Autor |
Kvalitní roubováky |
ALSracing
člen
Příspěvků celkem: 49
Bydlitě: Víska
Registrován od: 25.06.08 |
Vloeno dne 16-11-2008 13:41 |
|
|
Po delí době jsem se zase podíval na věci kolem dráhovek a napadlo mne, e by nekodil nějaký sluný roubovák pro červíky M2 (a i jiné). Ne, e by na trhu nebyly, ale nějak mám pocit, e větina toho co se běně nabízí je spí jen o atraktivním vzhledu ne o kvalitním materiálu a tak by mne zajímalo jaké kdo má zkuenosti s jakou značkou.
Na fotce je jen tak pro ilustraci to, co jsem si spáchal. Hrot je z povrchově nitridované oceli brouený s přesností na 2 setiny, tvrdost na povrchu 67HRC, jádro houevnaté....
Pro ten nejmení rozměr ale bude potřeba slabí výchozí polotovar protoe tvrdá vrstva je u moc odbrouená....
ALSracing sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
RE: Kvalitní roubováky |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 16-11-2008 16:30 |
|
|
Docala zajímavé roubováky, které by podle mého názoru měly anci na velmi sluný odbyt předevím v případě, e by byly k dispozici i samostatné hroty jako náhradní díl. Jako vdy je to ale o jejich ceně...
Honza |
|
Autor |
ALSracing
člen
Vloeno dne 17-11-2008 00:31 |
|
|
No úvaha je taková e by se samozřejmě dělaly i náhradní samostatné hroty, ale vzhledem k velmi kvalitnímu výchozímu materiálu věřím e jich nebude mnoho potřeba....
Cena se bude muset jetě nakalkulovat, protoe nevím kolik ve finále bude stát polotovar ze kterého se to brousí, nicméně věřím, e to bude snesitelné v poměru ke kvalitě. Rád bych se s tím veel do 200,- za celý roubovák a do 100,- za náhradní hrot. V úvahu připadá i levnějí alternativa pro hroty (cena cca 50,- za solo hrot) ale tam není tak kvalitní výchozí materiál (je sice tvrdý, ale v celém průřezu, take bude náchylnějí na prasknutí čo bude obzvlátě u roubováku pro imbus M2 kritičtějí záleitost) |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 17-11-2008 09:46 |
|
|
Bude-li cena maximálně do uvedené výe, pak je snad pro větinu lidí jetě akceptovatelná. V současnosti stojí kvalitní německé roubováky Wiha 125,- Kč a originál jednoduchý Slot.it cca 180,- Kč. Oba mají odpovídající kvalitu, Wiha je sice tvrdí, ale vyaduje přece jen opatrnějí zacházení s imbusem, aby se hrot nezlomil. Slot.it je víceméně blbovzdorný. Podobné univerzální dráky na nasunovatelné hroty u nás i venku dělá několik výrobců, ale v podstatě na jejich provedení moc nezáleí - nejdůleitějí součástí je hrot, který by měl splňovat to, co uvádí.
U M2 imbusů není ani tak důleitá síla při jejich roubování, kdy při jejím pouití dojde větinou po čase ke strhnutí vnitřku imbusu - proto by bohatě stačilo určitě nií materiální dimenzování těla dráku, zato vak s větí částí povrchového zdrsnění.
Honza |
|
Autor |
notes
člen
Příspěvků celkem: 47
Bydlitě: Liberec
Registrován od: 02.09.08 |
Vloeno dne 17-11-2008 15:19 |
|
|
for ALS...Ludku pekna prace..ostatne jako vzdy od tebe....musim se v dohledne dobe stavit jak pro toto naradi tak pro ty prevody.... a taky disky kol-zjistil jsem,ze jsou jedine,ze kterych se nezouvaji silikonove gumy pri pouziti silneho motorku,tak je asi vezmu na vsechny auta...A ze uz jich mam celkem dost
opět jsem za nováčka po 30 letech |
|
Autor |
ALSracing
člen
Vloeno dne 17-11-2008 17:47 |
|
|
Větí plocha zdrsnění by sice la udělat, ale není to vpodstatě vůbec potřeba, mám podobné ručky na velkých roubovácích s hroty Hudy a vyhovuje to. Naopak člověk za to zase tak moc nezabere a pracuje víc s citem. Nicméně utahuju tím naprosto v pohodě i imbusy 2 a 2,5mm na dost velkou sílu. |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 17-11-2008 19:17 |
|
|
Kadý má asi trochu odlinou zkuenost nebo vlastní představu, za podstatnějí ale povauji informaci, kdy a hlavně kde budou uvedené roubováky k dispozici (+ pochopitelně jejich reálnou cenu).
