Autor |
RE: Papír na domácí autodráze |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 09-05-2012 13:13 |
|
|
Omlouvám se, e jsem vytáhl toto staré vlákno. K připravované akci o SRC scháním ablony papírových karosérií ze speciální řady plánků modeláře. Bylo to číslo 60s. Pokud někdo máte, nepičte mi SZ. Nepotřebuji celý plánem, mám, ale jen ty ablony. |
|
Autor |
iwaver
člen
Příspěvků celkem: 2
Registrován od: 28.02.11 |
Vloeno dne 09-05-2012 14:10 |
|
|
něco mám jako scan, ale nevím jestli zrovna to co hledáte.napite mi na email. |
|
Autor |
Ivan
člen
Vloeno dne 10-05-2012 21:02 |
|
|
Děkuji za odezvu. Mám ablony vystřihovánek vydaných podnikem Svazarmu Modela, ablony od UDPM JF, McLaren z MODELÁŘE a Ferrari ze Zenitu Pionierov. Mám i zmiňovaný plánek, ale ablony jsou deformované a k nepouití. Proto scháním aspoň jejich kopii.
Editoval Ivan dne 22-05-2012 21:25 |
|
Autor |
Ivan
člen
Vloeno dne 22-05-2012 21:25 |
|
|
Sehnal jsem nové podklady a na mikajzně se pracuje. pokud by sem zavítal nějaký zarputilý papírový modelář, tak ho upzorňuji, e originál mám, jen je trochu deformovaný. |
|
Autor |
SaVec
člen
Příspěvků celkem: 97
Bydlitě: Boskovice
Registrován od: 17.06.10 |
Vloeno dne 08-03-2013 22:32 |
|
|
Zdravím vás, pamatuji jak byla v ABCčku vystřihovánka PAPAMOBILU, nevíte jestli byla připravena pro pouití na Ites podvozky? |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 10-03-2013 20:15 |
|
|
Papamobil v ABC nikdy nevyel. Dostupné jsou tři varianty.
Dva jednoduché modýlky od GPM - novinky:
http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=8314
http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=8315
Oba jsou v měřítku 1:32, velmi jednoduché a podle konstrukce by nic nemělo bránit pouití na dráze. Boudu by nekodilo "prosklít" a dát do ní nějakou vhodnou figurku.
Třetí variantou je opět novinka - STAR 660. V podstatě první Papamobil. Přestavba polského náklaďáku Star při příleitosti první návtěvy Jana Pavla II v roli papee v Polsku v 1979.
http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=8403
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 10-03-2013 20:27 |
|
|
Vítku, nechci se hádat, ale protoe jsem papírové slepky nikdy nedělal jiné, ne ty z ABC a Papamobil si pamatuji, e jsem viděl, myslím, e v ABC vyel.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 11-03-2013 11:59 |
|
|
Petře mám k dispozici databázi modelů, které vyly v ABC a v té nefiguruje.
Před rokem 89 neměl anci vyjít. Po 89 ani v těch lepích časech ABC (před Ringierem) nevyel. A následně, kdy se časopis odklonil od svých kořenů, by určitě něco podobného nedostalo prostor. U nás mají sice velkou tradici papírové modely sakrálních staveb, ale Papamobil? A pokud vím, tak se do jeho vydání nepustil ani jiný vydavatel, např. při příleitostech návtěv papeů v ČR.
Ani v Polsku, které je jak velmocí v oblasti papírových modelů, tak silně katolickou zemí, jsou výe uvedené modely premiérami.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-03-2013 12:33 |
|
|
Tak asi to má prostudované, ale já tu slepku fakt viděl a by k ní klasicky i ten článek a pár fotek. Tak nevím.....
|
|
Autor |
Ferobert
člen
Příspěvků celkem: 34
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 13.03.13 |
Vloeno dne 14-03-2013 19:55 |
|
|
Také jsem ji viděl. A jestli se dobře pamatuju tak to byla extra vlepená příloha, podobně jako třeba byla T 613 Narex na dráhu. Bylo to v době kdy jsem ABC odebíral. čili u hoooodně dávno. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 14-03-2013 21:37 |
|
|
No to jsem rád, e si to někdo také pamatuje, ale proč není ta slepka ve Vítkovo seznamu?
|
|
Autor |
RE: RE:Papír na domácí dráze |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 24-03-2013 17:26 |
|
|
Zdravím vechny.Nedávno jsem tady psal,e se chystám na tahače.Kdy sem Vítek hodil tu okruhovou Tatru,tak mě to nadchlo natolik,e jsem se rozhodl udělat
to samé v 1/43.Napřed si postavím papírové modely.A to Buggyru,Liazku a ji zmiňovanou Tatru.Papírové předlohy mám a kdy se zadaří,tak se pustím do výroby kopyt a vechny 3 tahače udělám do formy.Bude to chvíli trvat,ale musím to zmáknout, kdyby měl čert na koze rajtovat.Tak drte palce,pak se pochlubím.Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 26-03-2013 20:49 |
|
|
Take pánové,jak jsem tu psal minule,e jdu dělat tahače.Nadchl mě tahač Tatry
Super Truck.Sehnal jsem si papírovou předlohu a pustil se do ní.Bude ovem slouit jako předloha pro zhotovení kopyta/z balzy/ a zaformování.Proto jsem se s tím moc nemazlil.Ale i tak mi to dalo zabrat.Kdy jsem si to převedl do měřítka 1/43,tak jsem zjistil,e to má na ířku 59mm.Co by znamenalo,e se na dráze nemůou předjídět.Take jsem to musel jetě zmenit.No vykouřil jsem u toho dost cigár a pouil několik jadrných vět,ale nakonec se zadařilo. A jetě poznámku k předchozím článkům.Z papíru se skutečně dají dělat pěkné a levné karoserie na domácí jedění. A teď malá ukázka.Jirka B
Jirka B
Jirka B sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 26-03-2013 20:50 |
|
|
Druhý obrázek.
Jirka B
Jirka B sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Ferobert
člen
Vloeno dne 26-03-2013 22:41 |
|
|
super nevypada to zle nemeril si kolik je nakonec to meritko?To by me fakt zajimalo |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 26-03-2013 23:26 |
|
|
Jirko, a bude tak daleko, e vyuije dekály, tak se ozvi a pořeíme to. Tuto verzi mám taky. Liaz je na cestě a Buggyra startuje.
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 27-03-2013 09:37 |
|
|
To Ferobert-měřítko papírové předlohy je 1/32. Take jsem vzal originál předlohu
a vytiskl na A4 v měřítku 60%,aby mi vyla ířka do 50mm.Mám 4dráhu Go a na ní se mohou předjídět auta ířky do 50mm.Take to co jsem vytvořil je jetě o něco mení ne skutečné 1/43. V 1/43/přepočítáno i podle skutečných rozměrů /mi to vycházelo na ířku 59 mm,co bylo moc,tak přilo výe popsané zmenení.Kdybys měl zájem můu ti poslat předlohy Tatry.Mám obě verze.
To Vítek-to bych byl moc rád,pak se domluvíme.Já jsem si toti zakoupil paír na dekály do laserové tiskárny.Vytiskl jsem si předlohu.V tiskárně mě to odmítli vytisknout,e mnou dodaný papír musí prohlédnout jejich technik,zda je vhodný.
To se mi stalo ve 2kopycentrech.Take jsem to zatím vzdal. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Ferobert
člen
Vloeno dne 27-03-2013 23:04 |
|
|
Tak ste mě tím taky u nakazili U mi to nedalo a dneska jsem si zmenil a vytiskl Liazku na okruhy z abc. Je v měřítku 1/43 tedy po zmenení, A ta stavba asi bude mazec, je to fakt malé. Nějak se mi začínají mnoit naplánované projekty. Take budu muset určit priority |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 28-03-2013 08:35 |
|
|
To Ferobert-tak to si namázni ručičky./Jestli kouří-tak si dá,jestli má děti,tak si zalep pusu/.Pokud bude dělat jen karoserii bez rámu,k pouití na dráhu,tak to jde.Nejhorí je stavba rámu a přísluenství./obzvlá v 1/43./Ale na dráhu ti stačí jen karoserie a rám buď zakrytý nebo zjednoduený.A se daří. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Ferobert
člen
Vloeno dne 28-03-2013 15:39 |
|
|
Natěstí nekouřím... to bylo v bytě smradu... bych u toho asi pálil jednu od druhé Jo a s tím rámem má pravdu. S ohledem na to, e se jedná o kapotovaný okruhový speciál je to v poho, stejně jako u osobáku stačí placatý podvozek, stejně na něm nebude nic vidět |
|