Autor |
RE: Doporučíte SCX ? |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 30-12-2008 23:58 |
|
|
No asi jo. Pokud by jsi chtěl provozovat 6 aut tak ekonomické řeení je koupě dvou setů ( s pitboxem a bez ) dráhové díly se hodí vdycky ovladače a auta taky potřebuje. Kupování jednotlivých dílů vyjde vdycky drá... Teď koukám na ty ceny časomíra a pičítadlo kol to je darda 2237+2611 http://www.virklund.dk/scx/
|
|
Autor |
Devils
člen
Příspěvků celkem: 66
Registrován od: 29.12.08 |
Vloeno dne 31-12-2008 00:05 |
|
|
Díky a jetě se zeptám víte ířky dráhy SCX a Carrera? To je něco to rozhodování. Kdy mě se tak líbí jak má SCX udělaný ovladače, počítání a pitbox.. |
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 31-12-2008 00:16 |
|
|
160 proti 198 mm
Pokud bydlí někde v okolí Prahy tak se stav někdy v neděli v restauraci Luna v Černoicích. Scházíme se pravidelně kadou neděli. Třeba dostane rozum a na SCX zapomene
kmasita sem připíchnul tento obrázek:
Editoval kmasita dne 31-12-2008 00:20 |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 00:19 |
|
|
Aha, take tady má Carrera navrh..Jetě se tu snaim najít jestli děla Carrera taky ten pitbox s dotankováním...jinak zatím moc díky za cenné rady,, |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 00:24 |
|
|
Jetě jsem zapoměl, dá se u tý Carrery stavět taky dráha aby byli třeba 3 nebo 4 proudy vedle sebe? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 31-12-2008 10:59 |
|
|
Můe sestavit dráhu o osmi dráhách To je myslím stejné u vech systémů a je to definováno počtem zatáček, Carrera ma R1,R2,R3,R4.
Editoval Petr L dne 31-12-2008 11:14 |
|
Autor |
Eso Rimmer
člen
Příspěvků celkem: 71
Bydlitě: Brno
Registrován od: 20.12.08 |
Vloeno dne 31-12-2008 11:07 |
|
|
Jo, tankování tam je akorát, e u carrery se jen doplňuje palivo a kdy dochází, tak auto začne cukat, ale stav nádre prý nikde nevidí. U SCX se mění rychlost auta v závislosti na obsahu nádre a do pitu se musí vjídět danou rychlostí, jinak ti to nedovolí natankovat a musí objet dalí kolo. No a stav paliva vidí na displeji. To u carrery není.
kmasita:
Mně jen nejde do hlavy proč nám doporučuje carreru, kdy sám jezdí s auty od SCX na trati SCX.
Jinak na eBay se ten doplňkový panel pro 3 dalí auta prodává za 1800Kč, co je teda o dost levnějí ne těch 3000Kč u nás, ale pořád je to víc ne těch 600Kč u carrery...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky! |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 11:20 |
|
|
Jo to je to co se mi libi s tim tankovanim...to si myslim prida hodne na ty zavodivosti..proste jeste musis sledovat tohle vse a trochu to rozplanovat..ted skoumam siri tech drah, jak moc je to horsi, ze je SCX uzsi.. |
|
Autor |
lukowicz
člen
Příspěvků celkem: 16
Bydlitě: Bohumín
Registrován od: 22.12.08 |
Vloeno dne 31-12-2008 12:20 |
|
|
To Devils: řekl bych e je výhoda v tom e tratě jsou u Carrery 1:24,tzn e můe pouít i větí autí.Ale jen hádam
Jetě pomůe tohle http://www.autodraha-src.ceskatrebova.com/ceny_autodrahy.pdf i kdy to není na Digital.
No já jsem se rozhodl pro SCX,digi čipy si přiobjednam radi do zásoby a budu je kdy tak reklamovat,zkusím a uvidím,v nejhorím případě uvidíte aukci na Aukru
Editoval lukowicz dne 31-12-2008 12:22 |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 12:29 |
|
|
No mě to táhne taky víc k SCX,ale jetě ve pročítám. Akorát by mě zajímalo, jestli kdy je ta dráha SCX uí a pojedou dvě auta v zatáčce, jestli si nebudou ve smyku překáet a naráet,, |
|
Autor |
Eso Rimmer
člen
Vloeno dne 31-12-2008 14:46 |
|
|
Doporučuji si jetě přečíst tuhle diskuzi http://slotcarillustrated.com/portal/forums/showthread.php?t=21761 Ta je přímo o carrera 132 vs scx digital. Právě si to pročítám...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky! |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 15:35 |
|
|
Díky, jdu taky tudovat.. |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 31-12-2008 15:39 |
|
|
Nejsem majitelem digitální dráhy SCX pouze jsem se na ní dvakrát účastnil závodů. V minulosti jsme měli doma dráhy Ites, Ninco, digitál Scalextric a nakonec u nás pravděpodobně natrvalo zakotvila Carrera. Na tuto dráhu jsme větina nám známých okolo Podbabského klubu přela, protoe jsme vichni postupně zjistili, e nám vyhovuje nejlépe. Po dvouletých zkuenostech se závody vím, e nejlepí pro nás je závodění na dřevě a proto jsem ve spojení se Standou 82 a počítám, e budu jeden z prvních, který se pokusí vyrobit jeho dřevěnou digitální dráhu v domácích podmínkách. Pokud ale někdo nemá tyto monosti či ambice a rozhoduje se pro plastovou, bral bych váně rady naeho kamaráda KMasity, který má z nás vech zde na webu sroprocentně největí zkuenost se závodění na SCX digitálu. Já osobně dávám přednost jak u jsem uvedl Carreře. Nechci tady dělat reklamu jedné značce ale u jsem si za pár let udělal určitou zkuenost, která mě stála i nemalé peníze a jsem o tom přesvědčen.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 31-12-2008 17:06 |
|
|
jsem majitelem téměř vech dostupných autodráh jak v analogu i digitálu
(na krámě máme vechny vystavený a myslím e v novém roce budou i funkční kromě toho dole bude 31 metrů dlouhá scx digi dráha a 25,5 metrů dlouhá carrera digital případně analog - záleí co tam zrovna bude za panely - mám obojí).
do diskuze o tom proč tohle nebo tohle se míchat nebudu, asi by to nebylo fér.
a budu mít čas, tak Vám schválně vyjedu statistiku prodejnosti - kolik digi setů se letos prodalo od konkrétní značky... asi to budou zajímavý čísla
Rebas |
|
Autor |
lukowicz
člen
Příspěvků celkem: 16
Bydlitě: Bohumín
Registrován od: 22.12.08 |
Vloeno dne 31-12-2008 17:11 |
|
|
Děkujeme,taky by mně to zajímalo.Ale taky by mně zajímaly čísla počtu reklamací od té a té značky,digitálu. Děkuji |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 17:21 |
|
|
to Rebas: Moc díky..myslím, e napsat svůj názor odborníka na tyhle dvě značky by snad nekodilo..Pokud by Carrera měla udělaný dotankování paliva stejně jako SCX, el bych do toho..U SCX se mi to prostě nějak líbí..U Carrery zas pak ta irí dráha.. |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 31-12-2008 19:09 |
|
|
lukowicz: pokud bych ty čísla měl k dispozici, tak je sem klidne dam, bohuel nejsem schopnej z reklamacniho systemu (excel seit) je jakkoliv vytahnout
ale zas tak hrozny cisla to urcite nejsou, protoze vsechny reklamace za cely rok daly dohromady cislo 420 (presny cislo ale ted u sebe nemam - nejsem v krame) pricemz vystavenych faktur mohlo byt tak kolem 7 000.
Rebas |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 31-12-2008 20:06 |
|
|
Můete jetě prosím napsat rozměr (délka,ířka) autíčka SCX ? Díky |
|
Autor |
Eso Rimmer
člen
Vloeno dne 01-01-2009 00:52 |
|
|
Devils:
Rozměr bude záleet na velikosti skutečného auta. Jeliko je to oboje v měřítku 1:32, tak myslím, e neudělá velkou chybu kdy si vygooglí základní rozměry auta, které tě zajímá a podělí to 32.
Rebas:
Nevím, ale podle mě mnoství prodaných kusů o kvalitě toho či onoho výrobku stejně nic neřekne.
Jirka:
Nj ta česká digi dráha můe být sice nejlepí, ale člověk si ji bude muset určitě vyrobit sám a na to nemám ani prostředky ani zručnost. A i kdyby se dala koupit, tak by určitě stála mnohem víc ne sériově vyráběné autodráhy. Take pro běného uivatele to určitě nebude.
O tom pálení čipů píou i v té diskuzi na http://slotcarillustrated.com/portal/forums/showthread.php?t=21761 take to je asi opravdu SCX "standart", co se mi teda vůbec nezamlouvá, take asi radi zvolím míň poruchovou carreru.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
Editoval Eso Rimmer dne 01-01-2009 00:53 |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 01:04 |
|
|
O těch čipech jsem to tam taky četl, ale taky píou, e firma SCX se výborně stará o zákazníky a ve jim hned měnila..holt bych to posílal tam kde ji koupim..Já bych el do Carrery kvůli irí dráze a do SCX zase kvůli tomu dotankování apod..To musí to jedění hodně zpestřit..Mám na to u jen do konce inventur.. |
|