AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 08:15:47 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Ostatní značky | Další značky
strana 4 z 4 < 1 2 3 4
Autor RE: AUTOMODELÁŘSKÁ SOUT̎
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 24-06-2008 20:04
Je to škoda, že se zapojil pouze Marian.
Možná to bude asi tím, že ostatní začali s komerčníma autama závodit .
Na co by jim potom byl nejezdící kit.

Chápu Pepína,že už nechce nic organizovat, ale možná bude lepší udělat nějaký závod- třeba s tou zmiňovanou 130-kou.
Stanovit jednoduché pravidla typ motorku,Průměry a šířky kol a dráhu, kde se pojede.

Nevím kolik lidí si ji pořídilo, ale podle PetraL asi dost, a myslím, že by kastličky Milan Vasko klidně přidělal.
Tak co vy na to?

JMS
www.blueking.cz
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 24-06-2008 20:40
Jura má pravdu - ve chvíli, kdy někdo začne preferovat vlastní závody, není pro něj soutěž zaměřená spíše esteticko-designerským směrem příliš atraktivní i když by určitě šlo i tento kit slušně konvertovat do solidně jezdícího plasáka. Jenže proč by to někdo dělal? I pro komerčky většinou platí to, co pro klasické SRC, že vzhled auta je oproti jeho jízdním vlastnostem až druhotná záležitost.

Jen mimochodem k malé účasti v soutěži - není to nic nového a neočekávaného, obdobná situace je i v účasti zdejších členů na pořádaných závodech. Nezávazné plkání je prostě jednodušší než jít s vlastní kůží a schopnostmi na trh.

Honza
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 25-06-2008 07:16
Pánové, soutěž ale nebyla o tom, že si postavíte model do vitrínky. Soutěž jsem vyhlásil na základě velmi pozitivních ohlasů u článků o úpravách a představení levných kitů od FLY.

Prostě idea byla taková:
Koupím jezdící levný bílý kit od FLY za 700,- a chci s ním závodit či jen tak jezdit na dráze, předělám si třeba vnitřnosti a zároveň si dám tu a tam nějakou samolepčičku, pruh, číslo, možná to stříknu ... a to vše třeba podle mého oblíbeného vzoru.

Nevím, možná jsem se mýlil v tom, na co se tyto kity kupují. Ale já to tak přesně s kitem právě dělám.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 25-06-2008 10:49
V pořádku, Pepino, záměr byl jasný (a o možnosti úprav na slušně jezdící auto jsem už psal), ale realita je taková, že většina závodících členů (a to jsou asi ti aktivnější)prostě vyplýtvá svou invenci a čas maximálně na předělání normálního hotového modelu a na piplání se se vzhledem bílého kitu jim už nezbývá chu. Stejně je po pár závodech a trénincích auto natolik pomlácené, že času stráveného jeho estetickou úpravou je docela škoda.
Mě osobně trochu překvapilo, že soutěžících bylo tak málo, protože řada z členů fóra zde opakovaně zaujatě řešila a řeší právě tyto úpravy (včetně tvorby obtisků) apod., takže jsem předpokládal, že soutěž bude pro ně přesně to pravé.

Ale až vypíšeš Porsche Cup nebo něco podobného u vás v HK, můžeš alespoň s pár lidmi od nás počítatsmiley...
Když jsme se dohadovali nad kriterii pro uspořádání posledních závodů v Podbabě (Nascary), zredukovali jsme povolené úpravy na minimum právě proto, aby se závodů mohl zúčastnit v podstatě každý člen zdejšího fóra (a aby úpravy byly v rámci možností finančně nenáročné). S výjimkou tebe a Ivana taky nikdo nezareagoval a to jsme pro propagaci udělali snad maximum (včetně tvého článku o vlastních úpravách auta). Tak to prostě chodí.

Honza
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 25-06-2008 15:02
No tak teď jsem uronil slzu podruhé, když jsem si přečetl, jak to Pepíno s tou soutěží myslel. Přesně v tom duchu jsem totiž P917 provizorně udělal na Mikulášský Pohár u nás na Podbabě.
Vzal jsem stavebnici P917, udělal co je potřeba na dřevo ( alespoň podle mne ) obrousil z kastle loga a vyleštil bílý lak. Pak jsem podle foto P917 #11 z BOAC 1970 poskládal loga, nechal je vytisknout na samolepu a bylo hotovo. Zdálo se mi to ale moc velké provizorium a tak jsem se vrhnul do pořádné přestavby na Gulf, který jsem vždy chtěl a dopadnul jsem neslavně.

Petr L sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Petr L dne 25-06-2008 15:07
http://132slotcars.blogspot.com/
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 25-06-2008 22:10
Jakožto organizátor jsem se soutěže nemohl zúčastnit, takže se do práce pouštím až nyní. Mám tu jedno vitrínkové Porsche 917 a jeho zbarvení se mi dost líbí, takže není o čem přemýšlet a udělám si druhého (startovní číslo 3 a místo žlutých doplňků budou oranžové).

Model od ILPE jako obvykle stříknut nejprve základním Surfacerem a na něj nyní přisla barva GUNZE Aluminium, která byla ještě před finálním zaschnutím leštěna hadříkem.

Více info dle pokračování samotné stavby.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Pepino sem připíchnul tento obrázek:

155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 08-02-2009 10:53
Tak jsem konečně dokončil model do soutěže, smutek, že jsem na něm pracoval ještě skoro rok po ukončení, radost, že se mi to konečně podařilo!

Petr L sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Petr L dne 08-02-2009 10:55
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 08-02-2009 19:36
Vypadá to pěkně Petře, přineseš to ukázat a přineseš ukázat i ty obtisky jak jsi vyráběl?

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 08-02-2009 20:16
Jirko díky, Vezmu to v úterý sebou.

Jan
člen

Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08
Vloženo dne 13-02-2009 19:17
Moc pěknésmiley někdy prostě to chce svůj čas, a jak se říká práce kvapná budiž na h.....

Myslím, že jsi trefil dost dobře barvu což není tak snadnésmiley

Ale hlavně je to moje krevní skupina. Jen tak dál.

Jan
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 13-02-2009 20:17
To Jan: díky za pochvalu, ještě to chce dodělat pár maličkostí hlavně křidélka na zadní hraně, ale to si nechám na jindy, nerad bych to auto opět poničil. Tu barvu nakonec nebyla velká věda trefit. Porovnával jsem originál barvu z kitu s tím co nabízí trh a k mému překvapení se ve velmi podné barvě dělala Škoda 105/120 a tak se dá koupit lak skoro v každém obchodě. Má označení : Škoda modrá světlá SD 4085

Stejným způsobem jsem postupoval u toho oranžového proužku - RAL 2009.

Takže jsem nakonec dal za pravdu Tomovi Herderovi, který běžně dostupné laky používá při stavbě svých modelů. V začátku jsem tomu moc nedůvěřoval, ale nakonec jsem použil barvy, co jsem koupil při nákupu jídla v Globusu a výsledek lepší, než předchozí pokusy kdy jsem za barvy utrácel v modelářských speciálkám.

U základů na plasty jsem ovšem udělal zkušenost opačnou. Několik opravdu dramatických pokusů vedlo k důslednému používání základu Tamiya.

strana 4 z 4 < 1 2 3 4
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky