AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:57:36 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
strana 9 z 9 << < 6 7 8 9
Autor RE: Předělávky hraček a domácí výroba vlastních modelů
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 24-11-2009 10:52
Nějak si netrefil vlákno. smiley
Vypadá to hodně dobře - už jen popisek na podstavec a šup do vitrínky. A nebo s tím budeš i závodit?
Určitě by to sneslo i samostatné povídání s více fotkami - třeba jen ve vlákně. Předem za něj díky.
Dekály mᚠod Milana Tomáška?

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 24-11-2009 11:35
Vítku, to autro již jelo minulou sobotu vytrvalostní závod DP. Má tedy za sebou ostrý start a několik šrámů, utržený spoiler a dost probroušené vedení inline převodu.

Jedná se o klasickou stavbu z white kitu, tak myslím, že není potřeba to nějak detailně rozebírat. Sestava podle pravidel vytrvalostních závodů Sideways Daytona Riley.

Kit : Mr.Surfacer 1000 : MR Hobby
Základ, barva a čirý přestřik : Motip autospray
Obtisky : MTR 32

http://132slotcars.blogspot.com/
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 24-11-2009 22:22
To HWS - oni se "párovky" dělaj i ve white kitu?smiley

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 25-11-2009 19:04
Čeče Jiřiku, nějak jsem to s těma "párovkama" nepobral.....smileysmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 25-11-2009 20:17
No jezdí to po kolejích a čoudí jim z komína a mělo by ti to jezdit v podkroví ne. Nebo se mýlím.smiley

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 26-11-2009 10:30
Aha...to je od "páry" a já to bral od "páru" smiley
ale je to i na ...třeba takhle?

HWS
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:

Editoval HWSlot dne 26-11-2009 10:35
Michal
člen

Příspěvků celkem: 17
Registrován od: 09.10.09
Vloženo dne 26-11-2009 14:59
Honza napsal:
Nakonec je nutno opatřit autíčko magnetem a pokud někomu vadí, že pilot má stále zvednutou ruku, je nutno ruku z rubu uvolnit a přilepit podél těla do normální polohy - to snadno lze.

Použitý převod je 10z/30z. Vzhledem k tomu, že formulka váží pouhých 65 g, bylo by lepší k převodu použít talířové kolo 20z s pastorkem 8z nebo jinak 1/2,5. S tímto převodem a zadní oskou 2 mm mám formulku předělanou taky a je mnohem rychlejší. Motorek to dává. Takový převod však bohužel není snadné získat....(poslední obrázek - zde motorek přiletován).

Je možno taky držák motoru prodloužit vzad a provést na něm, po odřezání zadní části šasi, uchycení a uložení zadní nápravy např i s použitím bronzových ložisek s oskou 2,37 a příslušným „profi“smiley talířovým kolem a zadními kolečky. Mám to taky vyzkoušeno, je to však hlavně dražší, hlučnější a je nutno složitěji řešit ukončení autíčka a příchyt zadního křídla, které je původně na nyní odříznuté části šasi...

Při předělávce lze formulku i snížit tak aby její světlost byla v souladu se skutečnou formulí, ale je to jen efekt za cenu značné pracnosti, zejména v místě přední nápravy a vodítka, na které tak zbude velmi málo místa. Je pak nutno taky snížit závěs předního křídla, nebo toto se octne příliš nízko a také i magnet po snížení musí být zapuštěn do šasi.

Autíčko je schopno v závodu snadno konkurovat např. známým Dallárkám, přestože kvalita použitých komponentů - motoru, převodu, ložisek ani koleček a gum zdaleka nedosahuje kvality Scalectricu.

Domnívám se, že ještě ke zlepšení dojde posunutím vodítka cca 10 mm ZA přední osu, ale to ještě musím ověřit a ani tím nechci příliš dráždit.....

