AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:53:01 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Různé závody
strana 1 z 3 1 2 3 >
Autor Setkání příznivců autodráhy !!!
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 01-01-2007 10:08
Neberte to prosím závazně, ale jsem ochoten zorganizovat víkendové setkání. Vždy vymyslet nějaké místo, kam by se mohli dostat všichni, ale na druhou stranu si ho většinou vybírá organizátor. Ačkoliv to taky nemám hned za plotem, zvolil bych nějakou chatu v Orlickcýh horách. Větišnou mají dostatečnou kapacitu a i různé společenské místnosti, kde by mohla být dráha. Chaty jsou totiž většinou celoročně přistupné turistům a celou chatu nám nikdo nepronajme.

- Pátek večer příjezd, ubytování, volná zábava.

- Sobota ráno příjezd dalších, stavba trati, zkušební jízdy. Odpoledne mpžná krátký výšlap do přírody. Odpolední závody (závody by musel zorganizovat někdo z vás), večer vyhlášení, volná zábava.

- Neděle ráno balení všeho a odjezd.

Nyní se vás tu zaregistrováno 42. Pro 15 lidé by to nemělo cenu dělat. Pro 30 - 40 již ano.

Termín bych viděl na květen 2007 (spíše druhá polovina).

Rád bych se pokusil oslovit i FARO a dovozce ostatních značek na zapůjčení některých modelů čí pozvání jejich zástupců s nabídkou sortimentu.

Co vy na to?

Prosím o vyjádření k programu a případné předběžné přihlášky. Na jejich základě bych začla zjišovat podrobnosti o přesném mítě.

Do konce ledna 2007 bych nechal předběžný deadline a poté již dal přesný termín a začal jednat. Ale uvědomte si, že je to spousta zařizování a nerad bych poté byl na chatě sám !!! Asi bych možná byl nucen (v případě zamluvení celé chaty) vybírat vratnou zálohu.

Zároveň by akce mohla být 1. setkáním Klubu české autodráhy a mohli bychom ji každoročně opakovat na různých místech ČR.

Co se týče cen za ubytocání, na chatách v Orl. horách jsou většinou od 170 do 250,- Kč za osobu a noc. Ale zjišovat přesně budu až dle vaší odezvy.

Pepino

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 01-01-2007 20:26
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Setkání příznivců autodráhy !!!
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 01-01-2007 12:06
To je skvělý nápad. Jen to moc nepřeháněj s demokracií. Spíš stanovuj. To říkám ze zkušenosti. Nejde se zavděčit všem a buď se podřídíme, nebo máme smůlu.
Čili termín a časy, závazná přihláška, platba zálohy etc
Mně osobně by zajímalo několik věcí.
- na kolik přijde strava a pobyt
- kdo dodá díly autodráhy + další příslušenství
A čeká nás práce s tvorbou okruhu a stanovením aspoň rámcových soutěžních kategoriíí.

Ta účast firem je skvělý nápad. Už jenom zjištění jak se kdo k tomu postaví. Českým zastoupením bych tam doplnil, že kopie půjde na "ústředí".
Ku_e
člen

Příspěvků celkem: 241
Registrován od: 15.12.06
Vloženo dne 01-01-2007 19:14
Když napíšete ceny a pevné datum přidal bych se a myslím že nás nebude málo...
A autodráhy(panely) by se mohly poskládat dohromady od všech aby byla dráha pořádně velká.Stačilo by kdyby si každý označil své díly dráhy a jak se to bude skládat z5 tak by si vzal každý své, a aby se nikomu nic neztratilo tak jak nekdo dorazí napíše se-kolik a jaké ma díly na autodráhu. Takže chci vědět cenu a datum...podleceny pak se mnou můžete počítatsmileysmileysmiley
195-970-788 Kue.bloger.cz
Pecan
člen

Příspěvků celkem: 185
Registrován od: 23.10.06
Vloženo dne 01-01-2007 20:21
Především by mě zajímala cena a to, jak se tam kdo z vás chce dostat, protože nejblíž jede bus do deštnýho v OH. Pak snad nějakej místní. Rozhodně by se mi teda nechtělo tahat díly, auta a další "zbytečnosti" přes 5km pěšky. Nápad je to ale dobrej
Editoval Pecan dne 01-01-2007 21:03
Ku_e
člen

Vloženo dne 01-01-2007 21:40
z deštný na tu chatu by se to dalo vyřešit-třeba by někdo dojel autem a z chaty by pak pro nektere v destne dojel ne???smiley
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 02-01-2007 09:51
Já kdybych jel, tak jedině svým vozítkem. Z New Bor City to je tak 200Km a to by muselo stát za to. Kdybych jel tak bych dráhu klidně vzal, myslím, že by 20m čtyřdráhy nebylo k zahození. Jako malý kluci jsme na zahradních závodech své dráhy označovali různobarevmými samolepkami zespodu, ale nesměl by se najít vykuk, který by je v neztřeženou chvíli přelepoval ve svůj prospěch. Upozorňuju ale, že spojky nepoužívám! Na některých dílech to už ani nejde z důvodu chybějících rohů.
Ještě dotaz, jak to hodláte řešit s drahými polovičkami? Pozvete je na poznávací zájezd do přírody s překvapením?smiley
Ku_e
člen

Vloženo dne 02-01-2007 11:03
to já myslel že to bude jen pro chlapy a myslím že mezi námi by se nenašel nikdo kdo by chtěl přelepovad cizí díly na své(ale nevim hodně lidí tady neznámsmiley )A stejně myslím že by se tvz(polovičky moc nebavily, protože malo která žena má zájem o auta(autodráhusmileysmiley a je to škodasmiley, Dovedete si představit nejako ženskou ktera by zbírala auta a pak s něma závodila???
smiley
vitek
člen

Vloženo dne 02-01-2007 11:13
Drahá polovička zůstane doma! Basta. Celá akce mně láká a chci si ji užít a ne se "půlit". To samé platí i o dětech. Ve vzduchu zůstává otázka účasti náctiletých (do 18 let)..

20 m čtyřdráhy je super. Osobně bych dal přednost tomu, aby bylo dopředu jasné jaký bude okruh a odkud budou díly a nelepilo se to až na místě. Předejdeme tak zbytečným dohadům. Pokud bude známa velikost prostoru tak by mohl někdo vytvořit návrh dráhy a otom vést virtuální debatu.
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 02-01-2007 11:18
Dovoz od zastávky busu na chatu by nebyl problem. Masarykova chata to ale asi nakonec nebude, každopádně to bude v té oblasti.

Co se týče drahých poloviček, je to na zvažení každého z vás.

Co se týče pokojů, jsou většinou 2 - 5 lůžkové, takže by někteří museli sdílet pokoje pospolu, pokud to nevadí.

Jak jsem psal na úvod, všichni jste z různých koutů ČR a proto se akce bude konat jen v případě zájmu alespoň 30 osůbek. Samozřejmě bych rád, kdyby se tolik lidiček sešlo a mohli bychom tak udělat vážně jakýsi oficiální klub. Mám v hlavě různé nápady, které však můžou fungovat jen za předpokladu oficiálního klubu.

Ale je to na vás. Osobně mám takovou úchylku, že musím alespoň 1x ročně něco organizovat a jelikož mě vloni skončila pravidelná akce, na letošek nic nemám, proto jsem setkání navrhl.

Klub může fungovat i bez setkání, ale myslím, že by bylo bezva se alespoň jednou za rok vidět.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Ku_e
člen

Vloženo dne 02-01-2007 11:31
smileyTak to mně docela naštvalo s těmi dětmi!!!smileyje mi 15 a je nás tu docela dost(mladšíchsmiley) ale přece jen myslím že spíš ti mladší chcou nejaké závodysmileysmiley
smiley
Editoval Ku_e dne 02-01-2007 11:49
Mitch
člen

Vloženo dne 02-01-2007 13:31
Nevím proč Ku_e, ale nějak jsem tušíl že se na to ozveš. Je určitě nesmysl aby vozili dráhu všici, stačí to jen od těch, kteří pojedou autem a vlastní větší počet dílů. Myslím Ku_e, že bude stačit, když přifrčíš s krosnou plnou modelů a ovladačem.
Když tak o tom přemýšlím tak se na čtyřdráze za jeden den 30 lidí nevyblbne. Pokud by jsme měli opravdu velkou plochu na stavbu tak by nebylo špatné možná postavit sice menší okruh, ale s 8 pruhy. Tedy aspoň částečně s osmi pruhy.
vitek
člen

Vloženo dne 02-01-2007 14:51
Sdílet s někým pokoj mi nevadí.
Při dostatku prostoru by stálo za úvahu mít dvě stejné dráhy se čtyřmi pruhy. Ale to až podle toho jaký bude model soutěžení.

Napadají Vás soutěžní kategorie. Ale a nezabřednem to technických detailů.
Např. Stará auta, favority (včetně tunění), vlastní stavba, ....

To Pepino Držím palce při veškerém konání. Po X letech pořádání mám taky pauzu. Pokud budeš chtít poradu při přípravě ustanovování klubu, klidně se obra.
Mitch
člen

Vloženo dne 02-01-2007 19:57
Možná by mohlo do toho závodu motivovat toto video. Náhodou jsem na něj narazil při nočním brouzdání netem. Jde o čtyřiadvacetihodinovku asi na Ninco dráze řekl bych a je to fakt ostrý. Koukněte na to, jde to celkem obstojně plynule ale asi jak komu. http://www.youtube.com/watch?v=2EUxS7Uty3Y&eurl=
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 02-01-2007 20:36
JJ, super video.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
roman
člen

Příspěvků celkem: 70
Registrován od: 02.11.06
Vloženo dne 02-01-2007 21:00
zdravím...,nápad je to dobrý a šel bych do toho, ale ten termín bych asi posunul na 5-8.července -jsou to svátky kdy by se mohli zůčastnit jak pracující tak i školáci(ku_e smiley)a samozdřejmě i ostatní....Jinak po technické stránce autíček určitě nějaké pravidla a kategorie by se daly převzít od České Třebové. r.
Mitch
člen

Vloženo dne 02-01-2007 21:23
Ty maj ale s pravidli teď drobné trable jak jsem se u nich dočetl, takže bych posečkal. Pak jde o to zda budou soutěžit i vozy různých značek mezi sebou. Tam se pravidla snad ani stanovit nedají. Tam by to bylo každý pes jiná ves a jak v tom chceš udělat nějaký řád. Já bych to do prázdnin nezařazovl pač to už dost lidí plánuje nebo odjíždí na dovču atd...
Vítek mě snad pochopil, když jsem mluvil o částečné osmi dráze. Něco jsem v rychlosti skycnul, aby to bylo všem jasný jak jsem to myslel. Samozřejmě radši bych zůstal u delší čtařdráhy ale na tomhle by mohla jezdit najednou skoro třetina účastníků. A dle mě je to regulerní pač jsou obě dráhy stejné jen jiným směrem. Ale jestli se budou prohazovat po určiité době dráhy tak je to stejně jedno.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Mitch dne 02-01-2007 22:45
Autor RE: RE: Setkání příznivců autodráhy !!!
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 03-01-2007 03:22
Zdravim všechny a mám dotaz na Pepina:

Docela se mi líbí myšlenka setkat se, vyměnit zkušenosti a změřit síly, ale jak si představuješ, že zajistíš, aby každý mohl bez protestů ze strany soupeřů závodit? Jak zajistíš pro každého kompatibilitu ovladačů (různé odpory a typy), zdrojů (různá napětí a odběry proudu)..., jak chceš ošetřit různorodost autíček a použitých motorů? Favorit mě moc nezajímá, protože je to kadibudka na kolech - spíše na kolečkách...(nebo snad kolečičkách?), která vyniká hlavně hlukem a těžkým chodem převodů a jinak stojí za psí štěk.... Jedině snad vyhlásit volnější kategorii autíček vybavených motory Faro Super 20000, ale zde nedokážeš zabránit tomu, aby si někdo do pláště motoru Faro nedal něco jiného - např rotor, magnety a kartáčky z Dallary...???

Jak bychom měli ošetřit tyto věci? Vždy samotný motor Super 20000 vykazuje takové výkyvy v kvalitě, že ani nepoznáš, pokud do něj někdo dá něco jiného. Mám jich asi 10 a každý má zcela jiné vlastnosti, jeden jede dokonce lépe než motor z Dallary, jiný zas velmi mdle a navíc blbě brzdí (toto mi dělají poslední 3 kusy, které jsem koupil mezi svátky...).

Nějak by to chtělo udělat, aby spolu závodili autíčka schopná vzájemně si konkurovat, jinak nás např Jarek, pokud přijede všechny převálcuje s autíčky s lexanovou karosérii vážícími 50 g s motory Falcon, které točí 30000 otáček a na 14 V je téměř při jízdě nevidíš....

Jak chceš ujednotit, např. typ, velikost a výšku umístění magnetu nad dráhou, která ze všeho nejvíce ovlivňuje rychlost jakou lze jezdit v zatáčkách???

Jedině vypsat kategorie jednotlivých autíček - Dallara, Favorit, Ferrari 360, Audi TT, Trabant...., ale ani to nepomůže, protože všechny skýtají nepřebernou možnost (i neviditelných) úprav...třeba vybrat z 10 ks motorů ten nejvýkonnější, z 20 ks magnetů ten nejsilnější, výměna osek a koleček za takové, které na rozdíl od sériových neházejí.....

A já např. nemám zájem jezdit se sériovými autíčky a autíčka, která jsem sám postavil a jsou mnohem rychlejší, nechat doma...

Co s tím ????

H
Editoval Honza dne 03-01-2007 03:29
www.grafik-jan-vician.cz
mcfik
člen

Příspěvků celkem: 69
Registrován od: 09.10.06
Vloženo dne 03-01-2007 06:29
Jet závod jako volný ! A kategorie bych udělal dle výrobců. Rewell s Rewellem,Faro s Farem atd.Úpravy volné s vyjímkou motoru od výrobce.Oddělí se během závodu upravené od série a ti si to spolu rozdají.Myslím,že i ti se zcela sériovými auty si mezi sebou zazávodí a o to jde,ne ? Na první rok žádné ceny a medaile.Když o nic nepůjde,nebudou snad hádky.A do budoucna ? Pravidla podle toho co přijede a bude převažovat,inspirovat se Třebovou.A udělal bych kategorii volnou,jen měřítkem omezenou,kde bys mohl mít libovolné úpravy i motor.Kdo by jinde neprošel předpisy,tak by jel v této třídě.Kam jinam zařadit mé Ferrari z r.1969 s tehdejším motorem Mabuchi ? Dodnes je to nejrychlejší auto co mám,ale bez 3 magnetů ho na Faro dráze neudržíš !!! A ty magnety jsou dávané samozřejmě dodatečně.Já mám vše přestavované a upravované,a takových bude určitě víc.

fik
483970930
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 03-01-2007 08:30
Honzo,
ja jsem nepsal ani tak o závodění jako o setkání. Mít však možnost zajezdit si považuji za samozřejmou.

Pokud by se přímo ZÁVODILO, muselo by se to samozřejmě ošetřit. Osobně vždy vypisujeme kategorie dle uřčitých značek a období. Tzn. že já bych to např. viděl:

ITES/GONIO uzké podvozky origoš - bez magnetu
ITES/GONIO široké podvozky (formulky) origoš - bez magnetu
Favorit origoš
Scalextric origoš
Ninco, Carrera atd.
Poté volná kategorie pro upravené modely s originální karoserií (žádná lehká odlitá)

Kategorie bych zaměřil právě více na originální vozy, protože jak jsem psal již v začítku těchto stránek, nechci se příliš zaměřovat na klasické SRC auta a závody, kde si více méně všichni staví autíčka od prvního do posledního šroubku sami.

Vše je ale k diskuzi. Vy tu však diskutujete spíše nad závoděním, ale podle ohlasu to zatím na akci nevypadá. Je tu příspěvek od pár stálých členů a to je vše. A jak jsem psal, pro 5-10 lidí by to podle mě nemělo cenu, když se mají táhnout přes půl ČR. Myslím, že by pak po půl dni nebylo co dělat.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 03-01-2007 08:34
Mitch
člen

Vloženo dne 03-01-2007 09:12
Pepino má pravdu, nikoho jiného to zatím nenatchlo. Pořád tu dikutují jen ti samí lidé. Osmi lidí je fakt málo.
Jinka bych souhlasil s mcfikovim řazením dle výrobců. Ve výsledné tabulce pak časy ukáží kdo byl či nebyl první, kdo vyhrál ve Faru, kdo v Itesu/Goniu, kdo u Scalextricu nebo v Nincu a kdo byl nej mezi Favority nebo Ferrari atd... Jen bych před závodem rozhodil modely do skupin podle rozsahu úprav. Aby to bylo na dráze alespoň kapku vyrovnané.
strana 1 z 3 1 2 3 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák