Autor |
RE: Doporučíte SCX ? |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 03:28 |
|
|
Jetě bych vám trochu zamotal hlavu. Rozhodně neprosazuji Carreru ale jenom nedoporučuji scx. Co se týče ířky dráhy tak kdy jezdí s magnetama co u scx musí kvůli počítání ( u carrery nevím ) tak je vechno ok auto jezdí beze smyků a kdy to přeene tak větinou hned vyletí ale kdy jsme u scx ty magnety sundaly tak se na té úzké dráre v zatáčkách pořád vyhazuje. Neplatí jenom o scx ale vech úzkých drahách. Bez nadsázky!!!
Jetě tady nikdo moc nemluvil o scalextric. Dráha patří mezi ty uí ale je dost precizní a hlavně stejná i na analog tak e je moné bez větího schánení koupit starí dráhy a koupit nějaký základní digitální set a jenom dokoupit pár výhybek...Hlavně proč Scalextricu píu je fakt e ho podporuje slot.it . Dokonce sám vyrábí scx kompaktabilní chipy které pasuji přesně do vech slot.it aut jsou pomněrně malé a nebyl by je problém zastavět prakticky do čehokoliv. A to hlavní pokud by tě to chytlo tak pouhým dokoupením slot.it oxygen ovládacího panelu by jsi povýil na to momentálně nej co v digitálu bude k mání. a prakticky vechno z té původní dráhy by jsi pouil. Jetě jedna poznámka k autům. Slot.it je skvělý e má kromně karosérie ihned dostupné vechny náhradní a tuningové díly. K tomu jetě vydrí opravdu hodně..... Je pomněrně jednoduchý ale super funkční a netrpí na nějaké nadměrné opotřebovávání atd. Celé auta stojí cca 1200,- v nesrovnatelné kvalitě proti konkurenci v základu brouené ory, duralové náboje kol, motor 21.500 ot/min. Naproti tomu scalextric auta sice na domácí dráhu ok ale jakmile se do nich začne vrtat ( ato se začne )tak větinou hned praskne así u dráku zadní osy nebo dráku motoru a ty así se opravdu moc patně schánějí...pokud vůbec jsou tak větčinou dodací doba je několik mněsíců. Ty plastové pastorky a majdající kola vůbec nemá cenu rozebírat. Vím e scalextric má taky spoustu problémů ale myslím e si určitě zaslouí pozornost......
moje hodnocení:
nejlepí dráha carrera
nejlepí auta slot.it
Jinak odpověď na to e sám jezdím na scx dráze. Jako hlavní prioritu mám jedění na dřevěné dráze ( pohár krunohor) kdo neskusil doporučuji nebude se vám na ten plast chtít vracet...... Ale zpět k otázce. K scx jsem se dostal tak e v Černočicích je v restauraci Luna udělaná veřejná dráha, kam si můe prakticky zajít zajezdit kdokoliv. Byl jsem tam pozván, půjčily mi auto ( sériové) dostal jsem samozřejmně napoprvé oblo, tak jsem řekl e to tak nemůu nechat, zael jsem k Rebasovi a koupil svoje první scx auto bylo to F360 a hned při dalím jedění jsem u vyhrál nějakou rozjíďku tak mi to chytlo. Scházíme se tam kadou neděli je tam skvělá parta a zábava. Ty problémy z dráhou člověk zjiuje postupně čím déle je s ní ve styku. Dělal jsem tam taky propojení dráhy na cca 5 míst od napájecího dílu. Je to opravdu hrozně moc znát, hlavně kdy jede víc aut u sebe, třeba po startu ne se celé startovní pole roztrhá ...... Dělali jsme chlazení toho řídícího panelu, předělávali magnety a snímací trubičkové kontakty v tom napájecím dílu. SCX dráha jde pomněrně dobře rozdělávat a stavět ale trpí dost na patné kontakty mezi těma jednotlivýma dílama. Máme jak jsem psal několik propojení cca tak kadých pět metrů a jetě na spustě dílů propjené pravé a levé vodiče drah a stejně se často stane e auta na některých dílech zastavují a pocukávají. Řeíme to rozpojením a napruením těch kontaktů ve spojích.....
Tak e takhle jsem se dostal k scx... Doma scx dráhu nemám. Nejdřív jsem si nakoupil spustu dílů od fara ( cca za 15000,-), záhy jsem ale pochopil a s velkou strátou se toho zbavil. Na rady skuených jsem zakoupil dva sety Exclusive ( kvůli obrubníkům, nejsem toti příznivce jízdy z magnety). Nedávno jse mi povedlo sehnat za nějakou protislubu napájecí scx box tak si akorát vyrábím kombinovaný napájecí díl e si budu moct pustit do kadé dráky vzlá digitální scx signál. Bude to fungovat tak e mi v jedné dráce bude moct jezdit třeba analogové auto a v druhé digitální. ádné výhybky, mám to čistě jenom na tastování a dolaďování těch scx aut.
Jetě jeden poznatek k scx autům:
Karoserie lehké, kvalitní nejsou ani moc náchylné na rozbytí a to na tom digitálu opravdu schytají ran......
Podvozek, vyklápěcí drák motoru a zadní osy, na novém auté ok ale rychle se zvětující vůle a do neůnosných mezí e kola v zatáčkách zalézají a pod úroveń podvozku a auta začnou neočekávaně a zákeřně vypadávat.
Nacvakávací vodítka při přetočení v zatáčkách vyskakují ze svého úchytu, musí se znovu zamáčknout. Po několikerém vypadnutí se srazí hrany a vodítko vyskakuje stále víc a víc, řeí se to výměnou vodítka. U nových modelů scx aut ( s novým typem chypu) je to předělané vodítko na začátku lépe drí ale při větí ráně se rozlouskne takový otočný váleček ve kterém drí a jeliko neexistuje jako náhradní díl tak je zle. Řeil jsem to totální přestavbou na formulové scx vidítka ( vysoustruení speciálního kovového pouzdra a zalepení na místo původního krouku. Přijde tím sice o vratné pérko ale zase je to bytelné a celkem bezproblémové.... SCX nedodává ádné náhradní díly así ani drák motoru tak e jakýkoliv pokození znamená buď bastlení nebo strátu auta....to je proti konkurenci taky mínus. Jediné co má scx asi nejlepí ze vech je uloení přítlačného magnetu na dvou telovacích roubcích. Umoňuje velice jemné nastavení přítlaku magnetu.
O hořících chipech jsem psal u dříve, jetě mi napadá jedna věc. SCX digitál hlavně s utaeným magnetem má takové trochu spodění při ovládání, kdo je zvyklý na analog pochopí hned při první zmačknutí ovladače, stává se e člověk chce popoject pár centimetrů a auto ujede třeba půl metru.... V manuálu píí e kdy se auto dá na dráhu a samovolně se zozjede a ujede třeba půl metru e to není závada.....
Jinak jete správa z jiného soudku ta dráha v Černoicích končí majitel se rozhodl ukončit nerentabilní provoz....Jeliko má nedostetek míste pro restauraci tak z ní udělá z ní salónek o kterém ví e ho minimálně 100x za rok naplní hosty, tak e ekonomicky zcela jasná priorita. Pokud by jste někdo chtěl okusit jízdu na cca 40metrů dlouhé dráze která stála cca 150tisíc tak bude otevená někdy do května.....Hledáme teď jiné prostory ale je to obrovský problé jeliko Černoice je takové praské předměstí a ceny nemovitostí a nájmů jsou úplně hrozné.....
Myslím e jsem popsal vechny moje skuenosti s scx digital s ostatnímy digitály mnoho skueností nemám.
