Autor |
RE: Předělávky hraček a domácí výroba vlastních modelů |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 11-04-2007 17:35 |
|
|
Mitchi, je to 1:32, měřil jsem to a pominu li trochu nemodelové provedení zadních bočních okének a trochu zjednodueného křídla, tak i docela věrně provedené. Mám ale k těm autům docela vztah, tak tě musím zklamat, ale protoe je mi líto po zprovoznění, na kterém pracuji je půjčovat i vlastním dětem, aby mi je nerozmlátili, uvauji o formě ze silikonu. Jestli se podaří, určitě ti dám vědět.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-04-2007 17:41 |
|
|
Nepomůe mi někdo s určením typu toho oranového BMW? Vypadá jako 320i, ale nemá oproti němu hranu dveří u sloupku rovně jako 320i, ale má tu hranu dveří ikmo dozadu a v zadní kapotě dvě díry na doplňování paliva. Barvu nelze brát jako vodítko, výrobce to olepil stejným pruhem jako Porsche v barvách Martini a tak předpokládám, e si s barvou také moc hlavu nelámal. Nikde jsem takové BMW nenael. Rok výroby asi od 1970 do 1975.
Díky
|
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 11-04-2007 17:58 |
|
|
To oranové auto je BMW 3,5 CSL. Já ho mám v provedení Le Mans 1976 Quester -Krebs - Peltier. Jediné co nesedí jsou boční achty chladičů, které jsou na mém modelu rovné bez áber. achty přirozeně přecházejí v rozířené blatníky zadních kol, které byly v horní části perforované. Mé auto je zelené se sponzorem Gösser Bier. Výrobcem je FLY, č. A - 682.
Nevylučuji, e auto jezdilo také s reklamou Jägermeister, čemu by odpovídala i barva hračky. Obrázek má nízké rozliení, ale karosérie se jeví jako relativně tvarově věrná.
Co se týče Porsche 935, je to rarita. Dnes jej nikdo nedělá, snad na konci letoního roku, nebo přítí rok jej vyrobí MRRC. Kdy přivřu oči, tak na něm vidím pruhy Martini Racing. Mám monografii toho auta, jsem schopen poskytnout obrázky.
TOTO JE MUJ 100 PŘÍSPĚVEK.
Editoval LS dne 11-04-2007 17:59 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-04-2007 18:17 |
|
|
To LS. Díky Ti za info. A na drobné detaily na zadní masce, přední masce a křídle, které se dají odstranit je to Porsche velmi věrné, dokonce i míry sedí. Rarita byl ji tenkrát. Já to auto mám moc rád, ale při stěhování jsem někde přiel o podklady a tak a ho zprovozním, tak bych rád nějaké podklady zjískal.
Pěkné info o nejen tomhle autíčku jsou na : http://www02.exoto.com/Collectibles/RacingLegends/Porsche935/Menu.asp
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-04-2007 18:37 |
|
|
Jetě pro Mitche, v diskusi o papíru na domáci autodráze jsem včera nechával link na slepku právě toho Lamba. Tak alespoň to pro útěchu...............
|
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 11-04-2007 19:05 |
|
|
Ty stránky jsou opravdu zajímavé. Jetě by bylo dobré, kdyby tam bylo uvedeno, ze kterého závodu je karosérie, která se stala vzorem pro jednotnou formu např. Porsche 935. |
|
Autor |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 11-04-2007 19:09 |
|
|
Toto Ferrari jsem postavil v roce 1975, nyní má 32 let. Karosérie sklolaminát, podvozek pájený z nerezu a pletacích jehlic, původně motor Mabuchi 16.
Nedávno jsem namontoval nový motor, přebrousil zadní kola a dal druhé vodítko.
Kamarád udělal z této kastle formu, já jsem původní kastli jenom přelakoval a nalepil nové křídlo. Měřítko 1:32.
Milan sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Milan dne 11-04-2007 19:13 |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 11-04-2007 19:10 |
|
|
Podvozek.
|
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 11-04-2007 19:11 |
|
|
Zadní pohled.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-04-2007 19:19 |
|
|
To LS kdy se ti ty stránky líbily, tak jetě jedny:
http://www.geocities.com/simontmallett/page1.html
|
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 12-04-2007 00:37 |
|
|
To Milan - Great work!
To PetrL - super odkazy, jen vtom druhém asi nemaji rádi Ferrari.... |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 12-04-2007 09:10 |
|
|
Odkazy s Countachem mám a díky za něj, ale plast je plast. Čekal jsem tvou odpověď, já bych se ho také nezbavil. Vím, e se dají s papírem dělat kouzla, ale není to má parketa. Moná jako stacionární model proč ne, ale na dráhu bych raději pořádný model. Snad se časem někde u někoho objeví třeba i jako hotový.
Gallardo je moná pěkné, ale proti Countachu je to opravdu jen a jen BABY. Kdo to někdy viděl na vlastní oči, slyel ten přerývavý zvuk dvanáctiválce na volnoběh, cítil jak se chvěje vzduch a třese země v jeho okolí kdy jde do otáček a viděl ho se ladně pohybovat po dálničním koberci stejně jako geparda v pouti. Tak pro něho bude Gallardo i Murciélago pořád jen a jen domáci kočička neboli převlečená Audina chcete-li. Měl jsem na dovolené co dočinění s Countachem a také s Gallardem pač nám u půl roku jezdí jedno po městě a okolí a rozdíl je nebetyčnej. Prostě s těch nových supersportů u vyčpěla vekerá ta jedinečnost, brutalita, bestiálnost a jsou z nich u jen a jen seriové nebo spí maloseriové velmi rychlé vozy pro zazobance.
Abych ti pravdu řek, radi bych se svezl v Lotusu Esprit S4 V8 nebo Ferrari Mondial či 308 ne v Gallardu a to platí i o koupi. Jsou to auta stejně třídy, vechny zde zmíněné byli koncipovány jako slabí deriváty dospěláckých supersportů. A z představy, e bych v Gallardu narazil na nějaké ovladací prvky z Audi nebo nedej boe VW Golf by se mi zvedl kufr. Mějte mě třeba za blázna, ale je to tak a to si prostě nedám rozmluvit. Moná je to tím, e jsou to auta a naprosté ikony či idoly mého dětství a ty nové mi citově mnoho neříkají nebo je jich opravdu jen pár.
Moná bude Ku_e za deset, dvacet let mluvit stejně, jako já o Countachu, o Gallardu.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Mitch dne 12-04-2007 09:56 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 12-04-2007 21:22 |
|
|
To Milan, bylo by moné připíchnout fotku toho tv0ho auta bez kapotáe, rád bych se podíval jak vypadá ten podvozek zevnitř. Díky PetrL
|
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 12-04-2007 21:52 |
|
|
To PetrL,
tady ja ta fotka bez kapotáe.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-04-2007 16:13 |
|
|
To Milan Díky, krásná práce
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-04-2007 16:15 |
|
|
Nevíte někdo kde sehnat plánek na Ford Zakspeed Turbo Capri?
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 13-04-2007 22:15 |
|
|
Pánové, opravdu si myslím, e bavit se na takovéto urovni nemá smysl. Doteď ve fungovalo bez problémů, podklady jste si půjčovali a kopírovali, tak nevím, proč by to tak nemohlo zůstat i nadále. Pokud chcete pokračovat tímto způsobem, tak vlákno uzamknu (vč. toho o papírových karoseriích).
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 15-04-2007 16:39 |
|
|
Tome, nenech se otrávit, co bysme tu bez Tebe....
Editoval Honza dne 15-04-2007 16:41 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-04-2007 21:06 |
|
|
Tomái díky Vám, a to tedy přealtujem správným směrem: můu poádat o podkaldy na ten Ford Zakspeed Turbo Capri?
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-04-2007 22:14 |
|
|
V pohodě není spěch, nejdřív musím udělat Porsche a BMW. To Capri chci, abych k nim měl dalí ze stejné doby a na dráze to byla reálná kombinace soupeřů. Jen marně hledám, co zvolit jako čtvrté, Mercedes v té době nebyl moc vidět a na nic jiného si nemohu vzpomenout.
|
|