Autor |
Co sbírám? |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 14-03-2007 12:15 |
|
|
Jak je to s vaimi autíčky? Sbíráte náhodně nebo určité modely, roky. Co byste chtěli mít ve sbírce? Se vemi vozy i jezdíte nebo jsou pouze za sklem?
Např. já bych chtěl mít doma:
- od kadého typu českého autíčka 1 ks v jakékoliv barvě (u jen za sklem)
- alespoň 1 model jakéhokoliv auta od nejznámějích firem (pro porovnání a taky asi jen za sklo)
- dále se nyní rozhodují, zda sbírat jen konkrétní značku auta (např. Porsche - pro občasné jedění)
- a pár ks DTM aut pro závodění s kamarády, dětmi apod. (pouze pro jedění)
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: Co sbírám? |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 14-03-2007 14:10 |
|
|
Já jsem tuto otázku také ji řeil a krom modelů, které si stavím jsem chtěl vdycky mít kompletní sbírku vech Ites modelů. Ale zase nejsem "fanatik" značky a tudí se té spokojím s jedním zachovalím kusem od kadého typu. Z dílů, které mi zbydou nebo horích karosérií si stavím závodní speciály nebo vozy věrnějí podobě k jejich skutečným originálům.
Jediné co mi u chybí ke těstí je zachovalá karoserie Fordu GT40. Pak budu mít vechny vozy se zakrytými koly a na formule moc tlačit nebudu, tam jsou kousky za které se mi ty peníze dávat opravdu nechce. Co se mi dostane časem pod ruku to vemu.
Jinak co se týče jiných cizích firem tak přednimi má prioritu nae Faro. Zatím mám z jejich produkce vechny vozy a nemíňim to měnit.
Dál řeím stejně jako Pepino jak oběktivně srovnat kvalitu dvou a více značek. Musel bych koupit ten samí model od vech a porovnat je mezi sebou jene to není moné. A sbírat vozy jen podle výrobce je podle mě nesmysl. Rád bych řekl e budu sbírat jen Scalextric páč mi je nejvíc sympatickej, ale co je to platné kdy nevyrábí třeba Ferrari 575 GTC nebo hezký model Fordu Focus WRC. Naopak Carrera zas nevyrábí Ferrari 156 P.Hill, Ferrari 330 P4 nebo Ford GT40 1968-69. Je to začarovaný. Prostě mi nic jiného ne značky kombinovat nezbude.
Jinka co se týče značek tak u mě jasně na sběratelském ebříčku vyhrává Ferrari a Ford.
Nic méně nevylučuji, e si nekoupím i auta jiných značek, která se mi prostě líbí, Jako vlastenci by mi neměla chybět Fabie WRC nebo mám i své horké favority mezi vozy Le Mans např Porsche 917K 1970 No.20. Čím je ten vůz jen jedinečný???
Nebo Porsche 550 Spyder 13. místo v Le Mans v osudovém roce 1955 ( Little Bastard ) takté zajmavá konkurence pro kodu 1100 Sport z Le Mans 1950. Doufám e se bude někdy vyrábět. Moc bych si ji přál. Pak je tu Lola LM 2002 týmu Vaillant nebo Panoz LM 2002 týmu Leader.
Doufám, e jsem teď znalcům nezamotal hlavu.
Je jich opravdu mnoho které bych chtěl mít ve své sbírce. Jedno je jisté, stejně jako to mám teď bude mít z těch dvou hlavních automobilek kadá svou vlastní vitrinu. A ta třetí bude pro tu směs mích oblíbenců.
PS: Nevyrábí nějaká firma DeLorean DMC12? |
|
Autor |
Pecan
člen
Příspěvků celkem: 185
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.10.06 |
Vloeno dne 14-03-2007 15:06 |
|
|
Sbírám (zatím) jen českou autodráhu Ites/Gonio a přidávám Faro. Časem i nějaké zahraniční výrobce, ale vdy bude mou prioritou česká dráha. Mým cílem je mít od kadého auta Ites/Gonio vechny barevné varianty (moná pak i od Fara). Sice čas od času jezdím se vemi auty z mé sbírky, ale na pořádné jedění to bude chtít něco novějího ne 25let staré hračky které mají dost patné jízdní vlastnosti - asi něco ze zahraničí nebo Ferrari challenge a slibovanou 130RS od Fara. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 14-03-2007 15:25 |
|
|
Pecane tebe fakt obdivuju. Já mít to co má ty tak bych nevěděl co s tím a kam s tím. Musím se tedy spokojit s jedním kusem od kadého. Ono i tak je toho dost. Pomalu začímám řeit novou vitrinu jen na vozy z české produkce. Zatím je kus po kuse repasuju co mě celkem baví, ale začínám řeit kam s nimy. Moc rychle to ale nejde, mám rozdělané i jiné věci. |
|
Autor |
Pecan
člen
Vloeno dne 14-03-2007 17:40 |
|
|
S tim místem má pravdu. Já u to taky nemám kam dávat a proto jsem se rozhodl (spí jsem byl rodiči donucen), odvézt vech 57metrů 74mm dráhy na chatu, kde s ní chci přes léto veřejně jezdit. Vechno musim mít v krabicích, včetně autíček , protoe jediný místo v bytě zabrala vitrína s vipery 1/24 a 1/43od Bburaga a Maista. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 14-03-2007 19:32 |
|
|
Tak to jsme na tom dost podobně, také mám 3 police zabraný bburagama 1/24 a kolem 80 metrů 90 + asi 30 metrů 74 v krabicích na půdě. Mějte mě třeba za závislého fanatika, ale tak nějak mi to pořád připadá děsně málo. Beru kadou zajmavou nabídku na 90mm či výměnu za 74mm.
Editoval Mitch dne 14-03-2007 19:46 |
|
Autor |
Pecan
člen
Vloeno dne 14-03-2007 20:04 |
|
|
Taky mám radi 90mm. Mám jí asi 35metrů. Uvauju o tom, e 90mm od Itesu začnu pomalu nahrazovat novou od Fara a tu starou taky odvezu. Zatim na to ale nejsou peníze... Taky si myslim, e toho mám pořád málo, ale u kupuju dráhy jenom kvůli něčemu zajímavýmu. Naposled jsem ji koupil kvuli polepům na Tolemana, krytu motoru na 917 a jednomu jedinýmu dráku čtyřdráhy. |
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 16-03-2007 10:32 |
|
|
Na prvním místě upřednostňuji kvalitu. To platí pro vechny modely, které ve své sbírce mám. Nesoustřeďuji se pouze na jednoho výrobce, ale na jednotlivé kategorie motoristického sportu bez ohledu na to, který výrobce modely vyrobil. Výjimku tvoří nekvalitní a neautentické modely. Mezi ně z mého pohledu patří např. PROSLOT a bohuel také ve co bylo vyrobeno v rámci české autodráhy. U FARA čekám, s čím přijdou jako se svým skutečně prvním vlastním modelem. Jsem skeptický u modelu národní formule, těím se na kodu 130. Uvidíme. Rozhodně nesbírám modely vyrobené před rokem 2000, nebo od té doby dolo v výraznému nárůstu kvality vech výrobců. Výjimku dělám pouze u FLY. Dnes mám ve své sbírce modely od 11 výrobců, co do počtu kusů vede FLY & GB TRACK.
Hlavním předmětem mé sbírky jsou vozy formule 1. Původně jsem měl představu, e budu sbírat jen vozy od roku 1966 (vznik tzv. třílitrové formule). Později jsem svůj názor poopravil a sbírám ve od roku 1950. Jednu výjimku jsem vak udělal a to jsou panělské modely CARTRIX. Jsou sice krásné, v příjemném textilním obalu, který je vloen do potitěných plechových krabiček, ale nemají nápravy. Tudí jsou pro mne nezajímavé.
Dalím předmětem mého sbírání jsou modely vozů z Le Mans a jiných vytrvalostních závodů. Ačkoliv nejstarí vozy mám z ročníku 1966, hranici jsem si stanovil na rok 1965. Chtěl bych toti mít vůz Ferrari 250, s ním Jochen Rindt v roce 1965 v LM zvítězil. Před tuto hranici nepůjdu, nebo mě starí vozy moc neberou. Do této kategorie patří i některé cesáky, nebo i ony vytrvalostní závody jezdily.
PS: Při výběru konkrétních zbarvení jednotlivých modelů preferuji loga s označením hlavního sponzora výrobce vermutů MARTINI.
Editoval LS dne 16-03-2007 10:56 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 16-03-2007 10:52 |
|
|
Pecane, kdybys náhodou někdy uvaoval o tom e tu starou 90 Ites proda tak se mi hned ozvi. Třeba se dohodnem. |
|
Autor |
Pecan
člen
Vloeno dne 16-03-2007 17:15 |
|
|
Kdyby někdy, tak bude první komu se ozvu. Ale zatim je to v nedohlednu. |
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 16-03-2007 17:52 |
|
|
Já si bastlím modely z RCéček, hraček, easykitů a upravil jsem si Favorita a teď budu upravovat dalího (to je ten obrázek, co jsem tu včera vmastil), nemusí to být model ničeho co existuje, hlavní je, aby mě s tím bavilo jezdit a vytvářet to. A mělo by to taky vypadat k světu. Na víc zatím nemám. Ale líbí se mi, i jak to dělá LS a ostatní, a u sbírají jen smetánku nebo hračky od Fara, nebo stavějí třeba truck s papírovou kastlí, vecko je to o autodráze
Nael jsem dobrý odkaz: http://www.iphpbb.com/board/viewforum.php?nxu=49064633nx
44569&f=2&sid=605cc4b59ee20278d60031d663784474
H
Editoval Pepino dne 17-03-2007 11:52 |
|
Autor |
Dan
člen
Příspěvků celkem: 26
Bydlitě: Ústí nad Labem
Registrován od: 22.09.06 |
Vloeno dne 16-03-2007 20:36 |
|
|
Já mám od kadého vozu na Českou autodráhu min.dva kusy,jen lotusy mi stále chybějí.Preferuji nai dráhu,i kdy z Carrery mám taky něco.Mám něco od Bburaga a chytil mě Abrex.Dále mám vláčky,slepovací letadýlka,papírový modely.Hlavním koněm jsou ale historická vozidla,která mi zaberou hodně volného času. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 24-05-2007 08:57 |
|
|
Tak oprauji tak troku zalé téma a dávám ho k dispozici dálím novým členům kterých tu za poslední dva měsíce celkem přibylo.
Také jsem si udělal konečně jasno v tom po čem půjdu a co budu krom Itesu a Faro sbírat. Jak jsem pohopil tak Faro mě nezrujnuje a tudí...
Jak u jsem napsal výe hodně inklinuju k vozům Ferrari a Ford. Ty budou jisto jistě mou prioritou.
Dál jsem se rozhodl pomalounku sbírat modely, které skutečně jezdili v Le Mans a dávat je pokud mono vdy minimálně do 1 páru vozů z jednoho ročníku abych měl konkurenta z tého roku.
Nejdřív jsem si říkal e to bude sloitý najít a také e jo, pokud se tím celý ivot nezabíváte, ale dost mi pomohl officiální web Le Mans a jejich vyhledávač a český server Le Mans.
Zatím mám vyhlídnuté jen některá období, která mě skutečně lákají a něčím fascinujou a a je dám dokupy tak to rozířim o zbytek.
Zatím jsem nael pěkné konkurenty v roce:
1954 ( Porsche 550 Spyder (Revell) vs. Jaguar D-Type (Carrera) + doufám ve Ferrari 375 Plus )
1967 ( Ferrari 330P4 (Scalextric) vs. Ford GT-350 Shelby (Revell) + doufám ve Ford MK IV )
1968 ( Ford GT-40 vs. Porsche 908 snad někdy )
1669 ( Ford GT-40 vs. Porsche 917, 908 snad někdy )
1970 ( Ferrari 512 S vs. Porsche 917k No.23, 20 )
1997 ( Porsche GT1 (Carrera) vs. Nissan R390 či Ferrari 333 SP )
1999 ( Toyota GT ONE vs. Mercedes CLR či BMW V12 LM (Carrera) )
2002 ( Vaillant Lola B98 (FLY myslím) vs. Leader Panoz LMP-1 (FLY myslím) )
2004 ( Ferrari 575 (Carrera) vs. Lister Storm (Scalextric) a je jich tu mnohem více )
2005 a dalí se jětě uvidí.
Navíc mě poslední dobou hrozně berou závody serie WTCC. Dřív se mi líbili DTMka ale od té doby co tam závoděj ty největí přetechnizovaný krávy ( myleno jako modely automobilek ) tak mě to u neláká.
Na WTCC se mi líbí ta jednoduchost vozů a vyrovnanost závodu. Dost podobné jako ná Octavia Cup ale i s různými vozy. A koukám e se začínají vyrábět i jako dráhovky. Hodně mě to zlákává.
Kadopádně jsem musel hodit za hlavu poředsudky ohledně různorodosti výrobců jednotlivých modelů pač bych v ivotě nedal rohromady jeden ročník nebo ampionát. Holt se uvidí.
Dále bych hrozně rád poádal LS, Rebase, Milana popřípadě i p. Zedníčka jestli by mi nedali typy na modely u kterých je u na spadnutí ukončení výroby. Nerad bych je pak někde zdlouhavě a draze scháněl. Nebo naopak na výrobce, které jsem jetě u zmíněných modelů neobjevil.
Předem děkuji.
Editoval Mitch dne 24-05-2007 09:00 |
|