AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:44:19 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Česká autodráha | Ovladače
strana 1 z 6 1 2 3 4 > >>
Autor Elektronický ovladač
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 08-05-2007 16:12
Chtěl bych všechny upozornit na stránkách Herderova auta přibyl návod na elektronický ovladač v sekci tutorial. Viděl jsem to v akci na závodech a je to bomba.Zvl᚝ ta cena součástek. Já do toho teda jdu.
tel. 723577484
Autor RE: Elektronický ovladač
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 11-09-2007 23:35
Tak jsem vyrobil dva kusy elektronických ovladačů podle Tomova návodu, jen jsem je umístil do jiných pouzder od Parmy, které jsem měl k dispozici. Docela jsem si vyhrál s výrobou spouště, umístěním kontaktů brzdy a plynu a upevnění tišáků k rámu réglu. Ale stálo to za to. Oba dva ovladače jsme řádně vyzkoušeli na závodech v Mostě a fungovaly bezchybně. Chce to trochu zkušenosti v nastavování ale pak si na tom nastavíte vše dle vlastností konkrétního auta a tratě. Je použitelný jak na velkých dřevěných drahách, tak na domácí malé dráze, samozřejmě pokud máte připojení na banánky. Každému, kdo nemá zbytečné peníze na vyhazování za drahé régly vřele doporučuji. Foto je možné vidět na Tomových stránkách ve fóru.
tel. 723577484
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 12-09-2007 08:25
Koukám Jirko, že brzy začne kompletní domácí komerční výroba autodráhového sortimentu pod značkou Hameta Made smiley

Jen tak dál !!!

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 12-09-2007 10:47
Pečlivě jsem si pročetl Tomův návod a skouknul fotky - ty jsou mimořádně kvalitní . A taky se podíval do jeho fora na Jirkův výtvor.
Jen si nejsem jistý od kdy se to vyplatí pro domácí ježdění na plastové dráze. Řekl bych, že tak až u dlouhých drah. Myslím, že pro pár metrů oválu a nebo "jednoduchou" osmu to nemá smysl.
Abych pravdu řekl, tak se mi to moc líbí. Ale do stavby se nepustím. Prostě si netroufám. Tady bych dal přednost nákupu hotového.
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 12-09-2007 11:20
Já bych se toho nebál ale nemám žádné skušenosti s leptáním tistěných spojů. Jak to dělá Tom to vypadá dost zajmavě. Určitě to jednou postavím, ale není to ani rok co jsem si postavil ovladač na dřevěnou dráhu s klasickým keramickým odporem a do stavby dalšího se mi hned zas nechce ikdyž jsem počítal se zadními vrátky a ten můj se dá na ten Tomův celkem snad upravit. Snad jewstli se začnu aktivně podílet nějakých závodu tak do něj půjdu určitě. Nebudu si kupovat profi.
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 12-09-2007 14:06
To Vítek: myslím že to má smysl kdekoliv. Já se již na něj chystám a budu ho používat doma, možná čas od času někde na návštěvě.
Přes to mi to stojí za to. Již jen pro ten pocit, že to funguje a netopí mi to v ruce. Máme autodráhu přece jako koníčka a tam si vždy chci dopřát něco fajn.

Kotoučovou brzdu na kole také nemám proto, že bych nebyl schopen ubrzdit svých 75 kg, ale proto, že přestože jezdím jen občas za domem po poli, nebo o dovolené po horách, se mi prostě líbí ne?

Jinak je v Tomově ovladači krásné to jak je jednoduchý a to je další plus proč si ho postavit.

http://132slotcars.blogspot.com/
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 12-09-2007 14:50
No, ony jsou v podstatě jednoduché všechny dosavadní elektronické ovladače, i ty neoficiálně prodávané za 7.500,- Kč. Na Tomově návodu je podstatné hlavně to, že poskytuje zcela srovnatelné služby za nesrovnatelnou 1/3 ceny smiley(a to ještě použil poměrně drahý polotovar)...
Samozřejmě, že se najdou ti, kteří dají přednost koupi hotového ovladače, ale teď mají možnost ti šikovnější (+ chroničtí bastlíři ze zásady) si ho postavit podle jasného návodu, který je zdarma pro širokou veřejnost. Kdybych už neměl hammera, šel bych do toho taky, protože normální Parma se s tím vůbec nedá srovnat.

Honza
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 12-09-2007 15:35
Souhlas, to je to nejdůležitější.
Ovšem to Tom avizoval v úvodu svého plánu jako základní parametr a tak jsem jaksi předpokládal, že to je dez diskuse.
Kdo to nečetl, tak rychle přečíst , a tu nediskutujeme něco, o čem tam píše - Mitchi o těch tišákách Tom na svém webu také něco píše smiley

PetrM
člen

Příspěvků celkem: 31
Registrován od: 13.04.07
Vloženo dne 12-09-2007 17:25
JJ, tišáky použité na el. régl jsou PROFI leptané od nějaké firmysmiley 1/3cena ani ne, co já mám přímé důvěrné informace, tak to je tak když hodně (a nepoužiju střeva Parma) tak 1/10 "profi" ovladače
295155757 www.petr89munzar.hostuju.cz
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 12-09-2007 21:23
Je moc dobře, že se tady diskutuje o elektronických ovladačích.
Díky moc Tomovi, že vyvinul nějaký ekonomicky nenáročný ovladač a taky Honzův předělaný Faro ovladač je perfektní řešení pro hobby ježdění i pro závody.
Jako výrobce profi ovladačů, ale musím reagovat. Pokud si budete dělat něco doma na koleně, tak stačí vyškrábnout, nebo vyleptat tišták za pár kaček, ale pokud někdo chce prodávat a seriově vyrábět musí všechny součástky i kompletní výrobek být na profi úrovni.
Mě stojí tišáky na jeden ovladač 500,-(střední panel, 9 výměnných odporových desek a napájení ventilátoru).
Páčka a plexi obal ovladače přes 500,-
dvě kuličkové ložiska (uložení páčky) 250,-
soustružený čep, na kterém se páčka otáčí 60,-
Kde jsou elektronické součástky?
Potom je polemika o cenách zbytečná.
Nikomu tyto výrobky nenutím a neprodávám je neoficielně.
Takový ovladač je na Pepínově fotkách ze 3. závodu Scalextric v Žamberku (obrázek 11), nebo se podívejte na www. blueking.cz kde je i nabídka dalších věcí pro dráhovky.
Na nikoho teď neútočím, ale je potřeba si uvědomit, že je rozdíl si něco podomácku vyrobit ke spokojenosti své, nebo vyrábět špičkový výrobek oficielně, mít na to živnost, platit odvody státu, nějaké provozní náklady a samozřejmě mít i nějaký zisk.

JMS
www.blueking.cz
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 13-09-2007 02:02
To JMS: díky, že jsi vzpoměl i mnou zde publikovanou přestavbu Faro ovládače na diodový smiley, oba vyrobené ovládače ještě stále bezchybně fachčí.
www.grafik-jan-vician.cz
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 13-09-2007 18:31
Tome, teď už bys měl jen vymyslet, jak průběh napětí z nízkovýkonové části během nejlépe zajetého kola zaznamenat a opakovaně použít pro následující kola (nebo jízdu)...smiley
Editoval Honza dne 13-09-2007 18:33
www.grafik-jan-vician.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 13-09-2007 18:53
No vidím, že doby, kdy bude PC připojené do ovladače se blíží. Pak to bude již vypadat jako ve skutečnosti: Auto zajede do boxu, projdou se parametry na PC, udělají se korekce v nastavení a opět hurá na tra.

Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 14-09-2007 07:28
Tak mám takový pocit že by jsme tam pak jen stály a drželi ovladače.smiley
Nevím jak vy ale to mi připadá ujetý. Navíc kdo ví jestli by to spolehlivě fungovalo. Můžete zajet jedno rychlý kolo a ikdyby jste to zvovu přesně zopakovali tak ten model to nemusí znovu tak projet nebo může někde vyletět. Nejde přeci jen o to kdy ubrat a kdy přidat, ale i na stavu modelu vůči a stavu dráhy v daný moment. 5 kol to může fungovat bezchybně a 6 už to může být všechno úplně jinak. Tady by vám chyběla ta telemetrie přímo z modelu aby se to dalo řídit stoprocentně. Hoši to je fantasyúletsmiley!
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 15-09-2007 22:14
To, co vypadá jako nemožné se již zkoušelo, ale opravdu to nejde realizovat, protože auto jede relativně stejný okruh, ale stačí špína na vodiči, nebo na dráze a už je vše rozhozeno, nebo pokud je nějaká kolize na dráze a je třeba zpomalit, nebo zastavit, nebo předejet pomalejší model.
Jak všichni víme, auta jezdí smykem a předjíždět venkovním obloukem v plné rychlosti je nemožné.
Dnes se byl Ivan podívat na Hondacup v Ústí a na vlastní oči viděl, jak se modely změnily co do rychlostí, tak jízdních vlastností.
Ale hlavní je, mít kvalitní ovladač a umět ho správně nastavit a v průběhu závodu i přenastavovat podle toho, na které drážce zrovna jedete.

JMS
www.blueking.cz
Steve
člen

Příspěvků celkem: 12
Registrován od: 09.12.07
Vloženo dne 10-12-2007 08:27
Tak mě napadlo jestli nejsou normální ovladače trochu zastaralésmiley Nebylo by dobrý ovladat autíčko notebookem?smiley

498-611-470
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 10-12-2007 08:46
Steve, a jako k čemu by jsi tam jako ten noas měl, tlačítkama ani myší auto neuřídíš a s tím klumprem na hry co má volant a pedály jsi také mimo.
Ovladač do ruky je praktický a v elektronickém provedení bez problémů vyhoví potřebám SRC a není potřeba do toho tahat notebook. Stejně by jsi musel výkonovou část zařízení ubastlit do nějakého "black boxu" a tak by jsi vlastně krkolomnou cestou vyrobil cosi, co se většině vejde buď do ovladače jako např. Hammer, nebo Slot.It, nebo do krabičky na šňůře jako třeba régl od JMS, nebo od Toma.
Pokud přece toužíš po inovativním pohledu na věc, najdi si tady na vebu systém ovládání co má P.Gargulák.

Steve
člen

Vloženo dne 10-12-2007 09:24
No jo ale normální ovladače už jsou staré bůh ví kolik let a chtělo by to něco novéhosmiley

498-611-470
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 10-12-2007 09:53
Hele šroubovák tu mᚠstoletí a také se s ním moc neudělalo, nedávno jsem našel nějaké co si můj prastrýc nechal poslat ještě za císaře pána z USA a mají prakticky stejný tvar jako ty dokonale ergonomické co se prodávají dnes.

Inovace za každou cenu jen z důvodu, že se s tím dotčeným dloho nic nedělo je prokletím naší doby a nevede většinou k ničemu objevnému.
Věnuj tomu víc času a uvidíš, že régl prošel zajímavým vývojem a celou dobu se neustále mění, takže pokud nemluvíš o Ites ovladači, ale o těch, které jsou na špici vývoje, tak nemᚠrozhodně pravdu. Jediné, co je podobné je tvar, ale to je jaksi spíš problém naší ruky, než nedostatek invence a nechutě vývojářů.

Steve
člen

Vloženo dne 10-12-2007 10:19
Hmm dobře tak já du trochu předělat můj starej ovladač aby vypadal trochu modernějismileysmiley

498-611-470
strana 1 z 6 1 2 3 4 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky