Autor |
RE: Nákup USA |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 15-04-2011 10:33 |
|
|
To Jetson. Petr má pravdu, je to poplatek za slubu, kterou nemusí vyuít. Stejný poplatek, moná jen někam skrytý určitě platí i u jiných společností.
Ale pokud se podívá na lejstra co musí vyplnit, čas, který tím stráví, dopravu do Prahy (jinde to prakticky nejde vyřídit), tak je ta sluba skoro zadarmo.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Jetson
člen
Příspěvků celkem: 17
Registrován od: 01.02.11 |
Vloeno dne 16-04-2011 01:18 |
|
|
Petr L napsal:
Nemusí si to od nich necfat proclít, můe si to proclít sám, ale pak jim zase zaplatí za uloení zásilky skoro 100,-. Mají to dobře vymylené.
No a o to jde. Já přece nebudu potu platit 2x. Teď mám na cestě balíček za 320,- Kč a za tohoto stavu nějaký mudla vymyslí logicky, e to tak být nemusí a mělo by se to ověřit. A hup, navýí se mi to o 96,-?!?! Hlavně mne to tve asi proto, e mi za poslední 2-3 roky nedoručila jediný balík domů (mám tak 1-5 měsíčně) a celkem pravidelně jdu na základě informací z netu pro balík na potu a za 2!! dny mám ve schránce oznámení, e jsem nebyl doma při pokusu o doručení. Tak na co platit za obchodní balíky eshopům? koda mluvit o EMS, která jde 4 dny a tak vekeré potraviny jsou rovnou do popelnice a jediné na co má u těch mejdů nárok, je vyplacení rozdílu potovného EMS<>standart... A za jejich skvělé sluby jim budu platit to, co u jsem jednou zaplatil? Dokonce spí 4x zaplatil, protoe se celou dobu bavíme o státním podniku, který má mimochodem stejného éfa jako celníci. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 16-04-2011 11:35 |
|
|
Myslím Jetson, e si trochu mimo. Plete hruky z jablkama. To jak funguje pota s tím nemá nic společného. proclení má ze zákona a proclí ti ho buď ten kdo to do země doručí a zaplatí mu za to. Speditéři to mají v ceně, pota to účtuje zvlá, nebo si to proclí sám, ale ne se zásilka proclí, musí leet v celním skladu či jak se to jmenuje a to pak zaplatí tomu, u koho to leí.
Jinak to co popisuje je hlavně problém tvojí poty, já vyjma kalamity o vánocích nemám jediný problém, kolega na P4 byl tak zoufalý, e si nechává posílat věci na chatu. Je to o lidech a o tom, jak dělají svojí práci a jak je někdo kontroluje. Ostatně jako vude.
Editoval Petr L dne 16-04-2011 11:36 |
|
Autor |
Jetson
člen
Vloeno dne 16-04-2011 17:57 |
|
|
Má pravdu, e píu o dvou věcech současně, ale nepletu hruky s jabkama. Nevidím prostě důvod platit státu peníze za to, e mi zadruje potu pod záminkou celního odbavení. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 19-04-2011 09:34 |
|
|
To Jetson Osobní zkuenosti s Českou potou jsou různé. Ale pota nenese vinu za změnu předpisů. Pouze nabízí slubu a tu zpoplatňuje. Ale jak u jsem psal. Tuto slubu nemusí vyuít. Pokud ji nevyuije, tak Ti přijde informace o zásilce od celní správy, e má zásilku v Praze. A se dostaví, tak osobně vyplní několikastránkové lejstro, zaplatí DPH, případně clo + případně doplní dalí poadované listiny.
Jestli je tam dalí poplatek nevím. Na webu celní správy jsem nic nenael, ale to neznamená, e nic není.
A to, e nevidí důvod platit státu peníze za zadrenou potu pod záminkou celního odbavení je jedna věc a druhá je ta, e pokud nezaplatí, tak Ti balík nevydají. Stěovat si není kam. Kupoval jsem vysílačku - chtěli doloit papíry + vyměřili nějaký poplatek. Mohl jsem se odvolat. Ale předvídatelný výsledek a vydání zásilky v nedohlednu. Poučení pro mně - je nutné kalkulovat nějaký "nepředvídatelný" náklad.
Jestli jsem dobře pochopil informaci, tak balík jde do celního skladu jen pokud nikdo na místě nevyřeí nebo nemůe vyřeit kontrolu zásilky. Jde tam třeba i tehdy pokud nejsou celníci spokojeni s doklady u zásilky. Take zmocnění poty automaticky nic neřeí.
Pokud bude zásilka poslána přes jinou firmu ne ČP, třeba DHL, tak ti prostřednictvím jiné frimy zařídí taky ve potřebné. Cenu jsem na jejich webech nedohledal.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-04-2011 11:48 |
|
|
Pánové já bych to ji dál neřeil, realita je taková, e máme clo a nějaký daný mechanismus celního řízení, který není zadarmo a logicky ho také zaplatí adresát. A to buď jako extra příplatek v případě poty, nebo jako součást ceny v případě globálních doručovatelů.
Jak a z čeho se clo platí jsme si vysvětlili, a ve ostatní je v odkazech výe.
Jestli něco nefunguje, tak to lze řeit reklamací doručavatelské společnosti, nebo je to na debatu se svým poslencem, nebo chyby doručení vyřeí pouze doručující a změnu zákona, v tomto případě o clech, námi volení zástupci e?
Editoval Petr L dne 19-04-2011 11:49 |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 19-04-2011 12:17 |
|
|
Holt malé dovozy z USA vyjdou trochu drá jinak se vlastně nic nemění. Ta debata s poslancem je super nápad . Určitě pomůou . |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-04-2011 13:10 |
|
|
To JK: Já vím, e je to pitomost, ale bohuel ve ostatní nemá ani tu teoretickou monost cokoliv na problému změnit.............. i kdy vezmu-li co moji zastupitelé za posledních pár let dokázali za pekelné operace ve jménu veřejného blaha, tak.......
|
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 19-04-2011 13:32 |
|
|
Já vím . Ale asi bychom na jejich místech nedopadli líp. Moc korumpuje... |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 29-04-2011 09:43 |
|
|
Zdá se, e nejenom my máme výhrady ke clům a vemu okolo
http://www.slotforum.com/forums/index.php?showtopic=55261&pid=615263&st=0entry615263
|
|
Autor |
Jetson
člen
Vloeno dne 23-05-2011 15:39 |
|
|
Tak balíček mi po 6 týdnech oznámili, já si tam zajel, celník mi po předloení dokladů udělil templ "bez cla" a já si el balíček za 22 USD vyzvednout. Nicméně pota poaduje 96,- za to, e nějaký její zaměstnanec rozhodne, zcela v rozporu se zákonem (to smí toti pouze celník), e se mu balíček nezdá. Chápal bych, e budu platit, pokud se jeho podezření potvrdí. Ale pokud prokáu, e deklarovaná cena sedí, nechápu kde se na potě bere ta drzost, odmítnout vyskladnit takový balík bez poplatku. Take na radu právníka zaplatím a polu stínost. Pokud to nebude stačit, obrátím se na ombudsmana ČP a potom dále a vý, a k ústavnímu soudu.
Jinak jak u jsem psal jinde, situace je asi následovná "Na základě předloených důkazů, shledal soud obalovaného nevinným, za co ho odsuzuje k trestu smrti." |
|
Autor |
RE: RE:Nákup v USA |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 15-11-2011 19:24 |
|
|
Pánové,měl bych na vás dotaz: Nakupujete vichni přez ebay,nebo i přímo v shopech.Vím,e se tu ji psalo o potovném,ale i tak by mne to zajímalo.Proč se ptám? Chtěl jsem si koupit v USA el.motorky do modelů 1/43.Nael jsem ikovný motorky za dobrou cenu.A protoe neumím řeči,obrátil jsem se na Ebay na asistovaný nákup.Bylo to i s poplatky atd cca 70 USD./asi 1400,-Kč./.Ti mi to zkontrolovali a oznámili mi změnu v objednávce.Protoe prodejce neposílá do zemí EU,vyplhala se cena i s dopravou na 2600,-Kč/co je 1200,-Kč za dopravu/. A to jetě nepočítám DPH a clo. Take jsem to zruil. 2x jsem se pokusil nakoupit venku a nikdy mi to nevylo.Mám na to nějakou smůlu.Dík za odpovědi.Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-11-2011 20:26 |
|
|
Nemá smůlu, to je realita, to, e z USA někdo nechce posílat do ČR není nic nepochopitelného, stejná neochota kupodivu panuje často i v Německu.
DPH a clo na zásilky přicházející do EU je vychytávka, kterou si uívá celá Evropská Unie, s tím moc nenaděláme.
Take aby ti to vylo, musí si vdy pohlídat kam prodejce zasílá a propočítat clo, DPH a potovné, u větiny věcí pak zjistí, e je levnějí si je koupit v Evropě, nebo zatnout tuby a platit :-))
Ohledně těch motorků moná zkus oslovit http://www.zsconsult.eu/ třeba dělaj i maloobchod
Editoval Petr L dne 15-11-2011 20:47 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 10-05-2012 15:51 |
|
|
Nejenom Česká pota dovede neskutečné věci.
Před měsícem mi z Německa poslali balíček, protoe jetě nedorazil, dotázal jsem se, kde je problém. Odpověď byla více ne překvapivá. Pečlivá Deutche Post můj balíček letecky přepravila do Izraele. Jetě bych pochopil kdyby se objevil v USA, protoe nae PSČ je stejné jako ZIP code Charleston ve West Virginia, ale Izrael ? Co bude dál napjatě čekám
A to není poprvé, co mi Deutche post vypekla. V únoru jsem také marně vyhlíel poáka ze zásilkou z Německa a ta se po třech týdnech vrátila zpět odesilateli s tím, e adresát neexistuje ! Obchodníka jsem o své adrese přesvědčil a tím, e jsem mu poslal foto doručených zásilek z GB a Taiwanu. Druhý pokus proběhl bezchybně za tři dny.
Editoval Petr L dne 10-05-2012 15:55 |
|