Autor |
RE: pomoc při výběru,osvěta |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 02-01-2013 18:34 |
|
|
Kdyby to byla standardní jednotná vada, tak bych souhlasil. Problém byl v tom, e se popsaný problém neprojevoval ve stejné době u vech drah a dokonce ani u stejného typu setu. Některé německé e-shopy na to i poukazovaly, řeilo se to i na zahraničních fórech. Ve stejné době se vyskytlo i trochu odliné zakřivení horní části kolejnic a tím i nerovnost přechodu mezi díly. Údajně to Carrera řeila dalím přesunem výroby.
Je to spí jen o přístupu konkrétního prodejce k eventuální reklamaci - za hranicemi si prostě větina obchodníků zákazníka váí a věří, e spokojený kupec se k nim zase vrátí, u nás jde o to prodat a budoucnost raději moc neřeit. Na druhou stranu by zase prodejci mohli vyprávět svoje... |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 02-01-2013 18:37 |
|
|
To jsme se dostali někam trochu jinam, ale pokud kdy kladu otázky technikovi dovozce a ten toho o D132 ví méně ne já, kolik toho asi ví prodavač v kamenném obchodě? O vánocích jsem to zail v reálu v Pompu. Chudák matka vyrazila koupit dítěti autodráhu vybavena od manela jednou větou. "Vyber takovou tu střední velikost" Bezradnost prodavačky pod regálem autodráh byla k pláči. To je realita neeho trhu. Ve světě se řeí, e vznikající e-shopy výrobců pomáhají likvidovat lokální prodejce, kteří dávají produktům podporu a pomohou koupit, u nás pokud by zástupci dovozců dokázali erudovaně provozovat e-shopy, spíe by trh ozdravili, ne zabili.
|
|
Autor |
imu
člen
Příspěvků celkem: 12
Bydlitě: Hodonín
Registrován od: 01.01.13 |
Vloeno dne 02-01-2013 19:10 |
|
|
Přístup konkrétního prodejce majícího dle stránek "skladem nejirí výběr autodráh v České republice" "ji 11 let jsme tu pro Vás" kdy jsem mu o těch problémech s kolejemi řekl bylo mlčení bez odpovědi. Ne třeba a pojedete přítě okolo vemte to s sebou podíváme se na to. Nebo něco v tom stylu. Alespoň náznak zájmu o věc. Vím, e výrobní odchylka se stát můe. Nikdo není neomylný.
Pokud se ale do světa pustí nějaká série která nesedí s ostatními tak:
a/stáhnu z prodeje a vrátím dodavateli
b/upozorním zákazníka, e nesedí s těmi a těmi sadami
c/kalu na to vdy on to nějaký vůl stejně koupí
Pro mě osobně je to uzavřená věc. Koupil jsem. Doma upravil. Zatím to funguje. Pokud fungovat přestane tak vím kam můu jít s důvěrou nakupovat a kam u ne. Spí je to ta osvěta podle nadpisu tématu, aby si ostatní mohli dát pozor na konkrétní provedení kolejnic.
Ne jsem se na podzim pustil do velkého nákupu k dodělání 28m v digitálu tak jsem to tady dlouho pročítal a díky zdejím informacím pořídil to co potřebuju.
Díky za to patří předevím pro PetrL a ostatním samozřejmě taky. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 02-01-2013 22:42 |
|
|
Honza65 napsal:
Později jsem přiel na maličkost,Start-set není totoný s normálním Scalextricem je třeba přechodovej díl(cca.150kč).Ale teď mě zajíma,má s tím někdo zkuenost,(asi otázka na Fida)já jezdím pouze na dřevu,take na plastu jsem nováček a 6,20m dráhy nám do budoucna stačit asi nebude.
Nějaké dily ze serie start se dají koupit,ale je toho málo take při roziřováni bude třeba přejít na klasický scalextric.předem diky za odpověď.
Honzo, není Start set jako Start set. Scalextric dříve prodával jedny díly 1/32 pod názvem Sport/Standard (na webu scalextric.com jako Standard) a v nich byl set s názvem "START", která obsahoval malý okruh a dvě Audi TT.
Bohuel etří se vude a Scalextric od letoního roku prodává kromě řady 1/32 Sport i novou řadu 1/32 s názvem Start (název celé řady je Start) a ta kromě zcela jiných aut obsahuje i zcela jiný typ dráhy (jiná rozteč vodičů, atd.), která se s původní (i dnes prodávanou) řadou Sport musí spojit přes přechodový díl.
Nová řada Start je určena pro nejmení, proto je cenově hodně dole. Mě vak tato nová řada neoslovila a dál jedu v původní verzi.
Rozdíl lze jednodue poznat i dle barvy krabic. Ta původní Sport je v modrých krabicích, nová řada Start je v červeno/oranových krabicích.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 03-01-2013 08:53 |
|
|
Pepino diky,jak jsem psal koupil jsem to náhodně,ale diky přechodovýmu dílu to rozířeni nebude snad problém.Dík. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-01-2013 15:20 |
|
|
Dnes jsem dostal e-mail od Ivana a konečně jsem pochopil o jaký problém starých a nových dílů Carrera v diskusi lo. Já se domníval, e jde o rozdíl výky trolejí nad povrchem dráhy a on je problém v hloubce dráky, kde na spoji mezi starým a novým dílem je cca 0,7mm schod. Ano ten tam je, ale nikdy mi za vodítka nechytal, proto jsem tomu nevěnoval pozornost. Jediné kdy vadil, bylo kdy jsem dal do modelů vodítka Slot.It na dřevo, ty jsou opravdu hluboké, hlubí, ne běná vodítka modelů z krabičky.
Take vechno zpět, doufám, e jsem nikoho nezmátnul.
|
|
Autor |
imu
člen
Příspěvků celkem: 12
Bydlitě: Hodonín
Registrován od: 01.01.13 |
Vloeno dne 11-01-2013 21:24 |
|
|
Petr L napsal:
.................Já se domníval, e jde o rozdíl výky trolejí nad povrchem dráhy...........
Ano já jsem měl problém s výkou trolejí nad povrchem dráhy. Hloubku vodítka jsem zatím neměřil. Buď mám original carrera nebo hluboké slot.it upravené na výku carrera dráky tak, aby chodily cca 1-1,5mm nade dnem dráky.
Dal jsem na papír náčrt toho s čím jsem se potýkal. Vlevo nové díly dráhy a kartáček se vytvaroval podle vystouplé troleje. Vpravo staré díly a vnitřní dráka za okraj vytvarovaného kartáčku kartáček přidrí nad trolejí. Pomohlo a obrouení vrchu vnitřní plastové dráky tak, aby nenadzvihávala kartáček nad troleje.
Dnes jsem snad problém vyřeil definitivně. Rozhodl jsem se předělat malou cca 5-6metrovou část okruhu a dokoupil 3-kové zatáčky a staré 2-kové (a na 1nebo 2) půjdou pryč.
imu sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 11-01-2013 22:41 |
|
|
No tak to nechápu, jak mi Ivan psal, vyndal jsem díly Pro-X a nové a hloubky dráky jsou rozdílné, ovem troleje na povrchem mm stejně, budu hledat dál.
|
|