AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 19:41:16 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Ostatn znaky | Carrera
Autor Carrera EVOLUTION PRO-X
Orpheus
len

Pspvk celkem: 6
Bydlit: Osnice
Registrovn od: 15.03.07
Vloeno dne 19-03-2007 10:15
Podil jsem si Autodrhu Carrera PRO-X Digital Racing a rad bych vedel, jestli tu nekdo ma zkusenosti s touto autodrahou nebo obecne s Digitalni autodrahou.

Je to docela slusny system, ale i presto bych ho rad o neco rozsiril a to konkretne treba o moznost propojeni do PC, respektive NTB. Videl jsem tu, ze to kdosi propojoval na klasicke autdraze, kde je to jednodussi, neni nutne rozeznat presne to ktere konkretni auto. Jak to bude tady?

dalsi problem mam s tim, ze se mi kazde auto chova jinak, jedno vyrazne lepe sedi v draze nez to druhe, coz je celkem neprijemne pro jakekoliv zavody. Sice me tesi, ze Ferrari vyhraje :-) ale ucelem to kazdopadne neni. Dovozce rika, ze vodici magnet by mel byt u vsech aut stejne vysoko nad silnici, coz v tomto pripade neni.

Carrera PRO-X
99975354
Autor RE: Carrera EVOLUTION PRO-X
Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 19-03-2007 10:26
Dobry den,
osobn mm jen malou zkuenost s digi od SCX. Co vak vme pesn z tiskovch zprv a novinek Carrery je to, e v systm PRO-X kon a Carrera jej bude nahrazovat novch systmem DIGITAL 132 (viz. http://www.autodraha.org/news.php?readmore=32).

Zajimv lnek o digitln autodrze v. reakci ten je zde http://www.autodraha.org/news.php?readmore=37

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Honza
len

Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06
Vloeno dne 19-03-2007 11:06
To Orpheus: Nemm zkuenost s digitln autodrhou, mohu Ti ale doporuit, e pokud nem u obou autek stejnou vzdlenost magnetu od drhy, tak mus zajistit, aby byla stejn, maj-li autka jezdit stejn dobe. Taky se nkdy stv, e magnety maj nestejnou magnetickou slu, pak je nutno si s tm pohrt, nebo magnety vymnit.
H
www.grafik-jan-vician.cz
Marek
len

Pspvk celkem: 43
Bydlit: Okres Znojmo
Registrovn od: 28.12.06
Vloeno dne 19-03-2007 12:17
Mm taky set od Carrery a kad z aut se chov pln jinak co povauji za velk plus, nebo je mnohem vce zbavy. Omrz jedno nasadm druh... Jde o pouit magnety. Jak jejich nastaven tak sla. Vidl jsem tuning sadu obsahujc 5 rznch magnet pro Carrera Evolution (pedpokldm e PRO-X auta maj stejn magnety) a prodv to pmo vrobce. JInak k jdru pudla. To e se chov kad z aut pln jinak vbec neznamen e je jedno rychlej ne druh. Taky jsem ml ten dojem, ale jakmile jsem zprovoznil asomru pes PC tak zjiuji, e to "pomalej auto" m o chlup lep Best Zeit ne "to rychl"... Hmm men asu pes PC na digitlu bude u vy odborn - j mm vyeen jen analog a nenapad m jak to upgradovat.

Marek
Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 19-03-2007 12:38
Pokud jde o to potadlo na Digidrhu tak jsem ho jt v domcch podmnkch vyroben nikdy nevidl. M opravdu sprvn tuen e potadlo mus bt schopno rozeznat na tch dvou drahch vce rznch aut a toho by mlo doclit jen tm, e kad autko je vybaveno njakm ipem pod kterm se hls k uritmu ovladai. Potadlo by mlo tedy umt rozeznat tyto ipy a bt schopno je v uritm mst lokalizovat, tedy snmat. To je tak sloit bezkontaktn vc, e si to dost dobe po domcku vyroben nedoku pedstavit. Jedin cesta je vrobce a ikdy se ti bude nkdo snait namluvit, e to jde udlat doma pak si nech spotat nklady, srovnej funkce obou zazen a zva zruky.
Myslm, e je skuten nejjednodu jt do originlu Carrera.

