Dík Vám vem za rady. Rád bych se vyjádřil ke vem příspěvkům. Na dráze se snaím té vyvarovat změn ročního období. Ale je koncipována jako podzimnní krajina a část tratě je tzv. horská, tj. převýení zhruba o 1,5m nad ostatní krajinou. Tam jsem chtěl právě pouít čerstvý popraek sněhu a tím změnu povrchu ze otoliny na klouzavý sníh, případně břečku. Prach by se spí pouil na zbytku otoliny před přechodem na zpevněný povrch. No a bláto by mělo být okolo brodu, přes který tra dvakrát vede.
Kakao mne nenapadlo a zdá se to být výborný nápad. O mouce jsem sice slyel, ale mám jisté obavy, e pokud dojde k navlhnutí ( i vzdunému), začne se mouka hrudkovatět nebo dokonce lepit. A co pak s tvrdou krustou z mouky... Ale nevím, jak by fungoval mletý klouzek, který pouívají sportovci nebo v barum servisu.
Údrba autodráhy a ochrana před prachem a smetím - to problém, ve kterém nemám zatím jasno. Snad překrytí lehkým vystueným rámem se sítí nebo mikrotenem a vdy ji celou nazvednout nad dráhu. No ale to fakt nevím.
Mé investice do dráhy se zatím pohybují okolo 15k, ale mám ji několik druhů orig. posypů a rostlinstva. Zbytek mi velmi ochotně vyrábí dcerky. Autíčka jsem pouil seriově vyráběné modely, ale provedl jsem na nich "tuning" a elektronickou úpravu světel a brzdových světel. Za tmy to bude fakt skvělý.
Jsem rád, e jsem zde nael někoho, kdo se o funkční modelařinu zajímá. Dík.