AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:51:35 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Ostatní značky | Carrera
Autor Ninco na dráhe Carrera
Rocker
člen

Příspěvků celkem: 39
Registrován od: 24.08.11
Vloženo dne 05-01-2012 14:24
Pekný deň,

chcem sa s pýta, či máte skúsenos s autami od Ninco, tiež vložením chip do Ninco od Carrera digital 132. Tiež Scalextric. Niečo som tu kolo Scalextric prečítal od Petra L. Aké úpravy v podvozku vyžaduje Ninco aj Scalextric? Tiež ma zaujíma zapojenie svetiel. Ďakujem.
Autor RE: Ninco na dráhe Carrera
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 05-01-2012 17:14
S digitalizací modelů na Carrera D132 je to jednoduché. Nezáleží na značce, modelu, záleží pouze na tom, aby se chip, tedy celá ta deska dala položit zevnitř na podvozek mezi přední osu a motor. Chip je ve dvou variantách, vyber, který je vhodnější. Pro auta s blikačkou je speciální chip s vývodem pro blikačku. Do podvozku se udělají dva otvory, jeden pro diodu, druhý pro přepínač. Platí, že dioda je na levé straně podvozku ( na levé ve směru jízdy při pohledu shora, když je model položený koly na dráhu) co nejblíž přední ose. Čím je dioda dál od přední osy, tím je větší pravděpodobnost, že bude na výhybkách těsně za zatáčkou ovládání výhybky zlobit. Chip si přilep oboustanou páskou, tavnou pistolí, jak chceš, ale musí držet, aby si ho neutrhnul až budeš přepínat ten přepínač.Chip se připojí červeným a černým vodičem na vodítko ( červený vlevo) a šedý s fialovým na motor. Pokud motor zapojíš správně, pojede auto položené na dráhu ve směru hodinových ruček. Od vodítka a k motoru jsou to konektory zásuvka NXW-02 a zástrčka NXG-02 , ke světlům: zásuvka NX1500-SMS a zástrčka NX1501-02PFS. Kupiji je v TME. Nezapomenout u zástrček objednat ke konektoru dutinky, nejsou součástí konektoru. K motoru připájíš 3 kondenzátory s označením 223 přesně jak vidíš na foto. Běžně ke koupi v elektronice. Dioda nemusí nutně vystupovat z podvozku, stačí když je co nejblíž , ideálně v úrovni podvozku. Protože výhybky Carrera mají v sobě kontakt, který vrací výhybku po projetí vodítka, je potřeba mít hlubší vodítko, tak hluboké jako má Carrera. já používám Slot.It vodítka na dřevěné dráhy, pokud nechᚠvodítko originál, ve většině případů to zlobí.
Světla jsou bez jakýchkoliv problémů, stačí na vývod pro světla připojit paralelně 2 běžné led diody, pasují nejlépe ty o průměru 3mm. polaritu snadno poznáš, bud svítí, nebo ne:-))

Fotky jsou zde https://picasaweb.google.com/106928786529072373660/D132#

Editoval Petr L dne 06-01-2012 15:50
http://132slotcars.blogspot.com/
Rocker
člen

Vloženo dne 06-01-2012 01:34
Peter, ok. Ďakujem. Čítam, že sa riadne vyznášsmiley. Pozeral som Ninco a páčia sa mi tam nejaké Ford Mustang(som ich zaprisahaný fanúšik). Tak by som chcel skúsi niektorý sprevádzkova na mojej Carrera. smiley
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 06-01-2012 09:55
Nejraději používám chip 26732, mám pocit, že se lépe vejde na délku.

Přikládám jeho rozměry, to se může hodit smiley

Petr L sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Petr L dne 06-01-2012 09:57
DavidG
člen

Příspěvků celkem: 25
Registrován od: 19.12.11
Vloženo dne 06-01-2012 11:40
Rockere, kterého Forda Mustang mᚠna mysli? Koukám, že na D132 se dá koupit GT 2005, včetně policjního. Pouvažuju o něm.
Jinak mě tvů dotaz přivedl na myšlenku koupit Chevrolet Camaro a předělat ho na barevnou kombinaci, jako bylo v Transformers. Na D132 jsem ho viděl jen ve stříbrné a červené barvě.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 06-01-2012 11:48
Do analogového Musrtanga od Carrera jsem chip také nacpal smiley

Editoval Petr L dne 06-01-2012 11:49
Rocker
člen

Vloženo dne 06-01-2012 22:29
DavidG Mustangy od Carrera poznám, no niesu v pretekárskej verzii. Musel by sa s nimi človek pohra, aby z nich urobil pretekárske autá. Tie Chevrolet Camaro od Carrera vyzerajú parádňacky, no zasa nie v pretekárskej verzii. Už som ich pozeral. Ešte mi chýba Dodge Challenger. Dodge Charger som od Carrera videl. Ten je tiež parádny, len už asi nie je v ponuke. Aspoň také odpovede som dostal od predajcov. Tak som preštudoval iných výrobcov: Ninco, Scalextric a pod. Dolu pridávam obrázky, o akých modeloch píšem. Digitalizova Carrera by nemal by problém, aspoň podža rady a foto od Petra L.
PetrL. Ďakujem za všetky rady a foto. Všetky ukladám do pc, tak určite mi budú pomáha smiley). Je vidie, že autodráha Ti koluje v žilách.
Rocker sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Rocker dne 06-01-2012 22:41
Rocker
člen

Vloženo dne 06-01-2012 22:44
Ninco - Mustang

Rocker
člen

Vloženo dne 06-01-2012 22:48
Scalextric - Mustang

Rocker
člen

Vloženo dne 06-01-2012 22:49
Scalextric - Mustang

Editoval Rocker dne 06-01-2012 22:50
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 06-01-2012 23:56
To Rocker: smiley a co úpravy vlastního systému D132? Mám rozvrtaných pár zajímavých úprav a doplňků ........

Ještě k té digitalizaci, protože nejsem zastáncem rychlých řešení jako oboustranná samolepa, nebo tavná pistole a snažím se jim vyhnout, dělám si do modelů sloupek na uchycení chipu. Používám k tomu uhlíkovou trubku a plast co zbývá ze stavebnic. Kousek trubky uříznu, do středu vlepím kus měkkého plastu a proříznu závit, pak to vlepím do podvozku. Aby se sloupek nevylomil navléknu ještě kroužek většího průměru a přilepím na podvozek. Po dokončení drží chip jako v originále a sloupek vypadá takhle:

Editoval Petr L dne 07-01-2012 00:03
Rocker
člen

Vloženo dne 07-01-2012 11:06
PetrL: Prerobenie toho podvozku na uchytenie chipu je vežmi rozumný nápad. Ak mi prídu nové auta, tak táto foto s Tvojím popisom mi určite pomôže. A úprava digi systému? Neviem, či by som sa dokázal pohra tak s elektronikou. Ale ak prezradíš niečo, čo nie je tajnésmiley, tak by som sa rád na to pozrel. Ja mám teraz "mozog dráhy" na reklamáciismiley. A ešte k diodam. Aké diody používaš do svetiel? Označenie diody?
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 07-01-2012 12:38
Led diody neřeším, prostě vezmu běžnou Led o průměru 3mm na zadní červenou, na přední pro moderní auta "studená bílá" , pro stará auta "teplá bílá"

Úpravy D132 nejsou žádné tajemství, bezednou studnicí řešení a nápadů je kolega z Německa SlotBaer. Projdi si jeho web, to stojí za to.
http://slotbaer.de/index.php

Jinak když už to probíráme, tak ten konektor na šňůrách ovladačů a bezdrátů je MMJ 6/4 , nebo MMJ 6/6 to je jedno a dá se koupit v RS Components
http://cz.rs-online.com/web/c/?searchTerm=MMJ&sra=oss
Na instalaci jsou sice potřeba spec. kleště, ale při troše šikovnosti se dají kontakty zalisovat dobře upraveným šroubováčkem :-))

Zajímavou úpravou je antikolizní systém na výhybkách a v pitstopu, na Freeslotter se tomuto tématu věnijí již od Pro - X. Pokud se ti to nechce stavět prodává je Henky z Německa
http://www.henkys-rennbahnwerkstatt.de/
Dodává to včetně návodu, případně je možné si vše nechat zamontovat do zaslaných výhybek.

To by pro začátek mohlo stačit :-))

Editoval Petr L dne 07-01-2012 12:48
Rocker
člen

Vloženo dne 07-01-2012 14:56
PetrL: ok, to si mrknem vežmi rád. ďakujem.
keď tu rozoberáme auta inej značky na carrera dráhu, tak ma napr. zaujíma scalextric a ich natáčacie predné nápravy. niečo som si tu k tomu prečítal, no nikdy diskusia nebola dotiahnutá do konca. natáčanie prednej nápravy nejako ovplyvňuje jazdné vlastnosti na dráhe? +/- takejto prednej nápravy. al. je to čisto len nejaký obchodný ah? napr. na mustangu, čo od nich chcem je predná náprava natáčacia. aspoň podža obrázku tak vyzerá, že je tam mierne natočená.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 07-01-2012 15:55
To Rocker, to je hodně citlivé téma a doufám, že nespustíme další z nekonečné série nikam nevedoucích debat smiley
Já jsem zastánce trendu, který vychází ze skušeností závodníků SRC. Základem této desetiletími ověřené teorie je, že jízdní vlastnosti modelu jsou tvořeny trojúhelníkem mezi vněší hranou středu zadních kol a otočnému bodu vodítka. Z toho plyne, že přední kola překáží protože auto jede po vodítku a na jízdních vlastnostech se můžou projevit pouze negativně a na tom nic nezmění ani natáčecí přední náprava. Max. přinese brždění vojného chodu vodítka a další vibrace na předku a to se také negativně promítne do jízdních vlastností.
Ideálně, protože bez předních kol to nejde se musí kola co nejméně dotýkat dráhy a mít co nejmenší tření.
Takže pokud natáčet, tak pouze z estetických důvodů, ale bude to vždy naškodu. smiley

Rocker
člen

Vloženo dne 07-01-2012 17:49
PetrL: nie, nie Peter. Nechcem k tomu žiadnu vežkú diskusiu. Tvoja odpoveď mi úplne postačuje. Čítam, že rozumieš aj fyzikesmileysmiley Ok, ďakujem.
Rocker
člen

Vloženo dne 08-01-2012 22:21
PeterL: prešiel som si tie odkazy, čo si priložil. uf, to je už ažká elektronika. neprešiel som to všetko, ešte si to určite popozerám. ale tie výhybky sú výborné. to sa mi páčilo. a myslím, že to je dos rozumný nápad. aspoň tožko nelietajú spojlere a pod. autíčko sa viacej podobá originálu, keď nebúra. len som nerozumel tej vyrobenej čiernej skrinke? to vyrobil black b.??
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák

PŘIHLÁŠENÍ