AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 18:45:07 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Voln pokec | Prost vo vem okolo autodrhy
Autor Autodraha pre skolku
harmi
len

Pspvk celkem: 5
Bydlit: Marianka, SK
Registrovn od: 12.10.09
Vloeno dne 13-10-2009 17:09
Dobry den. Vyrabam drahu pre skolku na ploche asi 3x1.5metra. Podarilo sa mi zakupit cez ebay.de celkom rozumne dve sady SCX compact F1 (1:43), je to pre deti uz od 4 rokov, auticka vyzeraju na bezne vyletovanie z drahy celkom odolne. Vnutorny okruh je len mierne zmeneny okruh z krabice, vonkajsi som sa snazil napasovat, aby aspon cast drahy "vyzerala stvorprudovo". Nerobil som jednu zbytocne dlhu drahu, takto aspon 4 deti naraz mozu fungovat, je tam sice dlzkovy rozdiel medzi vonkajsou a vnutornou drahou, to ale skolari neriesia. Moj problem je v tom, ze auticka na skolkarske deti jazdia prilis rychlo, ak dam dve auticka za sebou na jednu drahu, tak je to uz celkom dobre ovladatelne 3.5 rocnym dietatom, ale aj tak pri pridani plynu v druhej polke ovladaca ma este velku sancu na vyletenie z drahy. Turbo tlacitko v ovladaci izolujem uplne, aby sa nepouzivalo. Som v autickach zaciatocnik, takze sa chcem spytat skusenejsich, co mi odporucate na znizenie rychlosti: znizit napajanie alebo pridat odpory do serie s motorcekom alebo uplne nieco ine? Kvoli zabrzdeniu pri pusteni ovladaca asi by bol vhodnejsi zdroj s nizsim napatim, ale odpor sa mi vidi jednoduchsi, ale ten zase bude asi dost hriat v malom auticku. A este sa chcem opytat, ci je nejako stanovene, ze napajacia kolaj ma mat konektor (pripojenie) zvonka, cize auticka musia vo vonkajsom ovale jazdit smerom od obsluhy dolava alebo je to jedno? Lebo pri svorkovnici zvnutra by som ju skor vedel niekam zapustit do svahu alebo budovy, len potom auticka jazdia vpravo. Dakujem, PH
harmi sem pipchnul tento obrzek:

Autor RE: Autodraha pre skolku
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 13-10-2009 17:28
Osobn bych volil snen napt. Napjec konektor i smr drhy je myslm zvl᚝ pro jedn ve kolce zcela dle pn a chuti zainteresovanch, pouze pipojen ovlada by nemlo bt tak, aby ovladae kily drhu .

Dovolm si otzku: nezd se vm pro pedkolky okruh trochu moc sloit?

Moje dti se i kdy ji ve kolnm vku vyd i na obyejn osmice. Co jsem vysledoval na dtech tak pravdpodobn plat: m sloitj okruh, tm rychlej ztrta zjmu.
Urit bych okruh zjednoduil a pokud mono udlal drhu tak, aby vechny 4 drky vedly celou dobu stejn, tedy klasicxkou tydrhu. Sprvn pete, e si dti nevimnou rozdln dlky drky, ale rozdlnho tvaru si vimnou zcela urit a me to bt zdrojem pot.

http://132slotcars.blogspot.com/
Marian
len

Pspvk celkem: 248
Bydlit: Libcany u Hradce Kralove
Registrovn od: 05.02.08
Vloeno dne 13-10-2009 19:47
Mam deti, 6 a 4, snazim se s nimi jezdit, a potvrzuji ze slozitost okruhu je na zavadu. Nejvetsi atrakci je most, osmicka je uplne idealni smiley

Jezdm na:

Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 13-10-2009 22:55
J osobn jsem teba absolutn odprce mtka 1:43 pro dti. Auta jezd jako motorov myi, dti se nenau cit pro jzdu a jak u zaznlo, drha je sloit.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
harmi
len

Vloeno dne 14-10-2009 10:35
Dik za odpovede, trat upravim na osmicku s mostom, hoci povodne som sa chcel mostu vyhnut, jednoduchsie je urobit kopec vedla drahy nez poriadny most. Aj ked uplnu subeznu 4-drahu nevyrobim kvoli sucasnemu poctu R2 oblukov, takze nejake slucky ponecham, ale ked to nakreslim, dam sem na pripomienkovanie. Krizovania tiez musim vyhodit, 3,5rocne deti nevidia dovod, preco by mali pred krizovatkou zastavit, pripadne zastavia rovno v nej - vsak si hovoril ze treba dat prednost smiley Uvedenu SCX compact 1:43 zostavu som vybral kvoli tomu, ze som ju nasiel ako jedinu uz od 4+ a cena z ebay bola dost priazniva. Jazdenie ako motorove mysi som zistil az doma, preto idem teraz upravovat napajanie. Ovladace chcem pripojit zboku do autodrahoveho panelu cez konektory, napriklad Jack6.3mm sa mi vidi na to vhodny a aj na privod ovladaca asi dam radsej krutenu natahovaciu snuru nez tie povodne 50cm kabliky. Snura sa tak nebude pliest do drahu, lebo ovisa a dieta sa moze hybat v celkom sirokom rozsahu okolo drahy. Povodnu svorkovnicu nahradim len priletovanymi kablikmi zospodu. Este aj centralny vypinac by to chcelo, podla moznosti nedostupny pre deticky, ale vypinac na klucik sa mi zda uz prilis policajny.
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 14-10-2009 13:37
Jack jako konektor ovladae je v autodrze pouvan. Pikldm zapojen:

Petr L sem pipchnul tento obrzek:

Editoval Petr L dne 14-10-2009 13:38
http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: Autodrha pre kolku
Jirka B
len

Pspvk celkem: 209
Bydlit: Brno
Registrovn od: 02.05.09
Vloeno dne 15-10-2009 18:58
to harmi-proti si toto forum,tam najde plno nvod a npad.Jirka B

Jirka B
harmi
len

Vloeno dne 22-11-2009 12:23
No po dlhsom case som sa mohol vratit k teme. Po vasich odporucaniach a zopar testoch so zainteresovanymi som dospel k prilozenemu. V podstate ide o plnu jednoduchu stvorprudovku s mostom, pravidelnost je vsade okrem pocitadla a jedneho obluku (malo kusov R2). Ostali mi krizovatky a vela 90stupnovych zakladnych zakrut.
harmi sem pipchnul tento obrzek:

Editoval harmi dne 22-11-2009 12:24
harmi
len

Vloeno dne 22-11-2009 12:40
A este k tomu zapojeniu. Kontroller SCX compact ma len dva droty, takze mono jack bude stacit. Vlastne je to vidiet aj z napajacieho segmentu, kde su len tri dvojkoliky (privod od trafa a dva na ovladanie) na 6. obrazku http://www.autodraha.org/readarticle.php?article_id=98. Navyse pouzite kabliky na prepojenie krizovatky a napajacieho segmentu su neskutocne tenucke.
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend
BPA Gallardo + Vsledky
O DDM Bark

PIHLEN