AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 20:27:24 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Zvody a akce | Rzn zvody
strana 1 z 2 1 2 >
Autor MOJE PRAVIDLA
Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 05-03-2009 10:48
Opt se tu zanme motat okolo pravidel, proto bych rd, aby kad sm za sebe napsal, jak si pedstavuje pravidla pro komern vozy:

- zda vyhovuje spe pohr znaek, kde je ve dno do konkrtnho dlu vrobcem (viz Slot.it pravidla)
- nebo zda je touhou mt krom podvozku a kastle ve libovoln (jak ale urovat, co je a nen povoleno - viz teba Porsche)
- nebo zda mt ve povoleno (viz teba Krunohor)

Kadopdn asi nen sprvn jt cestou, toto je obecn znm a tak to plat. Pravidla jsou pravidla, ale kadmu vyhovuje nco jinho, proto prosm napite.

Jsou lid, kterm vyhovuje m dl tm vt rychlost, nhoko to zase otravuje, protoe to pak nelze ustlit do pravidel a v budoucnu to nelze zastavit atd.

Je cestou vypsat vechny povolen dly vech znaek (a poadatel se z toho zblzn) nebo naopak jen nco zakzat?

Napite prosm 1 svj nzor

Vemte to z pohledu, e jste organiztor zvod pro komerky a napite obecnou specifikaci.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 05-03-2009 10:51
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: MOJE PRAVIDLA
bull
len

Pspvk celkem: 18
Bydlit: HK
Registrovn od: 07.04.08
Vloeno dne 05-03-2009 12:00
J v roli poadatele bych chtl mt prci co nejjednodu, take bych limitnul rozmry, svtlou vku, min/max hmotnost a ppadn jet zanku / typ (do Porsche cupu me jen Porsche apod.) a samozejm podvozek a kastli od komernho vrobce (aby se vylouily stavn auta).
Vc bych neeil. A si kad jede, co je libo. Pokud je nkdo schopn si doma njakou soustku vyrobit, tak prosm. Pokud nkdo potebuje do podvozku vyvrtat drku, a si ji tam d.... Neeil bych vbec dn komponenty ani jejich pravy. Jen aby se vylo z komernho auta a fertig.

To mj 1 nzor
216 004 508 autodraha.hkfree.org
Autor RE: pravidla
notes
len

Pspvk celkem: 47
Bydlit: Liberec
Registrovn od: 02.09.08
Vloeno dne 05-03-2009 12:21
V podstate souhlasim s Bullem, kdyz si mohou vsichni upravovat myslim,ze spise se prace pri prejimce urychli. Jinak mozne omezeni se nabizi samo od sebe - treba na PC predepsat motor-tedy treba tri od ruznych vyrobcu,aby nebyl nikdo protezovan. Rozhodne bych treba v PC nebranil do jinak pekneho modelu dat podvozek od Slot.it nebo treba MBslot,aby se dalo jet i s timto autem,ktere jinak bude lezet v supliku. Podle me je to ekonomictejsi,nez koupit nejake auto,nacpat do neho cas i penize a zjistit,ze stejne nikdy nebude uspesne. Takto kdyz zjistim,ze to auto proiste takhle jezdit slusne nebude,mohu zacit modelarit-ostatne dojde stejne i k nakupu-klec,prip. podvozkove plato,osa a z auta moze byt obstojny zavodak. Jiank clovek musi koupit jine auto,upravi ho sice mene podle pravidel a opet zjisti,ze mu to nejede.Tak poridi casem treti..... to neni o ekonomice. Jsem opravdu novacek,nejezdim dlouho,ale prave proto to vidim mozna trochu s odstupem a bez ambici na stupne vitezu,delam to proto,ze me to bavi. Nerikam,ze pravidla krusnohoru jsou 100%,ale otviraji moznost videt na startu skoro kazdy model,ktery se kdy vyrobil. A jak jsem jiz psal,pokud jde o omezeni rychlosti-predepiste motor..napr. max 30tisic ot/min,kratky nebo dlouhy....... k tomu +/- 10% tolerance ......na jine draze muze byt ten motor slabsi na jinou silnejsi....stejne i ja jako novacek mam uz ted jakztakz vyber.....ale to jen ,pokud jde o omezeni rychosti,klidne se to muze nechat jako volny motor. Proste povolit zamenitelnost podvozku a karoserie -oboje samozrejme od vyrobce komercnich modelu. Komponenty opet jen od komercnich vyrobcu. Zbytek je na hlavach a rukach zavodniku.
Tak to je v kosce muj nazorsmiley

