Autor |
RE: Krabičky na auta |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 12-06-2007 15:39 |
|
|
A ty zná tu cenu? Najdi ji někde oceněnou třeba i v cizí měněn a můem spekulovat, ale podle mě to bude za víc jak 150Kč. To u se mi za krabičky zrovna dávat nechce. Větina nových modelů krabičku ji má a ty co si postavím nebo ty od Itesi by se měli jako v peřince, kdybych jim mohl dopřát takového konfortu. |
|
Autor |
Tomas Zednicek
člen
Příspěvků celkem: 13
Bydlitě: Chráany (Třebívlice)
Registrován od: 17.04.07 |
Vloeno dne 16-07-2007 00:13 |
|
|
1* Ninco mělo samostatnou krabičku (#70224...Showcase). Byla to jetě původní mení velikost. S její výrobou skončilo cca.před 7 lety, tedy s přechodem na nový, větí, typ krabiček. Jetě mám pár kousků na prodejně (komplet: podstavec + čirý překryt =165,-Kč)
2* Scalex ani SCX v současnosti dostupný není, Carrera takté ne.
3* Krabička Slot.it =cca.170,-Kč (komplet: podstavec s bajonetovým uchycením + čirý překryt). Je běně dostupná.
4* Krabička FLY =cca.160,-Kč (komplet: podstavec se roubovým uchycením + čirý překryt). Dá se ovem pořídit i samostatný čirý překryt za =50,-Kč.
Tomá Zedníček.
Tomá Zedníček |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 15-11-2007 08:35 |
|
|
U jste někdo nějakým rozumným způsobem vyřeil problém krabiček na své modely? Nael někdo z vás nějakého výrobce krabiček za ruzumný peníz? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 15-11-2007 08:39 |
|
|
Mitchi pokutd si koupí plastový překryt zy 50,- viz víe, tak si spodek udělá sám a levněji asi nepořídí.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 15-11-2007 09:23 |
|
|
Hm, to je super. Jako bych neměl u tak dost práce. Jetě si budu dělat podstavce. Má aspoň foto té celé krabky od FLY? Hledal jsem něco od 100 do 150Kč
Vem si e česká firma Abrex vyrábějící modely 1/43, 1/24 a 1/18 pro kodovku dělá své vlastní a moc pěkné krabičky. Myslí e mají na modelu za 500 krabičku za 200, kdy je to 1/24?
A nedávno se na sběratelském trhu oběvila nová firmy která dělá diecasty rallyových vozů a také je cpe do pěkných boxů. Modely jsou 1/32 a stojej asi 230kč. Tak mi neříkej e jen za krabku na tom maj 100? To je blbost.
Podle mě, kdyby byla nějaká rozumná dohoda s dovozcem, tak by u výrobce pár desítek krabek za rozumnou cenu vysomroval.
Nemusej to být přeci krabky od výrobců dráhovek! Kdo řekl e jo? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-11-2007 10:03 |
|
|
Pokud jsi hledal něco od 100 do 150, tak si prostě přidej 10 Kč a kup si jí za 160 bez práce od FLY a neře.
Foto nemám, ale podle toho jak vypadá podstavec bude asi velmi podobná Slot.It a ta je vidět na jejich stránkách.
Na rozumnou dohodu s dovozcem nespoléhej,( pokud si jich nechce objednat kontejner )- ta krabice má prostě svojí cenu, je to náhradní díl, ber nebo neber.
Co se týká ceny. Nemůe přece uvaovat o ceně jednotlivých dílů tak, jak píe. Náhradní díly jsou vdy draí. Počítej se mnou:
Scalextric má motor jestli se nepletu za 450,- U Fara jsi si mohl koupit Dallaru za necelých 700,- a cena v Evropě také nebyla o moc vyí.
Take na celé auto včetně gum a krabice zbývá 250,- Vodítko stojí asi 30,- a tak zbývá 220,- ty utratí za pneu.
Take by ti podle tvých počtů vlastně výrobce celý podvozek, osy, převod, pastorek, pilota závěsy kol, disky, kontakty a kastli dal, smontoval a jetě zabalil do plastové krabice krabice zadarmo! To je asi blbost co?
Editoval Petr L dne 15-11-2007 10:54 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 15-11-2007 13:42 |
|
|
Krabičku od Fly mám, stejně jako od Slot.it. Ta je io na jejich webu. Výhodou je, e jsou dělané přímo na 1:32 a dráhu. Tedy i s prořezem pro vodítko.
Nejlevnějí krabičky na trhu jsou na 1/43 asi tady
http://svet-aut.cz/doplnky-k-modelum-plastove-vitrinky-c-217_215.html
Ale je to malé.
Ty překryty za 50 - to je dobrá cena. Spodek by el dodělat třeba z lamina, ale pokud se ve spočítá, tak jsme na ceně Slot.it. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 15-11-2007 14:54 |
|
|
Jasně e je draí, ale třebna u těch statických modelů nemůe být v poměru s nimi za stejnou cenu. Je jasný, e kdy si koupí dráhovej model od Fly za 1400Kč tak cena za náhradní krabičku 160Kč u te nevytrhne.
Ale teď si vem, e bys narazil na výrobce, který dělá diecasty 1/32 v krabičce za 230Kč. Tomu musí být také jasné e pokud bys chtěl náhradní krabičku tak ti ji za 160Kč prodat nemůe protoe by ji prostě neprodal. To si kadý radi půjde koupit nový model za 230 i s krabičkou.
Chápe o čem mluvím. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-11-2007 18:29 |
|
|
Mitchi, já chápu naprosto přesně o čem mluví, ale ta krabička pokud je obalem na auto, tak nemá pro výrobce velkou cenu, protoe při počtu kolik jich výrobce spotřebuje je v nákladech draí, e ji někdo musí vzít do ruky a auto do ní dát. To by musel stejně udělat, tak jako tak a tak je prostě součástí kalkulace konečné ceny auta.
Samotná krabička ale musí na sebe vydělat, take se z obalu stává zboím a do ceny se promítá to, e jí někdo musí zkompletovat a skladovat. Zabere tak hromadu místa, času a nic neobsahuje a proto je drahá.
Co se týká těch diecastů, tak výpočet ceny jejich krabice bude stejný, take počítej s tím, e právě proto kolik stojí celé auto včetně krabice by ti jí nikdy výrobce neprodal, protoe by sis jí za těch 150 kč nikdy nekoupil a výrobce by vypadal jako blbec.
Pro srovnání se podívej kolik stojí ve Faro papírová krabice na auto a snad pochopí, e kdy papírová stojí 59 kč, tak prostě plastová levnějí ne těch cca 150 nebude. A vzácně se na tom shodují výrobci, kteří jí prázdnou prodávají.
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 16-11-2007 15:41 |
|
|
Ono je to taky o tom, e kadé auto koupí u s karabičkou. A karabičku navíc pořebuje buď tehdy, pokud se rozbije. Nebo proto, e chce vechny krabičky stejné a nebo, e postaví vlastní model a chce ho uchránit.
To na co jsem tady odkazoval v 1:43 je opravdu velmi levné a neznám kvalitu. Cena originálních krabiček na sběratelská auta je podstatně vyí. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-11-2007 14:51 |
|
|
Náhodou jsem narazil na stránku ze zboím v 20% slevě, krabičky prakticky vech výrobců jsou zde ve slevě za 5 USD, z toho plyne, e cena krabice +/- 150 CZK je prostě normální............
http://www.slotcarworld.com/SV132CARS1.htm
|
|