AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 19:23:14 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Různé závody
strana 3 z 3 < 1 2 3
Autor RE: Celorepublikový pohár
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 22-05-2007 15:48
http://www.autodraha.org/forum/viewthread.php?
forum_id=40&thread_id=170&pid=2728#post_2728

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 22-05-2007 15:49
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 22-05-2007 15:51
Nemyslím si, že to bylo o něčem a teď je to o něčem jiném. Spíš přichází na přetřes různá témata i úhly pohledu.
Za sebe říkám, že pokud si budu chtít zazávodit, tak budu respektovat už vyzkoušená pravidla a nebudu do nich vrtat. Jednak v tom nejsem tolik kompetentní a taky si nemyslím, že tento typ ježdění je natolik zaběhnutý, že má smysl spekulovat o tom co a jak obejít.
I pro doma postavené autíčko, pokud chci zjistit jeho kvalitu, musím zvolit nějaké porovnání. A tady jsou na místě závody. A kdo rád prohrává a jenom se chce účastnit? Tzn., že pokud by měla být ježděna i taková kategorie, musí ji někdo definovat, stanovit omezení no a taky to na akci odkontrolovat.
PSSLOT
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 17.05.07
Vloženo dne 22-05-2007 17:01
V poháru Scalextric se jezdí kategorie 1.32 stavěných aut F1 a auta se zakrytými koly.
F1- podvozek - pevná deska s výřezem pro motor a domeček s převodem
jiné prořezání podvozku neni dovoleno
motor pouze kolmo na osu
vodítko slot
světlost 2mm osa pr. 3mm nebo 2,32 mm
Zakrytá kola -
stejný podvozek ale uložení motoru muže být šikmo na osu
zadní nápravy.
Podvozek PLAFIT -
tento podvozek je smontován s několika dílu dá se nastavit
rozvor,světlost,nastavitelná lišta vodítka,délka podvozku,dí-
ly jsou spojeny šroubky,základem je pevá deska s křížem
pro připevnění ke karoserii.
dle tipu podvozku motor lze dát kolmo nebo šikmo na osu
vodítko slot ,osa 2mm,2,32mm světlost 2mm.

Pavel Svoboda
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 22-05-2007 18:42
Díky PSSLOT za nakopírování pravidel pro stavěná auta. Takže snad ti to bude jako odpověď - Honzo - stačit. Někde jsem tu viděl fotky tvojich formulek. Myslím si, že s těma by jsi v pohodě mohl do této kategorie nastoupit. PSSLOT jel v Litni s Renaultem F1 a lítalo mu to jak letadlo. (kdyžtak mě Pavle oprav - uprav smiley.)

Já jen zareagoval na Jarkův podvozek. A teď zareaguju znova:
hlavně spočívá jen v tom - kup a vyměň..., max přidej nějakou zátěž - trochu málo)
nevím jak ty, ale já od Jarka koupil podvozek, Falcona, osu, kola ,červiky,vodítko (matičku na něj jsem měl) - sestavený jsem to měl asi za deset minut - pak jsem přidal"nějakou zátěž" a přilepil kastličku. Takže já jedinej rozdíl mezi sestavením "tuningovejch dílů" a tímto, vidím akorát v ceně.

A protože jsem "bastlíř amatér", tak jsem vděčnej každýmu organizátorovi takovýchto závodů, kde si může zajezdit - podle mého - každý. Jseš úplný kopito? Kup si auto a jezdi. Chceš si zajezdit se svojím výtvorem? Přečti si pravidla a směle do toho.

Že je tu hodně o Scalextricu? Jsem rád, že sem dává svoje fotky Milan, píše svoje zkušenosti atd. A on snad může za to, že dovozci od Ninca, Carrery, Flaye sem nechoděj a nepíšou ????

A čím víc toho sem budeš psát ty, Mitch a další, tím různorodější tenhle web bude smileysmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
PSSLOT
člen

Vloženo dne 22-05-2007 19:36
Mám zásobu materialu stavim 1:24.Zde je větší škála podvozku,v podstatě se musí
něco hýbat.Na mé formuli je podvozek dle pravidel motor Falcon,jsem spokojený.
Takto postavený podvozek se hodí na všechny dráhy,mám to vyzkoušené,pro domácí dráhy bych volil slabší motor a převod Faro/nevim cenu Falcon 120Kč/.
Falcon bude pálit ITES ovladače.
S tímto podvozkem /domádo/a kastlí třeba Porsche 917,911 GT 40 od itesu a lepším ovladačem bych si mohl docela dobře zajezdit i na dřevěné dráze,ale musel bych otestovat zda silikonové/Faro/ gumy nebo mechové.

Pavel Svoboda
PSSLOT
člen

Vloženo dne 22-05-2007 19:47
Vzkaz pro Honzu viděl jsem formule,zkus obrátit převod a polaritu na motoru ,myslím,že by to mělo jet rychleji.

Pavel Svoboda
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 23-05-2007 11:44
Pánové, idea celorepublikového závodu je opravdu hezká, ale doporučil bych, vám udělat to pouze v maximálně třech kategoriích.
Formule, cestovní auta a sportovní auta.
Už teď tady máte kategorií jak maku , ale co to má za smysl? Jenom to, že se jede závod v kategorii, kde se sejde pár lidí odjedou si podle počtu jízdních pruhů 4-8x 2 minuty a hotovo.

Myslím, že pokud se pojede méně kategorií, nebude to až tak náročné na pořízení, pokud se sjede 15 lidí, zajedou si všechny kategorie a může se ten závod udělat delší systémem vyřazovacím, že do finále postoupí 4-8 nejlepších(podle dráhy)
Nebo se dá jet i systémem ploché dráhy na body.

Pokud si budete vymýšlet hafl kategorií může to dopadnout stejně jako v kategoriích pod hlavičkou SMČR.

Další věc jsou pravidla, které by měly být jednoduché a srozumitelné a hlavně by se měly dodržovat.

JMS
www.blueking.cz
JMS
člen

Vloženo dne 23-05-2007 12:00
Ještě pro HWSLOT a PSSLOT- víte, že se veřejně v tomto vlákně přiznáváte, že jste jeli v Litni proti pravidlům stavěných aut?
Jarkův podvozek není pevný, neprořezaný kus kupráku a F1 renault asi neodpovídá pravidlu roku výroby u stavěných formulek.
Nevím, proč tady ještě ty pravidla organizátoři seriálu nedali.

JMS
www.blueking.cz
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 23-05-2007 15:18
Souhlasím plně s Tomem i JMS, původně jednoduchá diskuze na téma celorepublikových závodů se pomalu začíná rozplizávat do příliš mnoha zájmových směrů jednotlivců a zbytečně komplikovat. Navíc je možné konstatovat, že v rámci Poháru nejmenovaného výrobcesmiley je v podstatě možné všechny typy standardních i nestandardních komerčních aut 1:32 odjezdit - to že nebudou klasifikovány přímo do konkrétního poháru přece není pro jezdce až tak důležité.
A to, že pro každou kategorii existují určitá omezení, je přece normální i u lexanů -proto ten, kdo chce být klasifikován v poháru, musí prostě akceptovat požadavek jet s autem od konkrétního výrobce, ten, komu je to jedno (a hlavně si chce zajezdit), pojede s čím chce.
Zatím viditelně účast není zase tak hojná, aby se počet lidí dále drobil do dalších nově vypisovaných závodů s x- složitě stanovovanými kategoriemi, ke všemu ještě se specifickými odlišnými pravidly. Podstatná je účast pozdějších reálných závodníků, ne současných diskutérů (tím nenarážím na nikoho ze zúčastněných...)

Honza
JMS
člen

Vloženo dne 23-05-2007 17:18
Osobně bych byl třeba i pro to (jestli by s tím Milan souhlasil) nevymýšlet jiné poháry a raději zdokonalit stávající .
Je to zase jenom rozmělnění současných zájemců.
Omezit počet kategorií, udělat něco pro to, aby si každý kdo se zůčastní zajezdil co nejvíce( když už třeba přijede 300 km) .
Pokud by se nemělo jezdit s auty bez tuningu, tak bych žádné omezení tuningových dílů nestanovoval, a si tam každý dá co sežene.
Určitě tam nikdo nebude cpát superrychlé motory, které potom neudrží na dráze.
Podvozkově totiž komerční auta krom dovážení nikdo nevytuní.

JMS
www.blueking.cz
PSSLOT
člen

Vloženo dne 23-05-2007 19:24
V dávných dobách se jezdilo v kategoriich 1:24 a 1:32 a nikomu to nevadilo,proč?
Protože trh nebyl nasycen,vzpomeňte si s čím jste jezdili republiku,všechna auta stavěná, kdo měl třeba REVELL byl král.

Dnes je jiná doba mužeme si vybrat,ale ta cena.Nevidím duvod proč by stavěná auta nemohla být součástí již založených poháru nebo vznikajících,když s cenou aut pro obě kategorie se dostanu do 1000 Kč.

A zase naopak ukažte mi stavebnici karoserie,ne bazar,kde se dostanu pod 500 Kč . V konečém součtu se OLTIMER nebo NASCAR pohybuje kolem 3500 Kč.

Nejlevnější je monopost do 1000 Kč ,vše v nových komponentech.
Pravidla ano ,ale taky pro lidi s českými ITES auty,protože když upraví podvozek
nebo opatří plafitem mohou jet kategorii stavěných aut ,ale taky proti těm, kteří používají nabušené motory.modelařina je přeci koníček.

Když se podíváte na fotografie z Německa (slot racing) tak v kat .1:24 OLDTIMER ,NASCAR,GT,DTM,CEST.VOZYa jiné makety neuvidíte motory typu PARMA, MIURA ,PROSLOT,ale PLAFIT,CHEETAH,CARRERA nebo SCALEXTRIC s otáčkami kolem 30tis/min.

Podvozky PLAFIT nebo dělané využívající komponentu PLAFIT.

Autodráhy-Deutschen Slot Classcis 1:24 se jede na autodráze CARRERA.

Proč zavrhovat ježdění 1:24 na plastových drahách když to jezdí po menší upravě gum i na české dráze,nebo 1:32 na dřevěných drahách. Myslim si ,že je jedno s čím jedu ,podle pravidel ,a na jaké dráze jedu,protože si auto mohu připravit.

Pavel Svoboda
Editoval Pepino dne 23-05-2007 20:10
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 23-05-2007 23:43
To HWSlot - to sis ten podvozek měl taky zkusit sletovat, určitě bys za 10 minut hotov nebyl...a vůbec, nedělej si ze mě pr...smileysmileysmileysmiley
Věřím Ti, že jsi dejme tomu velmi šikovný, a děsně rychlý, ale za 10 minut nestihneš ani uřezat přední osku, zabrousit řez a nasadit kolečka...., natož dokonale osadit celý podvozek (který teda je už sletovaný) s motorkem, připájením ložisek, připevnit i vodítko s kabely a kartáčky, s kolmým našroubováním matičky, jeho správným výškovým vypodložením, nastavením vůle, spájením...., nastavit vůle v převodu, vypodložit správnou polohu zadních kol na obě strany a vyladit to, aby to dobře jezdilo, popř. vyzkoušet a zvolit nejlepší převodový poměr podle motorku a průmerů koleček, namazat ložiska a převody - to je podle mně opravdu dost prostoru pro vyřádění......ještě chceš zopakovat, že to je na 10 minut????smileysmileysmileysmileysmiley
(A to jsem neuvedl vyřešení připevnění šasi ke kastličce třeba 4 šroubky...)

To PSSLOT - myslíš, že motorek Faro by se měl točit doleva???? Mám to stejně, jak je to u Favorita nebo Ferrari 360? Vyjádři se vice....
Honza sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Honza dne 24-05-2007 00:17
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 24-05-2007 07:20
Ty modely 1/24 nejsou tak závratně drahé jak tu všichni říkáte. Když se na netu trochu rozhlédnete najdete kousky které leckdy stojí stejně jako nejlevnější Easy Kity 1/32 od Revellu. Kupodivu právě Revell má pár takových modelů kolem 300 i 350 Kč.

Nemluvě o Rallye modelech firmy Heller 1/24. Sice kvalitativně nic moc, ale koho to na dráze zajmá. Vy to neděláte přeci na výstavku ale na dráhu. Jediný rozdíl je v tom, že je model od Hellera mnohem jednodušší než třeba ten samí od Revellu, ale u dráhovek je to stejně šumák pač polovinu věcí ze stavebnice buď vyhodíte nebo někam uložíte protože podvozek ze stavebnice je vám k ničemu.

Napadá mě další firmička a tou je přeba český Směr, který dělá dvě moc hezké historické formulky také s cenou do 200Kč. Takže cena není výmluvou. jen se krapet rozhlédnout.
PetrM
člen

Příspěvků celkem: 31
Registrován od: 13.04.07
Vloženo dne 24-05-2007 09:28
Souhlasím s Mitchem v otázce stavebnic od firmy Heller. Sám vlastním Subaru Impreza od této firmy a má pár nedostatků (a taky pár přebytkůsmiley - např. hasicí přístroj na podlaze u spolujezdce i u jezdce!), ale například antény a vnější zpětná zrcátka, která ve stavebnici byly se už během tréninku a testování někce na dráze vytratily. Stavebnici jsem kupoval přes internet za cca 230 Kč novou a rozhodoval jsem se mezi Imprezou, Xsarou a 307 (vše WRC). Postaven byl model za 10 dní (viz článek nahttp://www.ewrc.cz/2006/show.asp?clanek=5111 a http://www.ewrc.cz/2006/show.asp?clanek=5195) Je v něm vše naprosto přesně. Není to tím pádem vůz na vítězství, ale je na něj pěkný pohled. Když se člověk porozhlédne po netu pořádně (tzn. ne jen internetové MODELÁŘSKÉ obchody, ale i hračkářství - odtud pochází i Impreza), tak se dá sehnat velmi levná stavebnice 1:32 i 1:24.smiley
295155757 www.petr89munzar.hostuju.cz
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 24-05-2007 09:29
A kdo říkal že mluvím o maketách podle pravidel SRC? Já mluvil všeobecně o maketách 1/24 a NÉ JEN o šampionátu. Proč to hned všichni škatulkujete do závodů??? To fakt nechápu, si člověk nemůže postavit model aby mu za zadkem nestálo nějaký pravidlo? Si stavím auta také pro radost a ne abych je rozmetal nebo si je nechal rozmetat v prvním závodě.

Jen jsem upozornil na to, že ceny nejsou u všech stavebnic a výrobců tak závratné a navíc v Liberci je speciál kategorie Historik Formulí tak CO?

My řekni co z té stavebnice upotřebíš? Určitě ti tam budou k něčemu originální kola i s gumama, celý povozek a jeho díly jako ramínka a zavěšení. Scela bezpodmínečně tam musíš mít pod kapotou i dokonale vypiplavý a detailně propracovaný plastový motor že jo? smiley

Ne neber to vážně, ale je hromada věcí, který ti z té stavebnice prostě zbydou k ničemu a proto je podle mě hloupost investovat do drahých stavebnic jako je Tamiya nebo Hasegawa, když v jednodušším provedení to dělá někdo jiný, možná né tak propracovaný a méně detailní, ale za to za poloviční, né-li třetinovou cenu.
strana 3 z 3 < 1 2 3
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák