AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 19:22:30 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prostě vo všem okolo autodráhy
Autor Autodráha v obchodech
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 08-11-2010 10:23
Právě jsem prolistoval vánoční katalogy sítí obchodů BAMBULE a POMOPO.

V prvním katalogu je na 64 stranách hraček "bez kterých děti nemohou o vánocích být" zmíněna autodráha pouze 2x a to v podobě dvou foto setů Carrera GO s cenou . I stolní hokej Stiga má více prostoru.

Ve druhém je foto setu Carrera GO! sice hned na začátku, ale v souvislosti se slevovou akcí.

Myslím, že pozice a objemy prodeje autodráhy na našem trhu přesně odpovídá péči dovozců a nemůže se nikdo divit, v jakém stavu je.
No a my se postupně naučíme kupovat ve světě, protože pokud si dovozci takto opečovávají trh, tak to bude s cenami čím dál tím horší a sortiment bude čím dál tím užší.

http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: Autodráha v obchodech
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 08-11-2010 11:03
Koukej se na to očima prodejců který tvoří katalog podle toho co se opravdu prodává a taky podle toho co jim zbylo na skladě z loňskasmiley. A autodráha už taky dávno není sen malejch kluků. Hodně obchodů venku který byli zaměřený na autodráhy už taky pozměnilo sortiment ve prospěch RC a jinejch elektronickejch hraček. Jejich současný ceny jsou pro autodráhy smrtící. A udělat si libovolně velkou a složitou dráhu pro RC 1/43 v obíváku je možný za pár minut.

S těma nákupama na dálku v cizině to taky neni ideální. Můžeš dopadnout stejně jako Pepino s Brawnemsmiley.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 08-11-2010 18:22
No to jo, ale co se necpe lidem horem, dolem, to se prostě neprodá. Každý rok se na trhu objeví nějaké úžasná hračka, kterou si kupodivu jako stejnou novinku pamatuji ze svého dětství, takže je to o tom jak se to bude tlačit lidem, do hlavy...

Rebas
člen

Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07
Vloženo dne 08-11-2010 18:55
Petr L:
prošel jsem makro, prošel jsem tesco, prošel jsem všemožný hračkárny a letos nikde moc autodráhy nevidím... to je prostě fakt.

Obchodníci si velmi dobře dokážou spočítat, zda se jim vyplatí inzerovat na to a to, nebo zase na něco jiného...

Jednou mi jeden chytrý pán odpověděl na mojí otázku, když jsem se ho ptal, proč v jeho firmě nefunguje jedna věc. Zdlouhavě mi odpověděl proč to u něj nejde a pak suše dodal, že umím-li to lépe, a začnu podnikat a třeba budu lepší než on.

pro ostatní:
asi budu za... smiley
ale použiju myšlenku toho chytrého pána.
Vemte svoje peníze, investujte je do nákupu zboží, krámu / e-shopu, vemte svůj nebo cizí čas a puste se do (legálního) podnikání (tedy včetně odvodů, placení DPH, cla, přepravy, atp.)... uvidíme, jak za pár měsíců změníte svůj názor na prodejce.

Rebas
178856806
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 08-11-2010 19:19
Rebasi, pokud tě vezmeme za slovo, tak každý z nás bude od září učitel či ministr školství, od minulého měsíce komunální politik, před vánoci výrobce hraček, na jaře hoteliér a výrobce lyží, atd, atd atd.
To sám musíš uznat, že je kravina viď ? smiley
Specializace se stala v určité fázi vývoje společnosti nutností, ale to si určitě pamatuješ ze školy.

Já se řídím lepšími pravidly :
1. To co dělám, se snažím dělat co nejlépe a to samé požaduji od svého okolí.

2. Pokud někoho jeho práce nebaví, měl by se snažit najít si jinou práci. Nejde li to, i tak platí pravidlo č.1 smiley

Jan
člen

Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08
Vloženo dne 08-11-2010 22:24
Petr napsal...."To co dělám, se snažím dělat co nejlépe a to samé požaduji od svého okolí"
Konečně super názor ......SOHLASÍMsmiley

Jan
JK
člen

Vloženo dne 09-11-2010 08:52
Tohle si určitě říká i každej výrobce i prodejce ale od slov k činum je někdy dlouhá cesta. Navíc je tam to slovo "snažím" a to to celý tvrzení deklasuje. Ono neni zase tak důležitý čím se člověk řídí nebo o co se snaží - podstatnej je pro ostatní jen výsledek. Když se nakonec něco nepovede nikoho už nezajímá jakejma vzletnejma myšlenkama se tvůrce řídil smileysmileysmiley.

Jan
člen

Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08
Vloženo dne 09-11-2010 10:15
No, já jsem to pochopil trochu jinak, že Petr, a nejenom on, dle mého skromného úsudku, by neměl psát, že "to co dělá, dělá dobře" to hodnocení, přísluší těm pro které to dělá.........smiley

Jan
JK
člen

Vloženo dne 09-11-2010 10:29
To Jan:
Dobřes to pochopil smiley ale nebylo to myšlený adresně. Každej z nás má pro sebe trochu jiné požadavky a interní hodnocení než pro ostatní. Rebas se na to dívá očima obchodníka kterýmu zákazníci provedly třebas fúry lumpáren a on při tom nese všechny rizika a my se na to koukáme zase z druhý strany a ekonomika prodejce nás v podstatě nezajímá.

Rebas
člen

Vloženo dne 10-11-2010 08:46
Moje myšlenka je spíš taková, že obchodník se musí vcítit do zákazníka a dělat pro to co mu finanční možnosti dovolí. A aby bylo možné tuto křehkou rovnováhu udržetě, měl by také někdy zákazník pochopit jak to funguje u obchodníků...

Bohužel mi připadá (a to i tady na foru), že si lidé myslí že autodráhový trh je bůh ví jak veliký, že se tu prodává xxx aut, autodráh a příslušenství. Není to vůbec pravda. Tak například v roce 2008, kdy obchody poměrně ještě šly, se v ČR prodalo asi 8500 autodráh Carrera GO!!! (schválně uvádím tuto ukázku, jako poměrně levné řešení autodráhy) za celý rok. Z tohoto čísla na můj shop padlo asi 600 autodráh, zbytek se rozprodal přes ostatní kanály (konkurence e-shopů, hračkárny, hypermarkety, atd.).

Za poslední dva roky, kdy obchody "váznou" jsem zažil nespočet zajímavých situací i názorů. I když jsou někdy velmi nepříjemné, jsem za ně rád, je to dost dobrá škola života.

Rebas
178856806
JK
člen

Vloženo dne 10-11-2010 09:44
I když jsem v tomhle oboru zákazník tak jako člověk kterej podniká a zažil na vlastní kůži i prvovýrobu mám na věc hodně podobnej názor. Na remcání a kecání bez odpovědnosti jsme všichni mistři světa. A jako zákazníci jsme taky hodně často na zabití. Ale ještě pořád občas kupujeme...smiley
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 10-11-2010 11:15
Občas kupujeme...po několikatýdením projíždění eshopů a po dnešním telef. hovoru s jedním "výdejcem zboží" je moje chu cokoliv kupovat, silně pod bodem mrazu.smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 10-11-2010 11:43
Celé se to trochu uhnulo od původního záměru, ale to není na škodu.

Ovšem rád bych, kdyby se všichni zamysleli nad tím, co jsem chtěl na začátku sdělit a to, že nerozumím těm, kteří se zabývají dovozem/zastoupením výrobců autodráh, jak chtějí zajistit aby trh rostl ( což je snad logický požadavek kohokoliv kdo podniká ), když na trhu o jejich produktech nikdo neví!
Sám se prodá tak chleba, rohlík a hajzlpapír, protože to většina z nás potřebuje, drtivou většinu ostatních věcí je nutné v široké nabídce ostatního zboží zákazníkovi vnutit.
Takže pokud jako zákazním nevím, že autodráha existuje, protože mi na ní nikdo neupozorňuje a běžně na regálu není a ztrácí se v závějích jiných hraček, které pravidelně útočí z médií, tak se nemůžu divit, že si jí nikdo nekupuje. Spoléhat se na to, že si zákazník najde cestu sám, je naivní.

JK
člen

Vloženo dne 10-11-2010 15:55
Ale vždy to tady (i jinde) už bylo několikrát řečený. Snažej se přežít a na nějakou masovou inzerci prostě nemaj penízky. Žádnej dovozce tohodle sortimentu není velká firma s neomezeným finančním krytím ale podnikající fyzik s úvěrem. Dneska je jim už šumák jesli bude trh růst hlavně aby úplně neskolaboval.
Skoro všichni tady skuhráme jak jsou auta drahý a dovozci a prodejci neschopný a pak si buď stejně nic nekoupíme nebo si to necháme dovízt zvenku.
Editoval JK dne 10-11-2010 16:02
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 10-11-2010 16:07
JK napsal:
Žádnej dovozce tohodle sortimentu není velká firma s neomezeným finančním krytím ale podnikající fyzik. Dneska je jim už šumák jesli bude trh růst hlavně aby úplně neskolaboval.

Ninco : PAMA Hobby, s.r.o. mimo autodráhy i Maisto, Burago...

Carrera: CONQUEST entertainment a.s, mimo autodráhy i Nintendo, Silverlit...

To asi fyzické osoby nebudou viď smiley

Já sobně až na drobné vyjímky nakupuji doma, je to pro mne pohodlnější, ale.....

Editoval Petr L dne 10-11-2010 16:49
Rebas
člen

Vloženo dne 10-11-2010 22:44
Petrl: ale to vůbec nic neříká o stavu té společnosti...

sro se dá založit v naprostém klidu za 10 dní a v podstatě bez nutnosti kapitálu.

Zkus si na justici vyjet výsledovky těchto společností. Měly by tam být. Pokud nejsou, pak je nějaký důvod, proč je nezveřejňují.

Rebas
178856806
JK
člen

Vloženo dne 11-11-2010 09:03
To Petr:
Jak píše Rebas forma společnosti nic neříká o jejim stavu. Tebou uvedený společnosti taky vedou autodráhy jen jako jednu položku sortimentu a když si srovnᚠodbyt elektronických her nebo diecast modelů tak je ti jasný co je asi pro ně to hlavní.
Ale o to tady nejde. Měl jsi pravdu v tom že autodráha už dlouho není vánočním hitem a když je někde uvedená tak jen jako nejlevnější šunt. No asi už na ní prodejci moc nesázejí smiley . Káča už dneska u kluků taky nefrčí.
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 13-11-2010 19:35
No já bych řekl, že je dnes poněkud nevyvážená věc kolik stojí účinná reklama a kolik lze prodejem autodráh a příslušenství skutečně vydělat (celkově zisky v obchodu s těmito a obdobnými hračkami klesají a náklady obecně permanentně rostou - jen třeba co dělá poštovný....). Pak si každý sakra rozmyslí za jakou reklamu zaplatí a na co ji nasadí. Jestliže konkurenční boj, podřezávání trhu internetovými překupníky (slušní mi jistě prominou... smiley ), možnosti individuálního bezcelního a bez DPH dovozu, srazily zisk do řádu jednotek procent, tak se opravdu není co divit, že na reklamu nejsou finance. Většina obchodníků je ráda, že tak nějak ekonomicky přežije. Já osobně i když se pohybuju hlavně v jiné oblasti "hraček pro velký a malý kluky" jsem obchod ve smyslu nakoupím zboží od dovozce-prodám dál prakticky zrušil, byl to skoro stabilně prodělečný byznis. Ekonomicky funguju jen díky vyhledávání děr na trhu a řešení špeků. Ale abych si zaplatil nějakou výraznou reklamu o tom si taky mohu nechat zatím spíš jen zdát. smiley
www.alsracing.net
JK
člen

Vloženo dne 15-11-2010 12:50
Prvovýrobce a navíc ten co dodržuje zákony to má dneska v celym řetězci nejhorší. Občas mi to přijde že zbejvaj už jen fandové nebo šílenci smiley kterym jde o prachy až v druhý řadě. Kvalitní řemeslo už dávno nemá zlatý dno.
S těma přeprodávačema mᚠplnou pravdu. V poslední době se množej jak králíci.
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák

PŘIHLÁŠENÍ