena stejná a kvalita úplně někde jinde. Teda spíe zpracování a věrohodnost v detailech, co do kvality můu posuzovat akorát Favority, ty sice vydrí snad vechno, ale originál vzhled z krabičky.......bleeeeee!!
Jeden z prohnutých dílů jsem zkouel jen tak pro zajímavost ručně narovnat a myslím, e to je o něco lepí. Tak jak budu mít více času kouknu na to a dám vědět.
Editoval jeniiiik dne 11-08-2008 09:23 |
|