Příspěvků celkem: 60 Bydlitě: New Bor City Registrován od: 08.02.11
Vloeno dne 13-07-2012 00:54
Místo předělávání ovladače bych volil raději koupi nové Parmy pro začátek ideální asi odpor 25 Ohmů nebo také levnějí variantu elektronického ovladače od Evanslotu.
Ne se stím lopotit podoma a s cenou dokoupen=ho materiálu to vyjde mnohdy lepí koupit rovnou
Příspěvků celkem: 2145 Bydlitě: Praha Registrován od: 04.04.07
Vloeno dne 13-07-2012 13:02
Ivane, ty si ale jel s klasickou pumpičkou, v té je drátěný odpor, tady se ale podle mne řeila ta červená pumpička, co má vevnitř elektroniku a ta se moc pouít nedá.
Příspěvků celkem: 209 Bydlitě: Brno Registrován od: 02.05.09
Vloeno dne 13-07-2012 18:52
Přesně jak píe Petr L.Jedná se o červenou Carreru s elektronickým pajlem.Uvnitř je dokonce označení zapojení 3drátů: 1. je označen + , 2.je označem motor a 3.je označen - .Zkouel jsem kdeco,ale nejelo to.Take předpokládám ,e je něco patného uvnitř elektroniky. Máte pravdu,e by bylo jednoduí koupit hotový ovladač, ale....... Mám 4dráhu a vdy dělám ve čtyřikrát, aby vichni měli stejné podmínky.Take co mi brání? Jeden ovladač cca 700,-Kč , to krát 4 a jsem na sumě,která se mi moc nerentuje. A navíc na domácí jedění je to moc.Mám jetě dalí tři pumpičky.Taky od Carrery s jetě drátovými
odpory.Zatím fungují,ale při delí jízdě se hřejí. Take předpokládám,e dlouho nevydrí.Proto jsem chtěl začít tím elektronickým nefunkčním ovladačem.Jak jsem psal s elektrikou si moc nerozumím,ale podle schematu to zvládnu.Proto jsem se ptal,zda mi někdo poradí. Chtěl jsem udělat podobný tiák / jak od T.Herdera / jen s tím rozdílem,e místo diod tam dám odpory. / např. 10 ks odporů po 4 ohmech./ Proto jsem ádal o radu,jestli to takto vůbec jde.Jestli s tím má někdo zkuenost. A hlavně s ohledem na malý prostor,kam to chci nacpat. Jirka B
Příspěvků celkem: 2145 Bydlitě: Praha Registrován od: 04.04.07
Vloeno dne 13-07-2012 19:06
Jasně, e se to dá, ale pochybuji, e to nacpe do té pumpičky, odpory mají nějakou velikost, pro představu se podívej, jhak vypadají střeva odporového ovladače MB Slot
Ahoj Jirko B. Jestli můu doporučit co nejlevnějí ovladač s velkým zatíením a spoustou vlastní modelařiny, tak si otevři odkazy zde nahoře na stránky Toma Herdera. Je tam kromě jiného návod na diodový ovladač. Jsou pouité malé výkonové diody 6 nebo 1O amper. První se v obchodech značí P 6OO druhá P 1OOO. Cena v GM do 1O korun za jednu. Návod je popsaný velmi podrobně.
Na ovladače Carrera zapomeň, vypadají hezky ale je to největí slabina této jinak perfektní autodráhy.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání.