Autor |
RE: Ach jo (aneb povzdechy nad ...) |
vitek
len
Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06 |
Vloeno dne 03-01-2010 16:17 |
|
|
Rd se nechm pouit jak pedejt tomu, aby se mi doma nezkroutil podvozek Slot.it patnm skladovnm.
Pedeslm, e modely Slot.it mm uloen v originlnch krabikch, vetn Slot.it uchycen. Za teploty cca 20C a vlkosti 55%. Modely nejsou vbec vystaveny slunenmu zen a v podstat i minimln pouvny.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Pepino
Super Administrtor
Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06 |
Vloeno dne 03-01-2010 23:10 |
|
|
Slot.it kiv vechny podvozky jak na mch autech, tak u zkaznk v klubu cca od bezna 2009. Podobn postup jako Jirka, jen ne horkou vodu, ale run mini plynovm hokem (copyright Standa N.). Skladovn ve sklenn vitrn na druh stran mstnosti naproti oknu, pm jin vstup slunce, ale bez problm.
Jinak u m osobn aktuln Sideways Riley (powered by Slot.it), patn nasazen pneu v krabice do "vajka", totln natvrdo naraen pedn disky k sob, e se to ani netoilo a navc ty pedn plastov disky v sob pod penu zezy jak kdyby do toho nkdo rpal roubovkem
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 03-01-2010 23:11 |
|
Autor |
HWSlot
len
Pspvk celkem: 401
Bydlit: Thereban
Registrovn od: 20.10.06 |
Vloeno dne 04-01-2010 00:49 |
|
|
Revell - Lotus Cortina, vysoko uloen zadn osa nebo nzko vyrobenej kryt pevodu. Po posazen na drhu zadn koleka jen lehounk dotyk a autko dn pohyb. Piln...brouen krytu...autko jezd...
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07 |
Vloeno dne 04-01-2010 09:14 |
|
|
Vtku tob se nikdy nestalo, e jsi nco plastovho pohodil do uplku, nebo bedny a ono se to tam po ase trochu ohlo podle toho na em a pod m to leelo? Tak o tom jsem psal, protoe j si takhle " vylepil" podvozek na Fly 9911 a Slot.It P956.
P.S. jak tu konstatn vlhkost a teplotu doma drte?
|
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 04-01-2010 13:05 |
|
|
Nepsal jsem, e je to konstantn, ale jako v bn domcnosti to osciluje v rozmez nkolika stup i procent. dn extrmy. A v tom ppad by asi k njakm problmm dojt nemlo. Pokud ano - asi by se mli sbratel dsit.
Samozejm pokud nco ulom nestandartnm zpsobem, tak se nemu divit.
Ale i Pepino potvrzuje spe tu tezi, e jim nco ujelo - teba jen st produkce a pesto to dali na trh.
|
Autor |
Jirka
len
Pspvk celkem: 417
Bydlit: Holubice, Praha-zpad
Vloeno dne 07-01-2010 12:02 |
|
|
Tak abychom jenom nekritizovali. Vera se mi ozval p. Ilgner a ptal se na konkrtn zvadu, kterou jsem zde popisoval u modelu Fly. Byl jsem potn jeho zjmem i nabdkou npravy. Tu jsem odmtl protoe jsem zvadu ji vyeil. A musm tak doplnit, e kdy jsem si u firmy Ilpe ped vnoci objednval dva modely a jeden model v rozporu s nabdkou na internetovch strnkch reln ji nebyl, byla mi okamit nabdnuta sleva na jinou verzi. Take j si na jmenovanou firmu rozhodn stovat nemu.
Zvod je ivot, to co je ped i po nm je jen ekn. |
|
Autor |
Pavel 128
len
Pspvk celkem: 318
Registrovn od: 06.01.09 |
Vloeno dne 07-01-2010 12:47 |
|
|
Jirka napsal:
Tak abychom jenom nekritizovali. Vera se mi ozval p. Ilgner a ptal se na konkrtn zvadu, kterou jsem zde popisoval u modelu Fly. Byl jsem potn jeho zjmem i nabdkou npravy. Tu jsem odmtl protoe jsem zvadu ji vyeil. A musm tak doplnit, e kdy jsem si u firmy Ilpe ped vnoci objednval dva modely a jeden model v rozporu s nabdkou na internetovch strnkch reln ji nebyl, byla mi okamit nabdnuta sleva na jinou verzi. Take j si na jmenovanou firmu rozhodn stovat nemu.
Zde mohu jen potvrdit, koncem loskho roku jsem u p. Ilgnera objednval nkolik model (917K, T70, 908/3, B21) a vechny, krom 917, byly v podku. Sice jsem je pedlal dly SlotIt, ale to bylo vylepen, ne nutnost. 917 mla praskl plastov pastorek, po oznmen zvady mi pan Ilgner obratem zaslal tyi mosazn pastorky, take reklamace byla vyzena rychle a ke spokojenosti.
Editoval Pavel 128 dne 19-01-2010 00:06 |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 07-10-2010 09:21 |
|
|
Kdo si mysl, e podvozky Slo.it od typu auta pasuj ke vem kastlm toho typu a zvedne ruku. Do verejka bych ruku zvednul. Ale - kvli pokozen jsem mnil podvozek na Mc Laren F1 GTR "Gulf". Nhradn je do vrtule a tak jsem shnul po starm podvozku z white kitu. Jak bylo moje pekvapen, kdy jsem zjistil, e se podvozek nevejde do karoserie. Vzal jsem tedy upleru a pemil. Originln podvozek 62 mm, z white kitu 64mm - ka ped zadnmi koly. Nhradn (zkroucen) podvozek 62mm a na jinm aut - "Loctite" taky 62 mm. Velikosti podvozku odpovd i kastle - na white kitu je cca o 2mm ir. Rozmrov je podvozek z WK perostl i vepedu a vzadu. Tam to u nen o tolik, ale pod je to znt. Podvozek jde nacpat do kastle "Gulf" jen s pouitm "nsil".
A jeliko by znamenalo, e bych podvozek musel cel a hodn obrousit, tak se dnes pustm do rovnn nhradnho.
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 07-10-2010 11:07 |
|
|
Jo to sed, j zkouel HRS nacpat do P 911, lo to ztuha a s pilnken na zvsech pednch kol. :-))
Podvozek narovnej, na Slot.It na to m nvod:
http://www.slot.it/Download/FAQ_PDF_en/1-ArtOfChassis.en.pdf
|
|
Autor |
Ivan
len
Pspvk celkem: 461
Registrovn od: 19.01.07 |
Vloeno dne 07-10-2010 13:40 |
|
|
Pete, dk za odkaz. Tak musm rovnat sko. Tentokrt je to ze stavebnice Ferrari. |
|
Autor |
SaVec
len
Pspvk celkem: 97
Bydlit: Boskovice
Registrovn od: 17.06.10 |
Vloeno dne 18-10-2010 20:51 |
|
|
Pkn veer, vera pi sledovn pmho penosu z IRC Rally Skotsko na Eurosportu, jsem si povzdechl, ta Fbka je ndhern, tu tak mt doma na drze nebo aspo vdt v jakm stadiu vroby se nachz.:-( |
|
Autor |
Jan
len
Pspvk celkem: 162
Registrovn od: 22.02.08 |
Vloeno dne 19-10-2010 07:32 |
|
|
To SaVec, pan Kysela pe na fru FARO: Neumm na tuto otzku nyn odpovdt. Bude zleet na tom, zda budou mt objednatel zjem o cel mnostv, kter v rmci vroby mal srie musme udlat. Pokud ano, je produkt pouze jejich a nebude zejm nabzen na trhu. Pokud ne, pak samozejm "pebytek" nabdneme v e-shopu za MOC. Vroba kadho modelu je svzna s pedchozm souhlasem teamu, hlavnho sponzora a pod. Pokud si nkdo sjedn exklusivitu, musme to akceptovat, vtinou je ale mon dohoda.
NO COMENT!!!
Jan |
|
Autor |
SaVec
len
Pspvk celkem: 97
Bydlit: Boskovice
Registrovn od: 17.06.10 |
Vloeno dne 19-10-2010 10:59 |
|
|
Dky, je jedna z monost jak tuhle zprvu pochopit, takov, e objednatel si objedn xy aut a po zhotoven rozhodne, u to nevyrbjte? |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 19-10-2010 11:53 |
|
|
Vechny firmy v oboru e podobn problmy. Ale ne vechny si komplikuj situaci atypickmi eenm a vvojem neho pln novho. Neast na MH v Praze o nem vypovd, ale nen smrodatn. Uvidme (to je optimismus) jestli se nco udje do Vnoc - posvtn to krvy vech obchodnk.
A na tu exkluzivitu bych moc neszel. e by se vechny varianty Fabie S2000 dlaly jen pro objednavatele tomu nevm.
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 19-10-2010 12:39 |
|
|
No co se tk model, tak podle mch info se objev dal varianty Tatry
|
|
Autor |
Pecan
len
Pspvk celkem: 185
Registrovn od: 23.10.06 |
Vloeno dne 19-10-2010 12:50 |
|
|
K tomu co pe Jan, tak to se mr. Kysela vyjadoval ohledn limitovanch edic, kter budou vyrbny pmo na zakzku (nap vlastn atypick polepy apod). To by tedy s bnm modelem co bude vyrbt FARO nemlo mt nic spolenho... |
|
Autor |
RE: Ach jo/aneb povzdechy nad.../ |
Jirka B
len
Pspvk celkem: 209
Bydlit: Brno
Registrovn od: 02.05.09 |
Vloeno dne 11-05-2011 17:26 |
|
|
Pnov, ned mi to.Nedvno tu Pepino psal,e je okurkov sezona.Tmto chci navzat na Vtka,kter psal o potech registrovanch a tch co tady diskutuj atd.
Vzhledem k tomu,e dlm modely 1/43,tak mu na tomto foru sbrat rozumy,dotazovat se odbornk a nebo se jednou za as pochlubit svmi vtvory a innost.Nehodlm pejt na jin mtko.Bylo by to pro m finann nron,atd atd.Vrtil jsem se k modelaen kvli vnukm.Ji jsem i uvaoval ,e bych si postavil nco v mtku 1/32 nebo 1/24 ,abych si mohl zajezdit na velk drze.Ale to nejde,protoe zvody kter tady podte,jsou v podstat koupen auta,vybalen z krabiky a max.s drobnmi pravami.A to nen ono,aspo pro m ne.A dodnes se mi nepodailo zjistit,jestli se jezd i jin kategorie.To kdysi bvalo. Auto pesn podle plnku s minimln toleranc,motor jak kdo sehnal/vtinou se pevinovali na zven otek/pevod dle monost ,kola z pnovky.Ktegorie byly-cestovn vozy,CamAm,F1 a placky.V podstat si lovk cel auto a na drobnosti musel postavit. A proto zstvm u 1/43.V podstat bych se rd dopracoval k tomu,e si cel auto/mimo pevodu a motorku/ postavm sm. Ale to u jsem se rozkecal moc. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 11-05-2011 18:08 |
|
|
Malinko s Tebou zkusm polemizovat.
Idea koupenho auta z krabiky s drobnmi pravami vzala za sv. Je to dobe nebo patn? Tch prav je vc ne dost a nkdo je um a nkdo moc ne. Nkomu to pak jede a nkomu moc ne. Mj ppad.
Jako lovk s SRC zkuenostmi bys ml urit vhodu. Pij se aspo podvat na dal zvod Moravsk Ligy v Brn (i kdy ten je za dost dlouho) a teba zmn nzor.
Auta o kterch pe se samozejm jezd (1:24) i kdy v pozmnn podob. S plnky se fixlovalo (podle mch informac) a tak jsou kastle ze stavebnic. A samo domo vroba (nelo jinak) ustoupila profi nebo aspo polo profi komponentm. Nejde jinak.
Pro radost si samozejm na drhu me postavit jakoukoliv maketu a pi sprvn konstelaci hvzd si i s lidmi s podbnmi auty me zajezdit. A v nkterch kategorich i zazvodit - GT, cestovn, historik, Nascar, doutnky.
1:43 nemus bt na doma patn mtko, na mn je u moc mal. A i moje omezen zkuenost mi potvrzuje, e m je to vt, tm to lp jede
|
Autor |
kmasita
len
Pspvk celkem: 213
Bydlit: Dobichovice
Registrovn od: 11.03.08 |
Vloeno dne 11-05-2011 23:11 |
|
|
Pij se podvat na jakkoli zvody, mon bude pekvapen, podle registrace jsi z Brna tak by jsi to neml mt daleko, kluci se tam schzej i v tdnu a jist Ti vechno rdi ukou, obra se na Luboe - jordanteam@centrum.cz
Dneska je spousta kategori ve kterch se me konstruktrsky vydit.... |
|