Autor |
Setkání příznivců autodráhy !!! |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 01-01-2007 10:08 |
|
|
Neberte to prosím závazně, ale jsem ochoten zorganizovat víkendové setkání. Vdy vymyslet nějaké místo, kam by se mohli dostat vichni, ale na druhou stranu si ho větinou vybírá organizátor. Ačkoliv to taky nemám hned za plotem, zvolil bych nějakou chatu v Orlickcýh horách. Větinou mají dostatečnou kapacitu a i různé společenské místnosti, kde by mohla být dráha. Chaty jsou toti větinou celoročně přistupné turistům a celou chatu nám nikdo nepronajme.
- Pátek večer příjezd, ubytování, volná zábava.
- Sobota ráno příjezd dalích, stavba trati, zkuební jízdy. Odpoledne mpná krátký výlap do přírody. Odpolední závody (závody by musel zorganizovat někdo z vás), večer vyhláení, volná zábava.
- Neděle ráno balení veho a odjezd.
Nyní se vás tu zaregistrováno 42. Pro 15 lidé by to nemělo cenu dělat. Pro 30 - 40 ji ano.
Termín bych viděl na květen 2007 (spíe druhá polovina).
Rád bych se pokusil oslovit i FARO a dovozce ostatních značek na zapůjčení některých modelů čí pozvání jejich zástupců s nabídkou sortimentu.
Co vy na to?
Prosím o vyjádření k programu a případné předběné přihláky. Na jejich základě bych začla zjiovat podrobnosti o přesném mítě.
Do konce ledna 2007 bych nechal předběný deadline a poté ji dal přesný termín a začal jednat. Ale uvědomte si, e je to spousta zařizování a nerad bych poté byl na chatě sám !!! Asi bych moná byl nucen (v případě zamluvení celé chaty) vybírat vratnou zálohu.
Zároveň by akce mohla být 1. setkáním Klubu české autodráhy a mohli bychom ji kadoročně opakovat na různých místech ČR.
Co se týče cen za ubytocání, na chatách v Orl. horách jsou větinou od 170 do 250,- Kč za osobu a noc. Ale zjiovat přesně budu a dle vaí odezvy.
Pepino
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 01-01-2007 20:26 |
|
Autor |
RE: Setkání příznivců autodráhy !!! |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 01-01-2007 12:06 |
|
|
To je skvělý nápad. Jen to moc nepřeháněj s demokracií. Spí stanovuj. To říkám ze zkuenosti. Nejde se zavděčit vem a buď se podřídíme, nebo máme smůlu.
Čili termín a časy, závazná přihláka, platba zálohy etc
Mně osobně by zajímalo několik věcí.
- na kolik přijde strava a pobyt
- kdo dodá díly autodráhy + dalí přísluenství
A čeká nás práce s tvorbou okruhu a stanovením aspoň rámcových soutěních kategoriíí.
Ta účast firem je skvělý nápad. U jenom zjitění jak se kdo k tomu postaví. Českým zastoupením bych tam doplnil, e kopie půjde na "ústředí". |
|
Autor |
Ku_e
člen
Příspěvků celkem: 241
Bydlitě: Havířov
Registrován od: 15.12.06 |
Vloeno dne 01-01-2007 19:14 |
|
|
Kdy napíete ceny a pevné datum přidal bych se a myslím e nás nebude málo...
A autodráhy(panely) by se mohly poskládat dohromady od vech aby byla dráha pořádně velká.Stačilo by kdyby si kadý označil své díly dráhy a jak se to bude skládat z5 tak by si vzal kadý své, a aby se nikomu nic neztratilo tak jak nekdo dorazí napíe se-kolik a jaké ma díly na autodráhu. Take chci vědět cenu a datum...podleceny pak se mnou můete počítat |
|
Autor |
Pecan
člen
Příspěvků celkem: 185
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.10.06 |
Vloeno dne 01-01-2007 20:21 |
|
|
Předevím by mě zajímala cena a to, jak se tam kdo z vás chce dostat, protoe nejblí jede bus do detnýho v OH. Pak snad nějakej místní. Rozhodně by se mi teda nechtělo tahat díly, auta a dalí "zbytečnosti" přes 5km pěky. Nápad je to ale dobrej
Editoval Pecan dne 01-01-2007 21:03 |
|
Autor |
Ku_e
člen
Vloeno dne 01-01-2007 21:40 |
|
|
z detný na tu chatu by se to dalo vyřeit-třeba by někdo dojel autem a z chaty by pak pro nektere v destne dojel ne??? |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 02-01-2007 09:51 |
|
|
Já kdybych jel, tak jedině svým vozítkem. Z New Bor City to je tak 200Km a to by muselo stát za to. Kdybych jel tak bych dráhu klidně vzal, myslím, e by 20m čtyřdráhy nebylo k zahození. Jako malý kluci jsme na zahradních závodech své dráhy označovali různobarevmými samolepkami zespodu, ale nesměl by se najít vykuk, který by je v neztřeenou chvíli přelepoval ve svůj prospěch. Upozorňuju ale, e spojky nepouívám! Na některých dílech to u ani nejde z důvodu chybějících rohů.
Jetě dotaz, jak to hodláte řeit s drahými polovičkami? Pozvete je na poznávací zájezd do přírody s překvapením? |
|
Autor |
Ku_e
člen
Vloeno dne 02-01-2007 11:03 |
|
|
to já myslel e to bude jen pro chlapy a myslím e mezi námi by se nenael nikdo kdo by chtěl přelepovad cizí díly na své(ale nevim hodně lidí tady neznám )A stejně myslím e by se tvz(polovičky moc nebavily, protoe malo která ena má zájem o auta(autodráhu a je to koda, Dovedete si představit nejako enskou ktera by zbírala auta a pak s něma závodila???
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 02-01-2007 11:13 |
|
|
Drahá polovička zůstane doma! Basta. Celá akce mně láká a chci si ji uít a ne se "půlit". To samé platí i o dětech. Ve vzduchu zůstává otázka účasti náctiletých (do 18 let)..
20 m čtyřdráhy je super. Osobně bych dal přednost tomu, aby bylo dopředu jasné jaký bude okruh a odkud budou díly a nelepilo se to a na místě. Předejdeme tak zbytečným dohadům. Pokud bude známa velikost prostoru tak by mohl někdo vytvořit návrh dráhy a otom vést virtuální debatu. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 02-01-2007 11:18 |
|
|
Dovoz od zastávky busu na chatu by nebyl problem. Masarykova chata to ale asi nakonec nebude, kadopádně to bude v té oblasti.
Co se týče drahých poloviček, je to na zvaení kadého z vás.
Co se týče pokojů, jsou větinou 2 - 5 lůkové, take by někteří museli sdílet pokoje pospolu, pokud to nevadí.
Jak jsem psal na úvod, vichni jste z různých koutů ČR a proto se akce bude konat jen v případě zájmu alespoň 30 osůbek. Samozřejmě bych rád, kdyby se tolik lidiček selo a mohli bychom tak udělat váně jakýsi oficiální klub. Mám v hlavě různé nápady, které vak můou fungovat jen za předpokladu oficiálního klubu.
Ale je to na vás. Osobně mám takovou úchylku, e musím alespoň 1x ročně něco organizovat a jeliko mě vloni skončila pravidelná akce, na letoek nic nemám, proto jsem setkání navrhl.
Klub můe fungovat i bez setkání, ale myslím, e by bylo bezva se alespoň jednou za rok vidět.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Ku_e
člen
Vloeno dne 02-01-2007 11:31 |
|
|
Tak to mně docela natvalo s těmi dětmi!!!je mi 15 a je nás tu docela dost(mladích) ale přece jen myslím e spí ti mladí chcou nejaké závody
Editoval Ku_e dne 02-01-2007 11:49 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 02-01-2007 13:31 |
|
|
Nevím proč Ku_e, ale nějak jsem tuíl e se na to ozve. Je určitě nesmysl aby vozili dráhu vici, stačí to jen od těch, kteří pojedou autem a vlastní větí počet dílů. Myslím Ku_e, e bude stačit, kdy přifrčí s krosnou plnou modelů a ovladačem.
Kdy tak o tom přemýlím tak se na čtyřdráze za jeden den 30 lidí nevyblbne. Pokud by jsme měli opravdu velkou plochu na stavbu tak by nebylo patné moná postavit sice mení okruh, ale s 8 pruhy. Tedy aspoň částečně s osmi pruhy. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 02-01-2007 14:51 |
|
|
Sdílet s někým pokoj mi nevadí.
Při dostatku prostoru by stálo za úvahu mít dvě stejné dráhy se čtyřmi pruhy. Ale to a podle toho jaký bude model soutěení.
Napadají Vás soutění kategorie. Ale a nezabřednem to technických detailů.
Např. Stará auta, favority (včetně tunění), vlastní stavba, ....
To Pepino Drím palce při vekerém konání. Po X letech pořádání mám taky pauzu. Pokud bude chtít poradu při přípravě ustanovování klubu, klidně se obra. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 02-01-2007 19:57 |
|
|
Moná by mohlo do toho závodu motivovat toto video. Náhodou jsem na něj narazil při nočním brouzdání netem. Jde o čtyřiadvacetihodinovku asi na Ninco dráze řekl bych a je to fakt ostrý. Koukněte na to, jde to celkem obstojně plynule ale asi jak komu. http://www.youtube.com/watch?v=2EUxS7Uty3Y&eurl= |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 02-01-2007 20:36 |
|
|
JJ, super video.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
roman
člen
Příspěvků celkem: 70
Registrován od: 02.11.06 |
Vloeno dne 02-01-2007 21:00 |
|
|
zdravím...,nápad je to dobrý a el bych do toho, ale ten termín bych asi posunul na 5-8.července -jsou to svátky kdy by se mohli zůčastnit jak pracující tak i koláci(ku_e )a samozdřejmě i ostatní....Jinak po technické stránce autíček určitě nějaké pravidla a kategorie by se daly převzít od České Třebové. r. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 02-01-2007 21:23 |
|
|
Ty maj ale s pravidli teď drobné trable jak jsem se u nich dočetl, take bych posečkal. Pak jde o to zda budou soutěit i vozy různých značek mezi sebou. Tam se pravidla snad ani stanovit nedají. Tam by to bylo kadý pes jiná ves a jak v tom chce udělat nějaký řád. Já bych to do prázdnin nezařazovl pač to u dost lidí plánuje nebo odjídí na dovču atd...
Vítek mě snad pochopil, kdy jsem mluvil o částečné osmi dráze. Něco jsem v rychlosti skycnul, aby to bylo vem jasný jak jsem to myslel. Samozřejmě radi bych zůstal u delí čtařdráhy ale na tomhle by mohla jezdit najednou skoro třetina účastníků. A dle mě je to regulerní pač jsou obě dráhy stejné jen jiným směrem. Ale jestli se budou prohazovat po určiité době dráhy tak je to stejně jedno.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Mitch dne 02-01-2007 22:45 |
|
Autor |
RE: RE: Setkání příznivců autodráhy !!! |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 03-01-2007 03:22 |
|
|
Zdravim vechny a mám dotaz na Pepina:
Docela se mi líbí mylenka setkat se, vyměnit zkuenosti a změřit síly, ale jak si představuje, e zajistí, aby kadý mohl bez protestů ze strany soupeřů závodit? Jak zajistí pro kadého kompatibilitu ovladačů (různé odpory a typy), zdrojů (různá napětí a odběry proudu)..., jak chce oetřit různorodost autíček a pouitých motorů? Favorit mě moc nezajímá, protoe je to kadibudka na kolech - spíe na kolečkách...(nebo snad kolečičkách?), která vyniká hlavně hlukem a těkým chodem převodů a jinak stojí za psí těk.... Jedině snad vyhlásit volnějí kategorii autíček vybavených motory Faro Super 20000, ale zde nedokáe zabránit tomu, aby si někdo do plátě motoru Faro nedal něco jiného - např rotor, magnety a kartáčky z Dallary...???
Jak bychom měli oetřit tyto věci? Vdy samotný motor Super 20000 vykazuje takové výkyvy v kvalitě, e ani nepozná, pokud do něj někdo dá něco jiného. Mám jich asi 10 a kadý má zcela jiné vlastnosti, jeden jede dokonce lépe ne motor z Dallary, jiný zas velmi mdle a navíc blbě brzdí (toto mi dělají poslední 3 kusy, které jsem koupil mezi svátky...).
Nějak by to chtělo udělat, aby spolu závodili autíčka schopná vzájemně si konkurovat, jinak nás např Jarek, pokud přijede vechny převálcuje s autíčky s lexanovou karosérii váícími 50 g s motory Falcon, které točí 30000 otáček a na 14 V je téměř při jízdě nevidí....
Jak chce ujednotit, např. typ, velikost a výku umístění magnetu nad dráhou, která ze veho nejvíce ovlivňuje rychlost jakou lze jezdit v zatáčkách???
Jedině vypsat kategorie jednotlivých autíček - Dallara, Favorit, Ferrari 360, Audi TT, Trabant...., ale ani to nepomůe, protoe vechny skýtají nepřebernou monost (i neviditelných) úprav...třeba vybrat z 10 ks motorů ten nejvýkonnějí, z 20 ks magnetů ten nejsilnějí, výměna osek a koleček za takové, které na rozdíl od sériových neházejí.....
A já např. nemám zájem jezdit se sériovými autíčky a autíčka, která jsem sám postavil a jsou mnohem rychlejí, nechat doma...
Co s tím ????
H
Editoval Honza dne 03-01-2007 03:29 |
|
Autor |
mcfik
člen
Příspěvků celkem: 69
Bydlitě: Plzeň
Registrován od: 09.10.06 |
Vloeno dne 03-01-2007 06:29 |
|
|
Jet závod jako volný ! A kategorie bych udělal dle výrobců. Rewell s Rewellem,Faro s Farem atd.Úpravy volné s vyjímkou motoru od výrobce.Oddělí se během závodu upravené od série a ti si to spolu rozdají.Myslím,e i ti se zcela sériovými auty si mezi sebou zazávodí a o to jde,ne ? Na první rok ádné ceny a medaile.Kdy o nic nepůjde,nebudou snad hádky.A do budoucna ? Pravidla podle toho co přijede a bude převaovat,inspirovat se Třebovou.A udělal bych kategorii volnou,jen měřítkem omezenou,kde bys mohl mít libovolné úpravy i motor.Kdo by jinde neproel předpisy,tak by jel v této třídě.Kam jinam zařadit mé Ferrari z r.1969 s tehdejím motorem Mabuchi ? Dodnes je to nejrychlejí auto co mám,ale bez 3 magnetů ho na Faro dráze neudrí !!! A ty magnety jsou dávané samozřejmě dodatečně.Já mám ve přestavované a upravované,a takových bude určitě víc.
fik |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 03-01-2007 08:30 |
|
|
Honzo,
ja jsem nepsal ani tak o závodění jako o setkání. Mít vak monost zajezdit si povauji za samozřejmou.
Pokud by se přímo ZÁVODILO, muselo by se to samozřejmě oetřit. Osobně vdy vypisujeme kategorie dle uřčitých značek a období. Tzn. e já bych to např. viděl:
ITES/GONIO uzké podvozky origo - bez magnetu
ITES/GONIO iroké podvozky (formulky) origo - bez magnetu
Favorit origo
Scalextric origo
Ninco, Carrera atd.
Poté volná kategorie pro upravené modely s originální karoserií (ádná lehká odlitá)
Kategorie bych zaměřil právě více na originální vozy, protoe jak jsem psal ji v začítku těchto stránek, nechci se příli zaměřovat na klasické SRC auta a závody, kde si více méně vichni staví autíčka od prvního do posledního roubku sami.
Ve je ale k diskuzi. Vy tu vak diskutujete spíe nad závoděním, ale podle ohlasu to zatím na akci nevypadá. Je tu příspěvek od pár stálých členů a to je ve. A jak jsem psal, pro 5-10 lidí by to podle mě nemělo cenu, kdy se mají táhnout přes půl ČR. Myslím, e by pak po půl dni nebylo co dělat.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 03-01-2007 08:34 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 03-01-2007 09:12 |
|
|
Pepino má pravdu, nikoho jiného to zatím nenatchlo. Pořád tu dikutují jen ti samí lidé. Osmi lidí je fakt málo.
Jinka bych souhlasil s mcfikovim řazením dle výrobců. Ve výsledné tabulce pak časy ukáí kdo byl či nebyl první, kdo vyhrál ve Faru, kdo v Itesu/Goniu, kdo u Scalextricu nebo v Nincu a kdo byl nej mezi Favority nebo Ferrari atd... Jen bych před závodem rozhodil modely do skupin podle rozsahu úprav. Aby to bylo na dráze alespoň kapku vyrovnané. |
|