AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 20:05:56 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
Autor Co sbírám?
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 14-03-2007 12:15
Jak je to s vašimi autíčky? Sbíráte náhodně nebo určité modely, roky. Co byste chtěli mít ve sbírce? Se všemi vozy i jezdíte nebo jsou pouze za sklem?

Např. já bych chtěl mít doma:
- od každého typu českého autíčka 1 ks v jakékoliv barvě (už jen za sklem)
- alespoň 1 model jakéhokoliv auta od nejznámějších firem (pro porovnání a taky asi jen za sklo)
- dále se nyní rozhodují, zda sbírat jen konkrétní značku auta (např. Porsche - pro občasné ježdění)
- a pár ks DTM aut pro závodění s kamarády, dětmi apod. (pouze pro ježdění)

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Co sbírám?
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 14-03-2007 14:10
Já jsem tuto otázku také již řešil a krom modelů, které si stavím jsem chtěl vždycky mít kompletní sbírku všech Ites modelů. Ale zase nejsem "fanatik" značky a tudíž se též spokojím s jedním zachovalím kusem od každého typu. Z dílů, které mi zbydou nebo horších karosérií si stavím závodní speciály nebo vozy věrnější podobě k jejich skutečným originálům.
Jediné co mi už chybí ke štěstí je zachovalá karoserie Fordu GT40. Pak budu mít všechny vozy se zakrytými koly a na formule moc tlačit nebudu, tam jsou kousky za které se mi ty peníze dávat opravdu nechce. Co se mi dostane časem pod ruku to vemu.
Jinak co se týče jiných cizích firem tak přednimi má prioritu naše Faro. Zatím mám z jejich produkce všechny vozy a nemíňim to měnit.

Dál řeším stejně jako Pepino jak oběktivně srovnat kvalitu dvou a více značek. Musel bych koupit ten samí model od všech a porovnat je mezi sebou jenže to není možné. A sbírat vozy jen podle výrobce je podle mě nesmysl. Rád bych řekl že budu sbírat jen Scalextric páč mi je nejvíc sympatickej, ale co je to platné když nevyrábí třeba Ferrari 575 GTC nebo hezký model Fordu Focus WRC. Naopak Carrera zas nevyrábí Ferrari 156 P.Hill, Ferrari 330 P4 nebo Ford GT40 1968-69. Je to začarovaný. Prostě mi nic jiného než značky kombinovat nezbude.

Jinka co se týče značek tak u mě jasně na sběratelském žebříčku vyhrává Ferrari a Ford.
Nic méně nevylučuji, že si nekoupím i auta jiných značek, která se mi prostě líbí, Jako vlastenci by mi neměla chybět Fabie WRC nebo mám i své horké favority mezi vozy Le Mans např Porsche 917K 1970 No.20. Čím je ten vůz jen jedinečný???smiley
Nebo Porsche 550 Spyder 13. místo v Le Mans v osudovém roce 1955 ( Little Bastard ) taktéž zajmavá konkurence pro Škodu 1100 Sport z Le Mans 1950. Doufám že se bude někdy vyrábět. Moc bych si ji přál. Pak je tu Lola LM 2002 týmu Vaillant nebo Panoz LM 2002 týmu Leader.
Doufám, že jsem teď znalcům nezamotal hlavu.smiley
Je jich opravdu mnoho které bych chtěl mít ve své sbírce. Jedno je jisté, stejně jako to mám teď bude mít z těch dvou hlavních automobilek každá svou vlastní vitrinu. A ta třetí bude pro tu směs mích oblíbenců.
PS: Nevyrábí nějaká firma DeLorean DMC12?smiley
Pecan
člen

Příspěvků celkem: 185
Registrován od: 23.10.06
Vloženo dne 14-03-2007 15:06
Sbírám (zatím) jen českou autodráhu Ites/Gonio a přidávám Faro. Časem i nějaké zahraniční výrobce, ale vždy bude mou prioritou česká dráha. Mým cílem je mít od každého auta Ites/Gonio všechny barevné varianty (možná pak i od Fara). Sice čas od času jezdím se všemi auty z mé sbírky, ale na pořádné ježdění to bude chtít něco novějšího než 25let staré hračky které mají dost špatné jízdní vlastnosti - asi něco ze zahraničí nebo Ferrari challenge a slibovanou 130RS od Fara.
Mitch
člen

Vloženo dne 14-03-2007 15:25
Pecane tebe fakt obdivuju. Já mít to co mᚠty tak bych nevěděl co s tím a kam s tím. Musím se tedy spokojit s jedním kusem od každého. Ono i tak je toho dost. Pomalu začímám řešit novou vitrinu jen na vozy z české produkce. Zatím je kus po kuse repasuju což mě celkem baví, ale začínám řešit kam s nimy. Moc rychle to ale nejde, mám rozdělané i jiné věci.
Pecan
člen

Vloženo dne 14-03-2007 17:40
S tim místem mᚠpravdu. Já už to taky nemám kam dávat a proto jsem se rozhodl (spíš jsem byl rodiči donucen), odvézt všech 57metrů 74mm dráhy na chatu, kde s ní chci přes léto veřejně jezdit. Všechno musim mít v krabicích, včetně autíček smiley, protože jediný místo v bytě zabrala vitrína s vipery 1/24 a 1/43od Bburaga a Maista.
Mitch
člen

Vloženo dne 14-03-2007 19:32
Tak to jsme na tom dost podobně, také mám 3 police zabraný bburagama 1/24 a kolem 80 metrů 90 + asi 30 metrů 74 v krabicích na půdě. Mějte mě třeba za závislého fanatika, ale tak nějak mi to pořád připadá děsně málo. Beru každou zajmavou nabídku na 90mm či výměnu za 74mm.
Editoval Mitch dne 14-03-2007 19:46
Pecan
člen

Vloženo dne 14-03-2007 20:04
Taky mám radši 90mm. Mám jí asi 35metrů. Uvažuju o tom, že 90mm od Itesu začnu pomalu nahrazovat novou od Fara a tu starou taky odvezu. Zatim na to ale nejsou peníze... Taky si myslim, že toho mám pořád málo, ale už kupuju dráhy jenom kvůli něčemu zajímavýmu. Naposled jsem ji koupil kvuli polepům na Tolemana, krytu motoru na 917 a jednomu jedinýmu držáku čtyřdráhy.
LS
člen

Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06
Vloženo dne 16-03-2007 10:32
Na prvním místě upřednostňuji kvalitu. To platí pro všechny modely, které ve své sbírce mám. Nesoustřeďuji se pouze na jednoho výrobce, ale na jednotlivé kategorie motoristického sportu bez ohledu na to, který výrobce modely vyrobil. Výjimku tvoří nekvalitní a neautentické modely. Mezi ně z mého pohledu patří např. PROSLOT a bohužel také vše co bylo vyrobeno v rámci české autodráhy. U FARA čekám, s čím přijdou jako se svým skutečně prvním vlastním modelem. Jsem skeptický u modelu národní formule, těším se na Škodu 130. Uvidíme. Rozhodně nesbírám modely vyrobené před rokem 2000, nebo od té doby došlo v výraznému nárůstu kvality všech výrobců. Výjimku dělám pouze u FLY. Dnes mám ve své sbírce modely od 11 výrobců, co do počtu kusů vede FLY & GB TRACK.

Hlavním předmětem mé sbírky jsou vozy formule 1. Původně jsem měl představu, že budu sbírat jen vozy od roku 1966 (vznik tzv. třílitrové formule). Později jsem svůj názor poopravil a sbírám vše od roku 1950. Jednu výjimku jsem však udělal a to jsou španělské modely CARTRIX. Jsou sice krásné, v příjemném textilním obalu, který je vložen do potištěných plechových krabiček, ale nemají nápravy. Tudíž jsou pro mne nezajímavé.

Dalším předmětem mého sbírání jsou modely vozů z Le Mans a jiných vytrvalostních závodů. Ačkoliv nejstarší vozy mám z ročníku 1966, hranici jsem si stanovil na rok 1965. Chtěl bych totiž mít vůz Ferrari 250, s nímž Jochen Rindt v roce 1965 v LM zvítězil. Před tuto hranici nepůjdu, nebo mě starší vozy moc „neberou“. Do této kategorie patří i některé „cesáky“, nebo i ony vytrvalostní závody jezdily.

PS: Při výběru konkrétních zbarvení jednotlivých modelů preferuji loga s označením hlavního sponzora výrobce vermutů MARTINI.
Editoval LS dne 16-03-2007 10:56
Mitch
člen

Vloženo dne 16-03-2007 10:52
Pecane, kdybys náhodou někdy uvažoval o tom že tu starou 90 Ites prodaš tak se mi hned ozvi. Třeba se dohodnem.smiley
Pecan
člen

Vloženo dne 16-03-2007 17:15
Kdyby někdy, tak budeš první komu se ozvu. Ale zatim je to v nedohlednu.
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 16-03-2007 17:52
Já si bastlím modely z RCéček, hraček, easykitů a upravil jsem si Favorita a teď budu upravovat dalšího (to je ten obrázek, co jsem tu včera vmastil), nemusí to být model ničeho co existuje, hlavní je, aby mě s tím bavilo jezdit a vytvářet to. A mělo by to taky vypadat k světu. Na víc zatím nemám. Ale líbí se mi, i jak to dělá LS a ostatní, a už sbírají jen smetánku nebo hračky od Fara, nebo stavějí třeba truck s papírovou kastlí, všecko je to o autodráze

Našel jsem dobrý odkaz: http://www.iphpbb.com/board/viewforum.php?nxu=49064633nx
44569&f=2&sid=605cc4b59ee20278d60031d663784474

H
Editoval Pepino dne 17-03-2007 11:52
www.grafik-jan-vician.cz
Dan
člen

Příspěvků celkem: 26
Registrován od: 22.09.06
Vloženo dne 16-03-2007 20:36
Já mám od každého vozu na Českou autodráhu min.dva kusy,jen lotusy mi stále chybějí.Preferuji naši dráhu,i když z Carrery mám taky něco.Mám něco od Bburaga a chytil mě Abrex.Dále mám vláčky,slepovací letadýlka,papírový modely.Hlavním koněm jsou ale historická vozidla,která mi zaberou hodně volného času.
Mitch
člen

Vloženo dne 24-05-2007 08:57
Tak oprašuji tak trošku zašlé téma a dávám ho k dispozici dálším novým členům kterých tu za poslední dva měsíce celkem přibylo.

Také jsem si udělal konečně jasno v tom po čem půjdu a co budu krom Itesu a Faro sbírat. Jak jsem pohopil tak Faro mě nezrujnuje a tudíž...
Jak už jsem napsal výše hodně inklinuju k vozům Ferrari a Ford. Ty budou jisto jistě mou prioritou.
Dál jsem se rozhodl pomalounku sbírat modely, které skutečně jezdili v Le Mans a dávat je pokud možno vždy minimálně do 1 páru vozů z jednoho ročníku abych měl konkurenta z téhož roku.
Nejdřív jsem si říkal že to bude složitý najít a také že jo, pokud se tím celý život nezabíváte, ale dost mi pomohl officiální web Le Mans a jejich vyhledávač a český server Le Mans.
Zatím mám vyhlídnuté jen některá období, která mě skutečně lákají a něčím fascinujou a až je dám dokupy tak to rozšířim o zbytek.

Zatím jsem našel pěkné konkurenty v roce:
1954 ( Porsche 550 Spyder (Revell) vs. Jaguar D-Type (Carrera) + doufám ve Ferrari 375 Plus )
1967 ( Ferrari 330P4 (Scalextric) vs. Ford GT-350 Shelby (Revell) + doufám ve Ford MK IV )
1968 ( Ford GT-40 vs. Porsche 908 snad někdy )
1669 ( Ford GT-40 vs. Porsche 917, 908 snad někdy )
1970 ( Ferrari 512 S vs. Porsche 917k No.23, 20 )
1997 ( Porsche GT1 (Carrera) vs. Nissan R390 či Ferrari 333 SP )
1999 ( Toyota GT ONE vs. Mercedes CLR či BMW V12 LM (Carrera) )
2002 ( Vaillant Lola B98 (FLY myslím) vs. Leader Panoz LMP-1 (FLY myslím) )
2004 ( Ferrari 575 (Carrera) vs. Lister Storm (Scalextric) a je jich tu mnohem více )
2005 a další se jěště uvidí.

Navíc mě poslední dobou hrozně berou závody serie WTCC. Dřív se mi líbili DTMka ale od té doby co tam závoděj ty největší přetechnizovaný krávy ( myšleno jako modely automobilek ) tak mě to už neláká.
Na WTCC se mi líbí ta jednoduchost vozů a vyrovnanost závodu. Dost podobné jako nᚠOctavia Cup ale i s různými vozy. A koukám že se začínají vyrábět i jako dráhovky. Hodně mě to zlákává.

Každopádně jsem musel hodit za hlavu poředsudky ohledně různorodosti výrobců jednotlivých modelů pač bych v životě nedal rohromady jeden ročník nebo šampionát. Holt se uvidí.

Dále bych hrozně rád požádal LS, Rebase, Milana popřípadě i p. Zedníčka jestli by mi nedali typy na modely u kterých je už na spadnutí ukončení výroby. Nerad bych je pak někde zdlouhavě a draze scháněl. Nebo naopak na výrobce, které jsem ještě u zmíněných modelů neobjevil.

Předem děkuji.smiley
Editoval Mitch dne 24-05-2007 09:00
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky