AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 20:09:29 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Různé závody
strana 1 z 2 1 2 >
Autor Republikové vc. lokální závody
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 26-10-2008 23:09
Na základě názorů různých jedinců bych chtěl rozjet debatu, zda má vůbec smysl pořádat celorepublikové závody, míněno místem pořádání.

Ačkoliv jsem se nikdy nezúčastnil Krušnohorského poháru, prý je tam veliká účast. Ovšem, jede-li se jejich závod v Praze, je účast prý ani ne poloviční.

Stejně tak jsem nyní v sobotu slyšel názory několika lidí, že přeci nebudou jezditi na závody 100 km.

Z toho samozřejmě pramení ona uzavřenost jednotlivých klubů a jejich "originální" lokální pravidla.

Co si o tom myslíte?

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Republikové vc. lokální závody
kmasita
člen

Příspěvků celkem: 213
Registrován od: 11.03.08
Vloženo dne 26-10-2008 23:59
Ahoj myslím že hodně záleží na tom o jaké závody se jedná, jsem člen na Podbabě a jezdím s několika kluky na celý Krušnohor to znamená Most a Bílina cca 100 km Děčín cca 120 KM a jedeme tam rádi. Teď je zase o víkendu v Bílině Pohár Scalextric a tam se jaksi nikomu nechce... jelikož naše auta pustí sice do závodu ale potom je nepočítají do celkového pořadí tak to celkem nikoho nemotivuje aby dorazil, vzl᚝ když se mu tam třeba nelíbí dráha nebo něco jiného....Když bude Krušnohor v Hradci, Jihlavě, Brně.......určitě zase dorazíme. Samozřejmně že ta účast v některých místech bude silnější nebo slabší je to dané hlavně počtem lidí kteří to berou vážně a záleží jim na celkovém pořadí.
Myslím že co se týče Prahy tak tam je taky problém dráha která je dost rychlá a auto které je schopné třeba v Mostě vyhrát tak na Podbabě bude pomalé a pro nějakého Mosteckého žáčka by rychlejší motor zbytečně velká investice, pak ještě zjistí že nocleh ve vlastním spacáku a na vlastní madraci ho bude stát minimálně 100,- na jídlo bude muset do hospody tak zváží +a- a prostě nedorazí.
Teď popravdě kritizuji svůj klub a tím i vlastně sebe jelikož bych se za změny k lepšímu mohl zasadit, patří mi to !!! smiley Míchaným vajíčkům k snídani v Mostě se prostě jen tak něco nevyrovná smiley
Editoval kmasita dne 27-10-2008 00:00
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 27-10-2008 00:20
Dobře, že jsi to nakousl Pepino. Zrovna včera jsme s Mosteckýma klukama debatovali o Porche cupu. Někteří si již objednali na příští rok auta aby se mohli zúčastnit a byli by rádi, kdyby termíny pokud možno nekolidovali s Krušnohorem popřípadě s GT/MC 24. Samozřejmě nepřijedou asi všichni ale zájem tu je. Já jsem byl s tím prvním závodem Krušnohoru v Praze spokojený. Přijeli snad všichni přední závodníci a nesmíš zapomenout, že to byl první závod, který se jel jinde než na severu. A nemyslím, že start 22 závodníků v nejsilnější kategorii je zrovna málo. Nejde přece jen o maximální počet startujících ale o kvalitu a pěkně si to užít. Myslím, že znám mezi komerčkáři už pár lidí, kteří jsou ochotni přijet kamkoliv pokud budou vědět, že to bude mít určitou úroveň a pěkně si zazávodí.
Já už se nesnažím někoho přemlouvat aby s náma laskavě jel někam na závody.
Kdo prostě nechce, tak stejně nepojede a bude svýma argumentama ovlivňovat a odrazovat jiné.
Například jsem dostal včera od Brňáků, kteří přijeli už podruhé do Děčína na šestihodinovku návrh na sjednocení pravidel pro závody komerčních aut a chystám se ti to také poslat. Hodlají příští rok v Brně pořádat jeden vytrvalostní závod na jejich nově postavené dráze a příslibili jsme jim včetně dalších svoji účast. Takže já jsem optimista, protože kdybych nebyl, tak by jsem po prvním prohraném závodě před dvěma roky seděl o tomhle víkendu doma u televize nebo někde u piva.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
lubos
člen

