AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:30:33 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
strana 1 z 2 1 2 >
Autor Čištění pneu před závodem
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 30-11-2006 12:38
Máte nějaký dobrý tip? Někde jsem četl o strhávání nečistot pomocí lepicí pásky. Já většinou zase gumy otřu hadříkem, namočeným a vymáchaným ve vlažné vodě (a poté zabalím do alobalu, aby se udržela správná teplota smiley).

Nějaký další tip či nápad?

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Čištění pneu před závodem
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 30-11-2006 14:13
To je dobrej nápad? Vlažná vody a alobal to by mě nenapadlo. Já je tedy myji ve vlažné mýdlové vodě aby se dokonale odmastili a pak je uchovávám v tubách od šumáku ale zachovávat jejich teplotu jako u reálných aut by mě ani ve snu nenapadlo. Funguje to? Je znatelné nějaké zlepšení oproti studeným pneu?

Nikdy je ale neodmašujte bentínama nebo acetonem či lihem. Sice to pomáhá a dost, ale pokud je na tom závodě neuděláte tak bych to nedoporučoval. Po krátké době nepoužívání rychle spuchří a ztvrdnou. Museli by jste počítat s tím že je hned po závodě vyhodíte. Osobně jsem to takto nikdy nezkoušel a chystal jsem se to otestovat na nějakém vytrvalostním závodě.
Autor RE: čištění pneumatik
src ceska trebova
člen

Příspěvků celkem: 212
Registrován od: 02.10.06
Vloženo dne 30-11-2006 19:28
Opravdu asi nejlépe "ojet pneumatiku" o lepící pásku -100% ověřeno při závodech - pneumatika netrpí chemií - laborování je možné s druhy pásky a dobou zabalení - některé se opravdu " vpijí " do povrchu pneumatiky a potom lepí na trati (když je čistá ). SRC ČT
www.autodraha-src.ceskatrebova.com
Pecan
člen

Příspěvků celkem: 185
Registrován od: 23.10.06
Vloženo dne 30-11-2006 20:02
Tra stavim tak třikrát do roka jen abych projel autíčka, ale pneu nijak nečistim. Jediné co čistim (a to přes lepící pásku) jsou gumy na europacupu, které jsou ze silikonu (jen zadní - přední orig.) a po 50-ti metrech jsou v takovém stavu, že auto skoro nedrží na trati. Ten silikon na sebe nachytá všechnu špínu.
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 02-12-2006 00:34
Na závody nikam nechodím, ale kdybysem šel, tak použuju starej dobrej technickej benzín - namočit trochu kousek hadříku a pořádně ty pneušky očistit.A ještě předtím je vzít přes smirkový plátno a případně je trochu víc zbrousit a snížit tak světlou výšku vozu na minimální povolenou hranici. A že budou po závodě k nepoužití? Tak to je snad normální - nebo si někdo myslí, že Schumacher vyhrál 7x mistra světa na jedněch gumách ???smileysmileysmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
mcfik
člen

Příspěvků celkem: 69
Registrován od: 09.10.06
Vloženo dne 02-12-2006 05:09
I tak bych místo benzinu,který gumu naleptává použil raději líh.A na pěno.vou gumu byl nejlepčí Reumasin.smiley Ale ten už se asi nedá sehnat.smiley

fik
483970930
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 02-12-2006 08:43
Teda fiku, ty taky asi pamatuješ Žižku, když viděl na obě oči ???smileysmileysmiley- Rheumosin vyráběl naposled Národní podnik Spofa - nositel řádu práce smileysmiley
Nicméně ještě mám posledních asi 5cl a díkes, že jsi mi tvojí zmínkou připoměl, že už jsem několik měsíců domluvenej s jedním magistrem na tom, že mu přinesu složení a on mi to zase namíchá. Původně, když jsem mu řekl o "reumozín", tak mi nabízel nějakou mastičku smileysmileysmiley - tak jsem s díky odmítnul.

HWS
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 02-12-2006 12:05
Co se týče mě, tak ta voda se mi osvědčila a je nejjednodušší řešení. Balení do alobalu je jen kvůli, tomu, aby se na to neusadil prach. Teplota nehraje v tomto případě žádnou roli. Prvně myslím, že se teplota neudrží a za druhé, materiál klasických GONIO pneu jistě není pro ohřev připravem a určitě poté nemá jiné vlastnosti než za studena.

Základem je také dobře otřená dráha.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 15-11-2007 08:14
Tak jelikož jsem byl nedávno na dvou závodech v Děčíně jako divák a jako divák jsem koukal po všem možném tak se vás dnes zeptám:
Jakým způsobem skladujete, čistíte a ošetřujete pneu před nasazením do závodů?
Jak jsem vypozoroval někdo přeferuje osvětčený způsob kvelitní lepenky na sejmutí prachu a nečistot, ale někteří jezdci čistili obutí benzínem či lihem.¨
Je to moudrý? Neleptá to tu gumu? Neztvrdne, nezkřechne a nezpuchří potom rychleji než je zdrávo?
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 15-11-2007 08:36
Mitchi, silikonům by benzím ani líh uškodit neměl.

Ostaní pneu můžou citlivé být. Po očištění benzínem od mazání na dráze většina leště lepila, ale moc jsem nezkoumal jestli je to tím, že jsem je naleptal, nebo špatně vyčistil, projel jem je lepicí páskou a zachvíli se to ztratilo. smiley Jak budou vypadat napřezrok je otázka.smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 16-12-2007 11:23
Myslím, že toto vlákno stojí opět za oživení.
Lepicí páska ano, líh OK.
Ale na předvánočním setkání v České Třebové začali kluci i na tom dlouhém plastu čistit a snad i mazat pneu nějakým přípravkem od JMS. Název jsem neregistroval, (už byl pozdnější čas smiley ) ale auto výrazně lépe sedělo.
Opět asi platí, že na pár metrů domácí trati je to "o ničem", ale čím mazat (a čistit) tvrdé gumy, nebo silikony?
Editoval vitek dne 16-12-2007 11:24
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 16-12-2007 21:38
Protože dráha byla plná prachu, vyzkoušeli jsme osvědčený přípravek, který se používá na dřevěných dráhách.

Zaprášené kola umýt tech. benzínem a potom vmasírovat mazání(Teď mluvím o kolech z mecovky).

Na kola se okamžitě nasbírá prach z dráhy, takže je potřeba auto nasadit vždycky jinde a proceduru několikrát opakovat a po zajetí stopy už stačí jen kola umýt benzínem.
Funguje to i na plastu, ale použít toto mazání stejně jako na dřevě jsme se zatím neodhodlali(naředit a nanést na dráhu).

Jaké je složení tohoto mazání vám neřeknu, protože výrobci si ho samozřejmě tají.smiley

JMS
Editoval Pepino dne 16-12-2007 22:05
www.blueking.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 16-12-2007 23:33
Když jste již pánové naukli líh, dejte si pozor, někteří výrobci používají na karoseriích lihové barvy. Velmi snadno můžete při čištění pneu "vyčistit" i karoserii, nebo smazat loga!
Ze své vlastní zkušenosti vím, že to platí o Scalextric a Slot.It. U Fly jsem reakci na líh nezaznamenal.

vitek
člen

Vloženo dne 17-12-2007 13:23
Čistím se sundanou kastlí. smiley

Asi obětuji nějaké pneu a vyzkouším ho i na tvrdých gumách. Ne jen na mechu.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 17-12-2007 14:03
To Vítek, to je sice rozumné ale na ježdění a zvl᚝ na závodech velmi nepraktické.

Pneu neobětuješ, líh jim nevadí, alespoň ne těm, které mi přišly do ruky. Pouze si asi smázneš ty loga na bocích.

P.S. zajímalo by mne kde používᚠna 1:32 ty mechy, na závody asi určitě ne a na doma si myslím, že jsou lepší silikony.

Editoval Petr L dne 17-12-2007 14:04
vitek
člen

Vloženo dne 17-12-2007 15:51
Asi jsme se nepochopili.
Doma mechovky nemám vůbec (pokud nepočítám pneu od MTR32).

Měl jsem na mysli vyzkoušení a použítí čistidla od JMS, které používali kluci v ČT na mechu a plastu, na tvrdé gumě (a silikonu) a plastu doma.

Ad líh - klasický Francův nápoj - Alpa Francovka je OK. A dá se použít i jinak smiley
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 17-12-2007 20:06
S tou Francovkou nevím, krom lihu je tam ješte lecos, co po vypaření lihu zůstane, takže vlastně čistíš a zároveń špiníš a ještě je to ředěné a nemá to tu "sílu" jako čistý.

Na čištění pneu se prodává i speciální čistič. Na závodech v Podbabě mi s ním TomᚠZedníček vyčistil gumy a výsledek se nedal s čištěním lihem, nebo benzínem srovnávat.

Pokud tedy řešíme efektivní čištění a hledáme vhodný prostředek, obrátil bych se na Tomáše.

Editoval Petr L dne 17-12-2007 20:07
vitek
člen

Vloženo dne 18-12-2007 12:45
Já myslím, že to bude to samé a nebo velmi podobné tomu co používá JMS.

Druhou věcí je, jestli dojde jenom k očištění a nebo i ke zvýšení přilnavosti. Samozřejmě že ta zvýšená přilnavost s sebou nese zpočátku vyší špinění. Proto to časté čištění pneu v ČT.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 18-12-2007 12:58
Vítku, JMS píše :
" Zaprášené kola umýt tech. benzínem a potom vmasírovat mazání(Teď mluvím o kolech z mecovky)"

Já jsem se zmiňoval o speciálním prostředku na čištění. Byl v tubě a na konci s houbičkou, kterou se kola čistila.

vitek
člen

Vloženo dne 18-12-2007 17:24
Jedna věc je technologie nanášení a druhá samotné složení.
Pana Zedníčka pochopitelně zkontaktuju.
Díky za tip.
strana 1 z 2 1 2 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář