Autor |
Celorepublikový pohár |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 16-05-2007 20:29 |
|
|
Chtěl jsem si to nechat a na setkání členů ale nevím zda se ho budu moci zúčastnit. Mám takový návrh na uspořádání série závodů na dřevěných drahách pro přítí rok. Je Vás tady několik, kteří jste přímo členy klubů nebo je znáte. Nelo by se domluvit z majiteli těchto dráh na určité termíny kdy mají volno. Myslel jsem aby byly zastoupeny vechny kraje, aby se mohl kadý kdo má zájem účastnit aspoň některého závodu, který má poblí. Dále by jsem chtěl aby bylo vypsáno několik kategorií, jak pro komerční auta, tak i pro stavěná 1:32 ale aby nebyl zvýhodňován určitý výrobce. Kategorie by musely být voleny velice pečlivě aby si například zajezdily i fáva apod. Systém bodování by se musel také zohlednit pro ty, kteří nemohou objet vechny závody např. by se počítalo jen určitý počet výsledků jednotlivého jezdce do celkového hodnocení.Chci tímto oslovit hlavně ty zkuené, které dráhovým modelářstvím ijí ji mnoho let a chtějí otevřít dveře i méně zkueným. Sdělte prosím svůj názor. Jsem připravený se ujmout spoluorganizace s někým zkuenějím. |
|
Autor |
RE: Celorepublikový pohár |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 16-05-2007 21:40 |
|
|
Kurňa, jsem tady napsal rekci dlohou tejden a je někde fuč
Znova to psát nebudu, jen poslední větu - troinku začínám litovat, e jsem neel do digitálu. Tam začínaj od začátku - nejsou ádný vazby na 30ti a víceletý zkuenosti s dráhovkama - a vypadá to, e se jim to závodění docela rozjídí. Jen jak dlouho jim to vydrí.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 16-05-2007 21:41 |
|
|
OPRAVA - nepsal jsem erekci, ale reakci !!!!
HWS
|
Autor |
PetrM
člen
Příspěvků celkem: 31
Bydlitě: Liberec
Registrován od: 13.04.07 |
Vloeno dne 17-05-2007 07:57 |
|
|
Nebylo by to vůbec patný, alespoň by se něco dělo na irí dráhové scéně. Já osobně rád poznávám nové dráhy, take by tohle bylo něco pro mne |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 17-05-2007 08:09 |
|
|
V Mostě mame dvě dráhy,věřím e na jedné z nich by jsme to celo-republikové klání zvládli.jde jenom o to se domluvit.hlavně kategorie a pravidla závodu. |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 17-05-2007 09:18 |
|
|
Speedy má svatou pravdu.
Představa, e se mezi sebou utkají supersporty vech značek ( Scalextric, Carrera, Fly, SCX, Ninco, Slot-it, atd...) je přímo děsivá vzlá pokud to bude jetě podpoření Tuningem podvozků. Nedovedu si představit člověka, který by byl schopen sestavit pravidla pro vechny tyto značky tak aby byli vůči sobě navzájem konkurence schopné. To je o neskutečném mnoství znalostí těchto výrobců a jejich tunigových dílů. Pak se jedná i o kombinace jednotlivých dilů které z rádoby hračky mohou udělat trhače pneumatik.
Představa je to fakticky monstrozní a ve světě asi jen tak nevídaná, ale jak docílit toho aby se startovní pole po dvou a třech závodech netalo jen doménou Slot-itu a modely Carrera či SCX a FARO úplně nevypadly ze hry?
Napadá mě řeení spojených ampionátu vech značek do jednoho závodu. Ale to je tak velkej podnik, e ho za početnějí účasti rozhodně není moné odjet za 1 víkend. Jedině na úkor některých kategorií a s tím, e se bude kadý závod vyhodnocovat pro kadou značku zvlá. To mi připadá jako nejreálnějí a nejférovějí řeení. Zajezdí si vichni se vemi a přitom by to byli 4-6 ampionátů jako Scalextric, Carrera, Fly, SCX, Ninco, Slot-it, atd... v jednom závodě.
Ale to je jen má představa. |
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 17-05-2007 09:48 |
|
|
Zdravím Vás vechny - jsem zásadně PRO - a můu nabídnout jetě jednu monost - stal se zázrak a ná klub má stálé prostory. Počítám za dva měsíce u bude ve hotovo a budeme mít stálou dráhu taky, ale ne dřevo ale FARO (4 dráha) a něco kolem 55 metrů. O stavbě bude samostatný článek. Tra nebude stále stejná - počítáme tak 4 x do roka ji přestavět. Určitě nezůstaneme jen u naich závodů v klubu a pojede se na ní ve co se vejde do měřítka 1:32 - u toho zůstaneme. Tuím, e i pohár Scalextric se můe jet na plastu - ale nikde není stálá dráha - tak doufám, e budeme první . Závěrem - čím víc závodů, pohárů, tratí v ČR - a tvrdím e je pro nae auta jedno, jestli je to dřevo nebo plast - tím líp pro nás vechny. Těím se na setkání do Liboovic a jetě více na to, a se sejdeme vichni u nás v České Třebové. Tak zatím ahoj vem a na viděnou v Liboovicích. Petr Krka SRC ČT. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 17-05-2007 13:13 |
|
|
Tome, tyto pravidla jsou sice dobře sepsaná, ale kde najde toho dotýčného odborníka, který bude posuzovat technickou přejímku modelu? Dojde přesně k tomu co jsem říkal. Ty zná někoho kdo zná zpaměti vechyny Tunigový díly vech výrobců? Jestli jo tak takového člověka bych velice rád poznal.
V bodě 4 pravidel poháru Scylextric se jasně píe, e modely mohou být upravovány jen tunigovími díly výrobce dotyčného modelu. Jak pozná, e ten a ten tam nenapchal něco jiného? Jiný motor úplně jiného výrobce. Pak na to někdo příjde a začně kolotoč: Ten ta má to a to a já to tam mohl mít taky, ale ono to není od výrobce a on kvůli tomu určitě vyhrál atd atd.... prostě známá písnička. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 17-05-2007 14:40 |
|
|
Tak to pak jo, Stěovat si pak můe kdo chce kam chce, ale nikam se nedovola. Také řeení.
Jen si myslím, e s takovým přístupem by se takové mistrovství během pár závodů změnilo v mistrovství jedné maximálně dvou nejlepích značek a to je ten důvod proč jsem tu začal o tom ampionátu jednotlivých značek v jednom závodě.
Radi uvedu příklad:
Koupim a upravim si Ferrari 360 Modenu od Faro, dám do něj motorek Faro Super a jedu na závod. Jak myslí e proti Slot-itům a naláplím Scalextricum dopadnu? Po prvním, druhém maximálně třetím závodu půjdu do jiné lepí techniky protoe s tou co jsem měl nemám nejmení anci na lepí umístění. Nebo to vidí snad jinak? A věř, e takhle by velmi brzy reagovali vichni s Carrerama, SCXama atd... |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 17-05-2007 16:49 |
|
|
Mitchi, kdy se podívá na pravidla Poháru Scalextric, tak nikde není jednoznačně řečeno, e tuningové díly pouité třeba na základ od FLY nemohou být od Slot.it, dodrí-li neupravování úchytů os, vodítka apod. Dokonce i motor, bude-li mít stejný tvar a velikost dané výrobcem, by nemusel být nutně od primárního výrobce.
Take to ve u jde i teď (i kdy pod patronací jednoho dovozce) a zatím toho nikdo zase tak moc nezneuíval, protoe se závodů účastnili vesměs lidé, kterým lo v první řadě o zábavu a a v druhé o vítězství. A se bude opravdu závodit natvrdo s účastí "závodníků", pak samozřejmě ubude i férovosti (zkus poznat upravený a neupravený uzavřený motor) - ale komerční auta mají svůj určitý jízdní limit a pak u rozhodují prsty a chladná hlava...
Honza |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 17-05-2007 19:45 |
|
|
No trochu jsem to ji promýlel ne jsem toto vlákno zakládal. Myslím, e má pravdu Tom a vynecháme tedy stavěná auta. Uděláme kategorie částečně podle vzoru Poh.Scal. a Krunohoráku a také Česká Třebová či Větrník záleí na dohodě a musí se to dát odjet v jednou dni. Kdo by chtěl přijet ji den předem můe trénovat a "skamarádit se". Do komerčních aut by se mohli dát tuningové věci i od jiných výrobců v rámci povolených úprav na podvozku. Právě to by bylo zajímavé srovnávat v čem je která firma dobrá či horí. Kdy jsem například jel závod v Litni v rally kategorii na technické dráze z Nincem tak jsem byl druhý ale na rychlé dráze v amberku to bylo horí. A teď to nejdůleitějí. Já si myslím, e největí podíl na výkonu auta, kdy někdo vyhraje o parník před druhým má motor. Jak tady naznačil kolega Sutor tak pak záleí pouze na čestnosti závodníka jaký do auta nacpe. Co takhle při přejímce měřit otáčky motoru na určité dané napětí a maximální otáčky pro danou kategorii bychom předem určili. Trochu jsem se poptal a zkusím něco na ten způsob vyrobit.Myslím vyrobit měřák na otáčky.Také musím poděkovat vem, kteří ji nabídly své dráhy k dispozici a myslí to s těmito závody váně.
Editoval Jirka dne 17-05-2007 20:16 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 17-05-2007 20:46 |
|
|
Čoveče to je trochu fantas ne? Jak chce někoho donutit, aby si rozebral předem upravený a připravený autíčko, nechal tě otestovat motor a pak ho hlídat aby si ho tam zase zandal zpět, navíc kus od kusu můe jet úplně jinak a snímání otáček přes nápravu je také blbost pač tam bude mít kadý jiné převody. To u rovnou rozdávej jeden druh motorů a prodávej je přímo na závoditi. Tam ho bude asi těko někdo upravovat. |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 17-05-2007 20:54 |
|
|
No nemusí se hned rozčilovat. Jestli jsi byl někdy na závodech, tak po přejímce se auto u majiteli do rukou nevrátí. Dá se pak rovnou na start. A to měření by bylo digitální a ádný auto bych nerozebíral. Převody by si samozřejmě mohl dát kadý jaký chce v rámci vyráběnýho tuningu. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 17-05-2007 21:14 |
|
|
Heh - e by se nám tu z Jiřika rodil novej Mex Mousli nebo děda Eklstounů ???
HWS
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 17-05-2007 21:18 |
|
|
Nebudu si u plácat játra. A vyrobím, tak ukáu. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 17-05-2007 21:20 |
|
|
Náhodou super !!! Drím palce
HWS
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 17-05-2007 23:06 |
|
|
Milý Jirko, otáčky jednotlivých motorů jsou udávány naprázdno, tedy bez následujícího převodu a nápravy s koly, které velmi ovlivní skutečné otáčky, bude zde hrát roli odpor převodu, převodový poměr, hmotnost a průměr kol, jakpak chce něco objektivně naměřit?????
Navic mezi motorky se najdou takové, které točí kdoví proč více nebo méně otáček.... a toto se taky mění v průběhu jejich uívání, myslím, e sis uříznul dost odváně velký krajíc.
Kdy koupím 20 motorků Faro Super a najdu mezi nimi např. takový, co točí 25000 otáček, je to moje vina a patný úmysl??? Vdy já si ze zcela legálního vyberu jen to nejlepí....a to přece mohu, ne???? Bude si pak někdo myslet, e jsem motor upravil (vyměnil vnitřek - magnety, rotor - nebo co)???
Je tu jetě pár nejasností - kdo mi stanoví, jaké si mohu nastavit napětí?
Je vůbec vude k mání 14 V, které Faro Super potřebuje (Carrera skoro 15V!)???
A mohu chtít více - tento motorek jede skvěle třeba i na 18 V???
A co kdy třeba do Favoritu (nebo Ferrari Challenge) dám Falcon - je to tunningový díl nebo ne???
A vůbec, proč bych měl utrácet 1500,- za komerční autíčko a dalích 2000,- za tunningové díly, ve pracně shánět, kdy si za 1000,- Kč sám umím poskládat autíčko (maketu), které je moje a rychlejí (nejde o lexanový speciál s Parmou...)???
Lze asi od Jarka povaovat za tunningový díl???
Neberte toto jako nějaké rýpání (Mitchi), jen mě to opravdu zajímá.
Editoval Honza dne 17-05-2007 23:14 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 17-05-2007 23:57 |
|
|
Tome - Svatá to slova !!!! A nakonec bych chtěl k tomu říci. Můete pravidly oetřit co chcete a jak chcete a vdy se najde někdo, kdo najde skulinu a třeba ji vyuije. Sami jste u ty skulinky hledali. Nicméně by vem mělo stačit, jestlie to někdo udělá, tak je jen obyčejný chudák a ten zaslouí politování
Honzo - A vůbec, proč bych měl utrácet 1500,- za komerční autíčko a dalích 2000,- za tunningové díly, ve pracně shánět, kdy si za 1000,- Kč sám umím poskládat autíčko (maketu), které je moje a rychlejí (nejde o lexanový speciál s Parmou...)???
protoe já to třebas neumím a jetě i jinak - protoe je dost těch, kteří chtěj jezdit s kupovanejma, take jestli chce závodit s nima, tak bude muset dodret jejich pravidla.
HWS
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 18-05-2007 07:14 |
|
|
Jasně Honzo. To jsou závody PRODUKČNÍCH modelů a ne MADE IN HOME, ikdy ti lítaj dvakrát rychleji.
A teď zpět k tomu proč jsem tuto horlivou diskuzi o těch tuning dílech rozjel. lo mi skutečně jen o to jak docílíte, e to bude opravdu regulerní ampionát vech značek a ne jen jedné nebo dvou nejlepích. To mi vrtá hlavou pač tak to podle mě dopadne.
Dobře moná jsem pravidla patně pochopil, myslel jsem si toti, e modely mohou být motorově poháněny jen díly z produkce dotyčného výrobce a nikoliv vech výrobrců.
To mění situaci a skutečně krapet smazává rozdíly, ale stejně. Podvozek je podvozek.
Jestli se to skutečně uskuteční tak se vela těím na první závod a jsem opravdu moc zvědav jak dojedou Ferrari a TTčka od FARA. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 18-05-2007 13:26 |
|
|
Ale já je právě nehledám. Jen mě zajmala konkurence schopnost, nic víc. |