Jinak se pidvm ke svm kolegm ohledn toho, e to mon nebyl nejlep tah kter jste mohl uinit. Opravdu Carrera se pokou vyjt s nm novm co nem s tmto systmem nic spolenho.
Na druhou stranu jsi mon prohnanj ne by se dalo pedpokldat (bez urky)a na zmnu ek. Protoe a se tak stane tak ceny tohoto starho systmu, kter by mohl dost dobe jet pknch pr let dlat doma pardu a velkou radost vech, pjdou hodn prudce dol bez ohledu na to, e se ho budou lidi mon hojn zbavovat a to mon i pod cenou. Z eho vyplv e na tom by se dalo lecos zskat. Pokud netoute mt doma jen malou a hodn drahou hraku pak bych v tomto vidl obrovkou vhodu a zkoupil postupn leckde lecco. Auta pjdou dol, dly drah i cel sety. Z toho by el udlat velmi slun zvodn okruh, kter by jist jet pr let dlal pardu. Modely na to budou podle m jet njak ten rok vyrbt.
Ale v ppad e jsem se spletl a ponem takovm skuten netoute pak zkuste na porouchan set uplatnit zruku a pokusit se ho smnit za nco jinho, teba SCX, kter se tu a hlavn v Praze t velk obliby. Zan se toti budovat mal klub kter se to jen kolem SCX-Digital a pokouej se o vlastn ampiont.
http://www.autodraha.tym.cz/smiley
Orpheus
len

Vloeno dne 19-03-2007 13:20
2 pepino - o te nove verzi vim, vedl jsem o tom debatu s vyrobcem, Auta by nemelo byt nutne menit, jen vodici lista bude jina. Auta by mela zustat totozna. Samozrejme budu muset vymenit BlackBox a Elektronicke pocitadlo, to je bohuzel smutny udel. ale vsechno ostatni, tedy draha, vyhybky, pitStop zustava. Z toho duvodu taky ted nebudu dokupovat Bezdratove ovladace, protoze pak by asi nefachaly.

2 Honza podle oka, kdy jsem na to koukal, tak cel podvozek u McLarenu je tak o 1mm ve, co je znan rozdl.

2 Marek - ty ale mluv o zadnm magnetu, j mm problm s tm kyvnm magnetem hned za vodic litou. Nejde o rychlost auta, jako o udren se v drze.. McLaren oproti Ferrarku v tomto ppad vypadv z drhy pi 70% rychlosti, take je to opravdu velice vrazn rozdl a v podstat to znemouje aby si 2 lidi zajeli zvod proti sob. Nebo sp mus jet 2x a vymnit si auta.

2 Mitch - problm je v tom, e vrobce to prv neum. nabz sice digitln potadlo, kter mm, ale to um sledovat prjezd, poet kol, rychlost kola a Best Lap. Napojen na PC bohuel nen... take jakkoliv statistika tm pdem pad smiley
o nov verzi jsem tuil, ale zkusm to lehce vysvtlit.. cel set mm v podstat zadarmo, vetn monch dalch rozen. Bohuel monost zskat takto SCX nebyla, jinak bych o tom uvaoval (pro informaci vrobce z ady PRO-X u dn autodrhy krom t jedn nem. bohuel mi to neekli, e bude od plky roku nov systm, ekli mi, e te jen drhy nejsou.

take v podstat mm monost Carreru relativn velmi slun a zdarma roziovat, kdeto u SCX by toto nebylo mon.
Tot k teorii o prodvn. Obvm se, e to moc nenastavne, jak jsem psal ve, dle debat s vrobcem budou vozy kompatibiln, take bych koupit mohl tak leda start, potadlo a snad jen tu Infra V.. Drhy lidi prodvat bohuel asi nebudou (to by mi vyhovovalo nejvc.)

Carrera PRO-X
99975354
Mitch
len

Vloeno dne 19-03-2007 13:37
No pokej, ale jestli m vrobce potadlo, kter um vozy rozliovat a pot to teba na obyen displey u drhy, tak pedln tohoto potadla na PC by pak u takov problm bt neml. S tm by ti mon njak CHPAV ( oni si asto myslej e kdy maj vysokou e jsou nco vc ) slaboproud elektrotechnik mohl poradit nebo to i sm udlat.
Jde o to rozliovac (snmac) zazen, Pak u se jen rozhodnou poppad se s nm domluvit i poradit jak harware z analogu by bylo vhodn na to napchat msto tch display a s jakm Softwarem.
Urit jestli si k tomu piel tmto zpsobem jako slep k houslm a zalblo se ti to tak bych zkusil pokat a uvid co se stane s cenama a vyjdou s tou novinkou. Ale jestli m pravdu a podstatn dlov vci zsatvaj i pro nov systm stejn tak to asi s tm poklesem cen nebude tak hav. Nic mn pvodn sety Pro-X se budou muset pod cenou doprodat vetn doposud vyrbnch model a to je ance. Mon e to padne a na rove klasick analogov autodrhy a to u je oem uvaovat.smiley
Orpheus
len

Vloeno dne 19-03-2007 17:03
2 Mitch... no je to tak, e j pro n dlal njak sluby a tohle jsem jim za n vybartroval... take jsem si to v podstat clen vybral.

hlavn problm s pvodnmi PRO-X sety je, e u te nejsou u dovozce skladem, take tam moc doprodej nebude. Ale kdo v.. kdyby byl, bylo by to fajn.. Doufm, e maj pravdu s tou kompatibilitou, jet jsem si to dnes u nich znovu ovil, a bylo mi eeno, e to tak zjiovali amaj potvrzeno, e vechny zkladn vci (auta, drhy, vhybky) by mly bt kompatibiln. Problm bude prv s tou dc jednotkou.

ad to potadlo.. pokm do lta a pokud to fakt nepjde pout, tak ho meme bez obav rozkuchat a podvat se, co je vevnit a jesli to pjde njak pout. Jedin problm bych vidl pokud to idlo a rozliovn bude a na rovni tiku, co pedpokldm, protoe pak nevm, nevm.

to rozliovn je v podstat extra primitivn.. zespoda jak je vodc lita, tak jsou v n 4 drky.. ty je zalep a ta, kterou nech volnou, tak ta uruje slo auta.. taky zespodu do podvozku vede jedna diodka, ale zatm jsem ji nepistihnul e by svtila i nco dlala.. pedpokldm ale, e slou pesn pro tohle.. problikne ve chvli prjezdu potadlem a njak idlo si to pebere.

Pokud nezalep dnou dru, tak potadlo ty auta stdav hodnot jako slo 3 a 4.

Carrera PRO-X
99975354
Honza
len

Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06
Vloeno dne 19-03-2007 22:24
To Orfeus - pokud na autku je infradioda, tak ji ani nikdy svtit neuvid...
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Vloeno dne 19-03-2007 22:42
To je pravda, na to majzla, nepokouej se ji sm jakkoli rozsvtit j to jednou udlal a skuten problikla, ale jen jedno ua evidentn naposledy. S tm nen radno si zahrvat.
nic mn pokud bys toto zazen ml tak skuen elektrotechnik by ti na to vstup na dan hodnoty nael mon je dokzal vyut na PC rozhran, ale o tom toho j moc nevm, to je u mimo m
Orpheus
len

Vloeno dne 20-03-2007 07:41
hehe, no j ani nekoukal jestli svt, take m to netrp, testnout to nkdy mu, ale rozhodn tu diodku ke svcen nebudu nutit.. chci aby to jet chvli jezdilo :-D

co se tk toho propojen, tak mm na to lovka, kter by to umt ml, ale jak jsem psal, bastlit do toho asi budu, a budu vdt jak to bude s Digital 132.. do t doby to vydrm takhle ;o) take te jen si rozmyslet, jestli si mm zkusit sehnat dal 2 auta a 2 drky ovladae, nebo pokat.

Carrera PRO-X
99975354
Mitch
len

Vloeno dne 20-03-2007 08:34
No tak zatm m s m jezdit a co testovat tak to nelmej pes koleno. Nech to vyhnt a ono se to njak vyvrb. Co se te tch zkuenost tak tch tu o digi opravdu mnoho nenajde, ale vesms jzdn vlastnosti a nkter vylepen nebo dobr rdy na drbu tady urit jsou pouiteln i pro tebe. To je pln nemlich to sam. Jde jen o sprvnou aplikaci analogovch metod a zkuenost na Digitl.

Kdy se t zeptm jestli bude stavt pevn modelov okruh nebo to ponech na rznorodosti variac a neustlho rozkldn a skdn, co si vybere nebo do eho bys asem el? M o tom njakou pedstavu?
Editoval Mitch dne 20-03-2007 08:42
Orpheus
len

Vloeno dne 20-03-2007 15:16
V tuchle chvli stavm bark, take zatm jsem stavl doma v pokoji 3x pokad nco jinho. Do budoucna bude v novm barku jeden pokoj pro autodrhu, dokud nebudou dti ve vtm potu ne 2... pokud budou, tak to bude trochu problm, asi si na to budu muset postavit na zahrad njakou boudu.

plnuju sp rozkldac autodrhu s monost rznch variant, asi by se mi okoukalo mt jen jednu monost drhy a hlavn v Digitalu nemu ani obrtit smr kterm se jezd. Take by to byla opravdu jen jedna tra...

sp mm plny typu e do budoucna chci udlat tra, kde t vhybka pole bu na jednu drhu del, ale rovnj, nebo na krat zatkovatou apod.. tedy nemus jet ob auta nutn vedle sebe.. ale to bude zleet pedevm na tom, s m pijde Carrera a taky co budu dlat pro tohohle klienta, pes kterho to mm.. te mm monost sehnat to ve za velkoobchodn cenu, ale samozejm bartr za prci je lep ;o)

Carrera PRO-X
99975354
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 26-03-2009 10:59
Pokud by si nkdo chtl kupovat PRO X pit box, prosm kupte si D 132, a j s vma vymnm tu pit stop vhybku za nepouitou PRO X. Mm pit box PRO X a s letonm D132 opravdu nefunguje smiley
Pit box D 132 je dokonce cca o 100,- levnj!

Dky

PL

http://132slotcars.blogspot.com/
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend