Autor |
Krabičky na auta |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 10-06-2007 16:39 |
|
|
Výrobci se nejsou schopni shodnout na mnohém, take taková maličkost, jako jsou rozdílná balení, mně nepřekvapuje. Ale rád bych měl vechna auta v jednotných plastových průhledných boxech velikosti Fly nebo Scalextric.
Nevíte, jestli se dají takovéto krabičky koupit samostatně?
Moná jsem jen patně hledal |
|
Autor |
RE: Krabičky na auta |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 10-06-2007 20:51 |
|
|
Jetě v loňském roce měl Scalextric v nabídce samostatnou krabičku pod názvem crystal case (cena cca 4 £, teď u to tam nemají zkus se zeptat Milana, třeba má monost je sehnat. Ale určitě se něco podobného vyrábí i u nás a i cena by mohla být příznivějí. Nemají něco u FARA? Kdyby někdo něco věděl, taky bych měl zájem...
Honza |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 10-06-2007 21:26 |
|
|
No já u se zkouel ptát u milana (scalextric), scx, carrery. Leč neuspěl jsem.
Na Nincu se ani ptát nemusím, vím e nebudou. Faro má jen papírové...
Rebas |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 10-06-2007 23:08 |
|
|
A co takhle optat se u MTR32, nebo někoho dalího co dělá s lexanem a jiným podobným materiálem. Kopyto na krabičku a dno by měla být hračka a dalo by se to nabízet i v obchodě k novým autům.......
Editoval Petr L dne 10-06-2007 23:10 |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 10-06-2007 23:56 |
|
|
Petře tobě to fakt nebezpečně zapaluje. Také to vidím jako relativně dobrý nápad. Otázkou je cena kusu. Jestlie kastlička je za cca 60Kč a krabička by byla téměř to samé mnoství materiálu vyráběno tou samou technikou + podtavec tak nevim nevim kam a by se mohla vyplhat. 100-150Kč? Mám pocit, e to není cena a tak příli vzdálená od té krabičky co nabízel Scalextrix. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-06-2007 00:26 |
|
|
No vidí a i tak by si jí leckdo do vitrýny koupil, jenom kdyby byla.
Jinak dík, někdy to řekni mé manelce.....
U Fara tě přijde papírová bez koruny na 50 , ale vezmi si, e za 60 má auto, tam něco také stojí to kopyto, udělat 2x bednu by mělo být levnějí a pokud by se toho chytili také obchodníci a nabízeli to k autům, tak by se dala objednat série, která by to měla podstatně zlevnit. To jde o to jenom se zeptat, to je zadara. A jestli to nikoho nebude zajímat, tak co to zkusit doma v troubě?
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 11-06-2007 08:54 |
|
|
Ale jako podstavec by to chtělo neco mrncovnějího ne lexan. Zajmavý by byl třeba dřevěný podstavec s okrasně zfrézovanými okraji a lexanovým překratem. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-06-2007 09:24 |
|
|
Tim by jsi to ale prodrail, nejjednoduí by bylo ten spodní díl nastříkat zevnitř, nekrábalo by se to a kadý by měl jaký chce, i títek, nebo popis by tam pěkně pod tou průhlednou hmotou drel. Tak co poptáte to někdo? Já teď nestíhám mnoho jiného a tak se do toho nepohrnu.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 11-06-2007 10:58 |
|
|
U asi vím jak to myslí. Prostě takové dvě lexanové vaničky, jedna nízká tak kolem 15mm a druhá vyssoká jako překratí tak kolem 60mm přičem kdy je do sebe zasadí jako plastové kelímky tak jedna drí v té druhé. Sice takové hodně obyčejné, ale zato naprosto jednoduché, efektivní a levné řeení. A kdo chce můe se na barevném ztvárnění podstavce vyřádit.
Zajmalo by mě co by si o tom myslel MTR32. Já bych řekl e by se určo pár kusů prodalo a cena by nemusela být vysoká. Ale on jediný do toho vidí nejlépe. |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 11-06-2007 11:13 |
|
|
kdy by mtr32 par krabicek udelal, urcite bysme je k nam do shopu vzali...
Rebas |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-06-2007 11:38 |
|
|
No vida, Rebasi díky, to je ten správný impuls.
Mitchi jak jsi začal s tou truhlařinou, tam jsem se bál, e to budu muset nakreslit.
Pokud se někdo rozhoupe a poptá to- jak jsem psal já nastíhám, tak a nezapomene na dně na dráku na vodítko, a to auto v krabici nevypadá jak v servisu na opravě pneu. A pokud to nebude zvyovat cenu, tak dva výstupky dole na boku víka, co zaskočí do ďůlku na boku dna a to drí zavřené pěkně pohromadě.
Můeme si na tom případně odzkouet, jestli by nelo posunout celý web do vyího stupně organizovanosti a v budoucnu některé ne moc běné věci pořizovat hromadně, má to svoje výhody jak pro web, tak pro členy.......
Editoval Petr L dne 11-06-2007 11:40 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 11-06-2007 11:50 |
|
|
Také je otázkou jaká by byla čistota nebo spíe průhlednost lexanu pro vytvarování. U modelů je to selkem jedno kdy se počítá s jeho lakováním ale přes tento by se chctěli majitelé svých miláčku na ně koukat. Díval jsem se a i kastliček a hodne záleí na tvaru vetinou je to krásně čisté, ale v místech kde e jedná o komplikovanějí var to děla takové ty lehce zkreslující mapky, lom obrazu.
Jak říkám, záleí na tvaru výlisku a také co do té krabičky očekáváte. Jestli jen krabičku na úschovu svých modelů a víc to neřeíte nebo krabičku na okracu a výstavu svých modelů. Můj názor je e na běnou úschovu modelů s tím e se na ně přes to někdy rádi podíváte to úplně postačuje a rozhodně víc jak papírová. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 11-06-2007 12:08 |
|
|
Je to tak 3-4 měsíce zpět, co jsem poptával výrobky této firmy, viz:
http://g-box.wz.cz/obr/2.JPG
Bohuel je to určeno pro minerály a poadovanou velikost pro modely nevyrobí ani neseenou.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-06-2007 12:12 |
|
|
Mitchi souhlasím, mělo by to stačit, myslím, e to je jenom problém provedení té hrany, jinak ta krabice by měla mít rovné plochy ne? .Já jsem se MTR32 ptal co e to je za materiál a potvrzoval, e se jedná o stejný, nebo podobný materiál, jako na krabičky na zboí.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 11-06-2007 18:47 |
|
|
Myslím, e by něco mohlo být i mezi sběratelskými maketami. I kdy těch aut v 1:32 je málo.
Milana jsem se ptal jetě to nikdy neobjednával a ono to u moná není.
"Lexan" nepovauji za dobrý materiál. Takto koncipované krabičky s autem a na podloce budou docela těké a nepůjdou tosovat na sebe tak, jako jdou ty od Fly nebo Scalextricu.
Jako podstaveček by se daly pouít i dřevotřískové destičky se skosenými hranami potaené folií.
Ta cena do 150 by asi byla snesitelná. I kdy takové krabičky musí být levnějí. Hledejme. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-06-2007 19:25 |
|
|
Já to pořád bral jako polotovar a nesnadnějí cestu. Vrchní díl by při vhodně zvoleném tvaru měl mít dostatečnou pevnost. A to dno si můe kadý tuningovat dle libosti. Podle mne je ten koncept ivotaschopný a dává kadému monost dotáhnout do dokonalosti dle vlastních preferencí.
|
|
Autor |
MTR32
člen
Příspěvků celkem: 19
Bydlitě: Bratislava
Registrován od: 07.02.07 |
Vloeno dne 11-06-2007 20:23 |
|
|
Jo to jsou zajimave napady.Hledal jsem jiz dlouho plastove krabicky jako od FLY,SCX... a uz jsem nasel.Jediny z takovych vyrobcu,co je prodava je Slot-it ,ale daji se koupit pouze v min.mnozstvi 100 ks,ale zase maji dobrou cenu .Samozrejme se na to nabali postovne,nejaka dan statu a tak to trochu povyroste.
O vlastnich krabickach jsem take premyslel.Mam vymysleno mnoho variant,ale tak precne vylisky v domacich podminkach nedokazu realizovat a jestli jste nekdo premyslel o tom nechat si nekde vyrobit presnou formu a trochu jste si o tom neco zjistili,tak cena za formu je nekde okolo 100 000 a vyse ( spise vyse )a to by jsem musel prodat potom hodne krabicek.
Ja sam balim auta do papirovych krabicek s pruhlednym okenkem a jako podlozku pod auto pouzivam decticku z materialu KOMATEX ( material na vyrobu reklamnich panelu ).
Ale vkladam nadeje do te CNC frezky a tam uz se bude presna forma dat vyrobit.Snad.
Milan
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 12-06-2007 11:45 |
|
|
Jestli to prodává Slot.it, tak není co řeit. Sto kusů sice neodeberu, ale jsou tu obchodníci, a ti by mohli a nám pak s přiměřenou marí prodat. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 12-06-2007 13:14 |
|
|
Moment Vítku, 100Ks je 100Ks a jetě jsem neviděl ani cenu ani krabičku. Tak aby pak někteří nelápli vedle e tohle se jim nelíbí nebo se jim to zdá příli drahé. Fotku jsem nael, ale cenu nikoliv. Milane neví za kolik to vycházelo?
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 12-06-2007 13:57 |
|