Autor |
gumy Scalextric kde??? |
honzahk
len
Pspvk celkem: 5
Bydlit: Hradec Krlov
Registrovn od: 08.12.08 |
Vloeno dne 18-02-2009 15:32 |
|
|
Ahoj, jeden na prvn pohled asi banln dotaz, ale ne tak jak vypad. V prosinci jsem koupil v praze e-obchodu (www.autodrhy.com) set Scalextric. Nechal jsem si tam poradit, a jsem pvodn ml spadeno na jinou znaku, pr Scalextric je na tom dobe se servisem i dly. Dnes se tam manelka pi cest stavovala pro nhradn pneu a docela jsem byl pekvapen, e j bylo eeno, e tyto pneu ji neseene a jedin monost je nov osa a kola...cca 400,-K na auto. To mi nepijde moc serizn, kdy cca ped dvma msci jsem byl ujit, e prv abych pedchzel tmto potm bych ml koupit Scalextric. Pr auto je njak star model...mla s sebou gumu i lstek s modelem. Star model, no nevm kdy pmo na jejich strnkch je to uvedeno jako NOVINKA (Aston Martin DBR9, no.5). Take auto je sice novinka, ale gumy neseenu...tak nevm. Dky za radu... |
|
Autor |
RE: gumy Scalextric kde??? |
Pepino
Super Administrtor
Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06 |
Vloeno dne 18-02-2009 15:45 |
|
|
Honzo,
pokud najdes na webu SCALEXTRIC.COM u konkretniho auticka servisni list a pneumatika tam ma sve oznaceni, pak se da standardne koupit jako nahradni dil.
Distributor je dovazi a je pouze na prodejci, zda je ma skladem ci nikoliv. U odolnych levnych auticek je sada myslim o 10 ks pneu, u standardnich aut o 4 ks pneu. U F1 byva obcas problem, ze neni pneu s konkretni reklamou.
Pokud chces, zeptam se, kde by se daly pneumatiky aktualne sehnat.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07 |
Vloeno dne 18-02-2009 16:45 |
|
|
Servis list najde zde
http://www.scalextric.com/customer-care/service-sheets/
ovem tam je specifikace dl, kter jsou na modelu od vroby, monost tuningu vbec nee.
Tuningov pneu maj dlen do kategori: F1, GT, Touring, Rally, Mini a Nascar,
http://www.scalextric.com/customer-care/top-tips-and-advice/
car-maintenance/improving-the-performance-of-old-and-new-cars/
take bu odzkouet, nebo jak psal Pepino dotaz, kter pasuj
http://www.scalextric.com/customer-care/contact-us/
Editoval Pepino dne 18-02-2009 19:04 |
|
Autor |
Milan
len
Pspvk celkem: 137
Bydlit: Zln
Registrovn od: 21.03.07 |
Vloeno dne 18-02-2009 17:18 |
|
|
Tuningov pneumatiky Scalextric jsou silikonov a jsou primrn ureny na adekvtn duralov disky tho vrobce. V omezen me jdou nasadit silikony i na plastov disky, kter se shoduj s mrnou toleranc s diskem duralovm. Cena za zadn kompletn osu Aston Martin by mla bt asi 180,-K. |
|
Autor |
Pecan
len
Pspvk celkem: 185
Registrovn od: 23.10.06 |
Vloeno dne 18-02-2009 17:30 |
|
|
No sehnat gumy by problm nebyl, kdyby je dovozce ml. Ne vdy a ne vechno dostupn.
Editoval Pecan dne 18-02-2009 17:51 |
|
Autor |
vitek
len
Pspvk celkem: 1642
Registrovn od: 07.12.06 |
Vloeno dne 18-02-2009 17:42 |
|
|
To honzahk Je pravdou, e Tebou zmiovan Aston nen novinka a ani v dob prodeje nebyl. Posledn novinkou byl Gulf a na leton rok je to JetAlliance. DHL je z roku 2007.
Na disky Astona originl silikony Saclextric nesed. A ty od Slot.it taky ne. Je to dan konstrukc disku.
Na Astona bys ml sehnat samostatn pneu tzv. Tyres Pack W8614. Podle tohoto listu dl
http://www.scalextric.com/_assets/files/
SS%20389E%20Aston%20Martin.pdf
Ale musels teda jezdit, e u potebuje nov pneu!!!!
J sm jsem v podobn - sp hor situaci - potebuji prosklen na Porsche 996 GT3 a to v listu dl nen.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Editoval Pepino dne 18-02-2009 19:04 |
|
Autor |
honzahk
len
Vloeno dne 18-02-2009 18:24 |
|
|
dky za rady...ten pack je opravdu pod slem W8614,nyn tedy jet dotzek kde se to d objednat? V Praze nm bylo eeno, e to objednat neum... Jinak jezdili jsme fest :-). J se synem, synovci, vagr, manelka...no kde kdo se vracel do dtskch let...i kdy tohle jsou hraky sp pro dospl :-))). Kdy u jsem u tch dotaz, tak myslte, e dal krok by byl vhodnj koupit novou osu a disky a jt do silikonovch pneu? |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 18-02-2009 18:44 |
|
|
No to je otzka, kter ns mon rozdl na dva tbory. Silikony jsou daleko pilnavj a j asobn je mm na vech autech. Pokud je drha ist, auta sed perfekt, jakmile se ovem na n nabal prach, tak klouou stejn jako ty norml. Tak si vyber
|
|
Autor |
Milan
len
Pspvk celkem: 137
Registrovn od: 21.03.07 |
Vloeno dne 18-02-2009 18:52 |
|
|
Sedl jsem do auta a zajel do skladu. Na obrzku je sada zadnch pneumatik na Astona. Prosm Honzu HK o posln adresy soukromou zprvou. Ztra Vm dva kusy pneu polu zdarma. Je koda Astona nechat zahlet v depu.
Milan sem pipchnul tento obrzek:
Editoval Milan dne 18-02-2009 18:53 |
|
Autor |
Pepino
Super Administrtor
Vloeno dne 18-02-2009 19:06 |
|
|
Nebo me je muzes pribalit ke zbozi a Honza si je vyzvedne v klubu v HK.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
honzahk
len
Vloeno dne 18-02-2009 20:02 |
|
|
pnov, tak tomu km pomoc...pokud bych si tedy mohl vymlet, tak bych ty gumy koupil alespo ve 4 nejlpe v 8ks. Mme Astona a s nm Ferrari F 430 GT, kter m gumy stejn. Pneu moc rd zaplatm, jen kdy budou. Take klidn na dobrku, nebo k Pepnovi do HK a j si je koupm tam...pedem moc dky. |
|
Autor |
VW
len
Pspvk celkem: 32
Registrovn od: 01.12.08 |
Vloeno dne 22-04-2009 15:51 |
|
|
Zkouel jsem nsledujc dotaz poslat na e-mail Milanovi (vrtilo se, e mail neexistuje) a poslat mu to i SZ, co zatm nereagoval - patrn tu jet nebyl. Mon porad nkdo jin.
Mm novch 6 scalextric aut, z toho 2 historiky, kter se moc jezdit nebudou a 4 kter budou na nov domc 4 drze (plast - nen to scalextric, ale ponkud mn znm Cartronic - http://www.wagnerovi.cz/image/200904090817_P4057369.jpg) asi dost v permanenci. Po prvnch 2 dnech jedn u Viper zaal vibrovat a byl najednou znateln pomalej, take dolo na dobruovn kol, co pomohlo, ale je otzka jak dlouho ty gumy takto vydr.
Jak jsem zjistil, tak mm celkem 2 monosti - bu shnt v zahrani originl gumy, co pi kombinaci 4 rzmch voz jsou 4 rzn druhy, nebo jt do tunningu, co ovem znamen nakoupit disky+gumy, osy (5 rznch dlek v balen, take je otzka, zda to bude z balen alespo na 2 auta - nemm pedstavu, kter dlka se pouije a zda zbudou njak del na zkrcen), nov loiska pro 3mm osu a 1x sadu 5ti hlovch pevod a 2x sadu 5-ti elnch pevod (ani nevm, zda se pak nemus mnit i pastorky). Z tch sad vyhodm (budu kupovat zbyten) celkem 12 kol, protoe kdy chci aby byla auta srovnateln, nemu mt v kadm jin pevodov pomry. Tak nevm. Co poradte ?
Chtl jsem asem jet koupit njak odolnj pro men dti a ppadn njak formule 1, ale jestli je to s dly takto patn, zanm mt obavy, e jsem se znakou aut lpl vedle (i kdy jezd i vypadaj super).
Auta jsou:
Dodge Viper
Motor
Mabuchi SP; 18k rpm; Gear ratio 9:27
Chassis
Mid Mounted In-line Motor; Rear 2 wheel drive
Magnet
Rectangular 2.5 mm
Overall length
145 mm
Wheelbase
79 mm
Axle/Hub width
60 mm Front; 61 mm Rear
Tyre diameter/width
21(ext), 15(int) x 9 mm Front; 21(ext), 15(int) x 11 mm Rear
Weights
Car 85 gm; Case 156 gm
Mercedes Benz McLAREN SLR
Configuration
Motor
Mabuchi SP; 18k rpm; Gear ratio 11:36
Chassis
Mid Mounted Side-winder Motor; Rear 2 wheel drive
Magnet
Stepped 2 mm
Overall length
146 mm
Wheelbase
83 mm
Axle/Hub width
60 mm Front; 60 mm Rear
Tyre diameter/width
21(ext) x 10 mm Front; 21(ext) x 11 mm Rear
Weight
Car 84 gm
Jaguar PERFORMANCE XKR
Configuration
Motor
Chassis
Rear Mounted Sidewinder; Rear 2 wheel drive
Magnet
Rectangular 2.5 mm
Overall length
155 mm
Wheelbase
81 mm
Axle/Hub width
62 mm Front; 62 mm Rear
Tyre diameter/width
21(ext) x 12 mm Front; 21(ext) x 11 mm Rear
Weights
Car 87 gm
Aston Martin DBR9 DPR
Configuration
Motor
Chassis
Rear Mounted Side-winder Motor; Rear 2 wheel drive
Magnet
Rectangular 2.5 mm; Downforce 290 gm
Overall length
150 mm
Wheelbase
86 mm
Axle/Hub width
62 mm Front; 62 mm Rear
Tyre diameter/width
22(ext), 9(int) x 10 mm Front; 22(ext), 9(int) x 11 mm Rear
Weights
Car 96 gm; Case 156 gm
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrtor
Vloeno dne 22-04-2009 16:27 |
|
|
Do Scalextric Tunningu bych neel, je to zbyten drah pro domc podmnky. Milan m standardn e-mail na Seznamu a m komunikace funguje. Podle m nen problm pneu u nj objednat, pokud nejsou standardn v maloobchodn sti (Rebas E-obchod, Slotcars Ostrava apod.).
Scalextric drha je "skoro" hladk a mn nevykazuje takov opoteben, nejvce tam jezdm prv s "odolnmi" auty pro dti, akoliv je ped jzdou vdy techn. benznem istm a takt istm i drhu cca 1 x tdn (jen ji pejedu hadrem).
Jinak na nkter plastov disky Scalextric aut jde bez zsahu navlknout silikonov pneumatika Slot.it SIPT06 (4 ks pneu v balen 175,- K) pop. sta lehce obrousit disk (ten horn "vnlek" zit) a pneu docela vydr.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 22-04-2009 16:35 |
|
|
Zas takov expert nejsem, ale na vechny auta by mly sedt stejn gumy. Podvej se na web Scalextric. U model jsou pdf soubory s dly a tam si najdi sla pneu. Ml by tam sedt Tyres Pack W8614.
Zkus se na nj zeptat bu tady
http://www.autodraha-sc.cz/
nebo tady
http://vltava2000.cz/autodrahy/
Pokud bys zvolil tunig Scalextric, tak t nepotm, protoe silikony nesed na originl discch. Take bys stejn musel koupit - pneu, disky, loiska a osu. Ale i pevody, protoe osa m 3mm.
Jinm eenm je pejt napklad na Slot.it. Tam je to sice o t sam vmn, ale po mm soudu jin kafe. Jen pozor - na Scalextric bys ml kombinovat pevod prmr 19mm, pastorek 6,5mm a pneu prmr 20mm. Na Astonu to sed a jede.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
VW
len
Vloeno dne 22-04-2009 16:56 |
|
|
vitek napsal:
Zas takov expert nejsem, ale na vechny auta by mly sedt stejn gumy. Podvej se na web Scalextric. U model jsou pdf soubory s dly a tam si najdi sla pneu. Ml by tam sedt Tyres Pack W8614.
Zkus se na nj zeptat bu tady
http://www.autodraha-sc.cz/
nebo tady
http://vltava2000.cz/autodrahy/
Pokud bys zvolil tunig Scalextric, tak t nepotm, protoe silikony nesed na originl discch. Take bys stejn musel koupit - pneu, disky, loiska a osu. Ale i pevody, protoe osa m 3mm.
Jinm eenm je pejt napklad na Slot.it. Tam je to sice o t sam vmn, ale po mm soudu jin kafe. Jen pozor - na Scalextric bys ml kombinovat pevod prmr 19mm, pastorek 6,5mm a pneu prmr 20mm. Na Astonu to sed a jede.
Ano - na Astona je to W8614, na Vipera W9036, na Jaguara W9389 a na Mercedesa W8903. Li se vnjmi prmry, vnitnmi prmry i kami. U ns jsem na nco takovho nenarazil v dnm e-obchod.
Dvat tam originly se mi lb kvli vzhledu. Osadit to vechno tiningem pak zase kvli tomu, e budou mt vichni stejn gumy a tedy stejn podmnky a nen nutn dret doma 4 rzn sady nhradnch obut.
e nesed tuningov pneu na originl dicsch a e to vm jsem doufm popsal dost podrobn. Ne jsem se zeptal snail jsem se k informacm dostat na zahraninch webech a ty datasheety k vozm mm samozejm staen a prostudovan. |
|
Autor |
VW
len
Vloeno dne 22-04-2009 17:08 |
|
|
Pepino napsal:
Do Scalextric Tunningu bych neel, je to zbyten drah pro domc podmnky. Milan m standardn e-mail na Seznamu a m komunikace funguje. Podle m nen problm pneu u nj objednat, pokud nejsou standardn v maloobchodn sti (Rebas E-obchod, Slotcars Ostrava apod.).
Scalextric drha je "skoro" hladk a mn nevykazuje takov opoteben, nejvce tam jezdm prv s "odolnmi" auty pro dti, akoliv je ped jzdou vdy techn. benznem istm a takt istm i drhu cca 1 x tdn (jen ji pejedu hadrem).
Jinak na nkter plastov disky Scalextric aut jde bez zsahu navlknout silikonov pneumatika Slot.it SIPT06 (4 ks pneu v balen 175,- K) pop. sta lehce obrousit disk (ten horn "vnlek" zit) a pneu docela vydr.
Snail jsem se pout e-mail co m uveden v profilu. Prost se to vrtilo jako nedoruiteln - teba m jin.
K itn jsem zaal pouvat lkask benzn. Lkask je naprosto ist bez pms edidel, kter jsou obsahem technickho celkem bn.
Disky bych si eventuln uml upravit na soustruhu. |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 22-04-2009 17:20 |
|
|
J osobn bych na auta nasadil pneu od Slot.It. Nen to vdy idel, ale na vechna auta jsem je nakonec dostal. Sta vtinou lehce upravit roztoen disky pilnkem.
Vbr prmr a pneu Slot.It je myslm dostaten a na domc jedn takov prava bohat sta.
|
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 22-04-2009 18:37 |
|
|
Osobn bych po vech tch zkuenostech a zkouen rznch kombinac to pevedl na Slot.it. Bude pravdpodobn potebovat (vdy balen):
4x loiska SIPA02
2x osu SIPA01 (vem tu nejdel - zkrtit me vdy)
2x pneu SIPT03
4x pevod SIGS01 - 34z a nebo 4x SIG02 36z
2x pastorek SIPT 10, 11, 12, 13 (slo je poet zub)
Existuje jet monost vzt cel set zadn npravy - dva disky, osa, dv loiska a pevod 36z SIKK04.
Urit riziko je s pouitm disk. Neznm ona zmiovan auta (a na Astona ) a tam by nemusely ty velk disky sedt kou. Ale prodvaj se jejich u verze. Jen si dovolm poznamenat, e (aspo podle toho s m jsem se setkal) je poteba opravdu pevod o prmru 19mm a patork 6,5mm. I u Fly. A pak je jasn, e neme pout jinou pneu ne 20mm v prmru. Je to dno fixnm uloenm motoru a osy - a s tm nic nenadl.
A jet jedna - ne zrovna malikost. U Slot.it Ti cokoliv sed s mkoliv.
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 22-04-2009 19:22 |
|
|
Vtku to je na domc drhu finann sebevrada! Komplet zadn osa Slot.It stoj od 388 do 455 K ! To nem opravdu smysl.
A nezapome, e ne do vech aut nacpe pevod Slot.It! Teba do Carrera aut takka do dnho! Originl pevod m podstatn men prmr a bez hodn surovho zsahu dremelkou to nejde!
Stejn tak disky Slot.It mou bt docela pot, nebo narozdl od pneu, kter lecos snesou, disk m svoj velikost a ku a nabdka Slot.It je omezen, to se tk i insert.
Problm sice me bt v tom, e nkolek na disku bude asi u Scalextric u ne jak m Slot.It ale to bych v klidu vyvlokoval, nebo dolepil a pak stoil.
J sice 100% konverzi na Slot.It dlm, ale jen u aut, kter budou jezdit na dev, ty co mm na plast, ty a na vodtko nechm jak jsou a pouze upravm disky na silikony Slot.It. Bohat to sta.
Editoval Petr L dne 22-04-2009 20:10 |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 23-04-2009 08:37 |
|
|
Jak jsem psal, neznm vechna zmiovan auta. Jak sprvn pe je to i o penzch, ale je to monost. Asi nejmn bolestiv me bt sehnat originl pneu. Sp mn pekvapilo jak rychle se ojely.
Obut silikon od Slot.it je o nco pracnj, ale myslm, e jdou lpe sehnat.
Pechod na Slot.it stoj nejvc a i tam mou nastat komplikace.
Ale kolega me potat - loisko od Slot.it pesahuje z podvozku 0,5mm, pevod m ku 3mm a ka disk je v katalaogu + ka podvozku a porovnat s prostorem kam to mus uschovat - ka kastle. Astona i Jaguara (toho jsem mil) takto "obuje" i na nejir disky.
|