Autor |
RE: Předělávky hraček a domácí výroba vlastních modelů |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 24-11-2009 10:52 |
|
|
Nějak si netrefil vlákno.
Vypadá to hodně dobře - u jen popisek na podstavec a up do vitrínky. A nebo s tím bude i závodit?
Určitě by to sneslo i samostatné povídání s více fotkami - třeba jen ve vlákně. Předem za něj díky.
Dekály má od Milana Tomáka?
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 24-11-2009 11:35 |
|
|
Vítku, to autro ji jelo minulou sobotu vytrvalostní závod DP. Má tedy za sebou ostrý start a několik rámů, utrený spoiler a dost probrouené vedení inline převodu.
Jedná se o klasickou stavbu z white kitu, tak myslím, e není potřeba to nějak detailně rozebírat. Sestava podle pravidel vytrvalostních závodů Sideways Daytona Riley.
Kit : Mr.Surfacer 1000 : MR Hobby
Základ, barva a čirý přestřik : Motip autospray
Obtisky : MTR 32
|
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 24-11-2009 22:22 |
|
|
To HWS - oni se "párovky" dělaj i ve white kitu?
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 25-11-2009 19:04 |
|
|
Čeče Jiřiku, nějak jsem to s těma "párovkama" nepobral.....
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 25-11-2009 20:17 |
|
|
No jezdí to po kolejích a čoudí jim z komína a mělo by ti to jezdit v podkroví ne. Nebo se mýlím.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 26-11-2009 10:30 |
|
|
Aha...to je od "páry" a já to bral od "páru"
ale je to i na ...třeba takhle?
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:
Editoval HWSlot dne 26-11-2009 10:35 |
|
Autor |
Michal
člen
Příspěvků celkem: 17
Bydlitě: Malá Lhota
Registrován od: 09.10.09 |
Vloeno dne 26-11-2009 14:59 |
|
|
Honza napsal:
Nakonec je nutno opatřit autíčko magnetem a pokud někomu vadí, e pilot má stále zvednutou ruku, je nutno ruku z rubu uvolnit a přilepit podél těla do normální polohy - to snadno lze.
Pouitý převod je 10z/30z. Vzhledem k tomu, e formulka váí pouhých 65 g, bylo by lepí k převodu pouít talířové kolo 20z s pastorkem 8z nebo jinak 1/2,5. S tímto převodem a zadní oskou 2 mm mám formulku předělanou taky a je mnohem rychlejí. Motorek to dává. Takový převod vak bohuel není snadné získat....(poslední obrázek - zde motorek přiletován).
Je mono taky drák motoru prodlouit vzad a provést na něm, po odřezání zadní části asi, uchycení a uloení zadní nápravy např i s pouitím bronzových loisek s oskou 2,37 a přísluným profi talířovým kolem a zadními kolečky. Mám to taky vyzkoueno, je to vak hlavně draí, hlučnějí a je nutno sloitěji řeit ukončení autíčka a příchyt zadního křídla, které je původně na nyní odříznuté části asi...
Při předělávce lze formulku i sníit tak aby její světlost byla v souladu se skutečnou formulí, ale je to jen efekt za cenu značné pracnosti, zejména v místě přední nápravy a vodítka, na které tak zbude velmi málo místa. Je pak nutno taky sníit závěs předního křídla, nebo toto se octne příli nízko a také i magnet po sníení musí být zaputěn do asi.
Autíčko je schopno v závodu snadno konkurovat např. známým Dallárkám, přestoe kvalita pouitých komponentů - motoru, převodu, loisek ani koleček a gum zdaleka nedosahuje kvality Scalectricu.
Domnívám se, e jetě ke zlepení dojde posunutím vodítka cca 10 mm ZA přední osu, ale to jetě musím ověřit a ani tím nechci příli drádit.....
Formulka vypadá skvěle. A jak by teprve vypadala po autentickém přebarvení do barev přísluné stáje a po opatření náleitými nálepkami.... !!!
Já vak nejsem zas takový maketista, aby mi právě na tomhle záleelo, jde mi hlavně o rychlost a pocit z jízdy a ten je super.....
Původní hračka je od známé diecastové a hračkářské firmy Dickie, tedy z Číny.
A nyní bych chtěl nae předchozí povídání o Číně smazat.... , protoe příli a zbytečně zaplňuje toto vlákno - a i zůčastněné prosím - udělejme to, Kdybych věděl, e tím zaflákáme celou stránku, ani bych ho nezačal. Nechci začít s mazáním první, aby vyvolané reakce nevypadaly jako reakce na nic, ale svůj příspěvek bych moc rád brzy smazal (nerad vkládám takové příspěvky)...
Tak zdravím vechny a přeji úspěnou předělávku .
H
Tak tuhle hračku mám u předělanou, ale trochu jinak, ale jakmile jsem ji uviděl za ten peníz, tak jsem si řekl, e do toho půjdu. Měl jsem rozbitou formulku GO Carrera a tak jsem vzal motorek se zadní nápravou, vyříznul pro něj místo a pečlivě vlepil, spodek předku je skoro celý pryč to proto, e a a za předními koly je osazeno vodítko Faro a za ním je plastelínou dolepeno závaí, aby to nelítalo z dráky. ádná extra bomba to není, ale pro děcka na takové to domácí jedění (ak víme ne) to bohatě stačí, protoe auto jezdí v pohodě a i po těch nejhorích haváriích je pořád celý. Ovem dnes jsem viděl v Intersparu kamiony Mercedes v podobném duchu za 119 Kč, tak se na ně podívejte.
Michal |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 26-11-2009 18:19 |
|
|
To Jirka B Zaregistroval jsem, e bude dělat kastle z papíru. Pokud má zájem, tak mám modýlky ve Tvém měřítku 1:43 a některé 1:32 do něj není problém upravit. Pokud má zájem ozvi se přes SZ a nebo e-mail.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
RE: Předělávky hraček |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 27-11-2009 17:52 |
|
|
Informace pro ty co dělají 1/32.Při shánění dárků pro vnuky jsem narazil na sadu
za 139,-Kč,která obsahovala auto/cestovní nebo formule/,2 figurky,hasičák,hever
atd.Nestihl jsem si to prohlédnout,byl frmol./bylo to v Brně ve Futuru-1.poschodí v
hračkářství/budu se tam muset jetě podívat,ale vypadalo to moc dobře a za dobrý
peníz. Jirka B.
Jirka B |
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 28-11-2009 10:38 |
|
|
Ukončil jsem studii předělání hračky Nascar na domácí autodráhu za pouití dílů Ites a Faro. Teď je přede mnou výzva trochu těí - předělávka kamionů. Zatím zvauji vstupní polotovary. Zda pouít ty díly co jsou jetě na trhu k dostání, nebo vybrat ze starých zásob.
Ivan sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Ivan dne 28-11-2009 10:40 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Vloeno dne 01-12-2009 10:08 |
|
|
A co takhle?
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 01-12-2009 18:36 |
|
|
Petře, kdy vidím ten nápis na té fotce, tak jsem si vzpoměl na MS ve Finsku, Kde na přejímce vyrazili Jakuba Vujakliu, e má málo reklam na F1/32.
Tak se mořil s nápisem Marlboro na komínku Ferrari- model mu převzali a potom vyhlásili, e, kdo má tabákové reklamy, tak je musí odstranit.
JMS |
|