opt jsem za novka po 30 letech
334424673
Jirka
len

Pspvk celkem: 417
Bydlit: Holubice, Praha-zpad
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 05-03-2009 12:25
Prosm vs, neete nic zsadnho pes internet. Zkuenosti m utrvrzuj jen v tom, e to pouze rozhd lidi a nikdy se veejnou diskuz zde ani jinde na netu nic nevyeilo. A pokud se chystaj zsadn zmny v Porsche cupu v prbhu sezny, tak to zrovna astn een nen. Aby to neskonilo jet dv ne se podn zaalo. Nechal bych tomu pirozen vvoj. To se zkrtka ned nic dlat, e se vdycky objev nkdo lep a rychlej. smiley

Zvod je ivot, to co je ped i po nm je jen ekn.
tel. 723577484
Standa
len

Pspvk celkem: 275
Registrovn od: 24.01.09
Vloeno dne 05-03-2009 12:28
Vyjmen pln souhlasm s Jirkou.
Pepino
Super Administrtor

Vloeno dne 05-03-2009 12:35
PC se nemn, jen i pevody a osy budou libovoln (dope se do pravidel), co u i te spousta lid mla.

J ale nechpu, co pak chcete? Jsou problmy s pravidly obecn a kdy se zeptm na nzor, abych mohl dlat zvody pro lidi, tak je to taky patn. Navc, toto je sice veen diskuze, ale diskuze cca 20 lid, kte se tch zvod aktivn astn, nikdo jin sem stejn nic nenape.

Co je to pirozen vvoj? Motor 100.000 ot nebo pneu NSR, kter nap. u auta, kter na m ztrcelo 0,5s najednou udl to, e na nj ztrcm j 1s bez dalch prav?

M je to um a fuk, j klidn pustm do zvodu cokoliv, i ProSlot motor, protoe je komern, ale pak se na zvodech nehdejte navzjem a nemluvte o obecn zaitch pravidlech !!!

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Autor RE: pepino
notes
len

Pspvk celkem: 47
Bydlit: Liberec
Registrovn od: 02.09.08
Vloeno dne 05-03-2009 12:49
ja svuj nazor napsal.Nemyslel jsem tim menit pravidla behem sezony!!! Pneu od NSRjsou komercni,takze se jezdit mohou ne? A motor?? pises 100 tisic otacek,kdyz to uridi a zprevoduje,at si ho tam klidne da...porad lepsi,nez aby si ty motory nekdo potaji premotaval .... PC chapu jako zavody vozu Porsche od jakehokoliv vyrobce,takze to vidim jako neco jineho nez je treba Scalex. cup. To je pohar vyrobce modelu a to je zase neco jineho. Tam by asi opravdu byla zmena na totalni prestavby trochu o necem jinem.

opt jsem za novka po 30 letech
334424673
liberec
len

Pspvk celkem: 28
Registrovn od: 27.10.08
Vloeno dne 05-03-2009 12:58
Pravidla jsou vc vyhlaovatele zvodu. Me, ale nemus pijmout nvrhy dalch stran. Losk ronk ukzal, e PC je ivotaschopn seril a podle toho se doladila pravidla na leton ronk. Pravidla se nemn jen kvli tomu, e jeden nebo dva jezdci momentln nejsou spokojeni. Zaalo se njak a proto by se mlo stejn tak dojet do konce sezny. Teba se nkdy pravidla vech seril komerek sejdou, aby platila vude. U autodrha SRC se to vyvjelo 30 let a pak piel zlom a zaalo se mnit. Stvajc pravidla plat od roku 2005 do roku 2010 a pak bude mon as njakch zmn. Prost chce to as a nepodlehnout tomu, co se komu zrovna hod. Neztrcej nervy a trplivost, myslm, e to me ustt.smiley
http://www.tom59herder.cz/index.php
lubos
len

Pspvk celkem: 95
Bydlit: Slavkov u Brna
Registrovn od: 08.03.08
Vloeno dne 05-03-2009 13:20
Jestli budeme chtt udlat zvody atraktivn a vyrovnan, tak nkter omezen jsou nutn. Rozhodn bych nepovolil nkter pravy z Krunohoru, kter smuj k SRC - to u by byl jen polovin komern plastik. Mon by stlo za vahu vyjmenovat konkrtn povolen motory. Povolil bych namontovn jin plastov klece. Stanovil bych konkrtn pneumatiky. m vce budou auta vyrovnan, tm budou zvody zajmavj. Jestli se nech pravm voln ruka, tak ti, kte budou mt pstup k lepmu a bn nedostupnmu materilu tm ostatnm poodsko a zvody pestanou bt zajmav.
Pi stanovovn pravidel jsou dv cesty:
1. poadatel serilu ur pravidla - ostatn se mus pizpsobit
2. jak k Jirka, pes net to nepjde - 20 lid bude mt 20 rznch nzor, a vyhovt nejde vem, tedy na zvodech se domluv ( vyhd ) urit pravidla
J osobn bych el cestou, kdy poadatel vezme v vahu nkter nzory ostatnch a sm stanov urit pravidla. Samozejm, e v prbhu sezny se pravidla nemn.
V zahrani maj velk spchy zvody znakovch pohr nap. Slot.it, Ninco, NSR. Poadatel ur pravidla a ostatn je mus respektovat a tm odpadaj veker hdky.
Editoval lubos dne 05-03-2009 14:24
vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 05-03-2009 14:24
Za sebe mu ct, e jsem s pravidly pro PC spokojen. Myslm, e jak kategorie, tak pravy jsou rozumn nastaveny. A jsou v duchu toho co j povauju za komerky.
Na rozdl od Luboe bych nechal klece jen tam, kde jsou v originlu.
A omezen pneu? Nedoku si pedstavit jak to kontrolovat.

Vytvoit jin kategorie - histik, formule .... (pustit do toho jin znaky), tak si myslm, e je to pouiteln univerzln.

To, e se ledacos ujasuje je pochopiteln, ale e by byly pravidla zral na zsadn zmnu????

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
lubos
len

Vloeno dne 05-03-2009 14:35
Pneu zkontroluje jednodue, Slot.it m na boku npis.
Eso Rimmer
len

Pspvk celkem: 71
Bydlit: Brno
Registrovn od: 20.12.08
Vloeno dne 05-03-2009 15:09
Nikdy jsem na zvodech nebyl, take to pu z mho pohledu a kdyby vm mj pspvek piel hloup, tak ho v klidu ignorujte. smiley

Asi by to chtlo udlat przkum kolik lid s m jezd a podle toho pak teprve vytvoit njak kategorie, ale jen tolik, abyste mli dostatek lid, ppadn jet dv kategorie narz s tm, e by se vsledky dlily podle kategori.

Nevm jak jsou rozdly v rychlosti mezi jednotlivmi vrobci a jestli je v rznch znakch mon zaruit stejn siln motor, ale asi by to mlo bt rozdlen na "stock" a "open".

Stock by povolovala jen zkladn modely typu SCX, Carrera, Scaletrix apod. s tm, e by mli vichni stejn motory a gumy a mnit by si mohli jen pevody podle vrobce. Zkrtka kategorie ve kter by mohli jezdit lid co maj doma njakou autodrhu a chtli by si zazvodit v klubu.

Open by byl bez omezen co se te vkonu a prav dl.

V obou kategorich by se jezdilo jen s karoseriemi skutench aut aby pak nkdo nejezdil s njakm modelem modelu.

Taky by m zajmalo jak to vidte s analog vs digital. M se teba ty x proud analogov okruhy vbec nelb, protoe mm rd maketovost, take bych uvtal sp digi drhu zasazenou do njak krajinky, ppadn okruh postaven podle njakho skutenho. Nekm, e to mus zachzet do extrm jako jsou krajinky modelov eleznice, ale prost aby to troku vypadalo. smiley Kdybych ml prostor a penze, tak do toho jdu hned. Ani jedno ale zatm nemm a bydlm v panelku, take s tm zatm asi nic nenadlm.

Nachystejte uzene, na sndani jsem zptky!
296134546
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 05-03-2009 17:10
No myslm, e ne se kad pust do nvrhu pravidel, ml by si alespo pr zvod odject smiley jinak se v t debat to mlo konstruktivnho zcela ztrat

To Lubos: mm na vech autech silikony od Slot.It a a se koukm, jak se koukm , na dn z boku krom npisu Slot.It nic jinho nen. Take spolehliv poznm tak akort Z0, nic tvrdho a klouzavjho Slot.It nevyrb, ale jestli v tom, co nemm na autech a le v krabici jsou S1, S2, nebo P3 lze poznat fakt velmi tko.....

http://132slotcars.blogspot.com/
Marian
len

Pspvk celkem: 248
Bydlit: Libcany u Hradce Kralove
Registrovn od: 05.02.08
Vloeno dne 05-03-2009 21:50
PC - pravidla nejsou spatna, akorat bych tam dal jemne omezeni - pneumatiky jen Slot.it, xxx, yyy (tri vyrobci), motor bych limitoval mozna otackami, a jinak bych to nechal tak jak to je, t.j. vicemene volne. Nejvice to auto ovlivnis motorem a pneumatikami, tim zbytkem jsou to jen setiny, maximalne desetiny, a to hlava a ruce dozene.

Znackovy pohar - mne se Slot.it pohar tak se je jezdi venku, a tak jak se odzkousi doufam za dva tydny v HK velice libi. Jako doplnkovy k PC je to mozna idealni vec, pravidla jsou tam jasne.
lubos
len

Vloeno dne 06-03-2009 08:00
To Petr L: Nezle na tom, jestli pouije sms S1,S2, dleit je to, e se pozn vrobce a zamez se pouit pneumatik, kter nejsou bn u ns ke koupi.
Pepino
Super Administrtor

Vloeno dne 06-03-2009 08:18
Lubosi, a to je druhy problem. Co je BEZNE U NAS KE KOUPI? V podstate SLOT.IT, SCALEXTRIC, SCX, NINCO, CARRERA a SPIRIT. Jiny distributor tu neni, takze ... ano vim, vetsinu veci koupim u Tomase Zednicka, ale to uz neni bezne ke koupi, protoze mi to proste priveze. Takze vlastne ani motory SCALEAUTO apod. co jezdi kluci v Porsche Cupu by nemely byt povoleny.

Je to proste zamotane, nejlepsi bude vazne asi na zaklade zkusenosti vyjmenovat 5 motoru a pneu dat Slot.it a bude to.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Standa
len

Pspvk celkem: 275
Registrovn od: 24.01.09
Vloeno dne 06-03-2009 08:50
Co to je bn ke koupi???, v dob EU a internetovch obchod???Jestli tedy njak zastoupen bude chybt,zdm si ho sm,ikdy nechci.
lubos
len

Vloeno dne 06-03-2009 09:11
Pepino, udlal bych to jak k: vyjmenovat nkolik motor, pneu Slot.it a hotovo.
Jinak bych na pravidlech PC nic nemnil.
Marian
len

Pspvk celkem: 248
Bydlit: Libcany u Hradce Kralove
Registrovn od: 05.02.08
Vloeno dne 06-03-2009 09:20
Souhlasim s Lubosem a Pepinem. Nezapomen Pepino prosim te povolit motory Motraxx, protoze jsou hodne dostupne (prodava je Faro), a na motor Spirit XXX, ten taky koupis na kazdem rohu od te doby co ho vozi Faro.

Priznavam, uz jsem si koupil dva Motraxxy a Spirit XXX.

A pneumatiky bych asi fakt sjednotil na Slot.it, ty se daji poznat, stejne je vetsina pouziva.
HWSlot
len

Pspvk celkem: 401
Bydlit: Thereban
Registrovn od: 20.10.06
Vloeno dne 06-03-2009 09:45
Marian - jak rozezn motor Spirit XXX od Ninco Speeder, Crusher, Stinger a Raider ?

Hlavn neodpovdej, e podle nalepen ceduliky smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
strana 1 z 2 1 2 >
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV