Autor |
Ulámané rohy u dílů |
carrot
člen
Příspěvků celkem: 25
Registrován od: 09.10.07 |
Vloeno dne 21-10-2007 14:12 |
|
|
Zdravím, zajímaly by mě vae nápady a zkuenosti s řeením oprav ulámaných rohů u původních itesáckých dílů. Na netu jsem se díval na řeené od Lubora Stejskala. Jeho řeení je sice pěkné, univerzální a asi i trvanlivé, ale nedokáů si ho moc představit při aplikaci na větí počet dílů (cca 20-30 rohů). Máte tedy někdo nějaké jiné vtipné řeení zajitění spoje dvou dílů s ulámanými rohy? Díky vem za nápady. |
|
Autor |
RE: Ulámané rohy u dílů |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 21-10-2007 20:00 |
|
|
Několikrát jsem ulomený roh doplnil rohem z jiného pokozeného dílu. Zlom a nový roh jsem přesně zabrousil a přilepil kontaktním lepidlem. Pokud se to pečlivě připraví je výsledný efetk dokonalý, ale při takovém počtu pokození je spí lepí nakoupit nepokozené ale orezlé díly a z těch plasty pouít.
Nejjednoduí řeení je ale soustředit ulámané rohy k sobě, oba díly slepit a pak roh doplnit např. Eprosinem. Opravené díly je moné pak i přestříkat. Měl jsem v okruhu několik dílů přestříkamých černým sprayem. Protoe je povrch Ites velmi hrubý, velmi jemně jsem povrch přebrousil, barva tak byla hlavně mezi výstupky ale na pohled byl povrch jako nový, přitom jsem nezaznamenal ádné zhorení jízdních vlastností. Prostor mezi trolejemi-vodící dráku jsem měl zamaskovanou, tu jsem nestříkal.
|
|
Autor |
carrot
člen
Příspěvků celkem: 25
Registrován od: 09.10.07 |
Vloeno dne 23-10-2007 09:15 |
|
|
Petr L napsal:
Několikrát jsem ulomený roh doplnil rohem z jiného pokozeného dílu. Zlom a nový roh jsem přesně zabrousil a přilepil kontaktním lepidlem. Pokud se to pečlivě připraví je výsledný efetk dokonalý, ale při takovém počtu pokození je spí lepí nakoupit nepokozené ale orezlé díly a z těch plasty pouít.
Nejjednoduí řeení je ale soustředit ulámané rohy k sobě, oba díly slepit a pak roh doplnit např. Eprosinem. Opravené díly je moné pak i přestříkat. Měl jsem v okruhu několik dílů přestříkamých černým sprayem. Protoe je povrch Ites velmi hrubý, velmi jemně jsem povrch přebrousil, barva tak byla hlavně mezi výstupky ale na pohled byl povrch jako nový, přitom jsem nezaznamenal ádné zhorení jízdních vlastností. Prostor mezi trolejemi-vodící dráku jsem měl zamaskovanou, tu jsem nestříkal.
Díky za tipy, slepení dílů je jisttě funkční řeení, ale já spí přemýlím o řeení pomocí nějakých spojek, které by bylo více univerzální a neomezovalo v pevním spojení určitých dílů... |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 23-10-2007 09:45 |
|
|
Jestli budou někdy ty obrubníky tak doufej e bubou spojeny nejen s dráhou ale i mezi sebou. To by pak znamenalo, e by mohli dráhu podret dobře i mezi sebou. Nevím jak u vás ale u mě jsou na ronkách jsou sponky moná a zbytečný luxus. Nejvíce se vdycky trhají zatáčky. A tam kdy neetřím sponami svodidel tak i ty si to celkem sluně podrej pohromadě. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 23-10-2007 09:52 |
|
|
Nevím, jakej má výrobní záměr s obrubníkama FARO, ale Ninco spojení mezi obrubníkama nemá.
Dost záleí, kde tu dráhau má postavenou - podklad - jákdy jsem ji měl naposled stavěnou, tak v pokoji na dlabě a to se mi rozpojovaly i rovinky. A hodně to bylo znát, jakmile jsem začal jezdit autí s magnetama. To se mi to klidně i po dvou kolech úplně rozpojilo.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 23-10-2007 11:07 |
|
|
Jo samozřejmě má pravdu e záleí na podkladu. Já na parkety také pokládám deku ne na ní začnnu stavět nějaké zatáčky na koberci je to nejlepí. Co se týče sponek tak si myslím e je asi kadá rada drahá.
Sám jsem to skouem několika způsoby ale vzdal jsem to.
Jedině e by jste si o kus dál od odlomeného rohu vyvrtal dirku a takhle pak postupně na vech dílech a spojil to z boku třeba nějakýma sponkama z tvrdého ocelového drátu. Ale ty by jste si musel samozřejmě předem vyrobit. Ovem u pak vzniká problém e není jisté zda tam jetě někdy dáte obrubníky. |
|