AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 19:15:54 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Ostatn znaky | Dal znaky
Autor SPIRIT Peugeot 406 Coupe
Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 12-03-2007 21:35
http://www.slotcargarage.com/scgarticles/1120/scgrev1120.htm

Co na to kte?

SPIRIT je panlsk firma a jej prezentace je ke zkouknut na tto adrese: http://www.spirit-hobby.es

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 12-03-2007 21:40
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: SPIRIT Peugeot 406 Coupe
Honza
len

Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06
Vloeno dne 12-03-2007 21:54
Skvl! To odpruen zadn osy s motorem a nastaven svtlosti vpedu - lahdka!
A jet k tomu krsn auto!
H
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 13-03-2007 08:25
Fakt ndhera, maj to promylen kuc jedni panlsk. N nadarmo se k, e v jednoduchosti je krsa. Nic mn nic co by se nedalo vyrobit i v domcch podmnkch.
LS
len

Pspvk celkem: 133
Bydlit: Praha
Registrovn od: 23.11.06
Vloeno dne 13-03-2007 09:28
Nco mlo o SPIRITU:

To co vidme na fotografich je ji pt model z produkce panlskho SPIRITU. Prvnm modelem firmy, ktermu pedchzela nleit internetov reklama, byla LOLA B2K/10. Ta pila nkdy v roce 2002. Na svou dobu velmi propracovan auto, Nap. chladie v bonch pontonech byly provedeny z jemnho ocelovho stka. Verz bylo nkolik, j si tenkrt vybral zeleno - erveno blou se startovnm slem 0 a se sponzorem Olive Garden. Velmi pohledn auto. M vak tak siln magnet, e skoro na drze nejede.

Mm prvnm SPIRITem vak bylo Ferrari 512M z roku 1971. Jednalo se o druh model v poad vzniku. Je to chvatn kousek teamu Penske (startovn slo 6 Mark Donahou Daytona 1971 sponzoi SUNOCO a KIRK F. WHITE, temn modr karosrie se lutmi decoly a pruhy). Historik automobil pan Karel Haas mi k tomu autu udlal takovou drobnou reeri, nebo toho tenkrt o tomto voze mnoho nebylo. Auto, se kterm chtl Enzo Ferrari v roce 1971 vyhrt Le Mans, bylo postaveno na obdobnm konstruknm principu jako Porsche 917K. Model m relnou aluminiovou skoepinu, adc pku, dokonale vyraenou karoserii, nastaviteln kdlo, dokonal zvren lak, relnch 12 sacch hrdel karburtor, relnou pevodovku, reln lut pruiny okolo tlumi, 4 vfuky, To auto je tak ndhern, e jsem jej nikdy nedal na drhu. Jen okolo nosn konstrukce vfuk jsou cca 0,5 mm zbytky lisovac hmoty. Nebt tto vady, tak model kvalitou zpracovn stavm vysoko nad FLY.

K modelu mne ve jet jedna vzpomnka. Opatil jsem si dv fotografie z relnho zvodu. Na nich vak nebyla sac hrdla karburtor, ale lut komn. Napsal jsem tedy do SPIRITu dost o zasln komna, aby byl model autentick + jsem piloil ony fotografie. Dopis byl dokonce peloen do panltiny. Po 14 dnech mi odpovdli, e jejich modely jsou tak levn, e si mohu koupit jin proveden s komnem a komn pemontovat. Tak mm Ferrari bez komna. Jet ml bt vyrbn model 512M spider, ale ten zstal pouze v prototypu.

Nsledoval Reynard 2KQ, jeho modelovost zaala ustupovat ve prospch schmatinosti. Pesto se jedn, spolu s MG Lolou od Scalextric, o nejrychlej placku v m sbrce. Vlastnm proveden Telefonica z Le Mans 2000.

Potom pila Dallara Oreca (u t m byl hlavn sponzor Play Stacion2) z Le Mans 2002. Model je krsn, tm vrn, ale detail a kvality proveden ve uvedenho Ferrari nedosahuje. Na druhou stranu se jedn o velmi lehk model s dlouhm a hlavn vkonnm motorem SX 03. M fantastick bronzov loiska a plastov disky natvrdo pilepen k zadn ose. Pneumatiky maj tak nzk profil, e se na n u neveel npis Michelin. Magnet je miniaturn se zanedbatelnm ptlakem a je umstn ped motorem. Motorov loe je, stejn jako u Slot.it uloeno na tyech roubech. Vle podvozku je vymezovna prv tmi tymi rouby. Na tomto modelu je dobe patrn odklon od hobby drhy a nasmrovn SPIRITu na velkou devnou drhu.

Model Peugeotu nemohu komentovat. Nemm ho a ani ho mt nechci, nebo cesky nesbrm. Z publikovanch, a mimochodem velmi kvalitnch fotografi, je patrn, e SPIRIT udlal dal velk krok kupedu. Karosrie je opt schmatick, ale podvozkov se SPIRIT zaal blit SLOT.ITu. Z fotografi jen nen jednoznan patrn, zda jsou pod pneumatikami duralov disky na imbus. Nastaven vky pedn osy nemohu posoudit, nebo jeho praktick smysl mi zstv utajen. Je to vak pkn libstka. Odpruen motoru pruinami je opsno od zvodnch model FLY. Jsou na to dva nzory. Jeden k, e praktitj je nastaven vle motoru tymi rouby (sta i otoen o polovinu zvitu) tento systm pouv nap. SLOT.IT nebo pedtm i SPIRIT. Zastnci FLY jsou pro pruiny. Kadopdn chci upozornit, e ob varianty nemaj na domc drze efekt, pro kter byly navreny. Jsou ureny pro devnou drhu s rychlmi zatkami. Motor je jet del ne ve popisovan SX 03 a zejm bude mt jet vy kroutc moment, kter umon pouit dlouhch pevod. Z toho dvodu se motor podln neveel na chassis, ani by znemonil zstavbu magnetu. Proto je umstn pod hlem.

V letonm roce plnuje SPIRIT pknou novinku. Jedn se o Porsche 936 z Le Mans 1976. A protoe bude v markingu Martini Racing, tak nemm co eit. Pro znalce upozornm, e budou dv tvarov varianty. Myslm, e se mme na co tit.
LS
len

Vloeno dne 13-03-2007 09:30
Fotografie prototypu Porche 936 od SPIRITu
LS sem pipchnul tento obrzek:

Mitch
len

Vloeno dne 13-03-2007 10:59
LS: Jak si psal o tom e ti zstv utajen funkn princip zvyovn i sniovn svtlosti na pedku tak se na to fotku koukni jet jednou a podn. Tak jsem to hrotil a kal si pro. Ale kdy jsem se kouknul na uloen vodtka tam mi svitlo. Je toti napevno a vkou svtlosti ho bu zapout hloubji do drky nebo naopak, podle drhy.
A jinak si nemyslm e by to nemuselo mt vliv na jzdn vlastnosti na hobby drze. Vem si jen ty pechody mezi dly a kdy to na rovince rozpl a te ti to ske z dlu na dl pokud tam jsou takov nerovnosti jako teba na star esk drze. Si myslm e zrovna v tchto partich dochz pi vysok rychlosti k velkm strtm. Model s pevnm podvozkem ti po tch "schodech" nadstakuje a zadn kola se nepatrn protej m strc vkon. Ty pruinky odpru podstatnou st jinak neodpruen hmoty modelu a ty rzi by mohli lehce utlumit. Ale je to jen m ir spekulace. Muselo by se to vyzkouet na dvou naprosto stejnch autech dejme tomu na sprintu na 10 a vce metrech. A i po vzjemn vmn motor pokud by vyhrlo to odruen, pak by se m domnka potvrdila.
mcfik
len

Pspvk celkem: 69
Bydlit: Plze
Registrovn od: 09.10.06
Vloeno dne 13-03-2007 11:31
Je to pkn udlan auto,m se cesky a rally auta lb.to odpruen by na nerovn drze mohlo mt svj vznam.Ale bez tlumi by se mohl objevit i nedouc efekt " rozskkn " modelu,to je tk odhadnout bez vyzkouen .Ale u tak malho a lehkho modelu to nepedpokldm za pravdpodobn.smiley Jinak se mi opravdu lb,hlavn lut varianta.

fik
483970930
Mitch
len

Vloeno dne 13-03-2007 13:43
Vrobce m nejbliho dealera v nmecku ale nevim tomu e by to sem nkdo netahal.
Tome jses si opravdu jist tou zbytenost odpruen podvozku? J myslel e se kuprexitov podvozky naezvaj prv kvli lehkmu odpruen zadn npravy.
Mitch sem pipchnul tento obrzek:

LS
len

Vloeno dne 14-03-2007 09:59
Pro ty, kte si chtj modely SPIRIT koupit sdluji kontakt na prodejce. Jmenuje se Tom Zednek a kontakt je slotmaster (zavin) slotmaster.cz. Prosm, aby jej kontaktovali pouze vn zjemci.
Editoval Pepino dne 14-03-2007 10:52
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend
BPA Gallardo + Vsledky
O DDM Bark