Autor |
RE: Kam jedete komerčky? |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 15-09-2010 12:32 |
|
|
Sice se mi ten vývoj moc nezamlouvá, ale na druhou stranu se domnívám, e jakékoliv "brzdy" či "omezení dalího zrychlování modelů" je marná snaha. Někdo vidí pararelu v SCR a já třebas ve F1 . Tam se taky rok co rok snaej dělat nový pravidla, aby jednak auta zpomalili a druhak, aby přitáhli víc diváků. Auta si sice drej ji několik let max. rychlost,ale v časech na jednotlivá kola jsou rychlejí a rychlejí. A diváci? Taky kadej rok jen nadávaj, co to ty kre...ni zas vymysleli za pitomý pravidla a e u se na to nedá koukat
Ale člověk je historií nebo okolím tvor nepoučitelný a tak i v "komerčkách" se asi bude dít to samé, co se dělo - děje v SRC, RC nebo F1
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Standa
člen
Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09 |
Vloeno dne 15-09-2010 13:42 |
|
|
Jetě k tomu co naznačil Jirka, ....Ač si stěujeme, tak proti klasckým kategoriiím SRC jsou opravdu téměř rovnocenné podmínky v monostech přístupu k materiálu a ikdy to nevypadá, je ve finále levný....Nákup základu je moná dřaí, ale provoz je naproti tomu ve srovnání SRC skoro zadarmo, a o RC ani nemluvě, tam je to o nulu. |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 15-09-2010 13:44 |
|
|
Pepino, co se týče mne, tak dva a tři seriály nepřipadají v úvahu. Poté co nás koupili Poláci a změnili směnový systém, jsem rád za jeden pohár plus vytrvaláky. A přítí rok prý v naí firmě bude jetě hůř. Uivit rodinu je prostě přednějí ne koníček s tím nic neudělám.
Proto si nyní stavím doma dalí dřevěnou rozkládací dráhu a budu si ve volných chvílích jezdit jen se syny, popřípadě s kamarády z vesnice, kterým ale musím půjčit auta.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 15-09-2010 14:01 |
|
|
Pokud tu nebudou celoroční seriály s celorepublikovou působností, pak se spousta klubu zavře pro "nečinnost".
To Pepino:
Větina klubů má jako hlavní náplň klasiku SRC a pořádá si vlastní klubové závody take existence nebo neexistence 2-3 seriálů komerček nemá na jejich ivotaschopnost ádnej vliv. Část lidí kerý komerčky jezděj navíc jezdí v nějaký formě i SRC take nehrozí ani velkej úbytek členů.
Nejedění mimo nejbliího okolí je v posledních dvou letech normálka. Koukni v kolika lidech dojedou rodilý krunohorci na závody mimo Most a okolí. Jak to chce změnit? Dy je přetlak závodů lidi si vybíraj co jim nejvíc vyhovuje. Opravdovou anci na umístění má stejnak jen pár lidí a zbytek si vybere díry podle osobních preferencí. Na tom nic nezměněj pravidla.
Editoval JK dne 15-09-2010 14:03 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Vloeno dne 15-09-2010 14:52 |
|
|
Jak to dělají v Itálii se kadý můe podívat u NSR. Model Mosler MT900R Five Years je kopií vítězného auta ANSI Mosler GT od Daniel Malangone
|
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 15-09-2010 15:16 |
|
|
Jetě bych dodal: to co sem dřív napsal není namířený proti komerčkám. Největí chyba je e se lidi mezi sebou nedokáou rozumě domluvit. Vemte si reakce na vlákno o kp. Kdy Standa obecně okomentuje závod kp a poukáe na nějakou svou zkuenost ve spojitosti okolo pravidel a pár lidí začne diskutovat hned se někdo objeví a prohlásí e kdo pohár nejezdí a radi nediskutuje. Dál se na jiný stránce dočte e se na závodech asi podvádí i kdy to v pravidlech není upravený. Po tomhle to fakt bude někoho zvenčí motivovat aby někam na pro něj neznámej závod jel. Chce to prostě víc pozitivní přístup a ne podráděný reakce na to co mi zrovna nejde pod nos. Pak si můete diskutovat jen v úzkym kruhu vyvolených ale to dalí lidi asi nepřitáhne. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 15-09-2010 16:38 |
|
|
JK jde ke kořenu určité části problému. Těmto debatám spousta lidí nerozumí a nebo i nechce rozumět. A samozřejmě, e odrazují. Odrazuje i jistá nejistota. Pořídím auta a vybavení bude to platit i za rok? Ale na druhou stranu spory o pravidla jsou v té či oné míře u vech modelářských disciplín. A v mnohem vyhrocenějí podobě. Tady ani nepadají sprostá slova, ani na sebe neposíláme berňáky a ani si nevyčítáme minulost.
To Tomnem Jetě jsi měl dodat, e u stačí jen volný motor a plechový podvozek. Vpředu místo kola centimetrovou obruč a vzadu tak 15mm průměr max. A nahoru nejlépe nebarvenou kastli.
Máme v kufrech vybavení za tisíce. Ano je nutné říct, e to není levná záleitost. A pokud nejsou aspoň trochu podobná pravidla, která umoňují cestovat mezi seriály, tak je to patně pro vechny. Jirka to říká přesně. ance je objet jeden seriál a občas jeli to moné naskočit pro svezení do jiného. Pojede někdo na jednu jízdu s jedním autem přes půl republiky? Asi ne. A pokud jsem dobře četl, tak ádný seriál nepočítá s neúčastí. Kdo toho víc objede, ten má větí anci. Dva závody minus a je pořeeno. Já vidím spí budoucnost v regionech, ne v cestování napříč republikou i kdy je malá. O tom, e neúčast má dalí motivy netřeba asi diskutovat. A určitě mezi nimi nemusí být lenost a pohodlnost.
Osobně jsem proti pouívání mechovek. Situaci by spí zkomplikovalo. Jirka to naznačil přesně. Moře značek, problematická dostupnost, laborování s mazáním, větí spotřeba materiálu. Atd. A tzv, úprava doma vrtačce je fikce. Dobře nabrouené gumy chtějí jak vybavení, tak umění. Řekne li někdo mechy musí taky dodat, e ve finále to můe skončit jedním párem na závod a pár třeba za 500,-. Cesta z té gumové komplikace je třeba jednotné gumy od provozovatele seriálu, včetně disků a jejich zaplacení na prvním závodě, nalosování a třeba i vracení po závodě. A nebo taky návrat k jedění na nemazané dráze. Reálné je ale připutění vech gum co nabízí výrobci komerček bez ohledu na značku., stanovení průměru a zákaz brouení a chemického oetřování.
Myslím, e značkové seriály nejsou samospasitelné. A ani ta jednotnost materiálu není tak jednoznačná. Z vlastní zkuenosti vím jaké jsou rozdíly mezi Rilley z jedné várky. Představa, e koupím 5 aut na dráze budou stejné kousky neplatí. Rozdílné motory i zpracování podvozku, včetně jejich křivosti. U dvou kusů se obratem na stejném místě ulomil drák vodítka ne při havárii. U Scalextric jsem si myslel, e pojede skupina 3. Nebo třeba auta Scalextric s volným tuningem. A nic. Sám jsem slyel vyjádření, e jejich tuning za nic nestojí. Toho seriálu bych se neúčastnil ani kdyby se jel u nás. Jen překopat techniku u vhodných aut by mně přilo na majlant o autech ani nemluvě.
K drahám. Nevím kolik je za poslední dobu u nás skutečně nových drah. Nemyslím tím jen přestěhované a renovované. Ale opravdu nové. A taky jsem nikde neviděl srovnání ceny za identický tvar dráhy plast X dřevo. A to by mně docela zajímalo. Na kolik, ale přesně by mně vyla dráha velikosti a tvaru Hradeckého baráku postavená z Carrery. Bez měření a zdrojů.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 15-09-2010 18:16 |
|
|
Ach jo hoi,
tak se to dostalo do podobné situace jak lexanky.
Ono se dá pochopit, e kdy chce vyhrát, tak pro to udělá maximum, ale potom je to taky o tom jak to dopadne do budoucna.
Přeju vám nalezení rozumného řeení.
JMS |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-09-2010 18:25 |
|
|
Vítku, pokud by si to stavěl z Carrera, tak ani bych se zabýval tvarem okruhu, tak ti mohu garantovat, e ve čtyřdráze by si to stěí pořídil za méně jak 80 000 Kč v materiálu
|
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 15-09-2010 20:44 |
|
|
Pokud mohu srovnavat, tak zavod ala rallye Hvozdnice, jen komercky z krabicky - v sedmi lidech, to byla desna zabava.
Zavod v Praze, na podbabe, kde jsem byl loni (PC) - tak to vubec zabava nebyla.
Je mi lito, ale chci se na autodraze bavit - vitezit vitezim jinde. A to co chci od konicka je jeho jednoduchost. Travit hodiny a hodiny upravou rucicek ciferniku na palubni desce (v meritku 1:72) pod lupou uz mam za sebou
Proto jsem se dal na komercky - system vytahnout a jezdit - maximalne vymenit motor, voditko, zadni osu - mi pripadal zajimavy. Tak zacinala i hradecka rallye liga, kdy hitem byly Skody Fabie od Scalextricu - s minimem uprav. Ani motor se vlastne nemenil na nasi minimum rovinkove draze - fakt stacilo voditko a set zadni osy.
Nyni se jezdi Porsche 997, kde se musi provest tak 15 uprav, aby vubec jelo a ne poskakovalo. Krome rychleho motoru, voditka na drevenou drahu, zadni a predni osy (samozrejme dute), disku, pneumatik (predni jine nez zadni, zero grip), specialnich kabelu od motoru na sberace (nevim proc mi v klubu rozmlouvaji Faro kabely), a samozrejme zavazi je pak namatkou treba vysoustruzit drzak motoru (da se i koupit, ale videl jsem Ladu ho soustruzit), nebot delsi motor nejede tak dobre jako kratsi, dale je potreba specialni drzak voditka (aby nevypadlo), dremelkou obrousit zavity na sroubkach, prevod se lepi UHU, nebot nejde prisroubovat, kousky pruzneho plastu (kreditni karty) se vystuzi drzaky zadni osy, lepidlem se vyleje drzak voditka aby neprasknul - snad jsem na nic nezapomnel. STRASNE SLOZITE.
Ve vysledku jsem pred dvemi lety (zavody komercek) potreboval pulhodinu na pripravu a mohl jsem jet hradeckou ligu. Nyni, po pul roce s Porsche 997 (to jest NE komerckou) mi auto stale nejede - snad pojede dobre do konce zari - to jest stihnu tak posledni tretinu serialu - a stravil jsem na tom DALEKO vice casu (nakonec to stejne dodelava Pepino). TO NENI ZABAVA.
T.j. chci prijet, vyndat auta jednoduse upravena a zavodit. Nechci v pracovnim tydnu mezi zavody roubovat klece na podvozek - mam dost jinych starosti. A vida, uz jsem mimovolne pouzil slovo STAROST. Vid vyse, ma to byt ZABAVA. O tom je i ucast, resp. navstevnost - kdyz se lidi budou bavit, tak prijdou. Kdyz budou mit starosti, tak ne (to jsou i podezreni na podvody, zakazane upravy, negativni publicita).
Jezdím na:
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 15-09-2010 21:15 |
|
|
Dnes byl u mě Standa a upozornil mě na článek v RC-CARS č. 9 (jetě jsem ho nečetl).
Článek přikládám v PDF, označena je zajímavá část
http://www.autodraha.org/pdf/trakce.pdf
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 15-09-2010 22:45 |
|
|
Bezva. RC cars si kupuju, take se těím na pokračování.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 16-09-2010 16:09 |
|
|
Vekeré úpravy budou vem naprosto k ničemu a začne komerčky jezdit Chuck Norris. Ten bude jezdit bez vodítka, na zadních kolech bude mít Zero Grip a pojede bez ovladače - jen s prsty na zdířkách. A samozřejmě vyhraje.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 16-09-2010 20:11 |
|
|
Jo a mechanika mu bude dělat MacGyver co? Vítku Vítku
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 17-09-2010 08:35 |
|
|
"Odlehčit" debatu a zasmát se sám sobě je podle mého velká věc. Nebrat se a vechno a tak váně a být trochu nad věcí. OK? Tak k tomu to směřovalo.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-09-2010 13:09 |
|
|
Jasně já osobně eru Pata a Mata, ji tady v minulosti jejich originál přístup k autodráze byl ale já si neodpustím ho dát znovu.
http://www.stream.cz/video/32802-pat-a-mat-autodraha
|
|