Editoval kmasita dne 01-01-2009 03:43 |
|
Autor |
kmasita
člen
Vloeno dne 01-01-2009 03:46 |
|
|
Devils napsal:
Můete jetě prosím napsat rozměr (délka,ířka) autíčka SCX ? Díky
SCX Digital je 1:32 tak e rozmněry není třeba rozpitvávat jsou u vech 1:32 stejné |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 01-01-2009 09:58 |
|
|
Ale Květo, tak u je nech, a si kluci vyberou podle svého. Stejně je kadá individuální zkuenost nepřenositelná na někoho jiného a myslím, e objektivních i subjektivních důvodů proti zde zaznělo dostatek. Na to, aby si člověk uvědomil, e lápnul vedle, musí přijít sám. Připomíná mi to někdejí diskuze o FARU - kolik jeho tehdejích plamenných zastánců ho má jetě dnes? Větina z nás také dnes autodráhu a monosti jejího vyuití posuzuje u s poznatky z jedění na dřevu, které jsou poněkud odliné oproti jejímu ryze domácímu uívání.
A pak, nějaká ta patná investice přece k první autodráze a ivotu patří ...
Honza
Editoval sutor dne 01-01-2009 10:02 |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 01-01-2009 10:39 |
|
|
No Květo, to s tou hospodou je koda, e tu dráhu zruí, ale ekonomická stránka je nesmlouvavá.
Jak jsem napsal- vidím monost v klubu, kde bude silný kolektiv, několik druhů drah.
V Praze a okolí je klubů celkem dost, klasické dráhy vpodstatě 2, ale lidí si myslím, e hodně.
Kdyby se semkli, sehnal se plac na klub, tak by to mohlo fungovat.
Jenome-KDO? by se do toho vrhl, aby tomu éfoval?
Jsou to nejenom starosti s provozem klubu, sháněním peněz atd., ale hlavně čas, kterého máme vichni málo.
Je monost zpracovat projekty na různé druhy dotací- vyuití volného času mládee,
protidrogové prevence atd.
Nejideálnějí by bylo, kdyby se nael nějaký synáček pana poslance(zapálený pro slotracing) a ten by při porcování medvěda, nějaký ten meloun sehnal
Nebo nějaký silný sponzor zapálený do aut, který má prostory, které by se daly pouít.
Vdycky, kdy přijídím do Prahy vidím na odbočce na Říčany na autosalonu FORD BUSCH plakát -prostory k pronájmu v patře nad salonem.
U je to tam hodně dlouho.
Co kdyby se tam někdo zeptal a zkusil to?
JMS |
|
Autor |
kmasita
člen
Vloeno dne 01-01-2009 12:33 |
|
|
Pracujeme na těch prostorech na hodně frontách. U nás zrovna jako na potvoru ty domy mládee vůbec nefungují, kola se u nás potýká sama z nedostetkem prostor. Chodí tam s náma jezdit kluk který je v sousední obci v představenstvu, tak se samozřejmně různě pičkujeme aby nám něco přidělil a tak on nám s úsmněvem na tváři oznámí e u nich u se nic "sehnad nedá e u to bylo rozkradeno" ...... Jinak Říčany to je alespoň pro mně hrozně daleko, potřeboval bych ten klub mít někde blízko abych tam mohl kdykoliv zaskočit, je mi jasné e tam bude nekonečně práce a tak a kdy si předstevím e pojedu někam 60 km tam něco pokutím a zase vyrazím zpět tak bych tam asi moc často nechodil. U teď to mám celkem z ruky Podbaba cca 38 km, Slaný 55 km. Líbylo by se mi něco do 10 km abych tam mohl kdykoli kdy budu pracovní zápal nebo chu na jedění zaskočit. |
|
Autor |
Devils
člen
Příspěvků celkem: 66
Registrován od: 29.12.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 12:39 |
|
|
to Kmasita: Já právě ty modely jetě naivo neviděl, tak proto jsem se ptal na rozměry..Mělo by to být teda 14,5 cm na dýlku a cca 8 cm na ířku..Pak nechápu jak se vejdou na SCX dráhu, která je 16 cm iroká..To si musí přece překáet v zatáčce..Mě hrozně táhne u SCX to dotankování,,to musí udělat to jedění o dost zajímavějí, nebo se mýlim? |
|
Autor |
lukowicz
člen
Příspěvků celkem: 16
Bydlitě: Bohumín
Registrován od: 22.12.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 13:01 |
|
|
Zeptám se jetě takhle protoe mně kmasita nalomil k carreře (stále je to 50 na 50)
Ohledně pitstopu jsem četl e auto po ujetí pár kol začne cukat a dráha ho sama navede do boxů.Jene kolik je to těch pár kol??Kdy dám plnou nádr.
U SCX jsem četl e plná u nich je na dvacet kol, v průměru,tudí takkřka reálné jak při skutečných závodech.
Kolik informací se zobrazuje na displeji u počítadla kol?.
Myslím tim celkový čas,nej čas na kolo, atd atd.....
Docela mně irituje e je třeba nalepit jakési samolepky na počítání. |
|
Autor |
kmasita
člen
Vloeno dne 01-01-2009 13:21 |
|
|
Moje oblíbené P956 má rozmněry ířka 62 mm délka 149 mm a výka zhruba 30mm kadé auto je ale samozřelmně jinékvůli měřítku a velikosti originálu
Jetě chci doplni e jsem psal e ta dráha scx je úzká !!!
Nejsem si úplně jistý ale podle src pravidel nesmí mít ádné auto 1:32 ířku větí ne 67 mmm
kmasita sem připíchnul tento obrázek:
Editoval kmasita dne 01-01-2009 13:28 |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 13:38 |
|
|
To je parádní..Po podobnym koukam, buď jezdit Le mans nebo Dtm.. |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 01-01-2009 14:44 |
|
|
V tomto vláknu je to sice nekonsistentní, ale reaguji na příspěvek JMS ohledně provozování autodrahových klubů.
Moností získat finanční grant na volnočasové aktivity dětí existuje sice teoreticky hodně, v praxi je ale téměř nereálné na ně právě tímto způsobem dosáhnout - autodráha potřebuje jednak poměrně hodně velké prostory, minimálně alespoň temperované, které jsou velmi obtíně vyuitelné pro jinou souběnou činnost. Co je ale nejdůleitějí, je ta skutečnost, e bys musel po získání grantu následně s dětmi skutečně aktivně pracovat. To je taky důvod, proč se větina fungujících drah udrela jen v rámci různých technických činností DDM, kde se modelářské činnosti mohou pravidelně věnovat placení zaměstnanci.
Praha je navíc hodně specifická i z hlediska její rozlohy, průjezdnosti, výe nájmů, mnoství zájemců o vyuití prakticky vech volných prostor atd. Není to náhoda, e v současnosti i větina DDM část svých prostor pronajímají za trní nájemné dalím subjektům. O prostorách, které obhospodařují městské úřady ani nemluvím. Paradoxně přesto není a tak zásadní problém získat někde nějaký prostor, ale jde o to, e nemá vůbec ádnou jistotu, e tě z něj během pár měsíců zase nevyoupnou i s dráhou na dlabu.
Dtto platí i pro potenciální členy klubů - není jich zase a tak moc, jak by to na první pohled vypadalo nebo odpovídalo statisticky počtu Praáků, a z toho zbytku je opravdu aktivních naprosté minimum. A i těch pár aktivních má také své starosti a povinnosti. Není proto divu, e větina lidí dnes volí víceméně pasivní členství při DDM, bez ohledu na to, zda toto řeení povaují za dobré - prostě přizpůsobují se realitě.
Samozřejmě, e by bylo jen ku prospěchu věci, kdyby se podařilo dosáhnout alespoň bezproblémové koexistence vech odvětví SRC, ale obávám se, e ani to nebude zdaleka tak jednoduché, jak by to logice věci odpovídalo - je tu na vech stranách tolik předsudků, osobních averzí a netolerance, e nějaký rozumný konsensus je dost obtíný.
Honza
Editoval sutor dne 01-01-2009 14:46 |
|
Autor |
Eso Rimmer
člen
Příspěvků celkem: 71
Bydlitě: Brno
Registrován od: 20.12.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 16:56 |
|
|
Tak pod tíhou argumentů (pálení čipů, irí dráha) jsem se nakonec vrátil tam, kde jsem byl na začátku, tzn. k mylence pořídit carreru 132. Objednal jsem z Rakouska set Long Distance. Kostky jsou vreny.
Teď zbývá jen promyslet co by bylo nejrozumnějí dál přikoupit. Jestli krajnice, 3. auto s ovladačem a nebo počítadlo. Pitbox myslím nemá ve dvou lidech cenu, take ten by přiel na řadu a později.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky! |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 01-01-2009 17:11 |
|
|
Taky se sem chci trochu zamotat. Nikdy jsem sice netouil po digi dráze,ale touím po Carreře analog. Měl jsem Faro a pak tu monost, e jsem měl v ruce dílce od vech u nás dostupných výrobců. Scalextric a SCX jsem okamitě zavrhnul pro jejich rozměry - moc úzké. Tak mi zůstalo na výběr Ninco nebo Carrera. Kvůli ceně, jsem el do Ninca. Kuwa - dal bych si pár facek. Je to jak z gumy a křivý jak avle. Ale SCX není o moc tuí. Tak jen dalí důvod proč ne neSCX, ale proč jo Carreru.
A taky jsem chtěl ukázat jedno autí od SCX - rozměry
ířka 48 mm a délka 120 mm
a je to :
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 17:18 |
|
|
to Eso Rimer: Taky u jsem obrátil a asi půju do tý Carrery, hlavně kvůli té íři dráhy a snad mení poruchovosti. Co je super, e je na to poměrně dost dílů a hodně shopů v Německu. Prosimtě můe mi napsat tedy jetě jednou, jak tam funguje to dotankování. To znamená, e není stojan jako u SCX a ve je jen na tý malí krabičce co leí? |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 17:21 |
|
|
Jo a bud mít tedy ten set Le mans s dráhou 7,50 m..? |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 01-01-2009 17:50 |
|
|
Napsáno bylo u asi ve podstatné. Osobně se stavím do tábora spokojených vlastníků Carrery. Dva Evo sety Nurburgring na český panelák bohatě stačí. Bohuel letos-loni Jeíkovi u na rozíření o jiné poloměry zatáček a nějaké krajnice nezůstalo
Digitální otloukání aut mně zatím neoslovilo.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
lukowicz
člen
Příspěvků celkem: 16
Bydlitě: Bohumín
Registrován od: 22.12.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 19:12 |
|
|
Devils napsal:
Prosimtě můe mi napsat tedy jetě jednou, jak tam funguje to dotankování. To znamená, e není stojan jako u SCX a ve je jen na tý malí krabičce co leí?
Tady máme pěkné video jak to asi funguje
http://www.youtube.com/watch?v=RzL714LvxJc
Záleí asi na době jakou tam stráví ,min 5 a max 10sekund.Kolik se ale dotankuje toho paliva podle určité doby?
Editoval lukowicz dne 01-01-2009 19:18 |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 19:35 |
|
|
Díky, koukal jsem na to..patné to není,ale nemůu si pomoct a vynadívat se prostě na ten pit box u SCX..koda, e to tak nemá Carrera, bylo by rozhodnuto. Mě se to prostě u SCX hrozně líbí, je vidět kolik kol zbývá a můu dotankovat jen kolik chci a neztrácet čas. To si myslim hrozně přidá na tom závodě.. |
|
Autor |
Eso Rimmer
člen
Příspěvků celkem: 71
Bydlitě: Brno
Registrován od: 20.12.08 |
Vloeno dne 01-01-2009 20:08 |
|
|
Devils napsal:
Jo a bud mít tedy ten set Le mans s dráhou 7,50 m..?
jj, ten Long Distance
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky! |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 20:40 |
|
|
jj pokud Carreru, tak bych sel taky do toho nebo dtm.. |
|
Autor |
Devils
člen
Vloeno dne 01-01-2009 23:59 |
|
|
Jetě bych se zeptal, protoe to nemůu nikde najít, dá se u Carrery nastavit méně nebo více paliva na startu, nebo jde jen, e po nějaké době začne cukat apod a musí se zajet do boxu. Na videu je to ukázáno, ale víc se z toho nedá vyčíst. A jde někde vidět, e dochází palivo, nebo jak to vůbec u Carrery funguje. Jetě taková maličkost, zdá se mi, kdy koukam na ty videa, e ty auta u Carrery jezdí lehčeji a na jednom videu jim u SCX auta pořád vypadávali.. |
|