Autor |
pomoc při výběru,osvěta |
CESi125
člen
Příspěvků celkem: 16
Bydlitě: Rychnov nad Kněnou
Registrován od: 04.12.12 |
Vloeno dne 05-12-2012 03:45 |
|
|
Zdravím vás tady,
sháním autodráhu v rozměru 1:32 Carrera,SCX a Scalextric.Dočelt
jsem se e Scalextric můe být panělský nebo anglický
výrobce,který prodává pod značkou SCX (respektive Scalextric).Jdem i o monost rozíření u různých
drach jak o dráhu tak o díly a auta.Dále přemýlím o zatím
analogové verzi,ale chtěl bych jí do budoucna digitalizovat.Lze
digitalizovat u vech výrobců?A jak je to nákladné?Nechci koupit
něco,kde bude do budoucna problém s rozířením.Také jsem četl
e autodráhy SCX pouívají nové a "staré" provedení konektorů a
zapojení dílů.Jak to mám chápat?Bude problém s rozířením
či pozdějí digitalizací?Např. právě u SCX lze dokoupit
řídící digi jednotku.Znamená to e bude díky této součástce
dráha digitální?
Dále by mě zajímalo jestli jdou dokupovat auta i od jiných
výrobcu ne od toho od kterého koupím dráhu.Digitalizaci aut sem
nejspí pochopil(jde o čip namontovaný do auta),ale lze vůbec
digitalizovat celou dráhu od kadého výrobce?
Předem moc děkuji za odpoveď.
Váím si kadého názoru či
odpovědi,která mi pomůe při výběru.
S pozdravem a přáním hezkého dne
CESi125 |
|
Autor |
RE: pomoc při výběru,osvěta |
CESi125
člen
Vloeno dne 05-12-2012 05:07 |
|
|
Kdy tak pročítám forum tak asi budu vybírat mezi SCX a Carrera.Spí si pořád nemůu ujasnit jestli koupit analog nebo digital.Do budoucna bych určitě rád Didital kvůli monosti více aut na dráze.
Na kolik cca vyjde digitalizace u analog. dráhy SCX a u Carrera Evolution?
Je toho tu popsáno tolik e ve výsledku z toho stejně moc nevím.Děkuji za odpovědi |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 05-12-2012 07:28 |
|
|
Pokud chce začínat s analogem a pak teprve do digitálu, tak bych doporučoval volit mezi Scalextric ( anglické ) a Carrera. U obou by měla digitalizace probíhat pouze doplněním dílů digital. U SCX to není tak jednoduché, díly dráhy digital nejsou stejné jako analog. Tato cesta se zdá být logiská, ale není nejlevnějí. Nákup samostatných ílů, nebo konverzních sad Digital je vdy draí, ne nákup digitálního setu. Auta můe pouít jakákoliv analogová a ty vybavit odpovídajícím chipem, který má kadý výrobce svůj. U obou výrobců se pak jetě při přechodu na digital nabízí monost pouít digi systém Slot.It O2, ale to je spí tak nějak na okraj. Dej si práci a projdi si zdejí diskuse, vechno jsme tu ji řeili. Hodně těstí.
P.S. já osobně preferuji Carrera
|
|
Autor |
fido-dido
člen
Příspěvků celkem: 131
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 18.10.10 |
Vloeno dne 05-12-2012 14:08 |
|
|
Ja nedokazu poradit pro ktereho vyrobce se rozhodnout ale my jezdime na scalextric DIGITAL tak muzu o scalextricu podat hodne informaci, pokud bude zajem.
http://www.scalextrichornilhota.estranky.cz |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 05-12-2012 14:42 |
|
|
Já osobně dlouho váhal mezi Carrera a Scalextric, pro Carrera nakonec rozhodl v zásadě jediný detail a to, e u Carrera je dost iroká dráka na to, e do ní pasují jakékoliv vodítka a e výhybky mají pojistky, které jednodue při odbočování vrací výhybku zpět, take nedochází k různým zmatkům, hlavně při jízdě v závěsu.
|
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 05-12-2012 15:14 |
|
|
Je to pořád dokola ale chápu, e není čas procházet starí fóra. Měl jsem Ninco Scalextric, na SCX jsem jezdil. Můj hlas dávám Carreře u které jsem zůstal doposud.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 05-12-2012 23:01 |
|
|
Petr L:
Jen dodám jednu informaci... SCX přestalo vyrábět díly z řady original (ty koncovky co vycházely ze Scalextric Classic). Místo toho u dělají ty samé díly jako pro digital.
Aby to bylo ale kompatibilní, udělaly přechodový díl, viz:
http://www.danbar.cz/store/rovinka-konverzni-new-track_e-shop_ast-SCXA10015X200_2465.html
Pomocí redukcí tak lze propojit spolu díly Ninco, Scalextric sport, Scalextric classic, SCX original, SCX digital. (byla by to ale ílenost) :-)
Rebas |
|
Autor |
CESi125
člen
Vloeno dne 06-12-2012 01:46 |
|
|
čím víc čtu tím víc v tom mám zmatek.Je mi jasné e toto téma tu proběhlo u x-krát,ale přeci jen vývoj jde stále ku předu a to co bylo napsáno např. před rokem u je dnes překonáno a nahrazeno modernizací od různých výrobců.
Asi to nakonec vyhraje nějaký základ v digitálu,abych u nemusel později investovat do digi rozíření a mohl se koukat po jiných věcech.
Pořád ale nevím jak je na tom Carterra naproti SCX co se týká dokoupitelného přísluenství a kompaktibility s jinými výrobci.Přeci jen je to dráha která bude plnit účel dárku pro děti a taky samozřejmě i to e si chci splnit dětský sen.
Dcera (6let) jezdí motokáry take toto bude taková její "zimni náhrada" závodění :-)
Do budoucna bych rád roziřoval jak dráhu tak samozřejmě i techniku (pit stop,race manager...),ale samozřejmě e jde o finance take mě logicky zajímá jak sou na tom tito výrobci co se týká nákladů na roziřovací sady a díly.Na e-shopech ceny jsou,ale stejně to člověku neřekně vechno. |
|
Autor |
CESi125
člen
Vloeno dne 06-12-2012 01:58 |
|
|
O Scalextric mám načteno asi nejméně.Cena digitálního setu taky není úplně mimo mísu.Jak je na tom v konkurenci s Carrerou a SCX?Rozíření,dostupnost dílů,aut,kvalita...)
Moc děkuju za vechny informace informace
U Carrery je asi dobré si pohlídat rok uvedení na trh daného setu z důvodu pozdějího upgradu a rozíření... |
|
Autor |
RE: scalextric |
renis
člen
Příspěvků celkem: 37
Bydlitě: ostrava
Registrován od: 26.08.10 |
Vloeno dne 06-12-2012 09:22 |
|
|
tak, jak u psal fido-dido se kterým děláme scalextric můu také přidat pár zkueností a rad, bohuel ostatní vyrobce neumím objektivně posoudit ty zkueností tam nejsou. Take taky pro nás je to splnění dětského snu, take my jako pantátové jezdíme a děti se jen dívají nebo je to a tak nezajíma nae dráha je plně digitální a jsem schopni postavit v průměru 40m drahy ve čtyřdráze. Spousta dílu je koupená přes net za super peníze, dráha funguje dobře, občas něco pozlobí jako sem tam spálený čip v autíčku, ale po zkuenostech je to větinou po chybě, při pokusech a laděním vozu jak ho jetě zrychlit, mít ty zkuenosti hned od začátku tak by se dalo spousta peněz uetřít, ale to bohuel nejde vdy. Třeba my pouívame na měření času PC LAP COUNTER, který změří kde co, ale je to zase otazka preferencí, co od toho člověk očekává, my máme za sebou uspěně první závodní CUP, kde jsme si vyzkoueli system závodění a snaili se doladit do naí podoby, jasné, kdy bude jezdit doma s dětmi asi ta potřeba bude jiná. Nás se schází asi tak cca 12 je to docela dobře vyhecované v závodech, na dalí rok chystáme dalí a to 12 závodu, kadý měsíc jeden a z toho vzejde vítěz.
Dráhu u jezdíme čtvrtým rokem, jak jsem psal bez problému, pravdou je, e někomu můe vadit system výhybek, kde se občas stane, kdy jedou auta narazník na náraznik, e přejedou obě, ale dá se to naučit tak aby jsis nechal místo a jel tam kde potřebuje, občas pozlobí napájení na dráze, ale to je zase způsobeno tím, e je tra pinavá, jinak u mne nenapadá co jetě.
Take to je za Scalextric... |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 06-12-2012 09:52 |
|
|
Jak říká Jirka, je to pořád dokola - nejdůleitějí je ujasnit si, co vlastně chci (stará nebo nová dráha, jen digitál nebo i analog, délka dráhy, počet aut, počet a druh výhybek), jaký k tomu mám pouitelný prostor a kolik jsem ochoten výhledově investovat (samozřejmě bez vědomí manelky ). Bez jasného zadání jakékoliv rady nemají velkou praktickou hodnotu.
Zjednodueně - kdy nic z toho neví určitě a má k dispozici velký prostor pro dráhu, pak jediné rozumné řeení je Carrera ... |
|
Autor |
fido-dido
člen
Příspěvků celkem: 131
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 18.10.10 |
Vloeno dne 06-12-2012 10:27 |
|
|
co se tyce scalextricu tak ty investyce nebudou male. pro zacatek staci nekaky zaklad ale pukud clovek planuje spusteni i boxu s tankovanim paliva, tak se vse razem prodrazi. i kdyz se da nasimulovat softwerove box ale zajimavejsi je to v realu. je treba koupit zakladnu (Power Base (P C7042) pro sest aut. casem clovek zjisti ze u PB je maly a neprehledny displej. koupi kabel k PC a software (treba PC LAP COUNTER) pote se clovek muze vrhnout do realizace boxu. Coz zacne nahanet 2 kusy starci PB C7030 ktere se pouzivaji jako vstupni cidlo do boxu a druhy jako vystupni cidlo.
mozna to vypada slozite ale vysledek je ze clovek muze regulovat maximalni rychlost v boxu. udelovat v zavode tresty prujezdy boxem. tankovani paliva az auto zcela zastavi v boxu.
takhle to funguje u scalextricu
http://www.scalextrichornilhota.estranky.cz |
|
Autor |
CESi125
člen
Vloeno dne 06-12-2012 13:09 |
|
|
OK,je mi jasný,e co člověk to názor a vichni tři výrobci jsou asi dobrá volba.
Zatím se mi jako nej pro mě jeví SCX,ale je to jen podle suběktivního pocitu,podle toho co sem si načetl a viděl na různých videích.
Dráha je z "gumy" co je pro děti ideál (asi bych nepřeil kdyby se mi proběhli po plastové dráze a rozlámali třeba most).Dále ceny a mnoství dílů v e-shopech se mi jeví lepí ne u konkurence.
Jen mě ted zajímá výraz "stará a nová" dráha jak psal JK.
|
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 06-12-2012 13:35 |
|
|
Starou je mylen nákup ji pouité dráhy třeba ne ebay. Např. na německé ebay je celoročně velká nabídka vech moných traových dílů, aut, digisad i přísluenství starých i nových k Carreře a Scalextricu (SCX minimálně) za často směné ceny. Hodně často dělají i jejich e-shopy velké výprodeje starího materiálu. Kdy člověk nemusí mít zrovna tu nejnovějí verzi digitálu, pak starí verze je několikanásobně levnějí, občas skoro zadarmo. Nakonec i ta nejnovějí bude stejně za rok či dva patřit mezi překonané.
Před pár lety se tady na aukru jetě poměrně draze kupovaly staré české dráhy - před měsícem jsem zprostředkovával z Prahy do Boru velkou sestavu za odvoz , aby to bývalému majiteli nezabíralo doma místo. Čas nezastaví...
Editoval JK dne 06-12-2012 14:59 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 06-12-2012 14:40 |
|
|
Výběr bez toho, aby si měl věc v ruce je těký a výběr autodráhy bez předchozích zkueností je fakt nesnadný.
Co si ale můe zjistit a to nejen zde na webu je: dostupnost v regionu, poruchovost při větím nasazení, tedy při závodech, cena a kondice výrobce.
Dej si tu práci a projdi si web, autodráhy nejsou tak horké zboí, aby si musel letět do obchodu zítra, dej tomu čas. Ke vemu, co jsem zmínil tu probíhaly diskuze, stojí to zato.
Jinak pochopitelně stejně kadý hájí to co má doma :-)) take ani já nejsem vyjímkou a přidám, Carrera obdrela v USA od webu Home racing world cenu Výrobce roku 2012. Aby se neztratilo něco v překladu přikládám komentář k udělenému ocenění:
"No other slot car company offers so much for so little. The home racing hobby needs a reliable source of products that are affordable and offer great quality. Carrera delivers on both counts and in TWO scales plus digital!"
Editoval Petr L dne 06-12-2012 14:40 |
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 06-12-2012 14:55 |
|
|
Ne jsem to stačil napsat, tak to sem dal Petr. Já také praferuji Carreru. Jsem vak omezen místem a zatím jsem nemohl plně rozloit celou 12 m dlouhou tra. A to je důvod proč do digitálu nepůjdu. Raději jsem zapůjčil dráhu kolnímu krouku a a to děti přestane bavit, tak si ji zase odnesu a uloím. Mít tyto zkuenosti dříve, tak autodráhu domu NEKOUPÍM. |
|
Autor |
CESi125
člen
Vloeno dne 07-12-2012 04:10 |
|
|
no tak zatím mám asi jasno v tom e bych rád digital.analog by asi taky stačil,ale přeci jen nás je v rodině 5 a u vidím jak se budeme hádat o dvě auta :-D
Dál sem projel ebay a Carrery je tam váně asi nejvíc.s tím e asi nemá cenu kupovat to nejnověí tak nějak souhlasím.Na druhou stranu,dokáe mi někdo říct jestli k starímu tipu dráhy připojím dalí rozíření a u dráhu nebo např. časomíru.
Co například tato dráha: http://aukro.cz/carrera-digital-132-formula-racing-rozsireni-i2840947297.html ???Nevypadá to vůbec zle a kdy ji porovnám s novou tak je cena úplně jinde ;-) |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-12-2012 12:56 |
|
|
Set vypadá pekně, řídící jednotka BB. tedy předposlední model jednotky, dnes je aktuální CU. Ctělo by to se zeptat, jestli zespodu na řídící jednotce je, nebo není natisknuté překrtnuté kolečko a nápis digital, podle toho se pozná o jakou generaci jednotky se jedná, s tím souvisí otázka monosti pouití různého typu bezdrátových ovladačů.
BB je naprosto v pohodě, pouze se k němu nedají připoijit některé nejnovějí díly, jako Driver Display, Start lights, position Tower a do PC nejdou info o tankování.
Jinak ve co je na domácí jedění potřeba, monost dokoupit počítadlo kol, nebo na počítání připojit PC, Pit Stop, 6 aut + ghost car, Pace car, monost bezdrátových ovladačů. Ujsem z té edukace za ty roky unavený, asi to shrnu a napíu knihu :-))
Editoval Petr L dne 07-12-2012 13:40 |
|
Autor |
CESi125
člen
Vloeno dne 07-12-2012 18:48 |
|
|
Jetě se zeptám.Jak je to dejme tomu u této dráhy s rozířením na 6 aut.Potřebuju auta,ovladače,BB,...
Kdybych pořídil novějí BB tak mi potom půjdou i novějí díly jako startovací světla...?
K tomuhle kompletu jde zapojit např. časomíra?Nebo jak zjistím kompaktibilitu s danou BB?
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-12-2012 20:28 |
|
|
Nákupem setu Carrera Digital 132 v jakékoliv generaci pořídí krom dílů dráhy a přísluenství, sadu výhybek, dvě auta, dva ovladače řídící jednotku a zdroj.
Řídící jednotka má zásuvky na 4 ovladače, pokud je potřeba rozířit na 6 ovladačů, je nutné dokoupit buď :
1. - 4 bezdrátové a má pak kombinaci 2 drátové a 4 bezrátové
2. - 2 bezdrátové a 2 drátové a má pak kombinaci 4 drátové a 2 bezdrátové
3. - 4 drátové a roziřovací modul ovladačů 30348 a má pak 6 bezdrátových
4. - 6 bezdrátových a ty dva drátové si strčí do uplíku
Měření času: počítadlo kol lze připojit ke kadé řídící jednotce
PC lze připojit ke kadé řídící jednotce. K připojení je PC unit 30349, nebo jakákoliv převodník USB/RS 232.
PC se s řídící jednotkou BB připojuje přez počítadlo kol, u CU přímo.
Díly co pracují pouze s CU jsou driver display, start light, position display.
v zásadě jsou to díly, které zase tak moc nejsou potřeba, spí je to "biu" na parádu. Na BB jsou diody, které start také "odpočítávají", take to jde i bez semaforu.
CU spatřil světlo světa hlavně proto, e BB neumí komunikovat přímo s PC , ale pouze přez počítadlo kol a tím se do něj krom info o časech nedostalo nic víc. PC tak je pouze monitor času.
CU komunikuje přímo a díky plnohodnotné komunikaci jak s PC, tak s novými díly se do PC dostává info i o tankování a lecos dalího, take se dá zobrazit a ovládat daleko víc, ne časy. Já mám SW HSSRMS a vidím na PC stav paliva, časy, můu nastavit generování poruch brzd, motoru, pneu a v těchto reimech mají auta i změněné jízdní vlastnosti včetně nastaveného času v boxech nutného pro "opravu" Je to sice príma hračka, ale má to i svoje mouchy, které je nutné vychytat, take je to spí taková laboratoř.
Editoval Petr L dne 07-12-2012 20:43 |
|