Autor |
Časopis |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 25-05-2007 14:53 |
|
|
Čistě hypoteticky ... kolik byste byly ochotni dát za 2měsíčník časopis třeba o 20 strankach plnobarevný ... a postrádáte tu vůbec časopis zaměřený na autodráhy kdy tu máme web?
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: Časopis |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 25-05-2007 15:23 |
|
|
Za časopis o kolech ( min 100 stránek na křídovém papíře, obsah reklamy okolo 25%) dám měsíčně 65 kč, pokud se bude časopis o autodráze pohybovat v těchto relacích, nebo pokud bude kvalita papíru a počet stran nií a bude tomu odpovídat i cena nemám s tím problém.
Co se týká obsahu, očekával bych přehled o dění a převzaté články ze zahraničí, domácí dění, technika včera, dnes a zítra,testy, jak na to atp..
Vzhledem k tomu, e i jinde je celé dění rozděleno do několika proudů, nevadilo by ani zde tématické dělení do několika okruhů: dřevěné dráhy, lexany, běná produkce, malosériovky, hanmade atp. s tím, e by nebylo pevný poměr zastoupení v obsahu, ale přelévalo by se to podle toho jak jde ivot a trh.
Větina specializovaných časopisů má svoje web stránky a nevadí to. Web větinou slouí jako diskuze a feedback redakci, info o závodech a soutěích a jako upozornění na existenci časopisu. On má ten papír něco do sebe, já mám při snídaní, nebo ke kafi radi čtení časopisů, ne klikání v noasu, na který je v jídelně mimochodem moje ena docela alergická.
Drím palce PL
|
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 25-05-2007 16:31 |
|
|
No já ti nevim. To co říká Petr zní celkem rozumně, co se týče obsahu, jen bych ale kadé číslo rozdělil na několik větví tedy oborů o kterých Petr mluvil. Uspokojí tím vechny skupiny SRC naráz. Třeba by se jednotlivé sekce dali odliit různobartevnými rohy stránek nebo tak nějak.
Otázka, ale zní: Jaký by to u nás mělo ohlas? Z toho se vypočítává vydavatelský náklad a předevím cena. Pokud má v plánu udělat plátek o pár (cca 20ti) stránkách, pač tady se toho za a moc nedějeje, tak i tak to nebude nic levného na kvalitním papíře a kvalitním tisku. Myslím e více ne 50 výtisků bys v ČR neudal a tady platí výjimka lepí méně ne více. Pokud je prodá do posledního a bude po nich i nadále poptávka tak druhé číslo vydá ve větím nákladu. Prosté.
Tiskárna si i za malý náklad řekne své a otázkou je nakolik tě pak výjde kus. Tisk na kancelářské barevné laserovce A3 by moná bylo řeení, ale pořád je tu ta práce s přípravou co není vůbec legrace, zorganizovat tisk, pak to proívat a balit. No nevím jestli by se ti to vyplatilo.
Pokud by vycházel pravidelně po dvou měsících a se vemi novinkami ze vech oboru jak psal Petr tak bych byl ochotný do něj třeba i 80 - 100Kč investovat. To je měsíčně 50Kč a to dám za časáky o autech tak jako tak. A teoreticky je tato suma jetě pořád směná v porovnání s tím kolik strávim měsíčně na netu po večerech času abych nějaké ty novinky, krom těch pár stránek výrobců, objevil.
Člověče ty ses skutečně neunavnej, vid? A já si říkal, e u toho začíná mít plný kecky. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-05-2007 18:00 |
|
|
S takovým Zpravodajem mám své osobní zkuenosti. Bez vstupního kapitálu v řádu tisíců se to neobejde, o redakční práci okolo ani nemluvě.
V CPM jsme ho vydávali jako členské periodikum 4x do roka - nepravidelně. A i při černobílém tisku nám to spolklo pomalu celý rozpočet. Za práci okolo nikdo nic nedostal. Posléze přila i levnějí varianta v elektronické podobě.
A to je podle mně cesta. Nabídnout periodikum v e podobě. Třeba jako výtah z webu + něco navíc.
Jenom nálkady na potovné a balné jsou okolo 30 korun na kus - bez práce. A i při sto kusech jsou to hodiny práce. U 100 kusů v nákladu se tiskárny moc bavit nebudou, nebo to bude drahé. A sponzorství - reklama na malém českém trhu? V tomto jobu o tom nemám představu, ale silně pochybuji.
Spí by mně zajímala monost - dostupnost časopisu, který u vychází v zahraničí. |
|
Autor |
PSSLOT
člen
Příspěvků celkem: 21
Bydlitě: Praha 8
Registrován od: 17.05.07 |
Vloeno dne 25-05-2007 19:13 |
|
|
Já odebírám německý časopis CAR ON LINE.
Pavel Svoboda |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 25-05-2007 22:03 |
|
|
Kdy jsem se ve vlákně CHCÍPL PES zmínil časopisu Občasník, který kdysi vycházel, nepočítal jsem, e to Pepínovi začne vrtat ikou a bude o něčem takovém uvaovat.
Venku takové časopisy vycházejí, ale jsou víceméně podporovány výrobci a prodejci modelářského materiálu.
V ČR je to těké, protoe výrobci i prodejci se snaí, aby vůbec přeili.
Samozřejmě jsou tvořeny pouze pro hrstku zapálených lidí a nikdy se nemůou výdaje rovnat příjmům z prodeje.
Já obdivuju Pepína, kde bere pořád takový elán do práce a kdy jsem se ho ptal na nějaké (členské) poplatky, odepsal, e zatím ty výdaje s tímto webem nejsou a tak velké.
Já osobně nemůu na sraz, protoe musím s naima ákama na MČR do Vítkova, ale byl bych rád, kdyby jste tam tuto otázku probrali.
Myslím, e by se dalo vybrat třeba i symbolický poplatek od těch, kdo tady má v podstatě bezplatnou reklamu(myslím tím firmy)
Mám za to, e si to Pepíno zaslouí a nikdo nebude spekulovat, na co ty peníze upotřebí.
JMS |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 26-05-2007 01:58 |
|
|
Kdy se ptá "čistě hypoteticky" - tak já ani fenik
Někde mám svázaný dva ročníky Světa motorů - nevím kde a stejně nevím co je v nich.
Pak přiel rok 1990 a nástup nových časáků - jak začaly vycházet tituly o F1, tak jsem byl pravidelným odběratelem. A najednou se doba přehoupla o dalích pár let a je tu internet. Informace najednou přicházejí skoro okamitě, a ne třebas s měsíčním zpoděním. A najít něco zpětně, je také o mnoho lehčí ne listovat několika "mega" stránkami v časopisech. Take asi tak 6 let nazad u jsem ádnej časák ani noviny nekoupil
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 26-05-2007 15:35 |
|
|
A na program se také chodí koukat od Tv na net? |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 26-05-2007 19:19 |
|
|
Mitchi, jaks to uhodnul??? Nikam ale nechodím - od netu vidím na telku - na litě mám shozenej program TýVý a kdy je něco zajímavého.....
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 26-05-2007 20:04 |
|
|
Kdy jsme ji takto daleko, tak podle výzkumu Media projekt za rok 2001-2006 který sleduje zájem o titěná média v nejzajímavějích kupinách čtenářů ( 12-19 let, 20-29 let) čte alespoň jednu tiskovunu 90 % osob. V ádné z ostatních sledovaných skupin vyjma skupiny 70-79 let neklesl pod 80%..........
|
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 26-05-2007 20:41 |
|
|
Prosím vás, lidi, neblázněte... Podívejte se, jaký problém je, aby se v celém autodráhovém Česku selo alespoň 15 lidí někde na závodech nebo na prvním celoročním setkání příznivců, případně aby někdo napsal aspoň trochu ucházející recenzi na cokoliv, a vy se zamýlíte nad papírovou podobou pravidelného zájmového časopisu (notabene placeného odběratelem).
Chodí mi nepravidelné internetové newslettery např. od Scalextricu a jejich úroveň opravdu za moc nestojí (je to víceméně duplicita jejich internetových stránek) přitom se jedná o jednoho z prosperujících výrobců a lídrů trhu.
Kdy pominu finanční stránku celé věci (a poměrně sloitou stránku právní), nedovedu si reálně představit trvalejí fungování redakce časopisu současně s pokračujícím udrováním autodráhového webu. Nosné informace papírových periodik musí mít trochu jiný charakter, ne diskuzní fórum, které je dominantní slokou zdejího webu.
Nechci samozřejmě Pepinovi brát jeho neskutečný elán, ale obávám se, e tato mylenka je opravdu mimo realitu. Na druhé straně, jestli si troufá...
Honza
Editoval sutor dne 27-05-2007 18:28 |
|
Autor |
Ku_e
člen
Příspěvků celkem: 241
Bydlitě: Havířov
Registrován od: 15.12.06 |
Vloeno dne 26-05-2007 22:31 |
|
|
Pánové na co dneska časoupis, kdy máme internet... |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-11-2010 15:31 |
|
|
Je to sice ji archivní téma, ale nadá mi to. Na Slot Fóru je aktivní vlákno, které se zabývá stejnou ideou. Vypadá to e i v GB to není nijak růové:
http://www.slotforum.com/forums/index.php?showtopic=51489&pid=567647&st=15entry567647
|
|