Autor |
RE: AUTOMODELÁŘSKÁ SOUTĚ |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 24-06-2008 20:04 |
|
|
Je to koda, e se zapojil pouze Marian.
Moná to bude asi tím, e ostatní začali s komerčníma autama závodit .
Na co by jim potom byl nejezdící kit.
Chápu Pepína,e u nechce nic organizovat, ale moná bude lepí udělat nějaký závod- třeba s tou zmiňovanou 130-kou.
Stanovit jednoduché pravidla typ motorku,Průměry a ířky kol a dráhu, kde se pojede.
Nevím kolik lidí si ji pořídilo, ale podle PetraL asi dost, a myslím, e by kastličky Milan Vasko klidně přidělal.
Tak co vy na to?
JMS |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 24-06-2008 20:40 |
|
|
Jura má pravdu - ve chvíli, kdy někdo začne preferovat vlastní závody, není pro něj soutě zaměřená spíe esteticko-designerským směrem příli atraktivní i kdy by určitě lo i tento kit sluně konvertovat do solidně jezdícího plasáka. Jene proč by to někdo dělal? I pro komerčky větinou platí to, co pro klasické SRC, e vzhled auta je oproti jeho jízdním vlastnostem a druhotná záleitost.
Jen mimochodem k malé účasti v soutěi - není to nic nového a neočekávaného, obdobná situace je i v účasti zdejích členů na pořádaných závodech. Nezávazné plkání je prostě jednoduí ne jít s vlastní kůí a schopnostmi na trh.
Honza |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 25-06-2008 07:16 |
|
|
Pánové, soutě ale nebyla o tom, e si postavíte model do vitrínky. Soutě jsem vyhlásil na základě velmi pozitivních ohlasů u článků o úpravách a představení levných kitů od FLY.
Prostě idea byla taková:
Koupím jezdící levný bílý kit od FLY za 700,- a chci s ním závodit či jen tak jezdit na dráze, předělám si třeba vnitřnosti a zároveň si dám tu a tam nějakou samolepčičku, pruh, číslo, moná to stříknu ... a to ve třeba podle mého oblíbeného vzoru.
Nevím, moná jsem se mýlil v tom, na co se tyto kity kupují. Ale já to tak přesně s kitem právě dělám.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 25-06-2008 10:49 |
|
|
V pořádku, Pepino, záměr byl jasný (a o monosti úprav na sluně jezdící auto jsem u psal), ale realita je taková, e větina závodících členů (a to jsou asi ti aktivnějí)prostě vyplýtvá svou invenci a čas maximálně na předělání normálního hotového modelu a na piplání se se vzhledem bílého kitu jim u nezbývá chu. Stejně je po pár závodech a trénincích auto natolik pomlácené, e času stráveného jeho estetickou úpravou je docela koda.
Mě osobně trochu překvapilo, e soutěících bylo tak málo, protoe řada z členů fóra zde opakovaně zaujatě řeila a řeí právě tyto úpravy (včetně tvorby obtisků) apod., take jsem předpokládal, e soutě bude pro ně přesně to pravé.
Ale a vypíe Porsche Cup nebo něco podobného u vás v HK, můe alespoň s pár lidmi od nás počítat...
Kdy jsme se dohadovali nad kriterii pro uspořádání posledních závodů v Podbabě (Nascary), zredukovali jsme povolené úpravy na minimum právě proto, aby se závodů mohl zúčastnit v podstatě kadý člen zdejího fóra (a aby úpravy byly v rámci moností finančně nenáročné). S výjimkou tebe a Ivana taky nikdo nezareagoval a to jsme pro propagaci udělali snad maximum (včetně tvého článku o vlastních úpravách auta). Tak to prostě chodí.
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 25-06-2008 15:02 |
|
|
No tak teď jsem uronil slzu podruhé, kdy jsem si přečetl, jak to Pepíno s tou soutěí myslel. Přesně v tom duchu jsem toti P917 provizorně udělal na Mikuláský Pohár u nás na Podbabě.
Vzal jsem stavebnici P917, udělal co je potřeba na dřevo ( alespoň podle mne ) obrousil z kastle loga a vyletil bílý lak. Pak jsem podle foto P917 #11 z BOAC 1970 poskládal loga, nechal je vytisknout na samolepu a bylo hotovo. Zdálo se mi to ale moc velké provizorium a tak jsem se vrhnul do pořádné přestavby na Gulf, který jsem vdy chtěl a dopadnul jsem neslavně.
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 25-06-2008 15:07 |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 25-06-2008 22:10 |
|
|
Jakoto organizátor jsem se soutěe nemohl zúčastnit, take se do práce poutím a nyní. Mám tu jedno vitrínkové Porsche 917 a jeho zbarvení se mi dost líbí, take není o čem přemýlet a udělám si druhého (startovní číslo 3 a místo lutých doplňků budou oranové).
Model od ILPE jako obvykle stříknut nejprve základním Surfacerem a na něj nyní přisla barva GUNZE Aluminium, která byla jetě před finálním zaschnutím letěna hadříkem.
Více info dle pokračování samotné stavby.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Pepino sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 08-02-2009 10:53 |
|
|
Tak jsem konečně dokončil model do soutěe, smutek, e jsem na něm pracoval jetě skoro rok po ukončení, radost, e se mi to konečně podařilo!
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 08-02-2009 10:55 |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 08-02-2009 19:36 |
|
|
Vypadá to pěkně Petře, přinese to ukázat a přinese ukázat i ty obtisky jak jsi vyráběl?
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 08-02-2009 20:16 |
|
|
Jirko díky, Vezmu to v úterý sebou.
|
|
Autor |
Jan
člen
Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08 |
Vloeno dne 13-02-2009 19:17 |
|
|
Moc pěkné někdy prostě to chce svůj čas, a jak se říká práce kvapná budi na h.....
Myslím, e jsi trefil dost dobře barvu co není tak snadné
Ale hlavně je to moje krevní skupina. Jen tak dál.
Jan |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-02-2009 20:17 |
|
|
To Jan: díky za pochvalu, jetě to chce dodělat pár maličkostí hlavně křidélka na zadní hraně, ale to si nechám na jindy, nerad bych to auto opět poničil. Tu barvu nakonec nebyla velká věda trefit. Porovnával jsem originál barvu z kitu s tím co nabízí trh a k mému překvapení se ve velmi podné barvě dělala koda 105/120 a tak se dá koupit lak skoro v kadém obchodě. Má označení : koda modrá světlá SD 4085
Stejným způsobem jsem postupoval u toho oranového prouku - RAL 2009.
Take jsem nakonec dal za pravdu Tomovi Herderovi, který běně dostupné laky pouívá při stavbě svých modelů. V začátku jsem tomu moc nedůvěřoval, ale nakonec jsem pouil barvy, co jsem koupil při nákupu jídla v Globusu a výsledek lepí, ne předchozí pokusy kdy jsem za barvy utrácel v modelářských speciálkám.
U základů na plasty jsem ovem udělal zkuenost opačnou. Několik opravdu dramatických pokusů vedlo k důslednému pouívání základu Tamiya.
|
|