Autor |
RE: Vodítka |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 02-07-2007 09:55 |
|
|
Mitchi, zkouel jsem dva dny redukce nasazované z boku na vodítko Scalextric, fungovalo to bez jakýchkoliv potíí, ale výroba a výměna kartáčků byla moc sloitá. já si myslím, e pokud nebude vodítko takové kopyto jako to od favoritu, tak se leckam vejde, zas tak málo místa pod autem není. Vdy je potřeba pouze vodítko rozířit o 4 mm na kadé straně. Pracuji na dalí redukci, tentokrát z kuprextitu 0,5 mm nasazovanou zvrchu na vodítko, která bude mít poadovanou ířku. Uvidíme.
Zajímalo by mne jak to vidí pánové v České Třebové.
|
|
Autor |
MTR32
člen
Příspěvků celkem: 19
Bydlitě: Bratislava
Registrován od: 07.02.07 |
Vloeno dne 02-07-2007 09:57 |
|
|
Ty voditka se prodavaji jako nahrada do vsech fabrickych aut.Ja sam jsem jich uz dost vymenil,tak vim o cem pisu.Nekdy je treba udelat na sasi nejake zmeny,ale modelar by s tim mel umet poradit. |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 02-07-2007 10:38 |
|
|
např: scalextric 01
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 02-07-2007 10:41 |
|
|
např: scalextric 02
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 02-07-2007 10:55 |
|
|
já to neřeím u kruhového vodítka a tam to není zas tak jednoduché.
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 02-07-2007 10:57 |
|
|
Kartáček je zároveň z druhé strany kontaktní plocha pro kontakty a tak je potřeby to pořeit trochu sloitěji, ale není to neřeitelné.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 02-07-2007 11:56 |
|
|
A takovouhle úpravu si u vyzkouel?
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 02-07-2007 18:25 |
|
|
Mitchi ne nezkouel, podle mne to je pouze lepí způsob roztaení kartáčků. Já si myslím, e je nejdůleitějí, aby ten kartáček byl v ose troleje. A to dopilám polu fotku.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 03-07-2007 06:28 |
|
|
Jasně, je to jen taková jednoduchá úprava stávajícího vodítka. podle mě kdy ta nová ilmá dráka bude hodně úzká, fest přesně na kartáček tak ten odklon by měl tvrdí měděný kartáčky dret stále v ikmém směru, ale je to nevyzkouená teorie. Jistě, má pravdu, lepí by bylo mít je v ose ale to si ádá přinejmením irí vodítko a tím i troku více místa. Jsem zvědav na to tvé vodítko jak ti tam pásne. Myslím, e se časem stejně nevyhne úpravě podvozku kvůli rejdu.
No hodně zdaru. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 03-07-2007 10:41 |
|
|
Zatím to řeím na Dallarách pro děti, tam je místa a,a. Jinak se nákupem aut nehodlám zatím zabývat a tak si u kadého podvozku to místo nějak snad udělám.
Vak u Audi TT jsem to vodítko zatím uspokojivě neuloil, mám v něm komplet rámeček od Favoritu a to se s přední osou a dostatkem místa a pořádným úhlem pohybu vodítka moc nedá spasovat. Vechna nová auta mají kola a v rozích kastle, zlatá éra dlouhých čumáků je a na NASCAR pryč a my máme problém.
Pokud se mi podaří pořeit úpravu toho od Scalextric, nebo najít nějaké vhodné jiné vodítko, tak nebudu počítat s tím od Faro a tím si celou stavbu ulehčím.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-07-2007 22:00 |
|
|
Přátelé, moná vás to pobaví, vyměnil jsem dráhu Ites za Faro, nasadil kartáčky Ninco a je po problému s úzkým vodítkem. Opravdu stačí kartáčky trochu roztáhnout a díky utopené troleji a rovnému povrchu nové dráhy je klid. Doufejme, e tento stav panující od pondělí vydrí.
Uznávám, e to není nejlevnějí řeení problému, ale funguje. Řeení roziřování vodítka odkládám.
|
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 16-07-2007 23:14 |
|
|
Ten plíek vidím spíe z pérové mosazi... |
|
Autor |
Standa82
člen
Příspěvků celkem: 113
Registrován od: 15.06.08 |
Vloeno dne 28-01-2009 22:52 |
|
|
Spel vodítko pro digitál.
Sice teoreticky pátá verze vodítka pro Slotcar.cz, ale zato první, která alespoň chodí jak má. Čeká mne výroba prototypu a testování. http://www.slotcar.cz/slotcar_voditko/index.htm. Je to bez mechanických, opotřebitelných dílů, tak by snad nemuselo být tolik námitek na spolehlivost (SCXdigitál versus ostatní). Nevím jestli to bude chodit při vysokých rychlostech, musí se to odzkouet.
Vývoj komponentů pro českou digitální autodráhu. |
|