AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:50:39 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
Autor Časopis
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 25-05-2007 14:53
Čistě hypoteticky ... kolik byste byly ochotni dát za 2měsíčník časopis třeba o 20 strankach plnobarevný ... a postrádáte tu vůbec časopis zaměřený na autodráhy když tu máme web?

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Časopis
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 25-05-2007 15:23
Za časopis o kolech ( min 100 stránek na křídovém papíře, obsah reklamy okolo 25%) dám měsíčně 65 kč, pokud se bude časopis o autodráze pohybovat v těchto relacích, nebo pokud bude kvalita papíru a počet stran nižší a bude tomu odpovídat i cena nemám s tím problém.
Co se týká obsahu, očekával bych přehled o dění a převzaté články ze zahraničí, domácí dění, technika včera, dnes a zítra,testy, jak na to atp..
Vzhledem k tomu, že i jinde je celé dění rozděleno do několika proudů, nevadilo by ani zde tématické dělení do několika okruhů: dřevěné dráhy, lexany, běžná produkce, malosériovky, hanmade atp. s tím, že by nebylo pevný poměr zastoupení v obsahu, ale přelévalo by se to podle toho jak jde život a trh.
Většina specializovaných časopisů má svoje web stránky a nevadí to. Web většinou slouží jako diskuze a feedback redakci, info o závodech a soutěžích a jako upozornění na existenci časopisu. On má ten papír něco do sebe, já mám při snídaní, nebo ke kafi radši čtení časopisů, než klikání v noasu, na který je v jídelně mimochodem moje žena docela alergická.
Držím palce PL

http://132slotcars.blogspot.com/
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 25-05-2007 16:31
No já ti nevim. To co říká Petr zní celkem rozumně, co se týče obsahu, jen bych ale každé číslo rozdělil na několik větví tedy oborů o kterých Petr mluvil. Uspokojíš tím všechny skupiny SRC naráz. Třeba by se jednotlivé sekce dali odlišit různobartevnými rohy stránek nebo tak nějak.

Otázka, ale zní: Jaký by to u nás mělo ohlas? Z toho se vypočítává vydavatelský náklad a především cena. Pokud mᚠv plánu udělat plátek o pár (cca 20ti) stránkách, pač tady se toho zaž až moc nedějeje, tak i tak to nebude nic levného na kvalitním papíře a kvalitním tisku. Myslím že více než 50 výtisků bys v ČR neudal a tady platí výjimka lepší méně než více. Pokud je prodᚠdo posledního a bude po nich i nadále poptávka tak druhé číslo vydᚠve větším nákladu. Prosté.

Tiskárna si i za malý náklad řekne své a otázkou je nakolik tě pak výjde kus. Tisk na kancelářské barevné laserovce A3 by možná bylo řešení, ale pořád je tu ta práce s přípravou což není vůbec legrace, zorganizovat tisk, pak to prošívat a balit. No nevím jestli by se ti to vyplatilo.

Pokud by vycházel pravidelně po dvou měsících a se všemi novinkami ze všech oboru jak psal Petr tak bych byl ochotný do něj třeba i 80 - 100Kč investovat. To je měsíčně 50Kč a to dám za časáky o autech tak jako tak. A teoreticky je tato suma ještě pořád směšná v porovnání s tím kolik strávim měsíčně na netu po večerech času abych nějaké ty novinky, krom těch pár stránek výrobců, objevil.

Člověče ty ses skutečně neunavnej, vid?smileysmileysmiley A já si říkal, že už toho začínᚠmít plný kecky.
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 25-05-2007 18:00
S takovým Zpravodajem mám své osobní zkušenosti. Bez vstupního kapitálu v řádu tisíců se to neobejde, o redakční práci okolo ani nemluvě.
V CPM jsme ho vydávali jako členské periodikum 4x do roka - nepravidelně. A i při černobílém tisku nám to spolklo pomalu celý rozpočet. Za práci okolo nikdo nic nedostal. Posléze přišla i levnější varianta v elektronické podobě.
A to je podle mně cesta. Nabídnout periodikum v e podobě. Třeba jako výtah z webu + něco navíc.
Jenom nálkady na poštovné a balné jsou okolo 30 korun na kus - bez práce. A i při sto kusech jsou to hodiny práce. U 100 kusů v nákladu se tiskárny moc bavit nebudou, nebo to bude drahé. A sponzorství - reklama na malém českém trhu? V tomto jobu o tom nemám představu, ale silně pochybuji.
Spíš by mně zajímala možnost - dostupnost časopisu, který už vychází v zahraničí.
PSSLOT
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 17.05.07
Vloženo dne 25-05-2007 19:13
Já odebírám německý časopis CAR ON LINE.

Pavel Svoboda
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 25-05-2007 22:03
Když jsem se ve vlákně CHCÍPL PES zmínil časopisu Občasník, který kdysi vycházel, nepočítal jsem, že to Pepínovi začne vrtat šiškou a bude o něčem takovém uvažovat.
Venku takové časopisy vycházejí, ale jsou víceméně podporovány výrobci a prodejci modelářského materiálu.
V ČR je to těžké, protože výrobci i prodejci se snaží, aby vůbec přežili.

Samozřejmě jsou tvořeny pouze pro hrstku zapálených lidí a nikdy se nemůžou výdaje rovnat příjmům z prodeje.
Já obdivuju Pepína, kde bere pořád takový elán do práce a když jsem se ho ptal na nějaké (členské) poplatky, odepsal, že zatím ty výdaje s tímto webem nejsou až tak velké.
Já osobně nemůžu na sraz, protože musím s našima žákama na MČR do Vítkova, ale byl bych rád, kdyby jste tam tuto otázku probrali.
Myslím, že by se dalo vybrat třeba i symbolický poplatek od těch, kdo tady má v podstatě bezplatnou reklamu(myslím tím firmy)
Mám za to, že si to Pepíno zaslouží a nikdo nebude spekulovat, na co ty peníze upotřebí.

JMS
www.blueking.cz
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 26-05-2007 01:58
Když se ptᚠ"čistě hypoteticky" - tak já ani feniksmiley
Někde mám svázaný dva ročníky Světa motorů - nevím kde a stejně nevím co je v nich.
Pak přišel rok 1990 a nástup nových časáků - jak začaly vycházet tituly o F1, tak jsem byl pravidelným odběratelem. A najednou se doba přehoupla o dalších pár let a je tu internet. Informace najednou přicházejí skoro okamžitě, a ne třebas s měsíčním zpožděním. A najít něco zpětně, je také o mnoho lehčí než listovat několika "mega" stránkami v časopisech. Takže asi tak 6 let nazad už jsem žádnej časák ani noviny nekoupilsmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 26-05-2007 15:35
A na program se také chodíš koukat od Tv na net?smiley
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 26-05-2007 19:19
smileyMitchi, jaks to uhodnul??? Nikam ale nechodím - od netu vidím na telku - na liště mám shozenej program TýVý a když je něco zajímavého.....smileysmileysmiley

HWS
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 26-05-2007 20:04
Když jsme již takto daleko, tak podle výzkumu Media projekt za rok 2001-2006 který sleduje zájem o tištěná média v nejzajímavějších kupinách čtenářů ( 12-19 let, 20-29 let) čte alespoň jednu tiskovunu 90 % osob. V žádné z ostatních sledovaných skupin vyjma skupiny 70-79 let neklesl pod 80%..........

sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 26-05-2007 20:41
Prosím vás, lidi, neblázněte... Podívejte se, jaký problém je, aby se v celém autodráhovém Česku sešlo alespoň 15 lidí někde na závodech nebo na prvním celoročním setkání příznivců, případně aby někdo napsal aspoň trochu ucházející recenzi na cokoliv, a vy se zamýšlíte nad papírovou podobou pravidelného zájmového časopisu (notabene placeného odběratelem).
Chodí mi nepravidelné internetové newslettery např. od Scalextricu a jejich úroveň opravdu za moc nestojí (je to víceméně duplicita jejich internetových stránek) – přitom se jedná o jednoho z prosperujících výrobců a lídrů trhu.
Když pominu finanční stránku celé věci (a poměrně složitou stránku právní), nedovedu si reálně představit trvalejší fungování redakce časopisu současně s pokračujícím udržováním autodráhového webu. Nosné informace papírových periodik musí mít trochu jiný charakter, než diskuzní fórum, které je dominantní složkou zdejšího webu.
Nechci samozřejmě Pepinovi brát jeho neskutečný elán, ale obávám se, že tato myšlenka je opravdu mimo realitu. Na druhé straně, jestli si troufá... smiley

Honza
Editoval sutor dne 27-05-2007 18:28
Ku_e
člen

Příspěvků celkem: 241
Registrován od: 15.12.06
Vloženo dne 26-05-2007 22:31
Pánové na co dneska časoupis, když máme internet...smiley
195-970-788 Kue.bloger.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 19-11-2010 15:31
Je to sice již archivní téma, ale nadá mi to. Na Slot Fóru je aktivní vlákno, které se zabývá stejnou ideou. Vypadá to že i v GB to není nijak růžové:

http://www.slotforum.com/forums/index.php?showtopic=51489&pid=567647&st=15&#entry567647

Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák