Autor |
Slot.it je moc rychly, jak jezdit pomalu? |
Marian
len
Pspvk celkem: 248
Bydlit: Libcany u Hradce Kralove
Registrovn od: 05.02.08 |
Vloeno dne 02-03-2008 18:53 |
|
|
Po letech jsem si zase sestavil autodrahu, dokoupil nejake Faro dily k Itesu, a dostal jsem Porsche 956 a Lanciu od Slot.it. Tesil jsem se, jak to bude krasne jezdit (jedina zkusenost je s auticky McLaren od Ites), ale ouha.
Krome toho ze to nesmi na Ites (strasne to drnca ve spojich, ale na dilech Faro to jezdi dobre), tak mne prekvapilo jak strasne jsou ty auticka rychla. V podstate v jizde nemohu obdivovat ani potisk na karoserii, vidim akorat rozmazanou smouhu. A to misto na 12V jezdim na 8V (alespon si myslim ze to trafo ma polohy 8-10-12V), to jest na tom nejslabsim.
Nelibi se mi to. Ites pujde z domu, to je jasne, ale stejne se mi nelibi projet 15m okruh za deset vterin. Navic se mi z toho toci hlave Poradte mi prosim, co s tim? Mam si poridit pomalejsi auticka? Jake? Mam to napajet 5,5V od PC zdroje?
Diky |
|
Autor |
RE: Slot.it je moc rychly, jak jezdit pomalu? |
Rebas
len
Pspvk celkem: 326
Bydlit: Praha
Registrovn od: 18.01.07 |
Vloeno dne 02-03-2008 19:19 |
|
|
Auta lze spomalit napr. pouzitim jine kombinace prevodu, nebo pridanim magnetu (nebo vymenu za silnejsi magnet), pripadne vymenou motoru.
Rebas |
|
Autor |
HWSlot
len
Pspvk celkem: 401
Bydlit: Thereban
Registrovn od: 20.10.06 |
Vloeno dne 03-03-2008 01:42 |
|
|
Vesel historka
Myslm, e ani rada Toma ti nepome - jdi do mainek
J jel naposled doma na svoj 27,53m dlouh drze as 7,340s a moc rychl mi to tedy nepipadalo
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
sutor
len
Pspvk celkem: 359
Registrovn od: 10.04.07 |
Vloeno dne 03-03-2008 08:17 |
|
|
Hele a co zkusit zvody nek? Poizovac nklady minimln (trocha saltu nebo trvy), vbr zvodnk (zvl po deti) v podstat neomezen a hlavn nezvislost na energich, typu a ce drhy. A kdy jim namaluje na domeky loga, bez problmu je i v t nejvy rychlosti pete...
elvy nedoporuuji - jsou moc rychl.
Honza |
|
Autor |
sutor
len
Pspvk celkem: 359
Registrovn od: 10.04.07 |
Vloeno dne 03-03-2008 10:38 |
|
|
Tak nevm, Ivane a Tome, teba ns Marian jen tak kodolib pokdlil. Kadopdn pspvek podobnho typu je urit na vech tematickch diskuznch forech unikt a nesetkal jsem se s nm ani na nmeckch, kde jsou schopni msce usilovn eit tm cokoliv.
Vichni se pokoume do zblbnut vylepovat jzdn vlastnosti model a zvyovat tak jejich rychlost a ejhle - najednou se najde nkdo, kdo ns postav ped pln opan problm. A my, msto abychom ho zasypali adou sofistikovanch a komplikovanch elektronickch een, tak ho posmn uteme...
Mmch, kdy pouije Tomv pedlan PC zdroj, tak bude mt vedle 5V k dispozici i 3V - a to u loga asi s uritost pete. Trochu by t mohla zpomalit i natec nprava, pp. v kombinaci s diferencilem a 4WD pohonem (viz jin vlkno). Dal monost je vyuit 80 pitch pevod - jsou sice trochu dra, ale tak za 250 K navc bys mohl mt jeden z nejpomaleji jezdcch Slot.it a to u za njakou tu investici pece stoj.
Honza |
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 03-03-2008 10:50 |
|
|
Diky za rady, na jedne strane jsem skadlil , na druhe strane jsem NEVEDOMKY narazil na urcitou hranici v konicku SRC. A to versus modelarina. T.j. jestli je lepsi verne vymodelovane auto (autodraha), nebo rychlost.
A diky Vasim odpovedim jsem si ujasnil, i co mi vadilo na te rychlosti. Je to NEMODELOVA (mysleno NEMERITKOVA) rychlost. Proste to auto jezdi daleko rychleji nez ve skutecnosti (v meritkovem zmenseni).
Abych jeste upresnil, 25 let uz modelarim, vetsinou ty staticke letadla, auta, kde se steteckem malujete budiky na palubni desce (budik ma 1mm), atd. asi to znate. Ted jsem vyskousel autodrahu, a mam proste pouze jiny uhel pohledu )). To s temi vlacky je trefna poznamka, tak nejak jsem vnitrne ocekaval, ze to bude podobne i u SRC. Hezka krajinka, a hezke auta (i vyhybky , ktera budou jezdit dle radu.
No musim popracovat na svem pristupu, doufam ze se to zmeni |
|
Autor |
vitek
len
Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06 |
Vloeno dne 03-03-2008 14:28 |
|
|
No po starch autech od Ites jede cokoliv rychleji a tys z toho dostal jet ty rychlej kon. e to drnelo na spojch to je jet to lep. Mn to obas ani nejelo.
Ale vbec nen na kodu pokud se okolo drhy mot i takov detailista "odkojen" maketami. Myslm, e ale neznamen, e by vrn maketa nemohla bt funkn. Ovem v ppad zvod, kde dochz ke kontaktu je j stran koda. Tam fakt vc el svt prostedky. Ale mn naopak u drhy dlouho tvalo, e tam jezd kus natvarovan folie, popatlan barvou a kali tomu Renault (napklad). e mohou jet a dobe i relativn vrn modely, jsem zjistil a pozdji. A pivyuit white kit si uije i t maketainy. |
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 03-03-2008 19:24 |
|
|
Diky za povzbuzeni, pokusim se laborovat se zdrojem, pak napisu clanek , cilem neni spomalit jedno auto, ale spomalit drahu.
Jinak ten Slot.it - no tamponovy tisk nic moc, a silene presahy barvy, u Porsche 956 "Schiesser" dokonce nenastrikany plast, pouzity jen jako obarveny modry plast a nastrikana je bila. Takze ted premyslim nad white kitem od Slot.it, samozrejme Porsche, a to cerveny "Coke" a bily "Liqui Moly" |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Pspvk celkem: 2145
Registrovn od: 04.04.07 |
Vloeno dne 09-03-2008 13:05 |
|
|
Mariane, pokud je pro tebe Slot.It moc rychl, nabzm vmnu motor Slot.It
21 500 RPM, kter jsou ve Slot.It modelech za nov motory 18 000 RPM kter jsou v modelech Scalextric a Fly.
|
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 13-03-2008 12:26 |
|
|
Petre, asi ty modely Slot.it prodam cele. Jeste nevim, souvisi to s celou koncepci pristi autodrahy (jestli Faro, nebo Carrera, nebo Scalextric), budu nad tim premyslet. Nemohu sedet na prilis mnoho zidlich |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 13-03-2008 12:44 |
|
|
Slot.It jezd dobe na vem a kdy ne lpe, tak uritminimln stejn dobe jako auta jakhokoliv vrobce drhy. Dokonce i na tom Faru jsou bezproblm, vm pro to tvrdm, mm Faro doma.
|
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 13-03-2008 14:35 |
|
|
Slot.it jezdi dobre, strasne rychle, ale jde o zvyk. Ja sem ale bezhlave skocil do FLy souteze tady na webu a zacal jsem se zajimat o Fly Porsche 908 a prinutil jsem se nastudovat si historii CanAm (vzdy predtim mne CanAm pritahoval), a tak nevim jestli neprodam Slot.it LeMans (Lancia a Porsche 956) a nekoupim (neudelam) radsi Ferrari, Alfu Romeo (Slot.it), Porsche 908/02, 917/10, 917 Spider (Fly), McLaren (HSRR), atd. Ze bych jako jezdil CanAm 1968-1973. I kdyz ty Porsche 956 a 962 jsou nadherna. |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 13-03-2008 19:31 |
|
|
Tu P956 uije i pro CanAm, v 1983 - Porsche 956 Turbo J. David/Fitzpatrick Racing
|
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 13-03-2008 20:28 |
|
|
To uz nebyl ten opravdovy CanAm, myslim tim ten opravdovy 1966-1973. Taky je ta doba kolem roku 1970 nazyvana zlatym vekem zavodaku. Vic o tom napriklad tady: http://www.research-racing.de/CanAm1.htm |
|
Autor |
LS
len
Pspvk celkem: 133
Registrovn od: 23.11.06 |
Vloeno dne 13-03-2008 21:20 |
|
|
Drobn upozornn. FLY ve skutenosti dn Porsche 908/2 nedl. Jedn se o klasickou 908 pouze s potisky voz jezdcch v proveden 908/2. To je jedna z prvnch nepesnost, kter se FLY ped lety dopustil v honb za sporami. Velk koda, na 908/2 jsem se til, nebo jsem chtl mt vechny verze ady 908 a 917K, LH a spider.
Zrun model za pouit tmelu, barvy, plastovch fli a dalch ppravk, a hlavn s dostatkem volnho asu, si jist porad.
Co se te fotografickch podklad, doporuuji anglick Autosporty z eenho obdob. Mlokdo je m (ani j ne), ale v Klementinu by mly bt k dispozici. Kolegov co dlaj formule kontaktovali Suttona a Schlegelmillcha a dostali pstupov kdy k vybranm fotografim zdarma. Nevm co maj v archivech k Lole Mk.3b a 908. Ale posledn dobou vykoupili nkolik pozstalost vhlasnch fotograf, tak jsem optimistick i k tmto vozm. |
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 14-03-2008 10:11 |
|
|
Diky za upozorneni, jaka je tedy verze 908 ve Fly kitu? Klasicka 908 ma zakryte misto ridice (ted mne nenapada jak to lepe pojmenovat), 908/03 ma jinou zadni cast, jinou predni cast nez Fly Kit. Ten Fly kit nejvice ze vseho nejvice se podoba na 908/02. Vid vice o historii tady: http://www.imca-slotracing.com/Porsche908.htm
Ale nemel jsem ten kit v ruce, usuzuji jen podle fotografii Fly kitu. Urcite to je ale nejblize verzi 908/02. Vybiram ze chassis 011, 014, 015,sehnal jsem na ne cca 40 fotek z let 1969-1972. Co mi chybi je barevna fotka 908/02 z posledniho zavodu v USA, v sesihodinovce Watkins Glen 1972. Hlavne kvuli urceni odstinu zlute nebo oranzove barvy Takze diky za tip na zurnal Autosport, koneckoncu Tony Dean co jezdil s tim vozem byl Brit, a se 4 roky starym autem skoncil v konkurenci Ferrari 312 ctvrty. |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 14-03-2008 10:35 |
|
|
J bych to vidll na 908 /03 alespo pokud to porovnm s tmto modelem, kter by 908 /03 ml bt.
Petr L sem pipchnul tento obrzek:
Editoval Petr L dne 14-03-2008 10:35 |
|
Autor |
Marian
len
Vloeno dne 14-03-2008 11:12 |
|
|
Aha, to ano, ale mluvime o dvou rozdilnych Fly edicich. Jedna je FAST KIT, druha se jmenuje myslim FLY KIT. T.j. pod cislem EP0019 byl vydan model Porsche 908/03 jak je spravne na obrazku od Petra L. Myslim ze ten model jel ve zbarveni jak ho jezdil Vic Elford a Gerard Larousse na Targa Florio 1971. To je v edici FAST KIT, kde jsou nabarvene kastle.
V edici FLY KIT, jsou kastle bile, a pod cislem 88311 byl vydan Porsche 908/02. Obrazky nasleduji:
Marian sem pipchnul tento obrzek:
Editoval Pepino dne 14-03-2008 11:28 |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 14-03-2008 11:30 |
|
|
Ale to jsem v tom tedy asi nadlal zmatek j. Nevm pro, ale kdy se mluv o 908 j vidm 908/03.
Editoval Petr L dne 14-03-2008 11:33 |
|