Autor |
Rozíření autodráhy Carrera EvolutioN |
Jacobus
člen
Příspěvků celkem: 3
Registrován od: 10.10.08 |
Vloeno dne 10-10-2008 15:57 |
|
|
Zdravím Vás vechny,
jsem tu nový, tak jetě nevím, jak to tu chodí. Ale potřeboval bych se poradit ohledně rozíření autodráhy Carrera Evolution ze 2 na 4 dráhy. Buduju si na chalupě mení místnost pro autodráhu :-) a chtěl bych si ze dvou drah udělat čtyři. Sice v popisu u autodráh jsem nael e to lze, ale já se nikde nemohu dočíst jak :-( resp. hlavně nevím zda se dá vůbec sehnat ten hlavní napájecí panel pro 4 dráhy nebo jak se to řeí.... poradí prosím někdo?
Díky moc Jakub |
|
Autor |
RE: Rozíření autodráhy Carrera EvolutioN |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 10-10-2008 16:27 |
|
|
Ahoj, čtyřdráha se z Carrera staví docela snadno. Podívej se na web, nebo do prospektu, jak mají řazené díly. Jinak vedle sebe je lepí je spojovat stejnou červenou sponkou, jako spojuje díly mezi sebou. ta černá sponka na spojení čtařdráhy co mají v katalogu, nemá toti aretaci v dílu a tak je celá sestava potom taková lehce nestabilní.
Uitečné jsou kovové sponky čtyřdráhy. Ty spojují hrany dílů k sobě, to se hodí tam, kde něco trochu vykukuje, nebo se pohybuje.
Díl na připojení čtyřdráhy je myslím docela luxus. Já to řeím 2x přípojným dílem vedle sebe. Z toho jednoho jsem tu krajnici s připojením odmontoval a osadil jí vedle té první na běný rovný díl. Pochopitelně je třeba nastavit dráty.. Netřeba se bát. V kadé troleji je pod dráhou na konci drátu vloená kovová sponka, která se dá vytáhnout a tak se dají dráty letovat v klidu mimo díl a pak to ve po úpravě vrátit zpět. Pozor při kombinaci s jiným ovladačem ne Carrera. Mají přehozené + a - oproti běně uznávanému standardu a tak by mohlo moná někdy něco odejít. Já tu jejich kabelá odstranil, stejně jesou ty dráty moc tenké a prodrátoval znova tak, jak to má být a vodiči o vyím průměru a je klid.
Tak hodně těstí a pokud bude potřebovat poli SZ
Editoval Petr L dne 10-10-2008 16:49 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 10-10-2008 20:43 |
|
|
Jetě bych doplnil, pokud bude pracovat s Carrera Track Planner, tak pozor na poloku 20545 Bridge. Je po redesignu a má jinou délku, dnes je dlouhý jako
4 ks 20509 Standard Straight .
|
|
Autor |
Jacobus
člen
Příspěvků celkem: 3
Registrován od: 10.10.08 |
Vloeno dne 11-10-2008 16:19 |
|
|
Díky moc za radu. Já si myslel, e bude jednoduí logicky jen poloit vedle dalí díly, které spojím klasik červenýma spojkama. Koupil bych dalí komplet sestavu, co je levnějí ne díly samostatně, ale jak vyřeit ten napájecí panel jsem nevěděl. Kouknu na to a uvidím... díky moc |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-10-2008 17:40 |
|
|
Kompolet set je spolehlivě levnějí, ovem ve vech setech jsou zatáčky pouze R1 a z těch čtyřdráhu nepostaví. Take se nákupu sólo dílů nevyhne.
|
|