AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:55:52 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Ostatní značky | Další značky
strana 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor AUTOMODELÁŘSKÁ SOUT̎
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 04-03-2008 10:24
Zúčastníte se soutěže? Vadí vám něco na pravidlech?

Díky za odpověď.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 05-03-2008 08:36
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: FLY SOUT̎
Marian
člen

Příspěvků celkem: 248
Registrován od: 05.02.08
Vloženo dne 04-03-2008 11:27
Souteze se zucastnim. Ted vybiram co postavim. Akceptuji pravidla. Nejde o to vyhrat smiley ale uzit si. Ono se lip modelari s nejakym vyhledem na cil.

Priste bych ale pravidla upravil. Napriklad bych umoznil ucast i white kitum od Slot.it a i jinych znacek. A omezil bych to tim padem na white kit (nemyslim ze nekdo bude obrusovat nalepky z Fast kitu).

Kdyz ale premyslim nad white kit od Fly, tak jsou v nabidce snad jenom tri auta, Porsche 911 GT1, Lola T.70 a Porsche 908/3. Corvette C5R jeste neni, a bude snad v lete. Tim je soutez omezena (za predpokladu ze nepujdu do nabarvene kastle s obtisky (Fast Kit) a neobrousim to, resp. neprestrikam tmelem)
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 04-03-2008 11:34
Mariane, já, ačkoliv se budu jako organizator účastnit bez možnosti výhry, jdu právě do toho FAST KITU kvůli typu auta. Prostě to obrousím, stříknu Surfacerem atd.

Chápu, že výběr je omezen na firmu FLY, ale soutěž jsme vyhlásil narychlo právě na základě diskuze a reakcí na kity od FLY. Když se podobná soutěž osvědčí, bude následovat na podzm další kolo, třeba s kity Slot.ot :-)

P.S: Mariane, psal jsem ti Soukromou zprávu a nedostal odpověď. Dnes od 17 h budu v královéhradeckém klubu, nechceš se stavit? Piš prosím přes Soukromé zprávy, a nezahlcujeme toto vlákno. Díky

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 04-03-2008 11:36
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 04-03-2008 12:22
Ivane, také jsem před časem GT1 hledal a nakonec si design vymyslel sám :-)

Viděl jsem kdysi celé "chromové", ale tu fotku jsem poté již nedohledal. Sám u sebe mám asi 4 designy, ale všechny jsou docela komplikované. Kdyžtak ti je můžu poslat na e-mail.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 04-03-2008 14:05
Souhlas s pravidly. Lolu mám doma. Chtěl jsem dělat i "fiction"verzi (Lonsdale London Tribute), ale ta vazba na konkrétní předlohu je správná.
vitek
člen

Vloženo dne 04-03-2008 15:42
Ještě se zeptám, jestli je možné stavět verzi, kterou už firma nabízí, nebo nabízela? Ono je totiž docela problém sehnat barevné a věrohodné fotopodklady starších vozů. A v případě Loly mám pocit, že Fly už to nejatraktivnější vystřílelo.

A přimlouval bych se za to, aby generálním arbitrem byl LS.
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 04-03-2008 16:15
Ano, lze stavět model, který již prodává nějaká autodráhová firma. Alespoň bude srovnání smiley

Já osobně si také na netu našel super barevnou kombinaci a poté z hrůzou zjistil, že ji FLY již dříve prodával.

Výhodou je to, že oproti nekvalitním fotografiím skutečného vozu má člověk z komerčního modelu alespoň přibližnou představu o barvách apod.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Autor RE: AUTOMODELÁŘSKÁ SOUT̎
LS
člen

Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06
Vloženo dne 05-03-2008 11:47
Pro ty, kteří chtějí stavět jednoduchou Lolu mám příklad - vůz ze závodu 1000 km na Monze 1969. FLY to auto letos uvede na trh. Kdy, to nikdo pořádně neví - snad na jaře. Modeláři tedy mají možnost být rychlejší než výrobce.
LS sem připíchnul tento obrázek:

Editoval LS dne 05-03-2008 11:55
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 05-03-2008 21:49
Snad se mi podaří alespoň jeden Fly kit v termínu dokončit, abych se mohl zůčastnit.
Narozdíl od Mariana bych se neomezil pouze na "white kity" , ale naopak bych to rozšířil a napříště koncipoval jako soutěž úpravy designu sériového modelu. Tedy kdo chce, může vzít "white kit" , nebo podle gusta klidně obrousit i hotový model a udělat ho v jiném provedení. Bude to pestřejší a nebude to omezené produkcí white kitů.

Mariane, obrousit originál potisk jde snadněji, než si myslíš, já to již dávno udělal a nejen u Fast kit P 917. To zatím čekám na barvu a tak jsem bílý základ vyleštil a jezdí čistě bílá. Podle mne jí to sluší víc, než originál potisk.smiley
Ivane, pokud chceš, můžu ti foto 911 v různých barvách poslat. Ale nejvíc jí sluší firemní "street" verze ve tmavě stříbrnésmiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 07-03-2008 08:29
Přidali jsme do soutěže ještě možnost využít FLY DUO KIT nebo FLY č. 88289, Ferrari 512S Coda Lunga rozložený kit (tento model vozu je zastoupen i v sérii FAST KIT).

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
vitek
člen

Vloženo dne 08-03-2008 09:20
Asi víte, že se jezdí závody historických aut. Jedná se sice o repliky, ale přesto se i tyto voy objevují v nabídce modelů. Viz Lola u Fly. Protože jsem konzultoval verzi Loly s LS, narazil jsem i na tento problém. Čili stavět nebo nestavět verzi vozu ze závodu historiků. Myslím, že pravidla soutěže to umožňují, ale jak to cítite vy ostatní?
Marian
člen

Příspěvků celkem: 248
Registrován od: 05.02.08
Vloženo dne 08-03-2008 14:24
Stavet i auta ze zavodu historiku. Dulezita je shoda se vzorem, a ne vzor jako takovy. Tot muj nazor.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 08-03-2008 20:27
Jak píše Marian, pokud existuje vzor, nevidím důvod, proč by nemohl být podle něj vyrobený model.
Může to sice sebou přinést i takové zběsilosti, jako Porsche 962 v barvách GULF, kterou má nějaký chlapík v Africe, ale když to auto existuje......

LS
člen

Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06
Vloženo dne 09-03-2008 18:50
Vítek tady nastínil otázku zda stavět modely dle dnešních vozů jezdících závody historických sportovních vozů. Řekl A, ale už nevyslovil to podstatné, tedy B. Bez zodpovězení B zavdal námět na další nic neřešící teoretickou diskusi.

Málokdo ví, že sportovní vůz (a formule nebo prototyp) nesmí na start v okamžiku, kdy jeho konstrukce je starší deseti let. Proto převážná většina závodících historických vozů jsou repliky nebo repasované původní vozy. Originály jsou v muzeích nebo ve vlastnictví movitých sběratelů. Pro výrobu replik a pro repasi originálů existují specializované firmy. Nové komponenty, hlavně chassis, závěsy kol a karosérie vznikají nově. Protože velká část originální výrobní dokumentace chybí nebo v šedesátých letech ani prakticky neexistovala, vozy tedy neodpovídají v mnoha detailech svým původním předlohám. Vítkovy dotazy se především týkaly Loly T70 Mk.3B, kde jsou rozdíly nejvíce patrné.

FLY vyráběl (do roku 2002???) velmi pěkné modely těchto Lol, ale ono jich zase tak moc nezávodilo. Když FLY vyčerpal ty nejslavnější kusy, tak byla chvíli pauza a následně začal vyrábět historiky cca z devadesátých let. Ale už se neobtěžoval upravovat kopyto. Jako vzor pro výrobu použil auto z první poloviny roku 1969, ve druhé polovině a v roce 1970 byl i model Mk.3B aerodynamicky upraven, ale s tím si FLY také nelámal hlavu.

Je na vyhlašovateli soutěže, co je ochoten akceptovat za nuance. Osobně si myslím, že by měla být respektována autenticita originálu, a to jak hmoty modelu, tak i detailů. U Loly T70 Mk.3B ani jeden z výše uvedených parametrů „historici“ nesplňují.
vitek
člen

Vloženo dne 10-03-2008 14:31
Není neobvyklé, že se modelář ocitá ve stavu podkladové nouze a někdy se dostane i k rozporuplným podkladům. A pak je každá rada drahá.
Uvedu příklad. Všechny Loly od Fly jsou bez venkovních zpětných zrcátek. Jenže na této fotce z www.imca-slotracing.com/Lola%20T70%20Mk3B.htm. je Lola číslo 1 Bonnierova týmu se zrcátky a fotka by měla být z Truxtonu - stejně jako model od Fly.
vitek sem připíchnul tento obrázek:

Lada64
člen

Příspěvků celkem: 76
Registrován od: 17.12.07
Vloženo dne 10-03-2008 18:57
Čistě teoreticky - u maketových modelů musí model odpovídat originálu v obvyklém provedení, nebo může být v provedení odpovídajícím fotografiíím.
Vím, že se tu píše o trochu jiných autech, ale např. při rallye dochází ke kuriozním provedením. Jako příklady z Rallye Bohemia:
- Leo Pavlík jedoucí na Audi Quattro za JZD Slušovice v barvách cigaret HB si po havárii půjčil od maďarského soupeře Ferjanze zadní kapotu v barvách CAMEL,
- nebo Václav Pech u svého modrožlutého Fordu Focus WRC pošramotil (myslím pravé) dveře tak, že mu je v servisu vyměnili za bílé.
A matně si vzpomínám, na Rallye Paříž Dakar před mnoha lety došlo u dvou továrních vozů Peugeot 205 turbo 16 ke vzájemné záměně zadní části karoserie.
Z formulových závodů: při posledním závodě A1GP byla taková spotřeba předních částí vozů, že i tady docházelo k zajímavým barevným kombinacím.
Další kuriozní varianty vozů vznikají při testování různých aerodynamických prvků - ty totiž nebývají vždy v konečném barevném provedení.
Vůbec nejnovější problém současné doby vzniká u pronajímaných aut. To auto je polepené tapetou tak, že nikdo neví, zda má lak bílý, modrý, žlutý, nebo vlastně jaký. A jeden týden může startovat s úplně jinou posádkou a ve zcela jiných barvách na mistrovství světa, než o týden později třeba na mistrovství republiky a když se nerozbije, tak další týden zas třeba ma mistráku v zahraničí.
Proto opravdu velmi záleží na přiložené fotodokumentaci.
O to lépe se pak staví model auta, které měl člověk možnost vidět na vlastní oči a nejlépe s možností fotit ze všech stran.
Proto jsou větší možnosti u závodících veteránů, o trochu menší pak u automobilů zpřístupněných v některém z muzeí. Nejhůře se nyní pořizuje dokumentace k historickému zbarvení z doby aktivního závodění. Dle mých zkušeností je moc malá šance sehnat fotky auta z jednoho závodu tak, aby byly záběry ze všech stran.

Proto přeji všem hlavně "dobrou volbu" při vybírání modelu a taky "Hodně úspěchů" při objevování podkladů.
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 11-03-2008 17:14
Páni,žasnul jsem, když jsem si prohlédl odkaz od Tondy Vojtíka- jednoho ze špičkových závodníků.
Někde vyštrachal tuto adresu http://www.beareyes.com.cn/2/lib/200402/06/20040206080_0.htm
sice se nejedná o dráhovku, ale určitě i mnohým z vás srdce zaplesá.
Já skláním klobouksmiley

JMS
www.blueking.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 11-03-2008 20:20
No tak to je ale úplně jiná liga!

vitek
člen

Vloženo dne 12-03-2008 11:13
S něčím podobným a modely in natura jsem zatím setkal jen u lodních modelářů - makety modelů lodí a lodních zařízení (pro soutěživce Naviga - kategorie C) a ve vrcholné podobě i u plastu.

Prohlédnutí takových stránek je taky způsob jak člověka od jakékoliv stavby odradit smiley
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 12-03-2008 11:27
Proč odradit, on se také takto šikovný určitě nenarodil. Bral bych to spíš jako výzvu, když se babrám s nějakým detailem.smiley

strana 1 z 4 1 2 3 4 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky