Autor |
AUTOMODELÁŘSKÁ SOUTĚ |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 04-03-2008 10:24 |
|
|
Zúčastníte se soutěe? Vadí vám něco na pravidlech?
Díky za odpověď.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 05-03-2008 08:36 |
|
Autor |
RE: FLY SOUTĚ |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 04-03-2008 11:27 |
|
|
Souteze se zucastnim. Ted vybiram co postavim. Akceptuji pravidla. Nejde o to vyhrat ale uzit si. Ono se lip modelari s nejakym vyhledem na cil.
Priste bych ale pravidla upravil. Napriklad bych umoznil ucast i white kitum od Slot.it a i jinych znacek. A omezil bych to tim padem na white kit (nemyslim ze nekdo bude obrusovat nalepky z Fast kitu).
Kdyz ale premyslim nad white kit od Fly, tak jsou v nabidce snad jenom tri auta, Porsche 911 GT1, Lola T.70 a Porsche 908/3. Corvette C5R jeste neni, a bude snad v lete. Tim je soutez omezena (za predpokladu ze nepujdu do nabarvene kastle s obtisky (Fast Kit) a neobrousim to, resp. neprestrikam tmelem) |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 04-03-2008 11:34 |
|
|
Mariane, já, ačkoliv se budu jako organizator účastnit bez monosti výhry, jdu právě do toho FAST KITU kvůli typu auta. Prostě to obrousím, stříknu Surfacerem atd.
Chápu, e výběr je omezen na firmu FLY, ale soutě jsme vyhlásil narychlo právě na základě diskuze a reakcí na kity od FLY. Kdy se podobná soutě osvědčí, bude následovat na podzm dalí kolo, třeba s kity Slot.ot :-)
P.S: Mariane, psal jsem ti Soukromou zprávu a nedostal odpověď. Dnes od 17 h budu v královéhradeckém klubu, nechce se stavit? Pi prosím přes Soukromé zprávy, a nezahlcujeme toto vlákno. Díky
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 04-03-2008 11:36 |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 04-03-2008 12:22 |
|
|
Ivane, také jsem před časem GT1 hledal a nakonec si design vymyslel sám :-)
Viděl jsem kdysi celé "chromové", ale tu fotku jsem poté ji nedohledal. Sám u sebe mám asi 4 designy, ale vechny jsou docela komplikované. Kdytak ti je můu poslat na e-mail.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 04-03-2008 14:05 |
|
|
Souhlas s pravidly. Lolu mám doma. Chtěl jsem dělat i "fiction"verzi (Lonsdale London Tribute), ale ta vazba na konkrétní předlohu je správná. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 04-03-2008 15:42 |
|
|
Jetě se zeptám, jestli je moné stavět verzi, kterou u firma nabízí, nebo nabízela? Ono je toti docela problém sehnat barevné a věrohodné fotopodklady starích vozů. A v případě Loly mám pocit, e Fly u to nejatraktivnějí vystřílelo.
A přimlouval bych se za to, aby generálním arbitrem byl LS. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 04-03-2008 16:15 |
|
|
Ano, lze stavět model, který ji prodává nějaká autodráhová firma. Alespoň bude srovnání
Já osobně si také na netu nael super barevnou kombinaci a poté z hrůzou zjistil, e ji FLY ji dříve prodával.
Výhodou je to, e oproti nekvalitním fotografiím skutečného vozu má člověk z komerčního modelu alespoň přiblinou představu o barvách apod.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: AUTOMODELÁŘSKÁ SOUTĚ |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 05-03-2008 11:47 |
|
|
Pro ty, kteří chtějí stavět jednoduchou Lolu mám příklad - vůz ze závodu 1000 km na Monze 1969. FLY to auto letos uvede na trh. Kdy, to nikdo pořádně neví - snad na jaře. Modeláři tedy mají monost být rychlejí ne výrobce.
LS sem připíchnul tento obrázek:
Editoval LS dne 05-03-2008 11:55 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 05-03-2008 21:49 |
|
|
Snad se mi podaří alespoň jeden Fly kit v termínu dokončit, abych se mohl zůčastnit.
Narozdíl od Mariana bych se neomezil pouze na "white kity" , ale naopak bych to rozířil a napřítě koncipoval jako soutě úpravy designu sériového modelu. Tedy kdo chce, můe vzít "white kit" , nebo podle gusta klidně obrousit i hotový model a udělat ho v jiném provedení. Bude to pestřejí a nebude to omezené produkcí white kitů.
Mariane, obrousit originál potisk jde snadněji, ne si myslí, já to ji dávno udělal a nejen u Fast kit P 917. To zatím čekám na barvu a tak jsem bílý základ vyletil a jezdí čistě bílá. Podle mne jí to sluí víc, ne originál potisk.
Ivane, pokud chce, můu ti foto 911 v různých barvách poslat. Ale nejvíc jí sluí firemní "street" verze ve tmavě stříbrné
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 07-03-2008 08:29 |
|
|
Přidali jsme do soutěe jetě monost vyuít FLY DUO KIT nebo FLY č. 88289, Ferrari 512S Coda Lunga rozloený kit (tento model vozu je zastoupen i v sérii FAST KIT).
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 08-03-2008 09:20 |
|
|
Asi víte, e se jezdí závody historických aut. Jedná se sice o repliky, ale přesto se i tyto voy objevují v nabídce modelů. Viz Lola u Fly. Protoe jsem konzultoval verzi Loly s LS, narazil jsem i na tento problém. Čili stavět nebo nestavět verzi vozu ze závodu historiků. Myslím, e pravidla soutěe to umoňují, ale jak to cítite vy ostatní? |
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 08-03-2008 14:24 |
|
|
Stavet i auta ze zavodu historiku. Dulezita je shoda se vzorem, a ne vzor jako takovy. Tot muj nazor. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 08-03-2008 20:27 |
|
|
Jak píe Marian, pokud existuje vzor, nevidím důvod, proč by nemohl být podle něj vyrobený model.
Můe to sice sebou přinést i takové zběsilosti, jako Porsche 962 v barvách GULF, kterou má nějaký chlapík v Africe, ale kdy to auto existuje......
|
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 09-03-2008 18:50 |
|
|
Vítek tady nastínil otázku zda stavět modely dle dneních vozů jezdících závody historických sportovních vozů. Řekl A, ale u nevyslovil to podstatné, tedy B. Bez zodpovězení B zavdal námět na dalí nic neřeící teoretickou diskusi.
Málokdo ví, e sportovní vůz (a formule nebo prototyp) nesmí na start v okamiku, kdy jeho konstrukce je starí deseti let. Proto převáná větina závodících historických vozů jsou repliky nebo repasované původní vozy. Originály jsou v muzeích nebo ve vlastnictví movitých sběratelů. Pro výrobu replik a pro repasi originálů existují specializované firmy. Nové komponenty, hlavně chassis, závěsy kol a karosérie vznikají nově. Protoe velká část originální výrobní dokumentace chybí nebo v edesátých letech ani prakticky neexistovala, vozy tedy neodpovídají v mnoha detailech svým původním předlohám. Vítkovy dotazy se předevím týkaly Loly T70 Mk.3B, kde jsou rozdíly nejvíce patrné.
FLY vyráběl (do roku 2002???) velmi pěkné modely těchto Lol, ale ono jich zase tak moc nezávodilo. Kdy FLY vyčerpal ty nejslavnějí kusy, tak byla chvíli pauza a následně začal vyrábět historiky cca z devadesátých let. Ale u se neobtěoval upravovat kopyto. Jako vzor pro výrobu pouil auto z první poloviny roku 1969, ve druhé polovině a v roce 1970 byl i model Mk.3B aerodynamicky upraven, ale s tím si FLY také nelámal hlavu.
Je na vyhlaovateli soutěe, co je ochoten akceptovat za nuance. Osobně si myslím, e by měla být respektována autenticita originálu, a to jak hmoty modelu, tak i detailů. U Loly T70 Mk.3B ani jeden z výe uvedených parametrů historici nesplňují. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 10-03-2008 14:31 |
|
|
Není neobvyklé, e se modelář ocitá ve stavu podkladové nouze a někdy se dostane i k rozporuplným podkladům. A pak je kadá rada drahá.
Uvedu příklad. Vechny Loly od Fly jsou bez venkovních zpětných zrcátek. Jene na této fotce z www.imca-slotracing.com/Lola%20T70%20Mk3B.htm. je Lola číslo 1 Bonnierova týmu se zrcátky a fotka by měla být z Truxtonu - stejně jako model od Fly.
vitek sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 10-03-2008 18:57 |
|
|
Čistě teoreticky - u maketových modelů musí model odpovídat originálu v obvyklém provedení, nebo můe být v provedení odpovídajícím fotografiíím.
Vím, e se tu píe o trochu jiných autech, ale např. při rallye dochází ke kuriozním provedením. Jako příklady z Rallye Bohemia:
- Leo Pavlík jedoucí na Audi Quattro za JZD Sluovice v barvách cigaret HB si po havárii půjčil od maďarského soupeře Ferjanze zadní kapotu v barvách CAMEL,
- nebo Václav Pech u svého modrolutého Fordu Focus WRC poramotil (myslím pravé) dveře tak, e mu je v servisu vyměnili za bílé.
A matně si vzpomínám, na Rallye Paří Dakar před mnoha lety dolo u dvou továrních vozů Peugeot 205 turbo 16 ke vzájemné záměně zadní části karoserie.
Z formulových závodů: při posledním závodě A1GP byla taková spotřeba předních částí vozů, e i tady docházelo k zajímavým barevným kombinacím.
Dalí kuriozní varianty vozů vznikají při testování různých aerodynamických prvků - ty toti nebývají vdy v konečném barevném provedení.
Vůbec nejnovějí problém současné doby vzniká u pronajímaných aut. To auto je polepené tapetou tak, e nikdo neví, zda má lak bílý, modrý, lutý, nebo vlastně jaký. A jeden týden můe startovat s úplně jinou posádkou a ve zcela jiných barvách na mistrovství světa, ne o týden později třeba na mistrovství republiky a kdy se nerozbije, tak dalí týden zas třeba ma mistráku v zahraničí.
Proto opravdu velmi záleí na přiloené fotodokumentaci.
O to lépe se pak staví model auta, které měl člověk monost vidět na vlastní oči a nejlépe s moností fotit ze vech stran.
Proto jsou větí monosti u závodících veteránů, o trochu mení pak u automobilů zpřístupněných v některém z muzeí. Nejhůře se nyní pořizuje dokumentace k historickému zbarvení z doby aktivního závodění. Dle mých zkueností je moc malá ance sehnat fotky auta z jednoho závodu tak, aby byly záběry ze vech stran.
Proto přeji vem hlavně "dobrou volbu" při vybírání modelu a taky "Hodně úspěchů" při objevování podkladů. |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 11-03-2008 17:14 |
|
|
Páni,asnul jsem, kdy jsem si prohlédl odkaz od Tondy Vojtíka- jednoho ze pičkových závodníků.
Někde vytrachal tuto adresu http://www.beareyes.com.cn/2/lib/200402/06/20040206080_0.htm
sice se nejedná o dráhovku, ale určitě i mnohým z vás srdce zaplesá.
Já skláním klobouk
JMS |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-03-2008 20:20 |
|
|
No tak to je ale úplně jiná liga!
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 12-03-2008 11:13 |
|
|
S něčím podobným a modely in natura jsem zatím setkal jen u lodních modelářů - makety modelů lodí a lodních zařízení (pro soutěivce Naviga - kategorie C) a ve vrcholné podobě i u plastu.
Prohlédnutí takových stránek je taky způsob jak člověka od jakékoliv stavby odradit |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 12-03-2008 11:27 |
|
|
Proč odradit, on se také takto ikovný určitě nenarodil. Bral bych to spí jako výzvu, kdy se babrám s nějakým detailem.
|
|