Autor |
Asistovaný nákup - nejen z e-bay |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 22-01-2010 10:14 |
|
|
Včera jsem byl přes SZ poádán abych napsal informaci o asistovaném nákupu na který jsem odkazoval ve vlákně Konverze, přestavby.
Napřed bych ale doporučil jeden článek od bratrů modelářů na MoNaKu Jak na e-nákupy http://www.mo-na-ko.net/php/portal/view.php?cisloclanku=2009110012
A teď k tomu asistovanému nákupu nejen z e-Bay. A to prostřednictvím této sluby http://www.cz-ebay.cz/ - dále CZ-EBAY - Zprostředkování nákupu na aukcích EBAY, zásilková sluba z USA, platby PAYPAL.
Firma v podstatě nabízí tři monosti:
Asistovaný nákup - firma nakupuje za Vás, draí za Vás, hradí za Vás, o nic se nestaráte.
Pouze přeposlání zboí - sami si nakupujete, sami si hradíte v obchodě zadáváte adresu pobočky firmy v USA.
Uhradit můj nákup - sami si nakupujete, nebo draíte a firma pouze uhradí částku prodejci přes ná PAYPAL.
Důvodů proč vyuít tzv. asistovaný nákup a nekupovat přímo je pochopitelně víc. Od jazykové bariéry, přes převody peněz do zahraničí, a po zasílání zboí do ČR. Osobně jsem tento asistovaný nákup vyuil ve dvou případech nákup z e-shopu v USA a nákup z e-Bay (ne draba jen kup hned) s přeposláním přes US pobočku.
Jak to funguje?
1. Zaregistrujete se u výe zmíněné firmy.
2. Vyberete si zboí buď v US e-shopu nebo na e-bay (ta u s námi mluví i česky).
3. Vyplníte na CZ-EBAY objednávku a počkáte na potvrzující e-mail. Můe se stát, e nebudete vědět přesně výi potovného, zaslání do ČR apod. CZ-EBAY to zjistí a udá vám konečnou sumu v Kč podle aktuálního kurzu, který je uveden na webu firmy.
4. Pokud ji akceptujete, převedete peníze na účet CZ-EBAY vedený u české banky v ČR. A teprve potom CZ-EBAY provede transakci nákup nebo drabu.
5. V zásadě budete řeit zaslání přímo do ČR nebo zaslání na pobočku CZ-EBAY v USA a přeposlání do ČR můe se stát, e do ČR buď nezasílají a nebo za VELMI nevýhodných podmínek a nebo takto můete kumulovat více nákupů a poslat je najednou. Samozřejmě v nějakém rozumném časovém rozmezí. Dál budete řeit v případě aukcí kolik jste ochotni maximálně přihodit tu sumu musíte mít dopředu převedenou na účet CZ-EBAY. Firma Vám ovem negarantuje (to snad ani nejde), e Vám aukci vyhraje. Pokud je aukce neúspěná, firma Vám přepole peníze zpět.
6. Firma řeí vekeré převody v rámci Pay-pal, platby do e-shopů, hodnocení na e-bay atd.
7. Přijde Vám oznamující e-mail o odeslání zásilky z USA a pak u jen čekáte ne balíček doputuje do Prahy na celnici. Kde Vám mohou vyměřit clo a DPH pokud cena zboí přesáhne 150 euro.
Balík k Vám doručí Česká pota do vlastních rukou. V případě platby cla a dph pak toto rovnou uhradíte při převzetí (aspoň takové mám informace). Pokud mám správné informace, tak je moné si vyzvednout balík i přímo v Praze podrobnosti ale neznám.
8. Sluba asistovaného nákupu pochopitelně není zadarmo. Firma si účtuje procenta z celkové částky a to i v případě neúspěné aukce.
Pochopitelně jsem zde nepostihnul vechny aspekty. A taky si kadý sám musí spočítat, jestli se mu takový nebo i jiný nákup vyplatí. Kromě ceny bych taky zvaoval problematiku reklamací a to zda je výrobek určen pro evropský, přesněji český trh.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
RE: Asistovaný nákup - nejen z e-bay |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 22-01-2010 10:48 |
|
|
Super, díky za info.
|
|
Autor |
Jan
člen
Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08 |
Vloeno dne 26-01-2010 09:53 |
|
|
Můe prosím někdo napsat jaké má zkuenosti ze sérií Alfa? http://eshop.ilpe.cz/kat-21-alfa-series.html
Jan |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 26-01-2010 11:44 |
|
|
Mám doma ji nějakou dobu Riley, ve srovnání s Sideways hodně průměrný model. Minimum detailů, podvozek rovná placka, pneu tak do vitrýny, interiér provedením na úrovni lexanových náhraek kokpitu, hlavně motorová část- tam co sedí pilot to z podprůměru táhne realná figura pilota. Potisk také průměr. Ve spárách čirý přestřik odskočený od podkladu. Jediným kladem je neuvěřitelně kvalitní čirý přestřik kastle, který má extrémní odolnost-při pokusu o odstranění odolal vemu krom hrubé síly a nekonečného brouení smirkem. Spáry nely díky tomu pročistit, musel jsem je přerýt, překytovat a rýt jemné znovu.
Z mého pohledu vyhozené peníze za hračku, model to není ani náhodou - radi utratit o pár korun víc a koupit Sideways.
|
|
Autor |
Jan
člen
Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08 |
Vloeno dne 26-01-2010 14:48 |
|
|
Petře, díky moc, mě se to hned zdálo divné
Jan |
|
Autor |
Tomnem
člen
Příspěvků celkem: 181
Bydlitě: Kondrac 119,258 01 Vlaim
Registrován od: 12.11.07 |
Vloeno dne 24-02-2010 17:34 |
|
|
V sobotu odpoledne jsem vyhrál aukci na Ebay.Večer jsem objednal zaplacení vyhraná aukce na www.cz-ebay.cz.A dneska t.j. ve středu mi poačka přinesla baliček z Anglie a v něm vydraené auto.Tomu říkám rychlost.
Tomá N. www.tomnem-slot.estranky.cz |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 24-02-2010 17:39 |
|
|
Jsem rád, e to sepsání nebylo zbytečné a někomu to pomohlo. Můe se pochlubit cos vydrail?
Nebyla ta poačka na víkend v Anglii a nevzala to s sebou cestou domů???
|
Autor |
Tomnem
člen
Příspěvků celkem: 181
Bydlitě: Kondrac 119,258 01 Vlaim
Registrován od: 12.11.07 |
Vloeno dne 24-02-2010 19:18 |
|
|
Vítku,CZ-Ebay.cz u vyuívám delí dobu.Byl to čtvrtý nákup,ale prvně jsem na ebay drail sám a přez ně jsem to platil.A celkově jsem se slubou velice spokojený.No a je to ji zmiňované Porsche 911 GT2 od Proslotu.
Tomá N. www.tomnem-slot.estranky.cz
Tomnem sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 25-02-2010 01:07 |
|
|
Opravdu krasavec !!!!! Neví udělají nákup i z Německa? Koukal jsem e to tvoje je z Anglie, myslel jsem původně e dělají jenom usa..... |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 25-02-2010 18:08 |
|
|
Myslím, e pro Německo bude fungovat jen platba, případně draení "v zastoupení" a prodejce musí souhlasit se zasláním do ČR.
Oni to mají postavené v USA tak, e zboí jde buď přímo do ČR a nebo na jejich pobočku, protoe třeba prodejce neposílá z USA a nebo má nastavenou nějakou "luxusní" zásilkovou slubu. A z pobočky ho za dobrou cenu polou sem. A v SRN pobočku nemají.
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 30-11-2010 13:02 |
|
|
Ta adresa v americe není úplně mimo. Pokud prodejce odmítne poslat do česka a nebo má na takové zásilky nastavenou luxusní slubu, pak je to přeposlání přes US pobočku výhodné. A nebo pokud se objedná v US na více místech, tak se to u nich zkumuluje a do ČR jde jen jeden balík s jedním celmím řízením. A to taky nemusí být od věci.
Jen trochu OT. Dnes jsem posílal dopis na Slovensko. Doba doručení 7 dní a cena 98,- Kč
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 30-11-2010 14:33 |
|
|
Jo sluba funguje super, dnes mi dorazil dolí model z USA, jsem spokojený, ale pokud je nutné zásilku přeposílat přez jejich pobočku v USA, tak to pro malé nákupy začíná být trochu nákladnějí sluba. Posuďte sami:
cena modelu MRRC: 39,79 USD
poplatek za uhrazení: 2,337 USD
potovné USA 6,95 USD
poplatek za přeposlání 15,00 USD
samostatná zásilka -5,00 USD
DHL do ČR 27,86 USD
Celkem39,79USD cena modelu+47,147USD doprava=86,937 USD
V tomto případě to ji zase takový úas není, doprava je draí, ne samotný model.
V případě zaslání přímo od prodejce se pohybuje cena větinou v rozmezí: 10,76 - 17.64 USD
Editoval Petr L dne 30-11-2010 14:44 |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 30-11-2010 15:02 |
|
|
Já se zatim setkal v USA s hodně různým potovným od 8 USD do 34 USD. Účtovaná cena od obchodníka větinou neměla nic společného s velikostí zásilky nebo cenou modelu ale spí závisela na jeho rozhodnutí a chuti posílat pár drobností někam za moře. |
|
Autor |
tomr
člen
Příspěvků celkem: 44
Bydlitě: CZ - Brno
Registrován od: 27.01.08 |
Vloeno dne 01-12-2010 21:13 |
|
|
já teď posledně měl potovné z US za podvozek a pár drobností necelé 4 USD - za to mi to nepolou ani tady po čr...
ahokát nákup celé dalí autodráhy jsem zatím odloil - tam mi hází potovný přes 100 USD - ale byla chyba e jsem to nevzal - přítí rok beztak neodolám a to k tomu jetě přibude DPH (a teď do vánoc se mi to ji hrotit nechce)
Tom |
|
Autor |
tomr
člen
Příspěvků celkem: 44
Bydlitě: CZ - Brno
Registrován od: 27.01.08 |
Vloeno dne 03-01-2011 21:10 |
|
|
... máte někdo zkuenost s tímto obchodem v UK?
www.lddiscounts.co.uk
Tom |
|