Autor |
Čitění pneu před závodem |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 30-11-2006 12:38 |
|
|
Máte nějaký dobrý tip? Někde jsem četl o strhávání nečistot pomocí lepicí pásky. Já větinou zase gumy otřu hadříkem, namočeným a vymáchaným ve vlané vodě (a poté zabalím do alobalu, aby se udrela správná teplota ).
Nějaký dalí tip či nápad?
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: Čitění pneu před závodem |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 30-11-2006 14:13 |
|
|
To je dobrej nápad? Vlaná vody a alobal to by mě nenapadlo. Já je tedy myji ve vlané mýdlové vodě aby se dokonale odmastili a pak je uchovávám v tubách od umáku ale zachovávat jejich teplotu jako u reálných aut by mě ani ve snu nenapadlo. Funguje to? Je znatelné nějaké zlepení oproti studeným pneu?
Nikdy je ale neodmaujte bentínama nebo acetonem či lihem. Sice to pomáhá a dost, ale pokud je na tom závodě neuděláte tak bych to nedoporučoval. Po krátké době nepouívání rychle spuchří a ztvrdnou. Museli by jste počítat s tím e je hned po závodě vyhodíte. Osobně jsem to takto nikdy nezkouel a chystal jsem se to otestovat na nějakém vytrvalostním závodě. |
|
Autor |
RE: čitění pneumatik |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 30-11-2006 19:28 |
|
|
Opravdu asi nejlépe "ojet pneumatiku" o lepící pásku -100% ověřeno při závodech - pneumatika netrpí chemií - laborování je moné s druhy pásky a dobou zabalení - některé se opravdu " vpijí " do povrchu pneumatiky a potom lepí na trati (kdy je čistá ). SRC ČT |
|
Autor |
Pecan
člen
Příspěvků celkem: 185
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.10.06 |
Vloeno dne 30-11-2006 20:02 |
|
|
Tra stavim tak třikrát do roka jen abych projel autíčka, ale pneu nijak nečistim. Jediné co čistim (a to přes lepící pásku) jsou gumy na europacupu, které jsou ze silikonu (jen zadní - přední orig.) a po 50-ti metrech jsou v takovém stavu, e auto skoro nedrí na trati. Ten silikon na sebe nachytá vechnu pínu. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 02-12-2006 00:34 |
|
|
Na závody nikam nechodím, ale kdybysem el, tak pouuju starej dobrej technickej benzín - namočit trochu kousek hadříku a pořádně ty pneuky očistit.A jetě předtím je vzít přes smirkový plátno a případně je trochu víc zbrousit a sníit tak světlou výku vozu na minimální povolenou hranici. A e budou po závodě k nepouití? Tak to je snad normální - nebo si někdo myslí, e Schumacher vyhrál 7x mistra světa na jedněch gumách ???
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
mcfik
člen
Příspěvků celkem: 69
Bydlitě: Plzeň
Registrován od: 09.10.06 |
Vloeno dne 02-12-2006 05:09 |
|
|
I tak bych místo benzinu,který gumu naleptává pouil raději líh.A na pěno.vou gumu byl nejlepčí Reumasin. Ale ten u se asi nedá sehnat.
fik |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 02-12-2006 08:43 |
|
|
Teda fiku, ty taky asi pamatuje iku, kdy viděl na obě oči ???- Rheumosin vyráběl naposled Národní podnik Spofa - nositel řádu práce
Nicméně jetě mám posledních asi 5cl a díkes, e jsi mi tvojí zmínkou připoměl, e u jsem několik měsíců domluvenej s jedním magistrem na tom, e mu přinesu sloení a on mi to zase namíchá. Původně, kdy jsem mu řekl o "reumozín", tak mi nabízel nějakou mastičku - tak jsem s díky odmítnul.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 02-12-2006 12:05 |
|
|
Co se týče mě, tak ta voda se mi osvědčila a je nejjednoduí řeení. Balení do alobalu je jen kvůli, tomu, aby se na to neusadil prach. Teplota nehraje v tomto případě ádnou roli. Prvně myslím, e se teplota neudrí a za druhé, materiál klasických GONIO pneu jistě není pro ohřev připravem a určitě poté nemá jiné vlastnosti ne za studena.
Základem je také dobře otřená dráha.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 15-11-2007 08:14 |
|
|
Tak jeliko jsem byl nedávno na dvou závodech v Děčíně jako divák a jako divák jsem koukal po vem moném tak se vás dnes zeptám:
Jakým způsobem skladujete, čistíte a oetřujete pneu před nasazením do závodů?
Jak jsem vypozoroval někdo přeferuje osvětčený způsob kvelitní lepenky na sejmutí prachu a nečistot, ale někteří jezdci čistili obutí benzínem či lihem.¨
Je to moudrý? Neleptá to tu gumu? Neztvrdne, nezkřechne a nezpuchří potom rychleji ne je zdrávo? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 15-11-2007 08:36 |
|
|
Mitchi, silikonům by benzím ani líh ukodit neměl.
Ostaní pneu můou citlivé být. Po očitění benzínem od mazání na dráze větina letě lepila, ale moc jsem nezkoumal jestli je to tím, e jsem je naleptal, nebo patně vyčistil, projel jem je lepicí páskou a zachvíli se to ztratilo. Jak budou vypadat napřezrok je otázka.
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 16-12-2007 11:23 |
|
|
Myslím, e toto vlákno stojí opět za oivení.
Lepicí páska ano, líh OK.
Ale na předvánočním setkání v České Třebové začali kluci i na tom dlouhém plastu čistit a snad i mazat pneu nějakým přípravkem od JMS. Název jsem neregistroval, (u byl pozdnějí čas ) ale auto výrazně lépe sedělo.
Opět asi platí, e na pár metrů domácí trati je to "o ničem", ale čím mazat (a čistit) tvrdé gumy, nebo silikony?
Editoval vitek dne 16-12-2007 11:24 |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 16-12-2007 21:38 |
|
|
Protoe dráha byla plná prachu, vyzkoueli jsme osvědčený přípravek, který se pouívá na dřevěných dráhách.
Zapráené kola umýt tech. benzínem a potom vmasírovat mazání(Teď mluvím o kolech z mecovky).
Na kola se okamitě nasbírá prach z dráhy, take je potřeba auto nasadit vdycky jinde a proceduru několikrát opakovat a po zajetí stopy u stačí jen kola umýt benzínem.
Funguje to i na plastu, ale pouít toto mazání stejně jako na dřevě jsme se zatím neodhodlali(naředit a nanést na dráhu).
Jaké je sloení tohoto mazání vám neřeknu, protoe výrobci si ho samozřejmě tají.
JMS
Editoval Pepino dne 16-12-2007 22:05 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 16-12-2007 23:33 |
|
|
Kdy jste ji pánové naukli líh, dejte si pozor, někteří výrobci pouívají na karoseriích lihové barvy. Velmi snadno můete při čitění pneu "vyčistit" i karoserii, nebo smazat loga!
Ze své vlastní zkuenosti vím, e to platí o Scalextric a Slot.It. U Fly jsem reakci na líh nezaznamenal.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 17-12-2007 13:23 |
|
|
Čistím se sundanou kastlí.
Asi obětuji nějaké pneu a vyzkouím ho i na tvrdých gumách. Ne jen na mechu. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-12-2007 14:03 |
|
|
To Vítek, to je sice rozumné ale na jedění a zvlá na závodech velmi nepraktické.
Pneu neobětuje, líh jim nevadí, alespoň ne těm, které mi přily do ruky. Pouze si asi smázne ty loga na bocích.
P.S. zajímalo by mne kde pouívá na 1:32 ty mechy, na závody asi určitě ne a na doma si myslím, e jsou lepí silikony.
Editoval Petr L dne 17-12-2007 14:04 |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 17-12-2007 15:51 |
|
|
Asi jsme se nepochopili.
Doma mechovky nemám vůbec (pokud nepočítám pneu od MTR32).
Měl jsem na mysli vyzkouení a pouítí čistidla od JMS, které pouívali kluci v ČT na mechu a plastu, na tvrdé gumě (a silikonu) a plastu doma.
Ad líh - klasický Francův nápoj - Alpa Francovka je OK. A dá se pouít i jinak |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-12-2007 20:06 |
|
|
S tou Francovkou nevím, krom lihu je tam jete lecos, co po vypaření lihu zůstane, take vlastně čistí a zároveń piní a jetě je to ředěné a nemá to tu "sílu" jako čistý.
Na čitění pneu se prodává i speciální čistič. Na závodech v Podbabě mi s ním Tomá Zedníček vyčistil gumy a výsledek se nedal s čitěním lihem, nebo benzínem srovnávat.
Pokud tedy řeíme efektivní čitění a hledáme vhodný prostředek, obrátil bych se na Tomáe.
Editoval Petr L dne 17-12-2007 20:07 |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 18-12-2007 12:45 |
|
|
Já myslím, e to bude to samé a nebo velmi podobné tomu co pouívá JMS.
Druhou věcí je, jestli dojde jenom k očitění a nebo i ke zvýení přilnavosti. Samozřejmě e ta zvýená přilnavost s sebou nese zpočátku vyí pinění. Proto to časté čitění pneu v ČT. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 18-12-2007 12:58 |
|
|
Vítku, JMS píe : " Zapráené kola umýt tech. benzínem a potom vmasírovat mazání(Teď mluvím o kolech z mecovky)"
Já jsem se zmiňoval o speciálním prostředku na čitění. Byl v tubě a na konci s houbičkou, kterou se kola čistila.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 18-12-2007 17:24 |
|
|
Jedna věc je technologie nanáení a druhá samotné sloení.
Pana Zedníčka pochopitelně zkontaktuju.
Díky za tip. |
|