Příspěvků celkem: 95
Registrován od: 08.03.08
Vloženo dne 27-10-2008 01:21
Já myslím,že celorepublikové závody jsou velkým přínosem pro všechny, co se jich účastní. My jsme byli letos na dvou vytrvalostních závodech v Děčíně, z Brna to je asi 320 km a vůbec toho nelituji. Nádherně jsme se pobavili a získali nové zkušenosti. A o tom to je. Když by se ještě sjednotily pravidla pro úpravu modelů, tak by to bylo přímo ideální.
Editoval lubos dne 27-10-2008 17:26
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 27-10-2008 10:06
Osobně chápu jako celorepublikové všechny závody - žádný z dosud pořádaných závodů přece neměl charakter výhradně lokální (i hradecké rallye ligy se může zúčastnit kdokoliv zvenčí) a neomezoval případné účastníky místem jejich bydliště nebo členstvím v klubu. Jen některé vytrvalostní závody jsou občas logicky limitovány počtem možných startujících, ale i tyto jsou v podstatě otevřené do doby naplnění maximálního stavu, u některých je pak předřazena kvalifikace do hlavního závodu.
Mám pocit, že hlavním motivačním popudem k účasti na jakýchkoliv závodech je především chu si zajezdit, individuální atraktivita konkrétního závodu, jeho zaměření, znalost prostředí i dalších účastníků a v neposlední řadě i časová (a pro někoho i finanční) náročnost. Stavební pravidla se už dnes prakticky neliší a pro většinu lidí nejsou nějakou zásadní překážou pro účast.
Sladit termínově všechny dnes pořádané akce začíná být docela problém, a to i díky tomu, že DDM mají většinou i svůj vlastní nezávislý program (nemluvím ani o dodatečných zmatcích v kalendáři SM ČR) a některé měsíce zase trpí absencí dovolenkářů apod.
Takže je to pořád vlastně jen o tom, že někdo na závody jezdí a jiný ne, někdo má neomezený fond volného času a jiný ne, někdo je schopen akceptovat určitá místní specifika a jiný ne, někdo má závody jako "životní" prioritu a jiný ne, a tak by se dalo pokračovat donekonečna. Prostě vše je spíš v lidech samotných, úrovni mezilidských a klubových vztahů atd., technická stránka (pravidla) pak je spíš druhořadá záležitost.

A jen ještě k zamyšlení s ohledem na výše uvedené - má opravdu smysl usilovat za každou cenu o maximalizaci účasti? Budou lidé skutečně preferovat několikadenní závodní maratóny na druhém konci republiky s přespáváním a i třeba několikahodinovým čekáním na svůj start nebo dají přednost jednodenním intenzivním závodům v blízkosti svého bydliště?
Každá verze asi najde své zastáncesmiley...

Honza
Editoval sutor dne 27-10-2008 10:15
Marian
člen

Příspěvků celkem: 248
Registrován od: 05.02.08
Vloženo dne 27-10-2008 11:18
Souhlasim se vsemi, nebot kazdy ma svuj dil pravdy. Nemam mnoho volneho casu, ale chci zkusit zavodit, a tak chci jezdit tak 6 "republikovych" zavodu do roka. Ale jednodennich, a je mi jedno kde, dojedu kamkoliv. Lokalni jsou jasne, pokud jsem v HK, tak si vzdy cas najdu.
liberec
člen

Příspěvků celkem: 28
Registrován od: 27.10.08
Vloženo dne 27-10-2008 19:32
Dovoluji si souhlasit jak s Jirkou, tak se Sutorem. Akcí je již docela dost. My jsme vymysleli také lokální akci před sedmi lety, protože se kolem nic nedělo. Druhý ročník jsme otevřeli všem a ve třetím začali jezdit kluci z Jablonného. Prospělo to oběma stranám, my se přiučili a oni si mohli zazávodit v maketových kategoriích. Dnes se podařilo rozjet dalších několik závodů a my můžeme ubrat na počtu závodů u nás a tím i sami častěji vyjíždět ven.
Vyjíždění ven je řízeno hlavně rodinou a leností. Je fakt, že nikdo z nás dospělých ženáčů si nezdůvodní více než dva závodní víkendy v měsíci.
Protože jsme klub, který se soustředí na závody maket podle pravidel SMČR, tak nám moc času nezbývá na závody komerčních modelů. Pro příští rok je 8 závodů MČR GT a MC a 5 závodů MČR Nascar a Oldtimer. Kromě toho bude 6 závodů Mistr Větrník a 3 hodinovka cestovních vozů a 500 kol Reichenberg GTéček. Mezi tím dva měsíce prázdnin a dovolených. Již nebereme v úvahu Honda Cup, protože od nás tam jezdil pouze jeden žák.
Co se týče účasti jezdců, pak je na čase nehonit se po obrovském počtu startujícíh. Loňský průměr na jeden závod Mistr Větrník byl 23 jezdců a bylo s tím starostí dost a dost. Důležitá je kvalita jezdců. Řeknu to takhle - jede-li se závod, kde je 12 vyrovnaných jezdců, pak je to pro všechny zúčastněné lepší než závod 25 jezdců se špičkou 3 jezdců a zbytek, který jen sekunduje. To však neplatí v případě, že je startovní pole dostatečně zastoupeno dospělými, juniory a dětmi, kteří svádějí boje hlavně ve své věkové kategorii. My to tak máme a pak je to napínavé pro všechny.
Nikdo nedokáže přesvědčit "tlachaly", že by měli na závody přijet. Budou se vymlouvat na to i ono. Proto je lepší nikoho nenutit. Domnívám se, že dnes je takový výběr závodů v tolika kategoriích, že je možnost závodění pro každého kdo chce.
Lokální závody budou vždy "konkurencí" pro "celorepublikové" už jen tím, že jsou otevřené pro každého a jsou nejbližší. Přesto jsou celorepublikové akce, které i v SRC mají širokou jezdeckou základnu - Honda Cup a MČR GT a MC. Mezi komerčními auty je to Krušnohorský pohár, který se už stěhuje na některé závody i z Ústeckého kraje.
Třeba se tak stane i s Porsche Cupem, ale to záleží na organizátorovi a na těch, kteří tomu budou fandit. Osobně bych byl více nakloněn myšlence Porsche Carrera Cupu, který by se jel v rámci některých závodů SC, Podbaba cupu nebo KP s jedním typem poršáka.
Chystám konstrukci modelu ve větším měřítku a pravděpodobně zkusíme tento seriál u nás rozjet.
http://www.tom59herder.cz/index.php
Marian
člen

Příspěvků celkem: 248
Registrován od: 05.02.08
Vloženo dne 28-10-2008 08:42
To se nekdo ma, kdyz umi zduvodnit dva zavodni vikendy v mesici. Doufam, ze az na to pride, tak mi projde jeden zavodni vikend za dva mesice smiley
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 28-10-2008 09:54
To Marian, to já bych si je dokonce i zdůvodnit uměl, ale ten volný čas již najít neumím smiley to je prostě fakt, který nedovedu řešit jinak, než na úkor ostatních členů rodiny a poviností.

Jinak co se týká závodů vlastních, souhlasím se Sutorem.

http://132slotcars.blogspot.com/
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 28-10-2008 10:42
Zajímavé téma, zatím sice nemám zkušenosti se závody dráhovek, ale zato dost se závody Rc. Podle mne jsou klíčové tyto věci:
1.Dobrá lokální základna jezdců, která zajistí, že je i při malé účasti "přespolních" s kým závodit.
2.Rozumná a akceptovatelná pravidla
3.Celkově také atmosféra a pojetí vlastního závodu
4.Ekonomika...tedy přijatelné náklady např. na ubytování

Pak už to je jen o lidech a jejich možnostech či přístupu přesně tak, jak zde napsal Sutor a další. Pochopitelně jsou ve výhodě kluby či skupiny jedinců, kteří se mohou a dokáží domluvit na cestě na závody třeba jedním autem, pak pochopitelně není nedostupný závod ani třeba 400km daleko. Jsou ale i věci které třeba pořadatel dopředu nemůže odhadnout.

Jako příklad uvedu naše závody z dnešního víkendu. Jeli jsme s modely 1/18Rc do Prady na Lestr. Nalákal nás tam nový koberec a také chu poměřit síly s lidma kteří k nám na závod přijet nechtějí. Výsledkem byla ale ktastrofální otrávenost poloviny členů týmu a silné rozladění dalších. Nový koberec enormě pouštěl chlupy a tak se mnoha lidem jejich modely tak zanesly že v polovině jízdy už nejely. Zničená ložiska, neustálé čištění a místo měření sil na dráze jen loterie kdo chytí chomáč chlupů dřív a kdo později. Výsledkem je že na tento seriál už nikoho z kluků od nás nenalákám....

Takže jak je vidět aspektů může být spousta......
Osobně si ale myslím že opravdu základem je dobrá parta "domácích" a pak se ti přespolní dříve či později objeví také.smiley
www.alsracing.net
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 28-10-2008 13:10
Bych ještě přidal:
časová nenáročnost (dvoudenní závody jsou fakt jen pro někoho)smiley
já bych osobně preferovat závodění tak na odpolkosmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
sutor
člen

Vloženo dne 28-10-2008 17:33
Zjednodušeně shrnuto:
Máš-li dostatečně početnou lokální základnu startujících, můžeš si klidně pořádat i lokální závody se specifickými pravidly. Budou-li pro ostatní z nějakého důvodu přitažlivé (zaměření závodu, atmosféra, místo konání, osoba pořadatele atd.), přizpůsobí se a přijedou teřba i z velké dálkysmiley... a když ne, nic strašného se neděje. To, že uspořádᚠcelorepublikové závody se standardizovanými pravidly, ti výrazně větší účast přespolních automaticky nezajistí, ale mohlo by ti to zase vše možná ulehčit.

Asi ale budeme muset s narůstajícím počtem a možností širšího výběru typu závodů počítat s tím, že bude postupně klesat zájem u většiny jezdců startovat na vzdálenějších nebo vícedenních závodech - času na koníčky je dnes nějak čím dál tím méně. Totéž platí pro účast žáků obecně (s výjimkou rodinných klanů).
Nepodceňoval bych ani to, že stále stoupající úroveň výkonů jezdců (+ u části z nich i stoupající jednoznačná orientace na výsledek) i techniky paradoxně může odradit z účasti lidi z "ulice". A odsud je to jen krůček k tomu, ujasnit si pro koho jsou ty které závody určeny - pro "závodníky" nebo pro ty, kteří hledají pohodový relax na autodráze? Skloubit vše tak, aby všichni byli spokojeni, není zase tak jednoduché.

Honza
Editoval sutor dne 28-10-2008 17:40
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 28-10-2008 18:50
Ohledně té výkonosti a ujasnění si pro koho jsou ty které závody určeny:

Nejužitečnější by asi bylo, kdyby si to hlavně ujasnili ti závodníci, kteří tomu nedají tolik času a energie. Bez toho se "na bednu " jezdit nedá. Zavděčit se nelze všem a pokud netrénuji a neinvestuji jako ti na špičce, tak také asi nedojedu na špičce. Takže buď jezdím pro radost a ve volném čase a pak nemůžu očekávat medaile, nebo do toho dám vše a pak teprve možná můžu očekávat výsledky.
Podřizovat úroveň a strukturu závodů tak, aby byli všichni spokojeni, nebo organizovat závody pohodového poježdění je cesta do pekla a do průměru.

http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: BEDNA???
notes
člen

Příspěvků celkem: 47
Registrován od: 02.09.08
Vloženo dne 28-10-2008 22:05
No ja jsem novacek a tak to taky beru. Pracovni povinnosti mi ani neumozni se dostat na drahu v Liberci,protoze je to jednou tydne v utery navecer a ja posledni dobou jezdim z Prahy cim dal pozdeji. Takze budu muset na trenovani sehnat neco jineho,do te doby ani necekam,ze bych se mohl nekde umistit treba jen na dohled od bedny,tak to beru a nemam s tim problem.Vubec mi neevadi,ze vyhrava neekdo jiny a ja jsem na chvostu nebo v polovine vysleedkove listiny.Az se neco naucim a potreenuji,treba se o nejakee to mistecko posunu. Po debaklu v Decine jsem pochopil,ze nez se zlepsim,neebudu jezdit na vicehodinove zaavody,pouze na zavody PC a KP -tedy na kratsii zavody. U nas v Libedrci nevim o nikom jinem,kdo by komercky jezdil,nebo i chtel jezdit,pokud se nekdo takovy najde,zase bude veseleji,podelit se o zkusenosti a mit se s kym porovnavat. Jezdit na draze vedle 1:24 moc srovnaani neprinese. Takze klidnee budu dojizdet do Hradce,Prahy,Decina a dalsich mest,ale nejprve si musim najit misto na trenovani-tedy drahu pristupnou v dobe,kdy mi to pracovni povinosti dovoli.

opět jsem za nováčka po 30 letech
334424673
sutor
člen

Vloženo dne 29-10-2008 06:49
Napsal jsi, že jezdíš z Prahy čím dál tím později a proto nestíhᚠv úterý večer dráhu v Liberci. A co takhle zkusit právě v úterý dráhu v Praze v Podbabě? Schůzky jsou také v úterý cca od 16,00 do 19,00...smiley. Za pokus nic nedáš, můžeš si zatrénovat a budeš mít i kýžené srovnání (úterý je vyhrazeno komerčkám).

Honza
Autor RE: jj
notes
člen

Vloženo dne 29-10-2008 08:12
Tak to je slovo do pranice smiley budu o tom silne uvazovat...To by mohlo byt skvele reseni,predpokladam,ze ty jsi take z Podbaby kdyz me tam zves,bylo by nejake telefoni cislo na domluvu podrobnosti??? diky za odpoved

334424673
sutor
člen

Vloženo dne 29-10-2008 18:47
Spojení mᚠv SZ.

Honza
Autor RE: for Sutor
notes
člen

Vloženo dne 29-10-2008 23:55
diky,kontakt mam a zitra se ozvu :-)

334424673
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 30-10-2008 18:56
Malé objasnění,všechny závody krušnohoru jsou jednodení.Závod jako takový se vždy jede v sobotu.V pátek se jezdí volné tréninky a je na každém jednotlivci jestli dorazí již v pátek nebo až v sobotu ráno.Samotný závod se vzhledem k počtu kategorií a počtu zůčastněných nedá odject za dopoledne nebo odpoledne.Já osobně jezdím pokud to jde už v pátek,jelikož každou tra je třeba natrénovat a nastavit auto.Samozřejmě ,,pokecat u piva,atd."Na některé zavody si beru dovolenou a nezáleží jestli to je u nás nebo Děčín,Praha.Pokavaď to bude mít uroveň přijedu kamkoliv,ale to už psal Jirka.Takže jsem pro celorepublikové závody,a už klasické nebo vytrvalostní(týmové).Ted už jen dohodnout se na pravidlech,to bude asi ten největší problém.smiley
Rebas
člen

Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07
Vloženo dne 16-11-2008 23:48
V sobotu 15.11. jsme otevřeli pro veřejnost slibované prostory pod naší kamennou prodejnou (Bratří Venclíků 1139/3, Praha 9 - o dvě patra níže).

podařilo se nám tam vměstnat stůl pro dráhu carrera ve tvaru písmena E. Stůl je sestaven z pěti osb desek (250x125cm). Pominu-li mezery pro obsluhu, tak stůl zabírá plochu 500x375cm.

Níže je odkaz na dráhu která na stole bude. Momentálně ji celou sponkuji a propojuji kabely (kvůli dokonalému rozvodu proudu) a také čekám ještě na nějaké díly (krátké rovinky, které jsou nyní vyprodány.

Délka všech čtyřech drah je naprosto schodná (tedy alespoň to tak tvrdí editor tratí track power). Dráhy mají délku 2525 cm (25,25 metru smiley )

http://vltava2000.cz/shops/5966/dokumenty/carrera-evolution.jpg

Jednoduchou úpravou z dráhy uděláme digitální 132ku - viz druhý obrázek.

http://vltava2000.cz/shops/5966/dokumenty/carrera-digital132.jpg

Ještě nevím která z variant bude v místnosti standardně postavená - o tom rozhodne návštěvnost - tedy poptávka.

Jinak ze tří místností jsou k použití dvě, třetí (pro létání s vrtulníky a malými letadly) na tu si ještě budeme muset chviličku počkat. V místnostech jsou položené koberce, které však ještě budeme muset podlepit - koberce jsme dostali v rolích a nestačili se rozležet, to bude pár dnů trvat.

Kromě carrera dráhy máme v prostorech dráhu iwaver pro RC auta (asi 5x4 metry), pak je tam také stůl pro souboj šesti tanků VsTank (5,2x3 metry), na který ještě postavím dráhu Carrera GO!!! a pak stůl pro SCX digital system (6x2,5 metru).

Ještě by se v prostorech mělo objevit několik herních konzolí Nintendo Wii a DS.

Otvíračku těchto prostor nemám ještě úplně stanovenou, ale viděl bych to asi takto nějak:

do konce tohoto roku
Po: 17:00 - 20:00
Út: 17:00 - 19:00
St: 17:00 - 20:00
Čt: 17:00 - 19:00
Pá: 17:00 - 19:00
So-Ne: dle předchozí dohody

Pokud bude zájem, tak od nového roku bych rád udělal dřívější začátek - asi tak od 14 nebo 15 hod.

Rebas
178856806
strana 1 z 2 1 2 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář