AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:37:09 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Různé závody
strana 2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: Celorepublikový pohár
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 18-05-2007 16:36
1. Myslím, že aspoň prozatím, mají větší perspektivu a budou přínosnější "regionální" poháry. Kdy se na několika málo blízských drahách mohou setkat jezdci víckrát do roka a odpadnou podstatné náklady spojené s cestováním.
2. Souhlasím s tím, že stávající pravidla - Krušnohorský pohár apod. jsou dostačující. Čím budou pravidla komplikovanější, tím víc budou potřebovat výklady a výklady výkladů smiley
3. Určitě to musí být jen pro kupovaná auta určená na plastovou dráhu a pokud už o něčem budeme debatovat, tak např. o kategoriích.
4. Pokud chceme propagovat autodráhu, tak to musí být v každém případě otevřené závody - ve smyslu může jezdit, kdo přijde.
5. Osobně se do něčeho takového- pořádání - nepustím dřív než se zúčastním mnoha závodů na různých místech a načerpám dobré smiley i špatné smiley zkušenosti. Ale pokud se někdo v Olomouci a okolí najde, kdo ty zkušenosti má, tak s ním jdu do toho - Hanácké pohár.
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 18-05-2007 19:51
Někdo tady někde kdysi psal, že na západ od nás je běžný aby se závodů komerčních autíček na dřevěný dráze účastnilo i sto lidí a že je to tam docela v oblibě. Představte si, že bych si řekl: teď o sobotě mám volno podívám se do kalendáře vezmu se synem autíčka a pojedeme třeba do Plzně kde jsou teď nějaké závody. Je přeci jedno jestli to budou celorepublikový nebo krajový, a to pořádá Scalextric nebo Ninco. Myslel jsem aby se to trochu rozhýbalo, protože když to neudělají takový blázni jako jsme my, tak teda nevím kdo. Členem na těchto stránkách nejsem dlouho protože jsem neměl možnost se zapojit ale sledoval jsem je snad od samotného založení a byl jsem šastný, že se najdou stejný cvoci jako já. Nechápu ale proč někdo něco začne bortit aniž to sám nezkusil
a dokáže jenom kritizovat. Pokud dostanu v práci volno na termín společného setkání, pojedu si raději zajezdit na ten Krušnohorák protože to bude pravděpodobně pro mě přínosnější než se s někým hádat. S lidma, který chtějí něco dělat se domluvím raději přímo.
tel. 723577484
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 18-05-2007 21:20
Jirko, doufám jen, že těm mým pochybnostem o tom, že na nerozebraném modelu dokážeš objektivně změřit otáčky motorku nepřikládᚠten význam, že se s Tebou chci hádat, nebo něco „bortit“ ? Jestli ano, tak je mi to líto a promiň, že jsem vyjádřil svůj názor a pochybnost o tom, že by to mělo nějaký smysl.....
www.grafik-jan-vician.cz
Milan
člen

Příspěvků celkem: 137
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 18-05-2007 21:46
Já si myslím, že diskuze ohledně motorů je asi zbytečná. V loňském roce jsem do komerčních autíček na závodech dával motory s 30000ot/min. Dnes už dávám jenom s 25000ot/min. Na závodech v Žamberku jsem jel pouze na 10V. Když někdo dá do komerčního autíčka např. motor s 35000ot/min., asi to moc velký přínos nebude a začnou problémy s přenosem síly a otáček motoru. Ve Fabii mám motor s 25000ot/min. a nemohu ji naučit jezdit a nebo to nezvládám. Potom dostanu nandáno se sériovým Subaru a to ještě bez silikonů.
Jirka
člen

Vloženo dne 18-05-2007 21:57
Chtěl jsem to dát jenom jako návrh když tady slyším jenom o samých podvodnících co všechno obchází. Jinak v elektronice nejsem začátečník. Asi před patnácti lety jsem si od firmy Compo, Praha 2, Karlovo náměstí 6 koupil stavebnici panelového čítače, ze kterého jsem pak postavil počítadla na čtyřdráhu. Dokupoval jsem k tomu další stavebnicové moduly a umělo mi to počítat i časy a rychlosti autíček v měřeném úseku. Dneska je to všechno překonané a jednodušeji proveditelné přes PC. K tomu čítači jsem si také za 145,-Kč dokoupil stavebnici "otáčkoměr FSCT3" a ten uměl měřit otáčky fotoelektrickým přenosem. V té době mě to ale nenapadlo použít na autíčka, ale používal jsem to v autě k seřizování předstihu. Pak jsem to nechal jednomu kamarádovi, který se zabýval leteckou modelařinou a ladil si podle toho motor nebo co. V práci se zabývám tedy spíše silnoproudem ale měl jsem v ruce už přístroj, který snímal otáčky jen přiložením k motoru. Měla to u nás jedna firma na diagnostiku a asi to bylo drahé. Hodlám si zjistit zda se to nedá "levně" vyrobit už jenom protože mě to zajímá .Na minulých závodech jsem se s někým bavil, jak změřit, který motor je lepší než druhý tedy když mᚠmožnost výběru více motorů.Zkušený modeláři tvrdily, že je lepší ten, který bere více proudu. Já jsem si to doma hned ověřoval a řekl bych , že to stoprocentní není. Proto mě napadlo přitom ještě měřit otáčky a vzpoměl jsem si na ten měřák co jsem kdysi měl. A z toho důvodu jsem to navrhnul jako případnou kontrolu. No ale když každý říká, že je to blbost tak třeba jo, já to stejně zkusím až na to bude více času. Mě spíš štve, že polovina příspěvků předem zavrhuje pořádání závodů. Čau.
tel. 723577484
Honza
člen

Vloženo dne 18-05-2007 22:38
Jirko, já jsem pochopil, že to umíš změřit, jen jsem vyjádřil pochybnost, zda by se to při přejímce dalo objektivně použít k diagnostice, zda někdo vyměnil motor za lepší...
Při výběru motorku poznᚠi sluchem, který točí více a který méně, dost napoví i přítomnost nebo nepřítomnost vibrací. Neměly by být a nebo jen minimální...
Proti jakýmkoliv závodům nic nemám a jen mě mrzí, že je to pro mně daleko. A jen si ujasňuji mantinely...
Ostatně k tomu napětí se dosud nikdo nevyjádřil - kdesi jsem tu četl, že se závodilo na dráze (nebo existuje klubová dráha), co má jen 12V? To by bylo pro Faro a třeba i Carreru málo, nebo ne? (nebyl jsem tam)
Milane, že někdy je méně více jsem pochopil už u popisu Tvé vítězné formule.
www.grafik-jan-vician.cz
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 18-05-2007 22:41
Jirko, nenech se otrávit – drobných rejpalů je ve všech diskuzních fórech převaha, ale většina z nich o všem pouze mluví, sami se nakonec nezúčastní ničeho. Být tebou, asi bych se moc nevěnoval tvorbě dalších nových pravidel a převzal raději to, co už funguje. Ono se to nakonec vše nějak vyvrbí a lidé si už vyberou, s čím budou závodit. Hlavní problém je dosáhnout masovější účasti podobných nadšenců (s dětmi), jedině tak mají nové závody nějakou perspektivu. Ale na tohle žádný univerzální recept asi neexistuje...

Honza
Jirka
člen

Vloženo dne 18-05-2007 22:47
To Honza, pouze 12V měla Liteň a jak už psal nahoře Tom tak pilot Urban s vozem Ferrari od Fara bez úprav dojel v první polovině startovního pole. Takže to jde.
tel. 723577484
Milan
člen

Vloženo dne 18-05-2007 23:56
Když jsem tam měl motor 30000ot/min., tak jsem měl v autíčku i větší závaží. Auto sice sedělo na dráze jak přišité, ale sebemenší chyba jízdy nešla opravit, protože silikony si neuklouzly. Nyní v zadní části podvozku dávám závaží trochu menší.
Editoval Milan dne 18-05-2007 23:58
Honza
člen

Vloženo dne 19-05-2007 02:28
Uchylování se k osobním výpadům vůči účastníkům diskuse podle mně nesvětčí o schopnosti diskutovat (spíš jen kecat).
Editoval Honza dne 19-05-2007 02:33
www.grafik-jan-vician.cz
Honza
člen

Vloženo dne 21-05-2007 00:31
A ještě by mě zajímalo, proč všichni tak bojujete proti autíčku 1/32 s komerčním Faro motorkem (nebo Falconem), co jsem si (já, který o tom skoro nic nevím) postavil sám za pár kaček, to máte strach (????), že by mohlo být lepší než všechny ty Scalectricy, Flaye, SlotIty a já nevím co ještě.....????
Možná, že se ptám jako tlučhuba a rejpal, nebo jako hloupý Honza, ale pokud někdo zareaguje, prosím o rozumnou odpověď (né typu, že podobných rejpalů je na každém fóru většina...smiley)
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 21-05-2007 08:24
Je to právě o tom, že model Made In HOME by mohl být lepší. A pak podle čeho chceš stavět hranice. Tohle jsou závody Komerčně vyráběných autíček nikoliv domácích autíček. S těmi můžeš jít už rovnou mezi dráhaře, tam jsou pro jejich stavbu již nějaké pravidla. Tady je to o přávě kupovaných továrních věcech a žádné další hranice nejsou třeba. Prostě nikdo nemůže mít v něčem navrch oproti ostatním když je všechno kupovaný jen v kombinaci dílů.

Vem si že bys jednou přišel se svým kuprákem a to by ale na lepší umýstění nestačilo. Byl bys třeba v mezi prvními desíti, ale.. Pak bys přišel s podvozkem od MTR32 což už by byla pro ostatní velmi těžká konkurence a potobě by se našel blázen, který by si řekl hele tomu to jede udělám to taky a nasadil by do závodu dráhovej ocelovej profi podvozek s kastličkou s komerčního autíčka. Kam myslíš že by to vedlo?

To nemá smysl řešit. To je na úplně jiný šampionát podobný tomu co maj v Liberci. Ti maj stanovený nějaký většinou jen rozměrový pravidla a těch se drží, ostatní je na tobě co umíš a neumíš složit za bestii.smiley
Honza
člen

Vloženo dne 21-05-2007 18:13
Já mám dojem, že kategorie custom made (scratchbuild) v 1/32 s normálním motorkem (Faro Super, Falcon) a maketovou karoserií ani není??? Nebo jo??? Je to škoda, protože ty se od těch komerčních příliš neliší a mohou být super. A co s nima - jezdit jen doma? Vždy i Milan tu předvádí své moc hezké kreace s kastličkami ze stavebnice a svým podvozkem - a co pak s tím???

Jestli s tím někoho otravuju, nebo to někdo považuje za rejpání, tak se mýlí a prosím, a radši nereaguje....smiley

Mitchi, ten Jarkův podvozek bych zas tak nedémonizoval, je to jen kus cupráku, jako každý jiný a jeho přednosti vyniknou hlavně a jen v kombinaci s lehoučkou lexankou a pěkně nadupaným motorkem..., když na to dᚠpoměrně těžkou maketovou kastličku a obyčejný motorek, musíš omezit pružení, a pak má vlastnosti pěkně, přesně a profesionálně zpracovaného podvozku z cuprextitu, podobný (třeba ne tak skvěle zpracovaný) si ale umí vyrobit i každý sám...(doufám, že se Jarek na mně nebude zlobitsmiley)
www.grafik-jan-vician.cz
PSSLOT
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 17.05.07
Vloženo dne 21-05-2007 19:49
S takto postaveným modelem jezdim kategorii stavěných modelu v ramci poháru Scalextric.

Pavel Svoboda
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 21-05-2007 22:18
Honzo, nechtěl jsem se o tom zmiňovat, ale snad mi nikdo hlavu neutrhne.
Jel jsem s Jarkovým podvozkem v Litni kategorii stavěných modelů. Jednak jsem dojel pátej z pětismiley a druhak i tato kategorie má svoje pravidla.PSLOT nakousnul i legálnost Milanových plafitů. Nebudu zabíhat do podrobností,ale někde se v těch pravidlech praví, že podvozek nesmí být pohyblivej, Což ten od Jarka je.
Takže je asi možná jen pro to ježdění na doma. Ale nic si z toho nedělej, já mám takovejch autíček několik. Prostě nesplňujou technický pravidla, tak se s nima nezávodí. A ani mi to nijak nevadí. Je spousta jinejch s kterejma se závodit dá a může.smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Milan
člen

Vloženo dne 21-05-2007 22:35
V pravidlech pro stavěná auta se zakrytými koly, kerá se jedou v rámci Poháru Scalextric, se píše mimo jiné, cituji - podvozek může být i Plafit.
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 22-05-2007 12:59
pánové nezlobte se na mě,ale ja myslel že celo-republikový pohár by měl vychaze z pravidel závodu která jsou již vyzkoušená(scalextric,krušnohor) a těchto závodů se zůčastní dost lidí kteří se dohodli na těchto pravidlech a funguje to!!! u nás(krušnohor)dělá tech.rozhodčí p.Zedníček,člověk který dle mého nazoru věci rozumí.samozřejmě jsme lidi a nejsme neomylní.jo a na závěr,souhlasím s názorem že ten pohar by se jel jen 1/32.nechci nijak diskriminovat majitele 1/24(ja je mam taky),ale asi by to nebylo zvládnutelné uspořádat tak velké závody během jednoho výkendu.čusky H.smiley
Mitch
člen

Vloženo dne 22-05-2007 14:02
Speedy, ale z toho o čem tu Honza mluví je celek poznat, že už dávno nemá na mysli závody produkčních autíček, ale vozy čistě MADE IN HOME. Tam moc kupovanách dílů nenajdeš krom motorů, vodítek a převodů. Tak jak bys na to pravidla krušnohor uplatnil?

Protože jestli jsem tedy Honzu správně pochopil, tak už mu začíná líst krkem jak se tu teď všechno točí kolem produkčních autíček a úplně odsud vymizela vlastní domácí tvořivost a kontruktérské schopnosti jedince.

Mnohem schůdnější pravidla má podle mě pro tuto kategorii Libercký Větrník.
Editoval Mitch dne 22-05-2007 14:08
Honza
člen

Vloženo dne 22-05-2007 15:06
No tak zrovna krkem mi to neleze, ale rád bych vyzkoušel něco svého, nechci stavět 50 ampérové nadzvukové lexanové bestie, nýbrž něco jako se prodává, ale vyrobeno svépomocí - přestavbou hračky nebo RC modelu ap. nebo s doma vyrobenou kastlí....

Závodit s komerčními autíčky je jistě zajímavé, ale pro mne nejen trochu drahé (zvláště při více kusech to může přijít na desítku a více), ale taky je zde málo prostoru pro vlastní tvorbu (s výjimkou tunění, které jednak taky není levná záležitost, ale hlavně spočívá jen v tom - kup a vyměň..., max přidej nějakou zátěž - trochu málo)

A tohle fórum bylo původně pro domácí uživatele autodráhy, bastlíře, amatéry a experimentátory...., majitelé české autodráhy, lidi, kteří chtějí zkoušet něco svého a těšit se z toho, že to taky jede a bez větších investic....takoví se tu již z pochopitelných důvodů nevyskytují...

Nyní je to o tom, že ... kup si autíčko - pokud možno Scalectric - a běž závodit na klubovou dřevěnou dráhu (a pro mně ještě k tomu na druhý konec republiky - vím, za to nikdo nemůže - do Olomouce se podívám....)

Trošku mně napadá, že tady taky nepatřím...., když se zeptám, jak uplatnit něco svého, jsem nazván rejpalem, jakých je většina, který sám nic neudělá....

To HWS - prosímtě a co to je za podvozek, který nesmí být pohyblivej, to vozejk v supermarketu má lepší....
Pěkně nesmyslné a blbé diskriminační a demotivační omezení (pravidlo).
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Vloženo dne 22-05-2007 15:45
Neboj Honzo jsem v tom s tebou!smileysmiley
Včera jsem vykuchal dvě staré CD-ROMky a ukořistil jsem s nich libovou 3mm osu a dvě nádherný mosazná pouzdýrka. Nepočítaje ty moturky a ozubený kolečka na která najdu využití určitě někde jinde.
Bastlíři jsou a budou, jen to nech chvíli vyšumět.smileysmileysmiley
Editoval Mitch dne 22-05-2007 15:48
strana 2 z 3 < 1 2 3 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář