Autor |
Rozleptané gumy F 599XX |
dorfl
člen
Příspěvků celkem: 8
Registrován od: 28.02.11 |
Vloeno dne 23-06-2011 18:48 |
|
|
Mám ze setu u jednoho auta vzadu "rozleptané gumy" - lesknou se, lepí, zůsávají rýhy po otlaku. Čistil jsem snad jen vlhkým hadrem, ale chemie si nejsem vědom. Nemáte někdo podobou zkuenost? Přední a druhé auto jsou v pořádku.
Hlavně mi jde o to aby se to neopakovalo (vzhledem k dostupnosti origo gum v ČR)
Děkuji za náměty.
dorfl sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
RE: Rozleptané gumy F 599XX |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 23-06-2011 20:31 |
|
|
Co by za to jeden dal :-) |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 24-06-2011 09:24 |
|
|
Čoveče to je dost divný co popisuje. Jse si jistej e si tím hadrem někdy dřív předtím neutíral něco chemickýho viz kyselinu z baterie nebo něco na bázi acetonu, barvy laky atd...?. Já ten model doma mám, ale kola jsou na obou nápravách OK.
To není moný aby se jen po utření čistým hadrem a vodou takhle roztekli.
Jsi první majitel toho modelu nebo je z druhé ruky?
Je i moný e má prostě smůlu a právě tvůj kus má nějakou zmetkovou sadu gum kdy třeba nebyla úplně dobře namíchaná smě gumy jako polotovaru a časem třeba kvůli tomu to takhle degraduje. |
|
Autor |
dorfl
člen
Vloeno dne 24-06-2011 22:40 |
|
|
První majitel.
Rozpoutědla jsou i ve WD-40 - pak bych si za to mohl sám
Editoval dorfl dne 24-06-2011 23:22 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-06-2011 10:46 |
|
|
WD40 by to udělat neměla. Ostatně na co ho pouívá?
Ne jsi to editoval, tak tam bylo něco o stání na poličce. Nebyla ta polička nějak čitěna? Nějaké letidlo apod.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
dorfl
člen
Vloeno dne 25-06-2011 17:39 |
|
|
Ne jsem doel pro vazelínu, zkusil jsem na loiska WD... účinek byl docela krátkodobý.
Police je nějaká snad standardní plastová dýha na dřevotřísce. Zásadně pinavá být nemohla. Lakované to není. Po dvou týdnech k ní byla kola pěkně přilepena. Čitěná také jen vlhkým hadrem - v neprosklené skříni by bylo letění přepych....
Editoval dorfl dne 25-06-2011 17:41 |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 27-06-2011 08:29 |
|
|
Hele ale můu ti říct, e u jsem narazil na plastové materiály, které zničeho nic prostě reagují s gumou takovým způsobem e ji rozleptaj.
Vám se nikdy nestalo e jste třeba v upliku s harampádím nali obyčejnou barevnou gumičku rozleptanou nebo přilepenou k nějakému předmětu? Mě u několikrát a větinou je na vyhození a z danného předmětu jdou její zbytky pěkně blbě dolu. Prostě mezi těmi předměty po delí době stálého kontaktu probíhala nějaká chemická reakce která vedla k naleptání a následně k totální degradaci gumy.
Kadopádně je ale divný, e se ti to děje jen na tomhle autě. |
|
Autor |
dorfl
člen
Vloeno dne 27-06-2011 20:36 |
|
|
Jo rozleptané gumičky znám
Raději u je budu nechávat ve skříni buď na dráze, nebo na střee.
Objednal jsem Ortmann 51b a budu si na ně dávat velký pozor, aby se jim neublíilo. U druhého auta mám poleptanou jen hranu, běhoun ne, tak jsem zvědav jestli se to rozleze. Kadopádně ty na foto mají adhezi na draka.
Díky za náměty k přemýlení. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 27-06-2011 21:21 |
|
|
Zkus jetě popřemýlet jestli si něčím nečistil dráhu co by mohlo pneu rozleptat
|
|
Autor |
RE: to dorfl |
pinokijo01
člen
Příspěvků celkem: 33
Registrován od: 26.12.10 |
Vloeno dne 13-08-2011 02:28 |
|
|
ano mne sa to tiez stalo s jednou pneu a tiez som to "mazal" WD - 40 (tiez ferrari FX).... a guma sa rozleptala...... no nechal som to tak, potom som to smirglom prebrusil trochu ale uz to nieje ono |
|
Autor |
rockmaster
člen
Příspěvků celkem: 86
Bydlitě: Bratislava
Registrován od: 01.08.11 |
Vloeno dne 29-12-2011 15:46 |
|
|
Poznam tieto gumy,pretoze ich dost pouzivam pri vyrobe modelov 1:38.Po prebruseni velmi dobre drzia na drahe,ale fakt su chulostive na chemikalie.Zistil som ze dokonca aj na benzin.Cistim ich iba jarovou vodou.Je vsak velmi pravdepodobna chemicka reakcia ak su vo vitrine spolu s nejakym agresivnym plastom.Ak je vitrina uzavreta,tak sa ani nemusia dotykat.Mne tak dokonca zozltol aj lak na plastikovych modeloch.Drzim palce,nech na to cim skor prides,lebo zohnat gumy na carrera go samostatne sa prakticky neda.Aspon myslim. |
|