AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 20:34:28 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Ostatní značky | Carrera
Autor Rozšíření autodráhy Carrera EvolutioN
Jacobus
člen

Příspěvků celkem: 3
Registrován od: 10.10.08
Vloženo dne 10-10-2008 15:57
Zdravím Vás všechny,

jsem tu nový, tak ještě nevím, jak to tu chodí. Ale potřeboval bych se poradit ohledně rozšíření autodráhy Carrera Evolution ze 2 na 4 dráhy. Buduju si na chalupě menší místnost pro autodráhu :-) a chtěl bych si ze dvou drah udělat čtyři. Sice v popisu u autodráh jsem našel že to lze, ale já se nikde nemohu dočíst jak :-( resp. hlavně nevím zda se dá vůbec sehnat ten hlavní napájecí panel pro 4 dráhy nebo jak se to řeší.... poradí prosím někdo?

Díky moc Jakub
Autor RE: Rozšíření autodráhy Carrera EvolutioN
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 10-10-2008 16:27
Ahoj, čtyřdráha se z Carrera staví docela snadno. Podívej se na web, nebo do prospektu, jak mají řazené díly. Jinak vedle sebe je lepší je spojovat stejnou červenou sponkou, jako spojuješ díly mezi sebou. ta černá sponka na spojení čtařdráhy co mají v katalogu, nemá totiž aretaci v dílu a tak je celá sestava potom taková lehce nestabilní.
Užitečné jsou kovové sponky čtyřdráhy. Ty spojují hrany dílů k sobě, to se hodí tam, kde něco trochu vykukuje, nebo se pohybuje.

Díl na připojení čtyřdráhy je myslím docela luxus. Já to řeším 2x přípojným dílem vedle sebe. Z toho jednoho jsem tu krajnici s připojením odmontoval a osadil jí vedle té první na běžný rovný díl. Pochopitelně je třeba nastavit dráty.. Netřeba se bát. V každé troleji je pod dráhou na konci drátu vložená kovová sponka, která se dá vytáhnout a tak se dají dráty letovat v klidu mimo díl a pak to vše po úpravě vrátit zpět. Pozor při kombinaci s jiným ovladačem než Carrera. Mají přehozené + a - oproti běžně uznávanému standardu a tak by mohlo možná někdy něco odejít. Já tu jejich kabelហodstranil, stejně jesou ty dráty moc tenké a prodrátoval znova tak, jak to má být a vodiči o vyšším průměru a je klid.

Tak hodně štěstí a pokud budeš potřebovat pošli SZ

Editoval Petr L dne 10-10-2008 16:49
http://132slotcars.blogspot.com/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 10-10-2008 20:43
Ještě bych doplnil, pokud budeš pracovat s Carrera Track Planner, tak pozor na položku 20545 Bridge. Je po redesignu a má jinou délku, dnes je dlouhý jako
4 ks 20509 Standard Straight .

Jacobus
člen

Příspěvků celkem: 3
Registrován od: 10.10.08
Vloženo dne 11-10-2008 16:19
Díky moc za radu. Já si myslel, že bude jednoduší logicky jen položit vedle další díly, které spojím klasik červenýma spojkama. Koupil bych další komplet sestavu, což je levnější než díly samostatně, ale jak vyřešit ten napájecí panel jsem nevěděl. Kouknu na to a uvidím... díky moc smiley
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 11-10-2008 17:40
Kompolet set je spolehlivě levnější, ovšem ve všech setech jsou zatáčky pouze R1 a z těch čtyřdráhu nepostavíš. Takže se nákupu sólo dílů nevyhneš.smiley

Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák