AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:35:08 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Různé závody
strana 1 z 3 1 2 3 >
Autor Celorepublikový pohár
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 16-05-2007 20:29
Chtěl jsem si to nechat až na setkání členů ale nevím zda se ho budu moci zúčastnit. Mám takový návrh na uspořádání série závodů na dřevěných drahách pro příští rok. Je Vás tady několik, kteří jste přímo členy klubů nebo je znáte. Nešlo by se domluvit z majiteli těchto dráh na určité termíny kdy mají volno. Myslel jsem aby byly zastoupeny všechny kraje, aby se mohl každý kdo má zájem účastnit aspoň některého závodu, který má poblíž. Dále by jsem chtěl aby bylo vypsáno několik kategorií, jak pro komerční auta, tak i pro stavěná 1:32 ale aby nebyl zvýhodňován určitý výrobce. Kategorie by musely být voleny velice pečlivě aby si například zajezdily i fáva apod. Systém bodování by se musel také zohlednit pro ty, kteří nemohou objet všechny závody např. by se počítalo jen určitý počet výsledků jednotlivého jezdce do celkového hodnocení.Chci tímto oslovit hlavně ty zkušené, které dráhovým modelářstvím žijí již mnoho let a chtějí otevřít dveře i méně zkušeným. Sdělte prosím svůj názor. Jsem připravený se ujmout spoluorganizace s někým zkušenějším.
tel. 723577484
Autor RE: Celorepublikový pohár
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 16-05-2007 21:40
Kurňa, jsem tady napsal rekci dlohou tejden a je někde fučsmiley
Znova to psát nebudu, jen poslední větu - trošinku začínám litovat, že jsem nešel do digitálu. Tam začínaj od začátku - nejsou žádný vazby na 30ti a víceletý zkušenosti s dráhovkama - a vypadá to, že se jim to závodění docela rozjíždí. Jen jak dlouho jim to vydrží.smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot
člen

Vloženo dne 16-05-2007 21:41
OPRAVA - nepsal jsem erekci, ale reakci !!!!smiley

HWS
PetrM
člen

Příspěvků celkem: 31
Registrován od: 13.04.07
Vloženo dne 17-05-2007 07:57
Nebylo by to vůbec špatný, alespoň by se něco dělo na širší dráhové scéně. Já osobně rád poznávám nové dráhy, takže by tohle bylo něco pro mnesmiley
295155757 www.petr89munzar.hostuju.cz
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 17-05-2007 08:09
V Mostě mame dvě dráhy,věřím že na jedné z nich by jsme to celo-republikové klání zvládli.jde jenom o to se domluvit.hlavně kategorie a pravidla závodu.
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 17-05-2007 09:18
Speedy má svatou pravdu.
Představa, že se mezi sebou utkají supersporty všech značek ( Scalextric, Carrera, Fly, SCX, Ninco, Slot-it, atd...) je přímo děsivá vzl᚝ pokud to bude ještě podpoření Tuningem podvozků. Nedovedu si představit člověka, který by byl schopen sestavit pravidla pro všechny tyto značky tak aby byli vůči sobě navzájem konkurence schopné. To je o neskutečném množství znalostí těchto výrobců a jejich tunigových dílů. Pak se jedná i o kombinace jednotlivých dilů které z rádoby hračky mohou udělat trhače pneumatik.
Představa je to fakticky monstrozní a ve světě asi jen tak nevídaná, ale jak docílit toho aby se startovní pole po dvou až třech závodech netalo jen doménou Slot-itu a modely Carrera či SCX a FARO úplně nevypadly ze hry?

Napadá mě řešení spojených šampionátu všech značek do jednoho závodu. Ale to je tak velkej podnik, že ho za početnější účasti rozhodně není možné odjet za 1 víkend. Jedině na úkor některých kategorií a s tím, že se bude každý závod vyhodnocovat pro každou značku zvl᚝. To mi připadá jako nejreálnější a nejférovější řešení. Zajezdí si všichni se všemi a přitom by to byli 4-6 šampionátů jako Scalextric, Carrera, Fly, SCX, Ninco, Slot-it, atd... v jednom závodě.
Ale to je jen má představa.
src ceska trebova
člen

Příspěvků celkem: 212
Registrován od: 02.10.06
Vloženo dne 17-05-2007 09:48
Zdravím Vás všechny - jsem zásadně PRO - a můžu nabídnout ještě jednu možnost - stal se zázrak a nᚠklub má stálé prostory. Počítám za dva měsíce už bude vše hotovo a budeme mít stálou dráhu taky, ale ne dřevo ale FARO (4 dráha) a něco kolem 55 metrů. O stavbě bude samostatný článek. Tra nebude stále stejná - počítáme tak 4 x do roka ji přestavět. Určitě nezůstaneme jen u našich závodů v klubu a pojede se na ní vše co se vejde do měřítka 1:32 - u toho zůstaneme. Tuším, že i pohár Scalextric se může jet na plastu - ale nikde není stálá dráha - tak doufám, že budeme první smileysmileysmiley. Závěrem - čím víc závodů, pohárů, tratí v ČR - a tvrdím že je pro naše auta jedno, jestli je to dřevo nebo plast - tím líp pro nás všechny. Těším se na setkání do Libošovic a ještě více na to, až se sejdeme všichni u nás v České Třebové. Tak zatím ahoj všem a na viděnou v Libošovicích. Petr Krška SRC ČT.
www.autodraha-src.ceskatrebova.com
Mitch
člen

Vloženo dne 17-05-2007 13:13
Tome, tyto pravidla jsou sice dobře sepsaná, ale kde najdeš toho dotýčného odborníka, který bude posuzovat technickou přejímku modelu? Dojde přesně k tomu co jsem říkal. Ty znᚠněkoho kdo zná zpaměti všechyny Tunigový díly všech výrobců? Jestli jo tak takového člověka bych velice rád poznal.
V bodě 4 pravidel poháru Scylextric se jasně píše, že modely mohou být upravovány jen tunigovími díly výrobce dotyčného modelu. Jak poznáš, že ten a ten tam nenapchal něco jiného? Jiný motor úplně jiného výrobce. Pak na to někdo příjde a začně kolotoč: Ten ta má to a to a já to tam mohl mít taky, ale ono to není od výrobce a on kvůli tomu určitě vyhrál atd atd.... prostě známá písnička.
Mitch
člen

Vloženo dne 17-05-2007 14:40
Tak to pak jo, Stěžovat si pak může kdo chce kam chce, ale nikam se nedovola. Také řešení.
Jen si myslím, že s takovým přístupem by se takové mistrovství během pár závodů změnilo v mistrovství jedné maximálně dvou nejlepších značek a to je ten důvod proč jsem tu začal o tom šampionátu jednotlivých značek v jednom závodě.
Radši uvedu příklad:
Koupim a upravim si Ferrari 360 Modenu od Faro, dám do něj motorek Faro Super a jedu na závod. Jak myslíš že proti Slot-itům a našláplím Scalextricum dopadnu? Po prvním, druhém maximálně třetím závodu půjdu do jiné lepší techniky protože s tou co jsem měl nemám nejmenší šanci na lepší umístění. Nebo to vidíš snad jinak? A věř, že takhle by velmi brzy reagovali všichni s Carrerama, SCXama atd...
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 17-05-2007 16:49
Mitchi, když se podívᚠna pravidla Poháru Scalextric, tak nikde není jednoznačně řečeno, že tuningové díly použité třeba na základ od FLY nemohou být od Slot.it, dodržíš-li neupravování úchytů os, vodítka apod. Dokonce i motor, bude-li mít stejný tvar a velikost dané výrobcem, by nemusel být nutně od primárního výrobce.
Takže to vše už jde i teď (i když pod patronací jednoho dovozce) a zatím toho nikdo zase tak moc nezneužíval, protože se závodů účastnili vesměs lidé, kterým šlo v první řadě o zábavu a až v druhé o vítězství. Až se bude opravdu závodit natvrdo s účastí "závodníků", pak samozřejmě ubude i férovosti (zkus poznat upravený a neupravený uzavřený motor) - ale komerční auta mají svůj určitý jízdní limit a pak už rozhodují prsty a chladná hlava...

Honza
Jirka
člen

Vloženo dne 17-05-2007 19:45
No trochu jsem to již promýšlel než jsem toto vlákno zakládal. Myslím, že má pravdu Tom a vynecháme tedy stavěná auta. Uděláme kategorie částečně podle vzoru Poh.Scal. a Krušnohoráku a také Česká Třebová či Větrník záleží na dohodě a musí se to dát odjet v jednou dni. Kdo by chtěl přijet již den předem může trénovat a "skamarádit se". Do komerčních aut by se mohli dát tuningové věci i od jiných výrobců v rámci povolených úprav na podvozku. Právě to by bylo zajímavé srovnávat v čem je která firma dobrá či horší. Když jsem například jel závod v Litni v rally kategorii na technické dráze z Nincem tak jsem byl druhý ale na rychlé dráze v Žamberku to bylo horší. A teď to nejdůležitější. Já si myslím, že největší podíl na výkonu auta, kdy někdo vyhraje o parník před druhým má motor. Jak tady naznačil kolega Sutor tak pak záleží pouze na čestnosti závodníka jaký do auta nacpe. Což takhle při přejímce měřit otáčky motoru na určité dané napětí a maximální otáčky pro danou kategorii bychom předem určili. Trochu jsem se poptal a zkusím něco na ten způsob vyrobit.Myslím vyrobit měřák na otáčky.Také musím poděkovat všem, kteří již nabídly své dráhy k dispozici a myslí to s těmito závody vážně.
Editoval Jirka dne 17-05-2007 20:16
tel. 723577484
Mitch
člen

Vloženo dne 17-05-2007 20:46
Čoveče to je trochu fantas ne? Jak chceš někoho donutit, aby si rozebral předem upravený a připravený autíčko, nechal tě otestovat motor a pak ho hlídat aby si ho tam zase zandal zpět, navíc kus od kusu může jet úplně jinak a snímání otáček přes nápravu je také blbost pač tam bude mít každý jiné převody. To už rovnou rozdávej jeden druh motorů a prodávej je přímo na závodišti. Tam ho bude asi těžko někdo upravovat.
Jirka
člen

Vloženo dne 17-05-2007 20:54
No nemusíš se hned rozčilovat. Jestli jsi byl někdy na závodech, tak po přejímce se auto už majiteli do rukou nevrátí. Dá se pak rovnou na start. A to měření by bylo digitální a žádný auto bych nerozebíral. Převody by si samozřejmě mohl dát každý jaký chce v rámci vyráběnýho tuningu.
tel. 723577484
HWSlot
člen

Vloženo dne 17-05-2007 21:14
smileysmileysmileyHeh - že by se nám tu z Jiřika rodil novej Mex Mousli nebo děda Eklstounů ???smileysmiley

HWS
Jirka
člen

Vloženo dne 17-05-2007 21:18
Nebudu si už plácat játra. Až vyrobím, tak ukážu.
tel. 723577484
HWSlot
člen

Vloženo dne 17-05-2007 21:20
Náhodou super !!! Držím palcesmiley

HWS
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 17-05-2007 23:06
Milý Jirko, otáčky jednotlivých motorů jsou udávány naprázdno, tedy bez následujícího převodu a nápravy s koly, které velmi ovlivní skutečné otáčky, bude zde hrát roli odpor převodu, převodový poměr, hmotnost a průměr kol, jakpak chceš něco objektivně naměřit?????

Navic mezi motorky se najdou takové, které točí kdoví proč více nebo méně otáček.... a toto se taky mění v průběhu jejich užívání, myslím, že sis uříznul dost odvážně velký krajíc.

Když koupím 20 motorků Faro Super a najdu mezi nimi např. takový, co točí 25000 otáček, je to moje vina a špatný úmysl??? Vždy já si ze zcela legálního vyberu jen to nejlepší....a to přece mohu, ne???? Bude si pak někdo myslet, že jsem motor upravil (vyměnil vnitřek - magnety, rotor - nebo co)???

Je tu ještě pár nejasností - kdo mi stanoví, jaké si mohu nastavit napětí?

Je vůbec všude k mání 14 V, které Faro Super potřebuje (Carrera skoro 15V!)???
A mohu chtít více - tento motorek jede skvěle třeba i na 18 V???
A co když třeba do Favoritu (nebo Ferrari Challenge) dám Falcon - je to tunningový díl nebo ne???

A vůbec, proč bych měl utrácet 1500,- za komerční autíčko a dalších 2000,- za tunningové díly, vše pracně shánět, když si za 1000,- Kč sám umím poskládat autíčko (maketu), které je moje a rychlejší (nejde o lexanový speciál s Parmou...)???

Lze šasi od Jarka považovat za tunningový díl???

Neberte toto jako nějaké rýpání (Mitchi), jen mě to opravdu zajímá.
Editoval Honza dne 17-05-2007 23:14
www.grafik-jan-vician.cz
HWSlot
člen

Vloženo dne 17-05-2007 23:57
Tome - Svatá to slova !!!!
A nakonec bych chtěl k tomu říci. Můžete pravidly ošetřit co chcete a jak chcete a vždy se najde někdo, kdo najde skulinu a třeba ji využije. Sami jste už ty skulinky hledali. Nicméně by všem mělo stačit, jestliže to někdo udělá, tak je jen obyčejný chudák a ten zaslouží politování

Honzo -
A vůbec, proč bych měl utrácet 1500,- za komerční autíčko a dalších 2000,- za tunningové díly, vše pracně shánět, když si za 1000,- Kč sám umím poskládat autíčko (maketu), které je moje a rychlejší (nejde o lexanový speciál s Parmou...)???
protože já to třebas neumímsmileysmileysmiley a ještě i jinak - protože je dost těch, kteří chtěj jezdit s kupovanejma, takže jestli chceš závodit s nima, tak budeš muset dodržet jejich pravidla.smiley

HWS
Mitch
člen

Vloženo dne 18-05-2007 07:14
Jasně Honzo. To jsou závody PRODUKČNÍCH modelů a ne MADE IN HOME, ikdyž ti lítaj dvakrát rychleji.

A teď zpět k tomu proč jsem tuto horlivou diskuzi o těch tuning dílech rozjel. Šlo mi skutečně jen o to jak docílíte, že to bude opravdu regulerní šampionát všech značek a ne jen jedné nebo dvou nejlepších. To mi vrtá hlavou pač tak to podle mě dopadne.

Dobře možná jsem pravidla špatně pochopil, myslel jsem si totiž, že modely mohou být motorově poháněny jen díly z produkce dotyčného výrobce a nikoliv všech výrobrců.
To mění situaci a skutečně krapet smazává rozdíly, ale stejně. Podvozek je podvozek.
Jestli se to skutečně uskuteční tak se vela těším na první závod a jsem opravdu moc zvědav jak dojedou Ferrari a TTčka od FARA.
Mitch
člen

Vloženo dne 18-05-2007 13:26
Ale já je právě nehledám. Jen mě zajmala konkurence schopnost, nic víc.
strana 1 z 3 1 2 3 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák