Autor |
!!! VÝZVA - Pomoc se SPYTECHem |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 07-04-2008 14:58 |
|
|
Hola, hola,
hledámě někoho, kdo je nám zítra, tj. v úterý po 17 hodině schopen "po telefonu" pomoci s rozjezdem SPYTECHu.
Kluci ve zabudovali dle schématu na snímání, jde prý spustit reim TRÉNINK, ale diody prostě nezaznamenávají průjezdy aut. Nic víc nevím, protoe jsem tam nebyl.
Je zde někdo, kdo s tím má zkuenost a je ochoten nám poradit ???
Díky moc
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: !!! VÝZVA - Pomoc se SPYTECHem |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 07-04-2008 15:27 |
|
|
Nevím jaké diody máte zapojeny, ale vím, e jsme museli vyrobit jetě jednu elektronickou krabičku, aby to fungovalo.
Jednoduí řeení je snímání z přeruení vodičů.
U vás by stačilo přeruení tak 15 cm , stačí proříznout dremelkou.
Levé vodiče(po směru jízdy) na přerueném dílu propojit mínusovým kablíkem snímání a na pravý připojit čtyři libovolné .
Potom je nutné v nastavení zvolit reim pro čtyřdráhu a zmapovat ( nastavit dráky).
Pokud máte počítání z dráhy v amberku, tak by to mělo fungovat.
JMS |
|
Autor |
bull
člen
Příspěvků celkem: 18
Bydlitě: HK
Registrován od: 07.04.08 |
Vloeno dne 07-04-2008 22:35 |
|
|
Ahoj. Zkusim tady nas problem popsat blize. Zrejme se spytechem neumime dostatecne dobre zachazet. Nainstalovali jsme na PC soft z netu ve verzi 1.5. Tam jsme spustili trenink a po nabehnuti noveho okna mezernikem odmackli odpocitavani. Komunikace se spytechem pres seriak jede, zarizeni ma ale podle navodu pri pocitani casu blikat - je na nem mala cervena diodka. Ta bohuzel neblika. Zatim jsme k nemu nepripojili zadne snimace, ale i tak by to blikat melo. Podle navodu jsme zkusili i vyrobit senzor s fototranzistorem, ktery propojuje piny 14 a 1 na patnactipinovem konektoru Spytechu. Bohuzel jsme ale nemohli spravnou funkci overit, neb nam proste to zarizeni nemeri. Nevim, zda je to bud rozbite (snad proboha ne!) a nebo jestli se musi na PC nastavovat jeste neco dalsiho??? Take na vystupu spytechu je napajeci konektor, ale bohuzel na nem neni napeti. Melo by? Pri mackani mezerniku v treningu ve spytechu potichounku spina nejake rele. Tot je vse, co jsme zdiagnostikovali. Nejake rady? V utery odpo to budem jeste asi trosku studovat Za kazdou radu budem vdecni. |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 08-04-2008 12:00 |
|
|
U nás na dráze jsme diody odstranili,ta spolehlivost nebyla 100%.řeili jsme to přeruením vodičů.Přesně jak píe JMS. |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 09-04-2008 11:41 |
|
|
Tak jak to dopadlo?
JMS |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 09-04-2008 14:03 |
|
|
Juro, musí odpovědět kluci, protoe to nějak pitvali a výsledkem bylo, e to celé sbalí a někomu odelou, ale nevím podrobnosti.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 09-04-2008 16:40 |
|
|
Při zkouce spytechu u dráhy jsme simulovali zapojení s přeruenými vodiči dráhy připojením kontaktů na sběrače jednoho z favoritů. při správné polaritě a roztočení koleček kontrolní dioda problikla. V počítači vak nedolo k ádné změně. Při odpojení spytechu od zdroje se na monitoru objevilo chybové hláení.
Při znovupřipojení opět problikla kontrolní dioda.
Podle mě spytech s počítačem komunikuje, ale chyba můe být:
- patná obsluha programu
- patná verze programu (bylo-li jich víc)
- moná prasklá pojistka pro výstupní napětí do snímače (na pinu 9 by mělo být výstupní napětí, které má fototranzistor spínat, aby se vrátil do počítače impuls)
- pokozené kabely na spytechu
- jiná
Je ale divné, e se na počítači spustil čas (v dolní části obrazovky), ale dioda se nerozblikala, co by podle návodu měla.
Proto jsem spytech předal Fandovi (co repasoval i zdroje). Slíbil, e zkusí zjistit, co je uvnitř za obvody a jak se mají chovat. Dal jsem mu to dnes ráno a čekám, a se ozve |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 10-04-2008 10:19 |
|
|
Hoi, hlavně se nesnate nějak zasahovat do konstrukce krabičky.
Kluci co ji vyvíjeli samozřejmě oetřili integráče, tím e je zamkli.
Vývoj stál nějaké úsilí a peníze, tak se není čemu divit, e si to chrání.
Pokud je problém ozvěte se raději přímo na Spytech, aby jste náhodou neudělali více kody ne uitku.
Právě jsem mluvil s Kamilem, který o systému ví asi nejvíc, krom výrobců a zhodnotili jsme to tak, e nejlepí je mít v PC nainstalovaný Windows 2000, nebo XP.
Pouít verzi 1.5 Beta, nebo 1.5 anglickou verzi.(jsou volně ke staení )
Dalí věc je jetě v nastavení , jestli je kabel z krabičky do PC přes COM1, nebo COM2. Nastavení je v programu, tam bych viděl problém!
Nehledejte nějaké souvislosti s tím, e impulz z dráhy jde do PC.
Je to uděláno systémem, e PC program se dotazuje krabičky v milisekundách na změny co se děje na dráze, take krabička můe fungovat, ale Program není schopen se na ty informace dostat.
Třeba, e je zapojen přes jiný COM.
To nám dělalo problémy v Děčíně, kdy jsem tam zapojoval Spytech.
Tak jetě zkuste to s tím COMem.
Nevidím problém, kdy to fungovalo v amberku, aby to najednou nelo.
Hodně zdaru a trpělivosti.
JMS |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 05-09-2008 08:26 |
|
|
Jetě pár drobných otázek:
- Kde má být startovní čára? Před senzory nebo za senzory?
- Kolik ms nastavit minimáně na kolo, kdy jsem zatím jezdil kolem těch 10 s?
- Nedají se nějak zvětit řádky v programu, kdy jezdí jen 4 závodníci? Takto je tam zbytečně dalích 6 řádků volných a tím pádem číslice docela malé.
- "Padá" vám někdy Spytech při ukládání závodu?
Díky za pomoc.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 11-09-2008 07:51 |
|
|
Pepino pokud ti padá Spytech nainstaluj verzi 1.5 CZ ta je naprosto spolehlivá, čas na jedno kolo bych dal tak 7 sec. a startovní čáru jak říká Ivan urči kam chce. Já osobně bych jí dal spíe těsně za senzory aby jsi se v pohodě rozjel, ale je to jedno. To zvětení písmen jsem jetě nezkouel ale včera jsem ve Slaném definitivně domontoval Spytech a maká to spolehlivě, take kdyby byl v sobotu nějaký problém můu snad poradit, mám to jetě ivě před sebou.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|