Autor |
RE: HRADECKÁ RALLYE LIGA |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 24-09-2008 10:50 |
|
|
Někdo to moná bude brát jako začátek anarchie, ale právě tohle je rozumná cesta, jak zbytečnou selekcí a nebazírováním na přesném dodrování pravidel to dětem neznechutit hned na začátku.
Přesně pravý opak jsme jednou zaili na PS v Podbabě, kdy byl zakázán malým dětem (které navíc dojely na závody tuím a z Bíliny) start v kategorii rallye s krabičkovým cesákem, přestoe jsme se vichni za ně přimlouvali - úplně zbytečné faux pas. Jde o zábavu, ne o ivot.
I kdy občas, kdy to člověku nejede a nejde...
Honza
Editoval sutor dne 24-09-2008 14:07 |
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 24-09-2008 11:00 |
|
|
Jakapak anarchie, jde o zabavu
Jsem rad ze jsem se vesel do prvni desitky, a ze technicky komisari pripustili do zavodu BMW 3.5 CSL, kam jsem namontoval sedacku a navigatora, aby byli dva. Jsem rad, ze si nikdo nevsiml, ze navigator (pilot z Procar BMW M1) ma na prilbe napsano SURER a helvetsky kriz .
Stejne ale posadka Redman-Surer, no nic moc nejeli, asi proto ze jsem jim to kazil za ovladacem . Musim zacit trenovat, a priste uz snad budu mit prave rallye auto. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 24-09-2008 11:37 |
|
|
Nemyslím, e je to anarchie. Zdravý rozum je větinou vdy spravedlnějí a věci více prospěje, ne zarputilé bazírování na pravidlech.
|
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 24-09-2008 15:42 |
|
|
Náááhodou - přísnost muí bejt !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 24-09-2008 16:14 |
|
|
Myslím, e pokud se dostaví dítě s modelem, který je proti pravidlům, tak je asi chyba někde jinde a ne u něj. Já svého času učil v krouku děti pravidlům a taky kontroloval jestli jejich model pokud jde na soutě jim odpovídá. Abych to pak neřeil na přejímce.
Ale pokud se nejedná o nějaké zásadní zvýhodnění, tak by měl zvítězit ten tzv. zdravý rozum. V HK jsem si vimnul, e si kluci půjčovali ovladače a jak to zaznělo jinde - komerčky nejsou zas taková láce. Take tady to přihmouření oka je nutné. Ale taky vím jak je těké odmínout model u přejímky - X krát jsem to musel udělat. Ale někdy to jinak nejde.
Ovem pokud se účelově doplní kára aby la nasadit, tak je to podle mého proti duchu tzv. komerček - čili autíček, které se snaí odpovídat svým předlohám. Co o tom soudí Mariane?
Za zmínku ale stojí jetě jeden aspekt. Uznáním auta proti pravidlům vzniká precedens, kterým můe následně kdokoliv argumentovat ve stylu kdy on, tak proč ne já. A jednou je nic - dvakrát zvyk.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-09-2008 17:52 |
|
|
Vítku nemá cenu se o tom pořád bavit, co člověk to názor. Tady právě musí zaúřadovat zdravý rozum a osobnost toho, kdo dělá přejímku, aby oddělil nepodstatné detaily od zadělání si na průvih atd.
V prvním případě by se měl kadý zamyslet a uvědomit si, e to děláme pro zábavu!
Já s tím, e občas něco vybočí nemám problém, kdo má čisté svědomí , nebo neměl monost se do pravidel vejít, tomu rád dopřeji záitek, který by díky pravidlům neměl, protoe by nemohl ject. Kdo vědomě jde přez čáru, toho lituji, nemůe ho to přeci těit a stejně a to přeeně, bude mít po slávě a jetě ostudu navrch.
|
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 24-09-2008 18:07 |
|
|
Jelikoč se jedná o otevřený klubový závod, je vhodné, aby se hlavně mladí kluci mohli zůčastnit. Proto se u od začátku mluvilo o jistých vyjímkách pro děti.
Zdá se mi toti zatím zbytečné, aby kluci, keří mají jetě problém udret auto na dráze, museli kupovat jeden model na dětský pohár a jiný na rallye ligu.
U dospělých soutěících byla dodrena podmímka, e v autě musí být kromě řidiče (s volantem) i navigátor (s novinama). Drobné slovíčkaření vyuil Marian (nikde nebylu napsáno, e aby to byl model rally, musí spolujezdce do modelu montovat výrobce) a spolujezdce do okruhového BMW domontoval sám (jetě těstí, e nesehnal dvousedadlovou formuli).
Naopak Lubor zklamal, nebo dal přednost třetí (a také nejrychlejí) Fábii WRC ve startovním poli před výrobou dvoumístného interieru do svého Porsche 911 - ites a startem s ním.
I tak si myslím, e lo hlavně o příjemně strávené odpoledne v atmosféře závodů.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 24-09-2008 18:31 |
|
|
No asi jakési hranice být musí a ty se bez jakési diskuse nestanoví a nemyslím, e absolutně platí, e co člověk to názor. Správně jsi Petře podotknul, e je to i otázka jistého svědomí. A e to děláme pro zábavu je bez diskuse.
Já jsem rád, e se dostanu mezi lidi s podobným zájmem a na dřevo. A to mi stačí - zatím
Ale pak uslyí vyprávění o tom, e se na přejímce objeví člověk, napravo i nalevo mu z káry (Nascar) přesahují gumy tak centimetr a diví se, e mu to nechtějí převzít. Jak jsem vyprávění koupil, tak prodávám. A kdy to takovému vykukovi převezme jednou, přijde i podruhé a moná ne sám.
A bezbřehá vstřícnost skončí u toho, e Ti na Porsche Cup přijde někdo s VW Broukem No přece byste neodmítli Porscheho dítě
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 24-09-2008 19:00 |
|
|
Ano, nějaká hranice sice musí být, ale v tomto případě vychází, Vítku, ze patné premisy hned od počátku. Pepino toti zapomněl napsat, e se jednalo o opravdu malé děti a auta, se kterými jely, byla krabičková a jetě k tomu vlastně víceméně cesák a navíc ta těká dětská verze od Scalextricu. Pepino se vech účastníků taky zeptal, jestli proti tomu nic nemají a vichni souhlasili. Marian metamorfozu původního okruhového cesáku na rallye sice pojal u trochu víc zgruntu, ale i v jeho případě lo o odsouhlasenou výjimku. Prostě klídek, pohoda a pro vechny místní nic k řeení.
Bavorák (i dík minimálnímu tuningu) stejně dostal na zadek od malých Fabií, utípaly ho jako vosy...
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-09-2008 19:03 |
|
|
No to je dobrá připomínka! Jetě e nikdo nevyrábí vojenského Kaďoura a traktory Porsche, třeba by se do Rally, pokud by v něm byli dva také daly nasadit
|
|
Autor |
notes
člen
Příspěvků celkem: 47
Bydlitě: Liberec
Registrován od: 02.09.08 |
Vloeno dne 24-09-2008 20:05 |
|
|
no uznaj ze takovej UAZ by se na draze taky vyjimal o druhovalecneem Jeepu ani nemluve
ostatne dnes jsem privezl dalsi set Carrery a auta jsou tam Golf a Opel Manta-ta zavody v soutezich jezdila,ma i spolujezce-jenze misto "not" ma prsa a minisukni,tak bych se bal ji mezi tolik vlcaku vzit
opět jsem za nováčka po 30 letech
Editoval notes dne 24-09-2008 21:29 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-09-2008 20:21 |
|
|
Nojo, to jo, ale ty Porsche nevyrábělo, zato ty traktory a vojenské vehikly jo!
A jak krásné!
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 24-09-2008 20:23 |
|
Autor |
Lada64
člen
Vloeno dne 24-09-2008 21:23 |
|
|
PetřeL, ty má krásnej traktor,
teď u nezbývá, abys ho postavil na dráhu. Doufám, e bude čarvenej, disky béové, vzadu ípáky,...................................., a nezapomeň doplnit řidiče,...................., a dodret maketovou světlost.
A hlavně nehledej fotky pluhu.
A kdy s ním vyjede?
Promiň, dost rýpání, ale horí ne traktor by asi byly i vozy Rallye Paří Dakar, tedy hlavně kamiony. A tam se najde i řidič i spolujezdec s "notama".
Pro upřesnění: Jedná se o vozy rallye, pocházející z cestovních vozů. U dětí je výjimka, tam se připoutí i cestovní vozy
Editoval Lada64 dne 24-09-2008 21:25 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-09-2008 21:28 |
|
|
Na traktor si netroufám, ale dost mi vrtá hlavou Cayenne, konverze z Easy Kitu Revell - VW Tuareg by nemusela být zase takové drama.....
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 24-09-2008 21:30 |
|
Autor |
Lada64
člen
Vloeno dne 24-09-2008 22:21 |
|
|
Na Rallye ligu by to určitě prolo. Dalí termíny jsou:
9. 10. 23. 10. 6. 11. 20. 11. 4. 12. 18. 12. (poslední závod a vyhodnocení)
Má co dělat, abys stihnul dalí závod.
Doufám, e se ukáe.
U se těím na Tvé pojetí vozu Rallye.
L. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 24-09-2008 23:47 |
|
|
No podle toho, jak se babrám s 917, bych to viděl spí na přítí vánoce
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 25-09-2008 10:44 |
|
|
Omlouvám se, ale trochu jsem smíchal hradeckou situaci s debatou v jiném vlákně a své poznámky pojal jako obecný přístup k jakýmsi mantinelům. To slovo pravidla zní dost přísně
Jinak je doufám jasné, e stejně vývoj v této oblasti posune tam, kam to bude vyhovovat dovozcům a prodejcům - jak v SC tak KP. To samozřejmě není patně. A myslím, e dramatické změny se nedají očekávat. Ostatně přizpůsobení jak jednomu tak druhému není ádný problém.
koda, e to mám do Hradce z ruky a závody jsou v týdnu a jetě k tomu čtvrtky. Jinak bych vůbec neváhal. Toyota u jede.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 25-09-2008 15:31 |
|
|
No já bych se osobně spí přikláněl k vývoji, který by respektoval spíe zájmy nae, tedy uivatelů.
|
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 25-09-2008 18:02 |
|
|
Vítku - má v tom asi trochu chaos....jedinej PS vyhlásil zástupce - dovozce / prodejce SRC techniky.
KP, PC HK, PC Pb i RL HK - jsou vypsány KLUBY, tedy si můou vymyslet s čím se bude jezdit naprosto nezávisle na dovozcíh.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 26-09-2008 08:23 |
|
|
Jako chaos to nevidím, spí jdu do hloubky - a na kořen (a to občas bolí).
Je jasné, e tady fungují dvě serie PS a KP a zbytek - nezlob se na mně jsou jejich "klony". Vekerá diskuse je takto vedena - nevymýlet nic absolutně nového, kdy u mají lidi auta do těchto serii.
PS to je Scalextric a KP Slot.it. Stačí?
Znovu podotýkám, e to není patně.
Ano souhlas, klub si můe vymyslet co chce, jene jak se říká - v jednoduchosti je síla a pravidla KP i PS jsou jednoduchá a srozumitelná.
Jen na okraj - podívejte se na regule závodů European Championship Slot.It na http://www.slot.it/INGLESE/Racing.html a sledujte vývoj v ČR.
|