Autor |
RE: Ovladač - jaký doporučíte a čím ovládáte |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 26-11-2007 22:41 |
|
|
Já nevím jestli PAL, ale je toho plné auto a je to ten mení typ. Běně se to prodává v Hobymarketech a Mototechnách a benzínkách...........
|
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 27-11-2007 09:15 |
|
|
Hm, dělaj je myslím v ířce 4mm a 6mm. Vím e nějaký doma mám. |
|
Autor |
Ku_e
člen
Příspěvků celkem: 241
Bydlitě: Havířov
Registrován od: 15.12.06 |
Vloeno dne 27-11-2007 10:46 |
|
|
Já to pouívám na napojení repro (hlavně v autě)...má to straně moc vyuití a jak říká PetrL koupí to skoro vude. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-02-2009 23:48 |
|
|
Opráil jsem toto vlákno, protoe by a moná nejenom mne zajímalo, co si kdo myslíte o klasických ovladačích "pumpičkách".
Protoe stavba ovladačů do těla Parma na Carrera Digital 132 je zatím ve stadiu příprav, děti jezdí na Carrera pumpičkách a i přez to, e jsme na analogu pouívali Pama ovladače, zvykly si velmi rychle a vypadá to, e jim ty pistole ani moc nechybí. Docela mne to překvapilo!
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 19-02-2009 23:52 |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 20-02-2009 21:02 |
|
|
Volal mi Honza Kubálek, jak si byl po závodech PC v pondělí zajezdit a jak byl překvapený, co ve si můe dovolit s auty (komerčkama) s elektronickým ovladačem, co jsem mu poslal těsně před PC.
V sobotu jetě neznal co a jak má pootočit na reglu, ale v pondělí prej měl čas, tak si to omákl a po nastavení byl spokojen, tak, e mi hned volal jak je v oku a jak je spokojený a investici 8500 bere jako moc dobrou, protoe s 10 výměnnými odpory můe jezdit i silné src auta i komerčky.
Rozsah odporů od 32,5 Ohmů po 200 Ohmů to umoňuje a jsem rád, e je spokojený.
koda, e tady nepíe sám, protoe to vypadá jako skrytá reklama, nebo samochvála, ale to je jedno- nikomu nic nenutím a teď v období nemoci stejně nestíhám vyrábět.
JMS |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 21-02-2009 11:32 |
|
|
Děti jsou taky spokojené s pumpičkami od Carrery Exculsiv. Oproti "pistolkám" od Fara to byl posun. O pozitivech takové drobnosti jako je kroucený kabel netřeba mluvit. Je vidět, e Carrera ví co dělá.
Ovladač od Fly je na ně dost těký. Je to bytelný kousek.
A ten co mám od JMS je na ně moc ostrý. Já jsem spokojen, spí bych potřeboval jiné .....
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 21-02-2009 11:46 |
|
|
To Vítek: díky e jsi to vrátil zpět k pumpičkám.
Nepochybuji, e Carrera ví co dělá, ovem zrovna u těch pumpiček jsem měl pocit, e spí zarputile trvá na osvědčené tradici.
Pumpičky jsou klasika, ale vývoj el evidentně jinam. Ve chvíli, kdy jsem ale zjisti, jak dětem vyhovují, začalo mi to vrtat hlavou, proto jsem se tady o tom zmínil. Jestli se nepletu, tak Ivan44 s Carrera ovladačem také jezdí rád.
|
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 26-02-2009 10:13 |
|
|
Petře, neplete se. Teď s bratrem děláme redukci na banáky pro jeho vnuky. Pokud se objevíme na Krunohoru, tak místo ovladače Parma ji budou mít pumpičku. Tedy nový typ co je teď v setech. Starý typ s brzdou mám na banánky ji od 80tých let a tehdá jsem s ním ovládal i motory Mabuchi 16D. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 26-02-2009 15:15 |
|
|
Ono někdy zarputilé trvání na tradici nemusí být na kodu. Mně se ta pumpička taky dobře drí.
To Ivan44 A nechtěls tu pumpičku od Carrery předělávat na elektroniku?
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 26-02-2009 21:58 |
|
|
Předělávat není potřeba v sadě "Exclusive" jsou elektronické ovladače. Ji jsem je zde nabízel. V případě zájmu cca 400,- kus ( jsou nové, nepouité )
kmasita sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 27-02-2009 08:09 |
|
|
Já jsem z toho spí pochopil, e tu mělo jít o předálávku ala Tom Herder. Tzn. i s regulačními prvky apod.
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 27-02-2009 11:56 |
|
|
No jelilo tenhle typ ovladače pouívám tak si popravdě nadovedu představit kam vechny ty součástky nacpat.... |
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 11-03-2009 21:09 |
|
|
Ano, elektronické to mělo být a snad i bude. Zatím mám zpracovány bloky odporů a brzdy. Jene chlapci jsou jetě malí a tak bude domácí pumpička a sráecí krabička aby bylo moné jet i třeba jen na 6V a moc nepadat. Jene i v tomto případě mně limituje můj zdravotní stav.. |
|