Sice se dobré zboí v trním prostředí údajně prodává samo, ale zase tak moc bych na to nespoléhal...
Honza |
|
Autor |
ALSracing
člen
Vloeno dne 18-11-2008 02:19 |
|
|
Řeím poslední věc a tou je dostatečné mnoství polotovarů na hroty, odhaduju e by měly být k dispozici cca do 14-ti dnů a pak spustím výrobu první série. Podle posledních údajů o ceně materiálu na hroty, které jsem dnes zjistil, by měla být reálná cena, kterou jem uvedl výe, tedy kompletní roubovák 199,- a náhradní hroty za 99,- peněz českých. No a koupit by to mělo jít pochopitelně u mne a pokud se najdou zájemci o prodej z oblasti slot racing, tak snad i jinde. |
|
Autor |
ALSracing
člen
Vloeno dne 23-10-2009 01:14 |
|
|
Tak jsem si po delí době trochu hrál a výsledkem je tento "micro" roubovák s CNC rukojetí. To podstatné je ale hrot z povrchově nitridovaného materiálu 62 HRC s vysokou houevnatostí a pevností. Hrany imbusu leí v nitridované vrstvě a tak je zaručene skvělá odolnost na otlačení a přitom jádro je pevné a nehrozí tak snadné zlomení jako u hrotů, které jsou tvrdé v celém průřezu. Výbrus je provedený na přesné výcarské brusce, rozměr 0,89mm na M2 červíky.
Edit Pepino - obrázek smazán:
Nebyly splněny max. povolené rozměry pro obrázky !!!
Editoval Pepino dne 23-10-2009 14:53 |
|
Autor |
ALSracing
člen
Vloeno dne 23-10-2009 01:18 |
|
|
A jetě detail hrotu....
Edit Pepino - obrázek smazán:
Nebyly splněny max. povolené rozměry pro obrázky !!!
Editoval Pepino dne 23-10-2009 14:53 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 31-10-2009 16:44 |
|
|
http://www.rcmicrocars.eu/obchod/product.php?id_product=701
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 01-11-2009 18:24 |
|
|
V pátek mi přiel od ALSRacing roubovák potou, je perfektní !
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 16-12-2009 14:20 |
|
|
Dnes mi přiel od ALSRacing roubovák na rozměr imbusů SRC, je designově shodný se roubovákem na M2, ale trochu větí.
roubovák M2
- délka těla 62mm, průměr těla přez drákování 9mm, mimo drákování 7,5mm
roubovák SRC
- délka těla 74mm, průměr těla přez drákování 11,5mm, mimo drákování 9mm
Tak jako v předchozím připadě u roubováku M2 je roubovák SRC perfektně zpracovaný, dobře padne do ruky a díky vyfrézovaným podélným drákám se s ním velmi dobře pracuje. Vlastní hrot je precizně vybrouený a do imbusu padne přesně. Z mého pohledu jednoznačně pičkový výrobek za velmi příznivou cenu
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 16-12-2009 14:22 |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 16-12-2009 17:03 |
|
|
U se těím a mi jeden z nich přinese Jeíek.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 16-12-2009 17:35 |
|
|
Pokud plánuje nákup modelů NSR, napi si Jeíkovi o oba, NSR pouívá inbus červíky v SRC standardu
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 19-12-2009 22:31 |
|
|
No, snad to tady můu říci. roubovák dorazil, je skvělý. A kdy jsem ho předával manelce (aby mi ho zabalila pod stromeček), tak jen prohlásila:"A TO stálo dvě stovky." Inu z případu RC Cars jsem se úplně nepoučil, přesněji to podcenil - dobře mi tak.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-12-2009 23:04 |
|
|
Také jsem si ke roubováku nechal poslat vymezovací podloky na osy a jsou stejně dobré
|
|