Formulka vypadá skvěle. A jak by teprve vypadala po autentickém přebarvení do barev příslušné stáje a po opatření náležitými nálepkami....smiley!!!
Já však nejsem zas takový maketista, aby mi právě na tomhle záleželo, jde mi hlavně o rychlost a pocit z jízdy a ten je super.....

Původní hračka je od známé diecastové a hračkářské firmy Dickie, tedy z Číny.

A nyní bych chtěl naše předchozí povídání o Číně smazat....smiley, protože příliš a zbytečně zaplňuje toto vlákno - a i zůčastněné prosím - udělejme to, Kdybych věděl, že tím zaflákáme celou stránku, ani bych ho nezačal. Nechci začít s mazáním první, aby vyvolané reakce nevypadaly jako reakce na nic, ale svůj příspěvek bych moc rád brzy smazal (nerad vkládám takové příspěvky)...

Tak zdravím všechny a přeji úspěšnou předělávkusmileysmileysmiley.

H

Tak tuhle hračku mám už předělanou, ale trochu jinak, ale jakmile jsem ji uviděl za ten peníz, tak jsem si řekl, že do toho půjdu. Měl jsem rozbitou formulku GO Carrera a tak jsem vzal motorek se zadní nápravou, vyříznul pro něj místo a pečlivě vlepil, spodek předku je skoro celý pryč to proto, že a až za předními koly je osazeno vodítko Faro a za ním je plastelínou dolepeno závaží, aby to nelítalo z drážky. Žádná extra bomba to není, ale pro děcka na takové to domácí ježdění (šak víme ne) to bohatě stačí, protože auto jezdí v pohodě a i po těch nejhorších haváriích je pořád celý. Ovšem dnes jsem viděl v Intersparu kamiony Mercedes v podobném duchu za 119 Kč, tak se na ně podívejte. smiley

Michal
www.clovecina.cz
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 26-11-2009 18:19
To Jirka B Zaregistroval jsem, že budeš dělat kastle z papíru. Pokud mᚠzájem, tak mám modýlky ve Tvém měřítku 1:43 a některé 1:32 do něj není problém upravit. Pokud mᚠzájem ozvi se přes SZ a nebo e-mail.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Autor RE: Předělávky hraček
Jirka B
člen

Příspěvků celkem: 209
Registrován od: 02.05.09
Vloženo dne 27-11-2009 17:52
Informace pro ty co dělají 1/32.Při shánění dárků pro vnuky jsem narazil na sadu
za 139,-Kč,která obsahovala auto/cestovní nebo formule/,2 figurky,hasičák,hever
atd.Nestihl jsem si to prohlédnout,byl frmol./bylo to v Brně ve Futuru-1.poschodí v
hračkářství/budu se tam muset ještě podívat,ale vypadalo to moc dobře a za dobrý
peníz. Jirka B.

Jirka B
Ivan
člen

Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07
Vloženo dne 28-11-2009 10:38
Ukončil jsem studii předělání hračky Nascar na domácí autodráhu za použití dílů Ites a Faro. Teď je přede mnou výzva trochu t잚í - předělávka kamionů. Zatím zvažuji vstupní polotovary. Zda použít ty díly co jsou ještě na trhu k dostání, nebo vybrat ze starých zásob.
Ivan sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Ivan dne 28-11-2009 10:40
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 01-12-2009 10:08
A co takhle?

Petr L sem připíchnul tento obrázek:

http://132slotcars.blogspot.com/
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 01-12-2009 18:36
Petře, když vidím ten nápis na té fotce, tak jsem si vzpoměl na MS ve Finsku, Kde na přejímce vyrazili Jakuba Vujakliu, že má málo reklam na F1/32.
Tak se mořil s nápisem Marlboro na komínku Ferrari- model mu převzali a potom vyhlásili, že, kdo má tabákové reklamy, tak je musí odstranit.smiley

JMS
www.blueking.cz
strana 9 z 9 << < 6 7 8 9
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář