Příspěvků celkem: 1003 Bydlitě: New Bor City Registrován od: 20.09.06
Vloeno dne 20-09-2006 14:50
To je velice zajmavá mylenka pořádat závody. Třeba jen na krajské úrovni a na konci sezony se z těch nej z kraje vytvoří skupina která se dostane do republikového závodu. Myslím e první klub u je v České Třebové a to je Pardubický kraj, Vy jste zas Královehradecký kraj a postupně by se mohla vytvořit jakási sí klubů. To není zas a tak sloitý. V kadym kraji se pár fandů najde. Kadý klub by měl svá vlastní pravidla ale na celorepublikovém závodě by musela být určitě jednotná pro vechny.
Mitchi, nemá o tom klubu v Pardubicích nějaké info. Já jen vím, e je tam klub, který dělá klasickou SCRC autodráhu (mají snad nejdelí tra v ČR) a nikoliv českou autodráhu. Jejich web je http://www.scrc-pce.cz
Jinak samozřejmě mylenka krajských a republikových závodů je fain, ale myslím, e v KLASICKÉ ČESKÉ AUTODRÁZE by se to patně organizovalo ... ale je to na diskuzi.
Vloeno dne 21-09-2006 08:02
Čti pozorněji , Já mluvil o Pardubickém kraji a ne Pardubicích. Spadá Česká Třebová do Pardubického kraje ne? Klub v České Třebové má asi největí čtyřdráhu z české autodráhy v Čechách. Tento klub je pod zákytou samotný firmy Faro. Firma ho vyuívá prý i pro testování nových modelů a komponentů. Odkaz najde na webu Fara, zatím toho tam moc nemají, ale pár fotek ze závodů tam je. Proč ty vlastně nemá na odkazech odkaz na web Faro?
JJ, sorry. O České Třebové samo vím.
Proč nemám odkaz na FARO? Jednoduché, páč jsou stránky v provozu 4 dny a momentálně je tu tak 0,1 % vech informací, které by tu měly být
P. Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 21-09-2006 08:16
Vloeno dne 22-09-2006 08:15
Proč myslí e by se to patně organizovalo? Ta dráha pokud není veliká se dá postavit na relativně malé ploe, ve sklepě, na půdě atd.. Mi neříkej e ze vech členů máte volný jen obývák. Má pravdu, e krajský závod vypadá jako veliká událost ale kolik lidí z vaeho kraje zná kteří by se chtěli aktivně účastnit, 5 moná těch 10 lidí? V Třebové je to to samé, působějí u 6 let a půl roku u mají své stránky, ale e by se u nich počet členů nějak rapidně rozířil tak to ne. Tzn víc jak deset lidí v kadém kraji určitě nebude a na to velké prostory viz tělocnična potřeba nejsou. Ideální jsou půdy a splepy starých domů nebo bytovek. Já u taky něco shánim, ale u nás je to těký. Jsme sice malý město ale ceny prostor tu jsou div né jako v Praze. Pořád doufám e se najde někdo kdo má velkej sklep nebo půdu s přijatelným přístupem.
Dále pak pochybuju e by se pravidla mezi kraji sjednotila a tak by měl kadý klub svá, ale při události mezi kraji by se museli stanovit jasná, nekompromisní pravidla provechny a jezdci by se buď podřídily nebo by se jejich jízda a výsledek nepočítal.
Kadý kraj by měl svuj oficiální klub se svými stránkami aby případní uchazeči, o tento koníček, věděli kam se můou obrátit popřípadě přidat do klubu. Nebylo by to asi nic extra pár závodů za rok v kadym klubu, Je jasný e ten klub který by neměl stálou dráhu a prostory by nepořádal závody kadý měsíc a volné jízdy kadý víkend, ale tak jednou za dva měsíce tak 5-6 závodů v roce převáně na jaře, na podzim a přes zimu. Ale kluby které by se zmohli na vlastní pevnou dráhu s vlastnímu prostory můou závodit klidně obvíkend. Záleet bude ale na celkovém vítězi z kadého klubu jestli se bude chtít zůčastnit někde nějakého finále na konci sezony.
Neber to prosím tak, e se snaím ty závody nějak "rozmluvit" to ne, naopak, i já bych takovéto aktivity přivítal, ale jedná se mi spíe o to, e na začátku je vdy velký, ale větinou krátkodobý zájem. Vidím to kolem sebe. Nejprve 16 lidí, teď u jen 2.
Co se týče pravidel a veho okolo, myslel jsem to právě tak, e by se musela polde mě sjednotit pravidla, udělat vude stejné tratě při kvalifikaci do třeba celorepublikového závodu apod.
Samozřejmě to vechno jde, ale upřímně, kadý máme svoje zaměstnání, své rodiny a svůj volný čas a bojím se toho, e by to prostě zase rychle umřelo. Kolik z tvých známých si v případě, e nebudou prostory, nechá udělat závody v tom obýváku? Apod.
Rád tě podpořím, kdy do toho půjde, jen ze své zkuenosti organizátora různých akcí vím, co to je za práci a e se stejně nakonec nikomu nezavděčí.
Vloeno dne 22-09-2006 11:00
Má úplnou pravdu, ale nikdo neřek e to co říkám se musí stát. Jen bych si ten průběh takhle představoval. Věřim tomu, e se postupem času nějaké kluby vyvynou sami od sebe nebo i z naí pomocí. Je jasný e sí takových klubu se nedá postavit za den. Jde to od jedince, ten postaví dráhu a zaloí svuj web, přidá se k němu dalí kterému se to taky zalíbí a po čase dalí a u se dá mluvit o klubu. I 5 lidí je klub. Ale jak říkám na rohu ulice se asi nepotkaj. Musi to být vdy na popud jedince. Postaví dráhu, vytvoří svuj web a upotá tím dalí a dalí a z webu jedince se stane web klubovej. Je to stejný jako s lavinou, hodí kuličku a bud zapadne a nic se nestane nebo se párkrát otočí a nabalí na sebe dalí a dalí sních a ve finále z toho má pod kopcem, v naem případě po nějaké době, super lavinu, nebo klub. Je to otázkou x let a kadej klub pak ije svým ivotem a záleí jen na jeho členech jak se bude jeho vybavení a presti zvyovat. Já jsem sem jen přinesl tu mylenku, e by jedinci a pak i ty kluby měli mezi sebou spolupracuvat a komunikovat. pak se jistě vichni doberou mnohem lepích výsledku. Jak se říká víc hlav víc ví.
Vloím se vám do debaty - pokud by měl klub fungovat, potřeboval by nejdřív cosi jako sídlo, či chcete-li klubovnu. Prostě místo, kam se dá přijít kdykoliv, bude pod střechou, bude tam teplo a nebude problém, kdy tam nějaká dráha bude leet sloená víc jak pár dnů. Jakmile je místo, přijdou lidé, nadenci, zapálení amatéři a my, profíci :-), a spolupráce u je jen otázkou času...
Vloeno dne 22-09-2006 20:20
Cmelda má svatu pravdu, ve dvou ve třech se dá dělat něco v pokoji, ale pokud je vás víc tak je čas hledat prostory. Takovou chlapskou klubovnu s pohovkou, malym barem, Hi-Fivěí či pidi TV a v neposlední řadě s big tráhou. Prostě flek kde se můe zaít kdy te manelka vyhodí na noc z baráku a kde si můou chlapy říct to svoje a vyblbnout se s modely či realizovat svou tvůrčí osobnost do podoby nových modelů.