Autor |
RE: Celorepublikový pohár |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 18-05-2007 16:36 |
|
|
1. Myslím, e aspoň prozatím, mají větí perspektivu a budou přínosnějí "regionální" poháry. Kdy se na několika málo blízských drahách mohou setkat jezdci víckrát do roka a odpadnou podstatné náklady spojené s cestováním.
2. Souhlasím s tím, e stávající pravidla - Krunohorský pohár apod. jsou dostačující. Čím budou pravidla komplikovanějí, tím víc budou potřebovat výklady a výklady výkladů
3. Určitě to musí být jen pro kupovaná auta určená na plastovou dráhu a pokud u o něčem budeme debatovat, tak např. o kategoriích.
4. Pokud chceme propagovat autodráhu, tak to musí být v kadém případě otevřené závody - ve smyslu můe jezdit, kdo přijde.
5. Osobně se do něčeho takového- pořádání - nepustím dřív ne se zúčastním mnoha závodů na různých místech a načerpám dobré i patné zkuenosti. Ale pokud se někdo v Olomouci a okolí najde, kdo ty zkuenosti má, tak s ním jdu do toho - Hanácké pohár. |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 18-05-2007 19:51 |
|
|
Někdo tady někde kdysi psal, e na západ od nás je běný aby se závodů komerčních autíček na dřevěný dráze účastnilo i sto lidí a e je to tam docela v oblibě. Představte si, e bych si řekl: teď o sobotě mám volno podívám se do kalendáře vezmu se synem autíčka a pojedeme třeba do Plzně kde jsou teď nějaké závody. Je přeci jedno jestli to budou celorepublikový nebo krajový, a to pořádá Scalextric nebo Ninco. Myslel jsem aby se to trochu rozhýbalo, protoe kdy to neudělají takový blázni jako jsme my, tak teda nevím kdo. Členem na těchto stránkách nejsem dlouho protoe jsem neměl monost se zapojit ale sledoval jsem je snad od samotného zaloení a byl jsem astný, e se najdou stejný cvoci jako já. Nechápu ale proč někdo něco začne bortit ani to sám nezkusil
a dokáe jenom kritizovat. Pokud dostanu v práci volno na termín společného setkání, pojedu si raději zajezdit na ten Krunohorák protoe to bude pravděpodobně pro mě přínosnějí ne se s někým hádat. S lidma, který chtějí něco dělat se domluvím raději přímo. |
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 18-05-2007 21:20 |
|
|
Jirko, doufám jen, e těm mým pochybnostem o tom, e na nerozebraném modelu dokáe objektivně změřit otáčky motorku nepřikládá ten význam, e se s Tebou chci hádat, nebo něco bortit ? Jestli ano, tak je mi to líto a promiň, e jsem vyjádřil svůj názor a pochybnost o tom, e by to mělo nějaký smysl..... |
|
Autor |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 18-05-2007 21:46 |
|
|
Já si myslím, e diskuze ohledně motorů je asi zbytečná. V loňském roce jsem do komerčních autíček na závodech dával motory s 30000ot/min. Dnes u dávám jenom s 25000ot/min. Na závodech v amberku jsem jel pouze na 10V. Kdy někdo dá do komerčního autíčka např. motor s 35000ot/min., asi to moc velký přínos nebude a začnou problémy s přenosem síly a otáček motoru. Ve Fabii mám motor s 25000ot/min. a nemohu ji naučit jezdit a nebo to nezvládám. Potom dostanu nandáno se sériovým Subaru a to jetě bez silikonů. |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 18-05-2007 21:57 |
|
|
Chtěl jsem to dát jenom jako návrh kdy tady slyím jenom o samých podvodnících co vechno obchází. Jinak v elektronice nejsem začátečník. Asi před patnácti lety jsem si od firmy Compo, Praha 2, Karlovo náměstí 6 koupil stavebnici panelového čítače, ze kterého jsem pak postavil počítadla na čtyřdráhu. Dokupoval jsem k tomu dalí stavebnicové moduly a umělo mi to počítat i časy a rychlosti autíček v měřeném úseku. Dneska je to vechno překonané a jednodueji proveditelné přes PC. K tomu čítači jsem si také za 145,-Kč dokoupil stavebnici "otáčkoměr FSCT3" a ten uměl měřit otáčky fotoelektrickým přenosem. V té době mě to ale nenapadlo pouít na autíčka, ale pouíval jsem to v autě k seřizování předstihu. Pak jsem to nechal jednomu kamarádovi, který se zabýval leteckou modelařinou a ladil si podle toho motor nebo co. V práci se zabývám tedy spíe silnoproudem ale měl jsem v ruce u přístroj, který snímal otáčky jen přiloením k motoru. Měla to u nás jedna firma na diagnostiku a asi to bylo drahé. Hodlám si zjistit zda se to nedá "levně" vyrobit u jenom protoe mě to zajímá .Na minulých závodech jsem se s někým bavil, jak změřit, který motor je lepí ne druhý tedy kdy má monost výběru více motorů.Zkuený modeláři tvrdily, e je lepí ten, který bere více proudu. Já jsem si to doma hned ověřoval a řekl bych , e to stoprocentní není. Proto mě napadlo přitom jetě měřit otáčky a vzpoměl jsem si na ten měřák co jsem kdysi měl. A z toho důvodu jsem to navrhnul jako případnou kontrolu. No ale kdy kadý říká, e je to blbost tak třeba jo, já to stejně zkusím a na to bude více času. Mě spí tve, e polovina příspěvků předem zavrhuje pořádání závodů. Čau. |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 18-05-2007 22:38 |
|
|
Jirko, já jsem pochopil, e to umí změřit, jen jsem vyjádřil pochybnost, zda by se to při přejímce dalo objektivně pouít k diagnostice, zda někdo vyměnil motor za lepí...
Při výběru motorku pozná i sluchem, který točí více a který méně, dost napoví i přítomnost nebo nepřítomnost vibrací. Neměly by být a nebo jen minimální...
Proti jakýmkoliv závodům nic nemám a jen mě mrzí, e je to pro mně daleko. A jen si ujasňuji mantinely...
Ostatně k tomu napětí se dosud nikdo nevyjádřil - kdesi jsem tu četl, e se závodilo na dráze (nebo existuje klubová dráha), co má jen 12V? To by bylo pro Faro a třeba i Carreru málo, nebo ne? (nebyl jsem tam)
Milane, e někdy je méně více jsem pochopil u u popisu Tvé vítězné formule. |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 18-05-2007 22:41 |
|
|
Jirko, nenech se otrávit drobných rejpalů je ve vech diskuzních fórech převaha, ale větina z nich o vem pouze mluví, sami se nakonec nezúčastní ničeho. Být tebou, asi bych se moc nevěnoval tvorbě dalích nových pravidel a převzal raději to, co u funguje. Ono se to nakonec ve nějak vyvrbí a lidé si u vyberou, s čím budou závodit. Hlavní problém je dosáhnout masovějí účasti podobných nadenců (s dětmi), jedině tak mají nové závody nějakou perspektivu. Ale na tohle ádný univerzální recept asi neexistuje...
Honza |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 18-05-2007 22:47 |
|
|
To Honza, pouze 12V měla Liteň a jak u psal nahoře Tom tak pilot Urban s vozem Ferrari od Fara bez úprav dojel v první polovině startovního pole. Take to jde. |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 18-05-2007 23:56 |
|
|
Kdy jsem tam měl motor 30000ot/min., tak jsem měl v autíčku i větí závaí. Auto sice sedělo na dráze jak přiité, ale sebemení chyba jízdy nela opravit, protoe silikony si neuklouzly. Nyní v zadní části podvozku dávám závaí trochu mení.
Editoval Milan dne 18-05-2007 23:58 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 19-05-2007 02:28 |
|
|
Uchylování se k osobním výpadům vůči účastníkům diskuse podle mně nesvětčí o schopnosti diskutovat (spí jen kecat).
Editoval Honza dne 19-05-2007 02:33 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 21-05-2007 00:31 |
|
|
A jetě by mě zajímalo, proč vichni tak bojujete proti autíčku 1/32 s komerčním Faro motorkem (nebo Falconem), co jsem si (já, který o tom skoro nic nevím) postavil sám za pár kaček, to máte strach (????), e by mohlo být lepí ne vechny ty Scalectricy, Flaye, SlotIty a já nevím co jetě.....????
Moná, e se ptám jako tlučhuba a rejpal, nebo jako hloupý Honza, ale pokud někdo zareaguje, prosím o rozumnou odpověď (né typu, e podobných rejpalů je na kadém fóru větina...) |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 21-05-2007 08:24 |
|
|
Je to právě o tom, e model Made In HOME by mohl být lepí. A pak podle čeho chce stavět hranice. Tohle jsou závody Komerčně vyráběných autíček nikoliv domácích autíček. S těmi můe jít u rovnou mezi dráhaře, tam jsou pro jejich stavbu ji nějaké pravidla. Tady je to o přávě kupovaných továrních věcech a ádné dalí hranice nejsou třeba. Prostě nikdo nemůe mít v něčem navrch oproti ostatním kdy je vechno kupovaný jen v kombinaci dílů.
Vem si e bys jednou přiel se svým kuprákem a to by ale na lepí umýstění nestačilo. Byl bys třeba v mezi prvními desíti, ale.. Pak bys přiel s podvozkem od MTR32 co u by byla pro ostatní velmi těká konkurence a potobě by se nael blázen, který by si řekl hele tomu to jede udělám to taky a nasadil by do závodu dráhovej ocelovej profi podvozek s kastličkou s komerčního autíčka. Kam myslí e by to vedlo?
To nemá smysl řeit. To je na úplně jiný ampionát podobný tomu co maj v Liberci. Ti maj stanovený nějaký větinou jen rozměrový pravidla a těch se drí, ostatní je na tobě co umí a neumí sloit za bestii. |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 21-05-2007 18:13 |
|
|
Já mám dojem, e kategorie custom made (scratchbuild) v 1/32 s normálním motorkem (Faro Super, Falcon) a maketovou karoserií ani není??? Nebo jo??? Je to koda, protoe ty se od těch komerčních příli nelií a mohou být super. A co s nima - jezdit jen doma? Vdy i Milan tu předvádí své moc hezké kreace s kastličkami ze stavebnice a svým podvozkem - a co pak s tím???
Jestli s tím někoho otravuju, nebo to někdo povauje za rejpání, tak se mýlí a prosím, a radi nereaguje....
Mitchi, ten Jarkův podvozek bych zas tak nedémonizoval, je to jen kus cupráku, jako kadý jiný a jeho přednosti vyniknou hlavně a jen v kombinaci s lehoučkou lexankou a pěkně nadupaným motorkem..., kdy na to dá poměrně těkou maketovou kastličku a obyčejný motorek, musí omezit pruení, a pak má vlastnosti pěkně, přesně a profesionálně zpracovaného podvozku z cuprextitu, podobný (třeba ne tak skvěle zpracovaný) si ale umí vyrobit i kadý sám...(doufám, e se Jarek na mně nebude zlobit) |
|
Autor |
PSSLOT
člen
Příspěvků celkem: 21
Bydlitě: Praha 8
Registrován od: 17.05.07 |
Vloeno dne 21-05-2007 19:49 |
|
|
S takto postaveným modelem jezdim kategorii stavěných modelu v ramci poháru Scalextric.
Pavel Svoboda |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 21-05-2007 22:18 |
|
|
Honzo, nechtěl jsem se o tom zmiňovat, ale snad mi nikdo hlavu neutrhne.
Jel jsem s Jarkovým podvozkem v Litni kategorii stavěných modelů. Jednak jsem dojel pátej z pěti a druhak i tato kategorie má svoje pravidla.PSLOT nakousnul i legálnost Milanových plafitů. Nebudu zabíhat do podrobností,ale někde se v těch pravidlech praví, e podvozek nesmí být pohyblivej, Co ten od Jarka je.
Take je asi moná jen pro to jedění na doma. Ale nic si z toho nedělej, já mám takovejch autíček několik. Prostě nesplňujou technický pravidla, tak se s nima nezávodí. A ani mi to nijak nevadí. Je spousta jinejch s kterejma se závodit dá a můe.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 21-05-2007 22:35 |
|
|
V pravidlech pro stavěná auta se zakrytými koly, kerá se jedou v rámci Poháru Scalextric, se píe mimo jiné, cituji - podvozek můe být i Plafit. |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 22-05-2007 12:59 |
|
|
pánové nezlobte se na mě,ale ja myslel e celo-republikový pohár by měl vychaze z pravidel závodu která jsou ji vyzkouená(scalextric,krunohor) a těchto závodů se zůčastní dost lidí kteří se dohodli na těchto pravidlech a funguje to!!! u nás(krunohor)dělá tech.rozhodčí p.Zedníček,člověk který dle mého nazoru věci rozumí.samozřejmě jsme lidi a nejsme neomylní.jo a na závěr,souhlasím s názorem e ten pohar by se jel jen 1/32.nechci nijak diskriminovat majitele 1/24(ja je mam taky),ale asi by to nebylo zvládnutelné uspořádat tak velké závody během jednoho výkendu.čusky H. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-05-2007 14:02 |
|
|
Speedy, ale z toho o čem tu Honza mluví je celek poznat, e u dávno nemá na mysli závody produkčních autíček, ale vozy čistě MADE IN HOME. Tam moc kupovanách dílů nenajde krom motorů, vodítek a převodů. Tak jak bys na to pravidla krunohor uplatnil?
Protoe jestli jsem tedy Honzu správně pochopil, tak u mu začíná líst krkem jak se tu teď vechno točí kolem produkčních autíček a úplně odsud vymizela vlastní domácí tvořivost a kontruktérské schopnosti jedince.
Mnohem schůdnějí pravidla má podle mě pro tuto kategorii Libercký Větrník.
Editoval Mitch dne 22-05-2007 14:08 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 22-05-2007 15:06 |
|
|
No tak zrovna krkem mi to neleze, ale rád bych vyzkouel něco svého, nechci stavět 50 ampérové nadzvukové lexanové bestie, nýbr něco jako se prodává, ale vyrobeno svépomocí - přestavbou hračky nebo RC modelu ap. nebo s doma vyrobenou kastlí....
Závodit s komerčními autíčky je jistě zajímavé, ale pro mne nejen trochu drahé (zvlátě při více kusech to můe přijít na desítku a více), ale taky je zde málo prostoru pro vlastní tvorbu (s výjimkou tunění, které jednak taky není levná záleitost, ale hlavně spočívá jen v tom - kup a vyměň..., max přidej nějakou zátě - trochu málo)
A tohle fórum bylo původně pro domácí uivatele autodráhy, bastlíře, amatéry a experimentátory...., majitelé české autodráhy, lidi, kteří chtějí zkouet něco svého a těit se z toho, e to taky jede a bez větích investic....takoví se tu ji z pochopitelných důvodů nevyskytují...
Nyní je to o tom, e ... kup si autíčko - pokud mono Scalectric - a bě závodit na klubovou dřevěnou dráhu (a pro mně jetě k tomu na druhý konec republiky - vím, za to nikdo nemůe - do Olomouce se podívám....)
Troku mně napadá, e tady taky nepatřím...., kdy se zeptám, jak uplatnit něco svého, jsem nazván rejpalem, jakých je větina, který sám nic neudělá....
To HWS - prosímtě a co to je za podvozek, který nesmí být pohyblivej, to vozejk v supermarketu má lepí....
Pěkně nesmyslné a blbé diskriminační a demotivační omezení (pravidlo). |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-05-2007 15:45 |
|
|
Neboj Honzo jsem v tom s tebou!
Včera jsem vykuchal dvě staré CD-ROMky a ukořistil jsem s nich libovou 3mm osu a dvě nádherný mosazná pouzdýrka. Nepočítaje ty moturky a ozubený kolečka na která najdu vyuití určitě někde jinde.
Bastlíři jsou a budou, jen to nech chvíli vyumět.
Editoval Mitch dne 22-05-2007 15:48 |
|