AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:46:50 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
Autor Kvalitní šroubováky
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 16-11-2008 13:41
Po delší době jsem se zase podíval na věci kolem dráhovek a napadlo mne, že by neškodil nějaký slušný šroubovák pro červíky M2 (a i jiné). Ne, že by na trhu nebyly, ale nějak mám pocit, že většina toho co se běžně nabízí je spíš jen o atraktivním vzhledu než o kvalitním materiálu a tak by mne zajímalo jaké kdo má zkušenosti s jakou značkou.
Na fotce je jen tak pro ilustraci to, co jsem si spáchal. Hrot je z povrchově nitridované oceli broušený s přesností na 2 setiny, tvrdost na povrchu 67HRC, jádro houževnaté....smiley
Pro ten nejmenší rozměr ale bude potřeba slabší výchozí polotovar protože tvrdá vrstva je už moc odbroušená....
ALSracing sem připíchnul tento obrázek:

www.alsracing.net
Autor RE: Kvalitní šroubováky
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 16-11-2008 16:30
Docala zajímavé šroubováky, které by podle mého názoru měly šanci na velmi slušný odbyt především v případě, že by byly k dispozici i samostatné hroty jako náhradní díl. Jako vždy je to ale o jejich ceně...

Honza
ALSracing
člen

Vloženo dne 17-11-2008 00:31
No úvaha je taková že by se samozřejmě dělaly i náhradní samostatné hroty, ale vzhledem k velmi kvalitnímu výchozímu materiálu věřím že jich nebude mnoho potřeba....smiley
Cena se bude muset ještě nakalkulovat, protože nevím kolik ve finále bude stát polotovar ze kterého se to brousí, nicméně věřím, že to bude snesitelné v poměru ke kvalitě. Rád bych se s tím vešel do 200,- za celý šroubovák a do 100,- za náhradní hrot. V úvahu připadá i levnější alternativa pro hroty (cena cca 50,- za solo hrot) ale tam není tak kvalitní výchozí materiál (je sice tvrdý, ale v celém průřezu, takže bude náchylnější na prasknutí čož bude obzvláště u šroubováku pro imbus M2 kritičtější záležitost)
www.alsracing.net
sutor
člen

Vloženo dne 17-11-2008 09:46
Bude-li cena maximálně do uvedené výše, pak je snad pro většinu lidí ještě akceptovatelná. V současnosti stojí kvalitní německé šroubováky Wiha 125,- Kč a originál jednoduchý Slot.it cca 180,- Kč. Oba mají odpovídající kvalitu, Wiha je sice tvrdší, ale vyžaduje přece jen opatrnější zacházení s imbusem, aby se hrot nezlomil. Slot.it je víceméně blbovzdorný. Podobné univerzální držáky na nasunovatelné hroty u nás i venku dělá několik výrobců, ale v podstatě na jejich provedení moc nezáleží - nejdůležitější součástí je hrot, který by měl splňovat to, co uvádíš.
U M2 imbusů není ani tak důležitá síla při jejich šroubování, kdy při jejím použití dojde většinou po čase ke strhnutí vnitřku imbusu - proto by bohatě stačilo určitě nižší materiální dimenzování těla držáku, zato však s větší částí povrchového zdrsnění.

Honza
notes
člen

Příspěvků celkem: 47
Registrován od: 02.09.08
Vloženo dne 17-11-2008 15:19
for ALS...Ludku pekna prace..ostatne jako vzdy od tebe....musim se v dohledne dobe stavit jak pro toto naradi tak pro ty prevody.... a taky disky kol-zjistil jsem,ze jsou jedine,ze kterych se nezouvaji silikonove gumy pri pouziti silneho motorku,tak je asi vezmu na vsechny auta...A ze uz jich mam celkem dost smiley

opět jsem za nováčka po 30 letech
334424673
ALSracing
člen

Vloženo dne 17-11-2008 17:47
Větší plocha zdrsnění by sice šla udělat, ale není to vpodstatě vůbec potřeba, mám podobné ručky na velkých šroubovácích s hroty Hudy a vyhovuje to. Naopak člověk za to zase tak moc nezabere a pracuje víc s citem. Nicméně utahuju tím naprosto v pohodě i imbusy 2 a 2,5mm na dost velkou sílu.smiley
www.alsracing.net
sutor
člen

Vloženo dne 17-11-2008 19:17
Každý má asi trochu odlišnou zkušenost nebo vlastní představu, za podstatnější ale považuji informaci, kdy a hlavně kde budou uvedené šroubováky k dispozici (+ pochopitelně jejich reálnou cenu)smiley.
Sice se dobré zboží v tržním prostředí údajně prodává samo, ale zase tak moc bych na to nespoléhal...

Honza
ALSracing
člen

Vloženo dne 18-11-2008 02:19
Řeším poslední věc a tou je dostatečné množství polotovarů na hroty, odhaduju že by měly být k dispozici cca do 14-ti dnů a pak spustím výrobu první série. Podle posledních údajů o ceně materiálu na hroty, které jsem dnes zjistil, by měla být reálná cena, kterou jem uvedl výše, tedy kompletní šroubovák 199,- a náhradní hroty za 99,- peněz českých. No a koupit by to mělo jít pochopitelně u mne a pokud se najdou zájemci o prodej z oblasti slot racing, tak snad i jinde. smiley
www.alsracing.net
ALSracing
člen

Vloženo dne 23-10-2009 01:14
Tak jsem si po delší době trochu hrál a výsledkem je tento "micro" šroubovák s CNC rukojetí. To podstatné je ale hrot z povrchově nitridovaného materiálu 62 HRC s vysokou houževnatostí a pevností. Hrany imbusu leží v nitridované vrstvě a tak je zaručene skvělá odolnost na otlačení a přitom jádro je pevné a nehrozí tak snadné zlomení jako u hrotů, které jsou tvrdé v celém průřezu. Výbrus je provedený na přesné švýcarské brusce, rozměr 0,89mm na M2 červíky.

Edit Pepino - obrázek smazán:
Nebyly splněny max. povolené rozměry pro obrázky !!!

Editoval Pepino dne 23-10-2009 14:53
www.alsracing.net
ALSracing
člen

Vloženo dne 23-10-2009 01:18
A ještě detail hrotu....smiley

Edit Pepino - obrázek smazán:
Nebyly splněny max. povolené rozměry pro obrázky !!!

Editoval Pepino dne 23-10-2009 14:53
www.alsracing.net
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 31-10-2009 16:44
http://www.rcmicrocars.eu/obchod/product.php?id_product=701

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 01-11-2009 18:24
V pátek mi přišel od ALSRacing šroubovák poštou, je perfektní !

http://132slotcars.blogspot.com/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 16-12-2009 14:20
Dnes mi přišel od ALSRacing šroubovák na rozměr imbusů SRC, je designově shodný se šroubovákem na M2, ale trochu větší.

Šroubovák M2
- délka těla 62mm, průměr těla přez drážkování 9mm, mimo drážkování 7,5mm
Šroubovák SRC
- délka těla 74mm, průměr těla přez drážkování 11,5mm, mimo drážkování 9mm

Tak jako v předchozím připadě u šroubováku M2 je šroubovák SRC perfektně zpracovaný, dobře padne do ruky a díky vyfrézovaným podélným drážkám se s ním velmi dobře pracuje. Vlastní hrot je precizně vybroušený a do imbusu padne přesně. Z mého pohledu jednoznačně špičkový výrobek za velmi příznivou cenusmiley

Petr L sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Petr L dne 16-12-2009 14:22
vitek
člen

Vloženo dne 16-12-2009 17:03
Už se těším až mi jeden z nich přinese Ježíšek. smiley

Petr L
Administrátor

Vloženo dne 16-12-2009 17:35
Pokud plánuješ nákup modelů NSR, napiš si Ježíškovi o oba, NSR používá inbus červíky v SRC standardu smiley

vitek
člen

Vloženo dne 19-12-2009 22:31
No, snad to tady můžu říci. Šroubovák dorazil, je skvělý. A když jsem ho předával manželce (aby mi ho zabalila pod stromeček), tak jen prohlásila:"A TO stálo dvě stovky." Inu z případu RC Cars jsem se úplně nepoučil, přesněji to podcenil - dobře mi tak. smiley

Petr L
Administrátor

Vloženo dne 19-12-2009 23:04
Také jsem si ke šroubováku nechal poslat vymezovací podložky na osy a jsou stejně dobrésmiley

Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák