Autor |
Nákup aut z ciziny |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 27-01-2007 10:40 |
|
|
To, e na českém trhu nejsou k dostání některé značky a to, e u některých je docela problém získat konkrétní model je známé.
O tom, e nabídka je na světovém trhu velká, není pochyb. Stačí se podívat na internet. Např na tomto webu http://www.pendleslotracing.co.uk/
Proto se chci zeptat. Jaké máte zkuenosti s nákupem aut ze zahraničí. Německo, rakousko, angle apod. Ceny dodávek, poctivost obchodníků.
A v neposlední řadě kvalita "méně" známých značek. |
|
Autor |
RE: Nákup aut z ciziny |
esusek
člen
Příspěvků celkem: 35
Bydlitě: Litoměřice
Registrován od: 05.12.06 |
Vloeno dne 27-01-2007 11:36 |
|
|
zatim sem koupil pres Ebay z Kanady, cena je o neco mensi nez u nas srovnatelne modely ale neni to zase zavratne...
zalezi to vzdy na poctu kusu tutiz na velikosti baliku a vahy podle toho cena stoupa nebo klesa..
treba je mozne vzit za stejnou postu 5 modelu SCX ale od Carrera pouze 2.
Z UK si myslim ze to neni vyhodne vuci kurzu cena je stejna nekdy i vyssi nez na e-shopech v cz
myslim ze trh je tady celkem slusne zasobenej zakladnima modelama a vyplati se dovezt jen bud nejake tezko sehnatelne modely nebo limitovane serie ale tam je cena nekde uplne jinde. |
|
Autor |
esusek
člen
Vloeno dne 28-01-2007 18:59 |
|
|
tom59herder napsal:
Moná by nám pomohlo, kdyby tady někdo popsal postup, jak nakupovat přes net v cizině. (co je k tomu zapotřebí, jak postupovat, dodací termíny, výhodnost atd.) Prostě takový manuál pro b..ečky. Díky.
tak na netu je myslim dost navodu "jak na to" zalezi odkat budes nakupovat...
ale asi tak nak obecne
1. nejlepsi a potrebne je mit kreditni kartu VISA nebo American Expres s jinyma to jde dost tezko.
pak vetsinou na strankach je udelanej platebni system, pokud ne tak jsou mozne jine moznosti
a) PAYPAL je firma pres kterou lze poslat penize na ucet jine osoby, ale registrace tam je omezena na nekolik dolaru, po vycerpani musite projit takovou overovaci procedurou, poslat vase ID !obcanku" a kopii kreditni karty na ktere je vase jmeno odfaxovat do centraly a pak cekat 14 dni a vice na aktivaci uctu
BIDPAY poslete adresatovi penize formou postovni poukazky ale vy musite platbu hradit z bankovniho uctu, za to si ale firma uctuje poplatky podle vise castky kterou posilate. !!! ne kazdy prodejce tuto formu poslani penez prijima !!!
c) Western Union je stejne jako tema ale myslim ze dneska se daji penize poslat z ktere koliv posty !!! zase nekazdy tuto cestu zaslani prijima !!!!
2. to uz musi kazdej najit sam, obchod kterej je ochotnej poslat do zahranici a mit dobre ceny a to hlavne za postovne.
ceny postovneho se muzou lisit podle lokality a taky prodejce, nekdo si tam nacpe klidne vic proto doporucuji " nejdriv se ptát na postovné"
3. pak se jen modlit aby vam to prislo a balik se neztratil a to nejspis na strane CP
ne je tu pak akorat otazka cla a dph, baliky se proclivaj a zalezi za kolik je balik a z jake je zeme podle toho vam k tomu jeste naskoci cena...nevim jaky maji system ale ze skusenosti na to naky presny pravidla nejsou, nebo sou a ja je nepochopil.....
vestsinou kupuju ze USA a jednou z Australie jak sem psal s jinou zemi nemam zkusenost |
|
Autor |
esusek
člen
Vloeno dne 28-01-2007 19:29 |
|
|
tom59herder napsal:
Jakým způsobem se dostat ke kartě VISA. Já mám třeba účet u potovní banky a jinou bych zatím nechtěl.
no asi si udelat jinej ucet u nake bankovni spolecnosti |
|
Autor |
esusek
člen
Vloeno dne 29-01-2007 22:34 |
|
|
Tak sem tak nak koukal a z UK ceny vychazej podobne jako u nas o par korun levnejc ale bez posty. Kdyz by se delala naka hromadna objednavka bylo by to urcite lepsi protoze by se tim postovne rozlozilo do vice polozek a cena by byla prijatelna. Ale objednavat 1-2 ks se nevyplati.
A v ramci EU by se nemelo zadne clo ani dalsi poplatky platit.
Pokud mate nekdo naky link na dobry obchod sem s tim.
Jinak Scalextric je mozne objednat primo od vyrobce. |
|
Autor |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 26-03-2007 22:24 |
|
|
To jsem napsal dlouhý příspěvek který se někam vypařil a na nový nemám sílu. Tak jen heslovitě.
- mám u nás problém koupit cokoliv od Slot.it u ... ta 962-ka v limitce je pěkná...
- kde nejlépe nakoupit modely Scalextic (trochu v obraze se zdá být jen Slot Car s.r.o. - ale ty ceny jsou "příli standardní..."
Díky
Marek |
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 26-03-2007 22:46 |
|
|
Vypadá to, e budu mít jednu 962 Rothmans volnou. Stačí říci. Pod nálepkami Racing je samozřejmě skrytý tisk Rothmans.
Cenu jetě neznám, ale vzhledem k tomu, e se jedná o limitku s cigaretovou reklamou, tak to vidím minimálně na 1500,- Kč. Porsche 956 3 kusy v limitované sérii (velká krabice se startovními čísly 1,2 a 3) byla těsně pod 5.000,- Kč. A prodaly se okamitě. Já je bohuel nemám, protoe ta cena byla skutečně nelidská.
LS sem připíchnul tento obrázek:
Editoval LS dne 26-03-2007 22:53 |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 26-03-2007 22:47 |
|
|
Porsche 02
|
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 26-03-2007 22:47 |
|
|
Porsche 03
|
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 26-03-2007 22:48 |
|
|
Porsche 04
|
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 27-03-2007 08:33 |
|
|
Krasavec |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-03-2007 10:34 |
|
|
To Marek: Díval jsem se jak ses rozpálil ve vedlejím vlákně o Poháru Scalextric z důvodů shánění zajmavých vozíků a naeho malého zaspoupení nebo málo inzerovaného zastoupení u nás v ČR.
Na to ti mohu říci jen to, e jsem řeil, a určitě i nejen já, to samé a opravdu jiné oficiální prodejce ne ty co jsem dal do odkazů v naí český kotlině nenajde.
Nicméně, to e nejsou na internetu a nemají svůj netshop, neznamená e neexistují. V ČR je "PÁR" (tedy velmi málo) malých lokálních prodejců nebo modelářství, větinou v krajských městech, která dokáí sehnat i zajmavosti, ale prostě nemají zapotřebí to ířit po netu. Neptej se mě proč, pač to sám nevím.
Logiské je jen to, e kdy by si u nich nějaký floutek přes net něco obědnal a po dovezení jim koupi odřekl tak co pak s tím? To je věc, kterou prostě na krámě jen tak neprodá pač pro obyčejného spotřebitele je to příli drahá hračka a prodejce s tím má rázem starosti. Moná proto si klientelu sami vybírají.
Dá se přes ně ledacos sehnat. Asi nemají ze zahraničí takový odběr aby na netu uspokojili poptávku a stačí jim omezená klientela sběratelů nebo to třeba jsou sami sběratelé, kteří to v cizině osobně odebírájí. Ale to jsou jen mé spekulace.
Pravda je taková, e pro kamený obchod je nesmysl dret takové vzácné kousky na skladě, kdy o konkrétní model zrovna nemá nikdo zájem a kdokoliv jiný by za něj takové prachy nedal. To ocení jen sběratel. Tudí se to řeí obědnávkama ze zahraničí.
Pro tebe je podstatné znát nějaký kontakt. Jestli má zájem jen o jeden kus tak by ti to určitě zprostředkoval LS jak u zde nabídl. A pokud bude mít zájem i o větí mnoství raritek a opravdu se o to zajmá pak si myslím, e by neměl být problém seznámit se přímo s dovozcem a navázat s ním uí spolupráci. Víc ti skutečně neporadím.
Ale hledat něco takového na naem českém internetu je skutečně bláhové a za lidové ceny jetě bláhovějí. Tudí se připrav na rakety od 1500 víe jak u psal LS.
U nás v ČR se prostě tento koníček moc nenosí. Je to tedy věc uí sorty lidí a nejsou to ani ádní boháči, jen jsou ochotni to pro to obětovat.
PS: Dobrá rada na závěr: Takového dovozce zklame jen jednou a u o tobě nebude chtít slyet! |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 27-03-2007 13:21 |
|
|
Mitch to napsal zcela přesně, nemám, co bych k tomu dodal. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-03-2007 14:04 |
|
|
Já bych stejně jetě měl co dodat.
U takového individuálního dovozce zapomeň na nějakou přesnou sumu na korunu. To ti nikdo nikdy neslíbí pokud to má odněkud zvenčí individuálně dovést. Je to stejný případ jako kdy si nechá dovést auto ze zahraničí, více méně také přesně neví co si za tu a tu výbavu a rok a já nevim co kde řeknou. Take kdy ti někdo takový řekne, e to bude asi za 1400-1500 tak buď připravenej, e to můe vyjít klidně jetě na +-100Kč. Oni to tak neberou a ty pokud to opravdu chce tak počítaj s tím, e ti to vrásky na čele dělat nebude. Pochybuji, e oni sami vědí za kolik jim ten model nechá prodejce v německu.
Co já vím tak si jen zjisují jestli tam ten konkrétní model je a zamluvěj si ho. Cena se od ceny na internetu můe neblaze lisit, jsou spí orientační. U limitovaných serií se navíc mění v závislosti na počtu dosud prodaných modelů. Je jasné, e kdy jich bude hodně tak bude cena nií, ale kdy u se z jeho výrobou končí a u jich na trhu moc nebude tak cena spoupá a můou v tom být i jiné důvody. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 27-03-2007 14:29 |
|
|
A měl bych jednu poznámku. Ber dokud je čas. Mnoství modelů je omezené a nemusí jít o limitky a pak prostě nejsou. Leda přes burzy, aukce apod.
Jo a můe nastat situace, kdy si prodejce nechá předem zaplatit zálohu - jako jistou pojistku proti neodebrání zboí. Zvlátě pak u nového zákazníka.
To Porche je pěkný kousek, ale já na Porsche nejsem (mám ho ale postavený jako model z jiného materiálu). |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 27-12-2007 20:58 |
|
|
Nemáte někdo adresu kamenného obchodu s autodráhou v Londýně ( UK ) ?
A hledám, jak hledám, nemohu ádný najít.
Díky
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 28-12-2007 08:47 |
|
|
http://www.scalextric.com/stockists pak si zadej LONDON a vyskočí ti hafo prodejců Scalextricu. Třeba tam najde i speciální Slot Cars obchod.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 29-12-2007 09:31 |
|
|
To PetrL Jede do Londýna? A bude mít čas na nákupy? Na jednu stranu Ti závidím a na druhou stranu i něco sháním. Můu se obrátit přes SZ?
Měl jsem v plánu jet před vánoci do Vídně, ale selo z toho (zdravotní důvody). |
|
Autor |
group b
člen
Příspěvků celkem: 12
Bydlitě: Mělník
Registrován od: 15.11.08 |
Vloeno dne 25-12-2008 23:11 |
|
|
o zakoupení modelů na dráhu, konkrétně zakoupení karoserií jsem se pokusil pouze jednou. Kamarád mi objednal 4 karoserie v ceně cca 2500 Kč a zaplatil je přes pay pal či jak se to píe. A tím celá transakce skončila. Zaplacené modely nikdy nedoly, na mejly ohledně toho, e jsou zaplacené nikdo neodepsal. Tím moje důvěra v zahraniční firmy ( tato byla britská) definitivně skončili. Co se nedá sehnat u nás to nikdy mít nebudu. koda, e se některé modely nedají například u některého českého prodejce objednat. Zkouel jsem se takto např. dotázat na Audi Sport od Revellu, ale vichni mi odpověděli, e to nemají skladem, co jsem věděl, ale nikdo neprojevil ádnou ochotu se pokusit nějak model sehnat.
http://group-b.webgarden.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 26-12-2008 19:21 |
|
|
Na nákupoy na e-bay a vůbec v e-shopech hlavně v USA existuje v ČR i sluba, která podle objednávky nakoupí a dopraví do ČR. Moná e to by byla spolehlivějí cesta ne na vlastní pěst.
|
|