Autor |
Úprava disků |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 05-01-2008 16:13 |
|
|
Moná u jste na to narazili. Sundáte origiinální disk z osičky. A ten byl naraen na takovém drsném zakončení. Přes něj nedáte nový převod a ani to neprojde loisky. Vezmete hladkou osu, dáte převod a loiska, zasunete do podvozku a nasunete disky. A problém. Disky jsou nasazeny více či méně volně. Na dráze se to protočí. Prostě to není ono.
Co s tím?
1. Vzít nový disk s červíkem. OK. Jene to chce jetě patřičný insert - znázornění disku kola. A auto u nebude ono. Alespoň mně se nějak nedaří aby přední i zadní kolo bylo stejné - aby auto i dobře vypadalo, kdy líp jede.
2. Napadlo mně (kdy jsem měl v ruce tuningové disky Scalextric) jestli by nelo originální disk provrtat a pak udělat závit na červíka. Zkouel to u někdo z Vás? Nebo co soudíte o tomto řeení? Jen podotýkám, e disky tohoto typu jsou z plastu.
Já vím, e lze namítnout, e nejlepí řeení pro jízdu je komplet celá náprava - pneu, disky, osa, loiska, převod. |
|
Autor |
RE: Úprava disků |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 05-01-2008 16:56 |
|
|
Insert si na vrtačce vytoč z toho původního disku a vlo ho do disku s červíkem.
Pokud nechce odlévat inserty podle původních disků, co je podle mne nejlepí řeení, je to nejjednoduí cesta.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 06-01-2008 13:02 |
|
|
Originál disk Fly Porsche 917
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 06-01-2008 13:03 |
|
|
Disk Slot.It s insertem. Insert je odlitek z Dentacrylu
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 06-01-2008 14:04 |
|
Autor |
RE: upevnění disků a kol |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 12-05-2009 19:25 |
|
|
to Vítek-nevím o jaký disk se jedná,ale pokud má disk vnitřní přesah na ose,lze
vyvrtat díru a závit na červíka M1.Pokud to jde pouívám tento způsob jak na platové ,tak i kovové disky,včetně převodových kol.Chce to jen vrtáček cca0,60 a
závitník M1/dá se i M2/ Jirka B.
Jirka B |
|