AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:35:47 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Česká autodráha | Ovladače
strana 3 z 3 < 1 2 3
Autor RE: Kdo poradí ???
Dutch
člen

Příspěvků celkem: 60
Registrován od: 08.02.11
Vloženo dne 13-07-2012 00:54
Místo předělávání ovladače bych volil raději koupi nové Parmy pro začátek ideální asi odpor 25 Ohmů nebo také levnější variantu elektronického ovladače od Evanslotu.
Než se stím lopotit podoma a s cenou dokoupen=ho materiálu to vyjde mnohdy lepší koupit rovnou smiley

Dutch
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 13-07-2012 13:02
Ivane, ty si ale jel s klasickou pumpičkou, v té je drátěný odpor, tady se ale podle mne řešila ta červená pumpička, co má vevnitř elektroniku a ta se moc použít nedá.

http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: Re Kdo poradí??????
Jirka B
člen

Příspěvků celkem: 209
Registrován od: 02.05.09
Vloženo dne 13-07-2012 18:52
Přesně jak píše Petr L.Jedná se o červenou Carreru s elektronickým pajšlem.Uvnitř je dokonce označení zapojení 3drátů: 1. je označen + , 2.je označem motor a 3.je označen - .Zkoušel jsem kdeco,ale nejelo to.Takže předpokládám ,že je něco špatného uvnitř elektroniky. Máte pravdu,že by bylo jednodušší koupit hotový ovladač, ale....... Mám 4dráhu a vždy dělám vše čtyřikrát, aby všichni měli stejné podmínky.Takže co mi brání? Jeden ovladač cca 700,-Kč , to krát 4 a jsem na sumě,která se mi moc nerentuje. A navíc na domácí ježdění je to moc.Mám ještě další tři pumpičky.Taky od Carrery s ještě drátovými
odpory.Zatím fungují,ale při delší jízdě se hřejí. Takže předpokládám,že dlouho nevydrží.Proto jsem chtěl začít tím elektronickým nefunkčním ovladačem.Jak jsem psal s elektrikou si moc nerozumím,ale podle schematu to zvládnu.Proto jsem se ptal,zda mi někdo poradí. Chtěl jsem udělat podobný tišák / jak od T.Herdera / jen s tím rozdílem,že místo diod tam dám odpory. / např. 10 ks odporů po 4 ohmech./ Proto jsem žádal o radu,jestli to takto vůbec jde.Jestli s tím má někdo zkušenost. A hlavně s ohledem na malý prostor,kam to chci nacpat. Jirka B

Jirka B
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 13-07-2012 19:06
Jasně, že se to dá, ale pochybuji, že to nacpeš do té pumpičky, odpory mají nějakou velikost, pro představu se podívej, jhak vypadají střeva odporového ovladače MB Slot

http://www.mbslot.com/mb_prodotticomplMarchio.aspx?idMarchio=1&idCategoria=23&idSettore=4&lingua=IT

Prohlédni to, najdeš tam i jaké odpory to jsou, stačí vydělit celkovou impedanci sady počtem odporů a kolik wattů se dozvíš v popisu

http://132slotcars.blogspot.com/
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 16-07-2012 09:20
Ahoj Jirko B. Jestli můžu doporučit co nejlevnější ovladač s velkým zatížením a spoustou vlastní modelařiny, tak si otevři odkazy zde nahoře na stránky Toma Herdera. Je tam kromě jiného návod na diodový ovladač. Jsou použité malé výkonové diody 6 nebo 1O amper. První se v obchodech značí P 6OO druhá P 1OOO. Cena v GM do 1O korun za jednu. Návod je popsaný velmi podrobně.

Na ovladače Carrera zapomeň, vypadají hezky ale je to největší slabina této jinak perfektní autodráhy.smiley

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
strana 3 z 3 < 1 2 3
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky